Wifi-repeater test – Finn den beste WiFi-boosteren for deg

0

Det kan være utrolig frustrerende å ha et trådløst nett med liten rekkevidde. Det er nok mange som har et hjem hvor det er bedre dekning noen steder enn andre steder.

Det kan for eksempel være fordi ruteren står nede i stua og ikke klarer å sende sterke nok signaler opp til soverommet i andre etasje. Det kan være utrolig frustrerende, men heldigvis er det et problem som kan løses. Som oftest er det nok å installere en «wireless repeater», eller trådløs internettforsterker, slik at kan du får bedre dekning rundt omkring i hele huset.

LES OGSÅ: Hårklipper test – Oversikt over tester av hårklippere

Det finnes mange forskjellige internettforsterkere på markedet, og her har vi kikket nærmere på de som har vunnet og gjort det godt i forskjellige «wifi repeater»-tester.

På den måten kan du finne frem til en internettforsterker du vet blir anbefalt av både eksperter og forbrukere, og finne en som passer perfekt til deg og dine behov.

ForhandlerModellPris
TP-link TL-WPA4220KIT578,-
Linksys RE6500776,-
NETGEAR EX70001.134,-
Devolo Dlan AV1.456,-
TP-link RE450652,-
ZyXEL WRE6505514,-

TP-link TL-WPA4220KIT – Anbefalt internettforsterker

 • Brukervennlig og billig
 • WiFi virker med en gang
 • To ethernetporter
 • Hastighet på 100 Mbps
Wifi-repeater test

Hvis du gjerne vil ha en enkel og brukervennlig Wifibooster, så er TP-link TL-WPA4220KIT midt i blinken.

Her er det nemlig ingen store innstillingsmuligheter eller forskjeller på hastighetene. Den er enkel og billig, og kapasiteten er mer enn nok for de fleste vanlige brukssituasjonene.

Den er nesten Plug and Play, og de høyfrekvente datasignalene kan sendes side om side med de vanlige 220 voltene som er i strøm ledningene.

Internettforsterker i to deler

Her får du både en sender og en mottaker. Senderen plasseres nær ruteren og kobles sammen med en kabel. Mottakeren kan du plassere hvor som helst i huset, men helst i nærheten av der du har behov for å få forsterket nettsignalet.

Denne mottakeren har dessuten to ethernet-porter, slik at du også kan koble printeren eller datamaskinen direkte.

Vinner av wifi extender-test

TP-link TL-WPA4220KIT er en ganske billig internettforsterker, og er ikke utstyrt med imponerende hastigheter eller avanserte innstillingsmuligheter. Allikevel blir denne kåret til vinner flere forskjellige steder.

I tillegg til den attraktive prisen, så er årsaken til dette at wi-Fi fungerer med en eneste gang, og hastigheten på 100 Mbps er mer enn nok til vanlig hjemmebruk.

Det er med andre ord en forsterker for trådløst nett som de aller fleste kan ha glede av.

Man behøver ikke være noen ekspert i verken elektronikk eller data for å installere den og få den til å virke, og den ukompliserte ruteren gir trådløst nett i hele boligen uten at det behøver å koste så mye.

Anmeldelser og anbefalinger:

Denne modellen er blant annet kåret til testvinner hos computermagasinet M3, og er dessuten anbefalt av Ereviews.dk, Altomdata.dk og Testberichte.de.


Linksys RE6500 – Brukervennlig wifibooster

 • Tradisjonell og sikker wifibooster
 • Fire ekstra ethernet-porter
 • Forteller deg hvor internettforsterkeren bør plasseres
 • Enkel guide til installering

Linksys RE6500 er en tradisjonell wireless repeater, og ligner på en tradisjonell ruter. Den kommer i en klassisk og diskré svart farge, og apparatet har to antenner som bør stå loddrette.

Den bør ikke henges opp på veggen, men er beregnet til å stå på vannrett underlag.

Fire ekstra ethernetporter

Linksys RE6500 ligger i et moderat prisleie, og en av fordelene med en Internet repeater som denne, er at du får flere ethernetporter som ofte kan erstatte en ekstra switch.

Det er ikke alle som trenger så mange som fire ekstra porter som denne modellen tilbyr, men det er helt klart en fordel i mer avanserte oppsett. Hvis du ikke trenger dem, så ligger de uansett gjemt bak på apparatet.

Trådløs repeater med brukervennlig oppsett

Dette er ikke Plug and Play. Her blir du nemlig nødt til å foreta et par innstillinger før nettverket er på plass.

Det bør likevel ikke avskrekke deg fra å investere i denne utmerkede modellen. Den innebygde programvaren er både brukervennlig og intuitiv, og de fleste bruker kun et par minutter på å få den klar til bruk.

Linksys RE6500 høster gode anmeldelser fra mange kanter, og i en wifi-extendertest foretatt av Geekleak, ble den beskrevet som et av de beste maskinvareproduktene redaksjonen noensinne hadde prøvd, og som dessuten var enklest å installere.

Enkel installeringen av ruterforsterker

For å understreke og vise at det ikke er noen som behøver å være redde for installeringsprosessen, så kan vi her fortelle at det i praksis kun handler om å sette Linksys RE6500 i stikkontakten.

Deretter vises den på listen over tilgjengelige nettverk, og man kobler seg simpelthen på og åpner en nettleser. Herfra er det den automatiske installeringsprosedyren starter, og det er bare å følge de forskjellige trinnene.

Hvis du er i tvil om hvor du bør sette din nye internettforsterker, så forteller den deg om du bør flytte den til en annen plassering enn der du opprinnelig hadde tenkt.

Anmeldelser og anbefalinger:

Linksys RE6500 har fått 5 av 5 stjerner hos danske Geekleak.dk, og 5 av 6 stjerner hos Dinside.no.


Netgear EX7000 – vinner av wifi-extendertest

 • Lynrask dataoverførsel
 • Fem ethernet-porter og en USB-port
 • Enkel og brukervennlig
 • Kraftig signalstyrke
 • Kan plasseres både horisontalt og vertikalt
 • Mange innstillingsmuligheter og ekstra funksjoner
beste wifi-extender

Hvis du trenger noe av det beste av det beste når det kommer til dette med trådløse nettverksforsterkere, så er Netgear EX7000 sannsynligvis noe for deg. Den koster litt mer enn andre rutere, og den er dessuten en del større – men den er kåret til vinner av wifi-extendertest flere steder.

Dommen er at modellen er en av de beste du kan få tak i. Modellen har tre antenner og ligner mest av alt en helt alminnelig ruter.

Lynrask og kraftig wififorsterker

Ytelsen er noe av det beste på markedet i denne kategorien, og modellen er basert på en dobbeltkjerneprosessor (Broadcom BCM 4708). Den takler hastigheter på helt opptil 600 Mbps ved 2,4 GHz og 1300 Mbps ved 5 GHz.

Modellen er dessuten utstyrt med hele fem ethernetporter, i tillegg til en USB-port. Det betyr at det er lett å koble til annet utstyr som for eksempel en printer, og den svarte internettrepeateren kan både settes i horisontal eller vertikal posisjon på den medfølgende foten. Du kan også selv bestemme hvor kraftig signalstyrken skal være.

LES OGSÅ: Madrass test – oversikt over de beste madrassene

Hvis du ikke har noen problemer med å få dekning i hele huset på halv styrke, så er det selvfølgelig unødvendig å skru den opp på full styrke slik at hele nabolaget er dekket.

Det er alltid smart å prøve å begrense tilgjengeligheten til nettet innenfor eiendommen slik at ikke uautoriserte brukere prøver å koble seg på. Hvis du gjerne vil ha wifi-repeater utendørs, så kan du finne modeller som er spesielt egnet til det.

En internettforsterker som hele tiden er oppdatert

Netgear EX7000 er en wifi booster til de som vil ha kraftig trådløs dekning i hele huset. Det er en mye mer avansert modell enn noen av de billigere variantene vi presenterer her på siden, men den er uansett veldig enkel å bruke.

Det er mange spennende innstillinger, men for å gjøre det hele enkelt og kjapt, så skjer oppsettet raskt via «Smart Setup». Den enkleste måten å bruke Netgear EX7000 er ved å benytte seg av det nettbaserte grensesnittet Netgear Genie.

Ved å bruke dette kan du også laste ned ny fastprogramvare (firmware) etterhvert som nye oppdateringer til internettforsterkeren blir lansert fra Neatgear.

Anmeldelser og anbefalinger

Netgear EX7000 er spesielt anbefalt av datamagasinet M3, og har i tillegg fått 5 av 5 stjerner hos Expertreviews.co.uk og 4,5 av 5 stjerner hos Pcmag.com.


Devolo Dlan AV – ruterforsterker med strømnettoverføring

 • Strømnettoverføring med datahastighet på opptil 500 Mbps
 • Plug and Play med WIFI satt opp av fabrikken
 • Integrerte stikkontakter i både sender og mottaker
 • 3 ethernet-porter
Wifi booster

Devolo Dlan AV kommer i to deler, hvor den ene er en sender mens den andre er mottaker. En av fordelene ved denne modellen er at den benytter seg av strømnettoverføring.

Den leverer opptil 500 Mbps, noe som kanskje høres lavt ut i forhold til den relativt høye prisen. De beste trådløse internettforsterkerne leverer kanskje høyere hastigheter, men det er viktig å huske på at det trådløse signalet blir svekket over avstand i forhold til strømnettoverføring som er mer stabilt.

Overbevisende hastighet

Det er en modell som har blitt kåret til «best wifiextender» flere steder. PC Advisor uttaler blant annet at den fint kan konkurrere med trådløse nettverk når de blir testet på avstand, noe testpanelet hos svenske M3 sier seg enig i.

De skryter også av modellen og uttaler at hastigheten over større avstander er overbevisende.

Powerline og integrert stikkontakt

Både senderen og mottakeren er litt større i forhold til andre strømnettsett, noe som kommer av at det er en integrert stikkontakt i begge delene. Det er en smart løsning, spesielt på steder hvor det er få stikkontakter å oppdrive.

Dessuten finner du hele tre ethernetinnganger på mottakerenheten, noe som betyr at du slipper å koble på en switch hvis du vil koble til flere enheter.

Plug and Play

Noe de aller fleste setter pris på er en ekte «Plug and Play»-funksjonalitet. Det tilbyr Devolo Dlan AV med Wi-Fi som allerede er satt opp av fabrikken.

Det eneste du behøver å gjøre er å koble til alle apparatene og nettet via SSID og det passordet du har fått tildelt.

Ved å koble på en datamaskin og følge instruksjonene kan du fortsette med det vanlige passordet ditt. Det er bare å følge instruksjonene, og hvis ruteren din støtter WPS kan du ordne dette enkelt direkte på Devolo Dlan AV.

Anmeldelser og anbefalinger:

Dette er en wifi booster som har blitt kåret til «Godt valg» av computermagasinet M3, i tillegg til å få 5 av 5 stjerner hos Expertentesten.de. Den har dessuten fått toppkarakter hos både Allesbeste.de og Pcadvisoer.co.uk.


TP-link RE450 – en rimelig og god internettrepeater

 • Fabelaktig ytelse
 • Flott design
 • Mulighet for å skru av alt lys på enheten
 • Toppkarakterer hos eksperter og forbrukere
internettrepeater test

TP-link RE450 har et utradisjonelt og annerledes design. Den er litt større enn andre merker i samme klasse, og er dessuten utstyrt med hele tre antenner. Det er nok disse antennene som gjør at den yter så bra som den gjør.

Her er både forbrukere og eksperter enige, og modellen får svært gode karakterer på prestasjonsevne, spesielt når man tar hensyn til prisen.

Wifi booster med mørklegningseffekt

TP-link RE450 har en størrelse med en smarttelefon på seks tommer. Den er selvfølgelig tykkere, for det skal tross alt være plass til gode elementer.

Modellen har en overbevisende overføringshastighet med 450 Mbps ved 2,4 GHz og hele 1300 Mbps ved 5 GHz. WPS-knappen er plassert sentralt på fronten omgitt av en LED-indikator i blått og rødt lys som indikerer når det er god og dårlig forbindelse til ruteren. Dette kan du for øvrige skru av hvis du synes det er distraherende.

LES OGSÅ: Blender test – Liste over de beste blenderene

På den måten kan du unngå at den tar fokus når du skal se på TV, eller at den gir fra seg et sjenerende lys på soverommet når du vil ha det helt mørkt.

Den er særdeles brukervennlig og det tar bare 2–3 minutter å sette den opp hvis ruteren støtter WPS. Hvis den ikke gjør det må du koble på en annen datamaskin, men oppsettingen foregår uproblematisk også her.

Anmeldelser og anbefalinger

Denne modellen er spesielt anbefalt hos danske Altomdata.dk, og har fått 4,5 av 5 stjerner hos tyske Expertentesten.de. Dessuten har den fått 4 av 5 stjerner hos Pcmag.com.


ZyXEL WRE6505 – Kompakt trådløs repeater

 • Brukervennlig og lett oppsetting via WPS eller data
 • Kompakt design uten antenner
 • Kan også fungere som tilgangspunkt
 • Kompatibel med de nyeste og tidligere WIFI-standardene

Dette er en modell som er kompatibel med alle nye WIFI-standarder, i tillegg til de foregående. Modellen er en nesten ny ruterforsterker fra ZyXEL, og du behøver altså verken å tenke på om du har for gammelt eller for nytt WIFI der hjemme.

Designet er holdt stramt og nøytralt uten synlige antenner. Dette er egentlig ganske overraskende siden den klarer seg så godt, spesielt siden kabinettet er så lite.

Hastigheten er nemlig utmerket, og du kan se frem til henholdsvis 300 Mbps ved 2,4 HHz og 450 Mbps ved 6 GHz.

Kompakt og diskré

ZyXEL WRE6505 skal settes direkte inn i stikkontakten, slik at du ikke behøver ekstern strømforsyning. Den tar derfor heller ikke opp bordplass og kan lett gjemmes bort.

Det er en enkel og ukomplisert modell, og passer perfekt til de som ikke har tenkt seg å koble opp flere enheter til denne wifi-boosteren. ZyXEL WRE6505 er nemlig kun utstyrt med en ekstra ethernetport som er begrenset til 100 Mbps.

Hvis du likevel ikke har andre behov enn å få bedre dekning i hjemmet, så er denne kompakte modellen et godt valg som yter bra.

Internettforsterker med enkel oppsetting

Men selv om det er en enkel og ukomplisert «wifi booster», så har den flere smarte funksjoner.

For selv om utgangspunktet er vanlig drift, kan du optimere enten rekkevidde eller hastighet – men husk at hvis du optimerer rekkevidden, så går det på bekostning av farten. De fleste vil sannsynligvis ikke få bruk for dette, men ZyXEL WRE6505 gir deg altså muligheter til å forbedre ytelsen i spesielle situasjoner.

Oppsettingen foregår uproblematisk, og hvis ruteren din har en WPS-knapp er det bare å trykke på denne først og deretter WPS-knappen på ZyXEL WRE6505.

Det hele foregår automatisk, og etter et par minutter er det hele klart. Hvis du ikke har en ruter med WPS-knapp, så kan du selvfølgelig også gå inn og sette opp enheten via datamaskinen.

ZyXEL WRE6505 er først og fremst en vanlig nettforsterker, men ved hjelp av en liten bryter på baksiden kan du forvandle den til et tilgangspunkt.

Anmeldelser og anbefalinger

ZyXEL WRE6505 er anbefalt av både Tek.no og Itpro.no, og har dessuten fått 5 av 6 stjerner hos Dinside.no.


Kilder

Leave A Reply