Robotgressklipper test – Her er testenes vinnere

0

I denne artikkelen ser vi nærmere på forskjellige testvinnere av robotgressklippere. Vi har ikke testet modellene selv, men tatt utgangspunkt i anmeldelser og tester fra forskjellige skandinaviske forbrukerorganisasjoner og større medier.

På den måten kan du enkelt skape deg et overblikk over hvilke maskiner forbrukere og eksperter mener er de beste på markedet i dag.

Ofte er det slik at pris og kvalitet henger sammen, men som du kan lese i oversikten nedenfor så er det flere av de billigere robotgressklipperne som faktisk får bedre anmeldelser enn de som er litt dyrere.

Hvis du har lyst til å ta en nærmere kikk på de testene og anmeldelsene som ligger til grunn for denne artikkelen, så finner du dem nederst på siden under kildehenvisning.

ForhandlerModellPris
Gardeno Sileno15.197,-
Bosch Indego7.555,-
Robomow RS615U17.995,-
Robomow RC308U12.299,-
Robomow RC304U7.990,-

Gardeno Sileno – Støysvak robotgressklipper

Fordeler med «Gardeno Sileno»:

 • Støynivå på kun 58 dB
 • Tyverisikring og sikkerhetsfunksjoner
 • Enkel justering av klippehøyden
 • Inkludert 9 ekstra kniver
robotgressklipper test

Siden en robotgressklipper ofte er aktive dagen lang, så er det viktig at de ikke bråker for mye. «Gardeno Sileno» er en av de mest støysvake robotplenklipperne på markedet, noe som var en viktig faktor for at det svenske testmagasinet M3 ga modellen toppscore.

Hvis du eller naboene ikke har lyst til å bli plaget av sjenerende lyder fra gressklipperen gjennom dagen, så er dette altså en modell som er fin å ha i hagen.

En jevn gressplen uten striper

«Gardeno Sileno» er brukervennlig, og det er lett å justere klippehøyden uten å måtte ty til bruk av verktøy. Uansett hvilken høyde du velger å klippe gresset i, så vil gressklipperen etterlate plenen helt jevn og fullstendig uten striper.

LES OGSÅ: Test av kontinentalsenger – Finn den beste kontinentalsengen her

En av årsakene til dette er de gode klippeegenskapene «Gardeno Sileno» har. Den er utstyrt med hele tre roterende kniver, noe som gjør at hvert eneste gresstrå får en omgang med saksen. Det medfølger dessuten ni ekstra kniver på kjøpet, noe som betyr at det bør gå lang tid før du eventuelt må kjøpe reservedeler.

Robotgressklipper med fokus på sikkerhet

Noe det blir mer og mer fokus på når det gjelder utviklingen av robotgressklippere, er selve sikkerheten. Hvis det for eksempel skulle komme noen uforutsette hindringer, eller noen løfter den, så stopper knivrotasjonen med en eneste gang slik at det ikke er noen som kommer til skade.

Den er dessuten også utstyrt med flere funksjoner i forhold til tyverisikring, som for eksempel en personlig pinkode og innebygd alarm.

Anmeldelser og anbefalinger

Toppkarakter hos det svenske testmagasinet M3.


Bosch Indego – robotgressklipper fra Bosch med toppkarakter i Sverige

Fordeler med «Bosch Indego»:

 • Klipper etter bioklipp-prinsippet
 • 30 % raskere enn andre robotgressklippere på grunn av «Logicut Navigation».
 • Skåner gressplenen ved hjelp av varierende klipperetninger
 • Høy mekanisk kvalitet
beste robotgressklipper

Dette er en særdeles intelligent robotgressklipper. De aller fleste andre modeller kjører bare tilfeldig rundt på gressplenen, mens denne modellen kartlegger plenen først og deretter begynner å klippe. Det ligger med andre ord en plan bak kjøremønsteret.

Denne egenskapen kalles «Logicut Navigation» og er noe som gjør at denne modellen utmerker seg, og noe som det svenske magasinet M3 fremhevet som en av årsakene til at den fikk toppscore i testen deres.

«Bosch Indego» klipper i parallelle baner, som nok er noe man selv ville gjøre hvis man skulle klippe gresset manuelt. Dette gir selvfølgelig en jevnere og penere klipping, i tillegg til å være mye mer effektivt. Denne modellen er faktisk minst 30 % kjappere enn robotgressklippere som klipper tilfeldig.

En avansert og intelligent Bosch robotgressklipper

Bosch Indego er som sagt en særdeles intelligent gressklipper. Den klipper ikke bare som tidligere nevnt i parallelle baner, men den intelligente styringen sørger i tillegg for at klippebanene ikke er de samme fra gang til gang.

Hvis den for eksempel har klippet på tvers den ene gangen, så klipper den på langs neste gang – eller den klipper i vinkel.

Gresset den klipper blir fordelt på plenen etter bioklipp-prinsippet, og det avklipte gresset er noe du ikke kommer til å merke siden det blir klippet utrolig smått og derfor blir gjemt helt nederst mellom gresstråene. Dette er med på å gi næring til gressplenen og holder den sunn og frisk.

Anmeldelser og anbefalinger

Toppscore hos svenske M3.


Robomow RS615U – Vinner av robotgressklipper tester i Danmark

Fordeler med «Robomow RS615U»:

 • Anbefales til gressplener på 1600 kvm, men kan klare områder på opptil 3000 kvm
 • Klippebredde på 56 cm
 • Kan styres ved hjelp av app
 • Klarer hellinger på opptil 36 °
 • Regnsensor
robotgressklipper best i test

Det danske ekspertpanelet fra det danske forbrukerrådet «Tænk» utropte «Robomow RS615U» til «best i test» av en rekke forskjellige robotplenklippere. Den er relativt stor og kan klare gressplener på opptil 3000 m² under optimale forhold. Den kan styres med en tilhørende app og klippebredden er blant de aller største.

En automatisk gressklipper til de store hagene

Robomow RS615U er en stor og kraftig robotgressklipper som passer perfekt til de som har store hager og som heller vil bruke tiden på noe annet enn å klippe gress.

Denne modellen kan nemlig lett klare hager på 1600 m², og kan faktisk klippe gressplener på opptil 3000 m². En av årsakene til at den kan klare så store gressplener er på grunn av den brede klippebredden. Den er nemlig på hele 56 cm, noe som er mer enn de aller fleste kan skilte med.

For at den skal kunne klare å klippe så store arealer, så skal plenen være rett og firkantet uten for mange hindringer. Den er laget for å kunne håndtere hindringer og ujevnheter underveis, og «Robomow RS615U» klarer hellinger på opptil 20 ° eller 36 °.

LES OGSÅ: Oppvaskmaskin test – Guide til de beste oppvaskmaskinene

«Robomow RS615U» er en presis robotgressklipper, og klipper gresset utenfor hjulene. Dette sørger for at gresset langs kantene og husveggene ikke blir stående. Du kan selv bestemme hvor høyt eller lavt gressklipperen skal klippe, alt fra mellom 20 og 80 mm.

Den kan klare de aller fleste gressplenene, uansett hvor tykt og kraftig gresset er. Det sørger nemlig den kraftige DC-motoren for, og klipper både jevnt og pent. Sensorene registrerer og unngår hindringer underveis.

Styr gressklipperroboten med en app

«Robomow RS615U» merker selv når det ikke er godt nok vær til å klippe gress i. Den har nemlig en innebygd regnsensor og merker selv hvis den skal holde seg hjemme i ladestasjonen.

Hvis du synes at det er på tide den kommer i gang med å klippe, så kan du hele tiden justere innstillingene mens du sitter varmt og lunt inne i stuen ved hjelp av en app. Den er selvfølgelig gratis, og her kan man kommunisere med plenklipperen og skru den på eller av.

Dessuten kan du holde øye med selve driften og de andre innstillingene.

«Robomow RS615U» merker selvfølgelig selv når det er på tide å få ladet batteriene, og en full oppladning tar litt under 2 timer.

Anmeldelser og anbefalinger

Best i test av robotgressklippere av det danske forbrukerrådet «Tænk».


Robomow RC308U – Nummer en i «best i test» av robotgressklippere i Sverige

Fordeler med «Robomow RC308U»:

 • Innebygd regnsensor
 • Tyverisikring med pinkode
 • Batterilevetid på ca. 70 minutter
 • Kan styres og innstilles via en app

Det svenske teknikkmagasinet utførte en stor test av 11 forskjellige robotgressklippere, og «Robomow RC308U» var en av de som toppet listen. Merket Robomow er helt klart et av de ledende merkene i verden når det kommer til robotgressklippere, noe de har vært i over 20 år. Så det er kanskje ikke så merkelig at hver gang en modell fra Robomow er med i en test, så er den en av de beste.

Klipper helt ut til kanten

«Robomow RC308U» utmerker seg på flere måter. For det første så har modellen et elegant design, og for det andre så har den gode klippeegenskaper. Det er tross alt det som er det viktigste. Den har en kniv som rekker helt ut til robotens ytterkant, noe som betyr at den klipper helt ut til kanten av gressplenen og helt inntil husveggen.

Den har dessuten et sterkt litiumbatteri som gjør at den kan jobbe i cirka 70 minutter per ladning, og den kjører selv tilbake til ladestasjonen når batterinivået er lavt.

Når du kjøper «Robomow RC308U» så følger det selvfølgelig også med kabler du kan plassere i hagen der du vil avgrense arbeidsområdet til gressklipperen.

En sikker automatisk gressklipper

Det er viktig at robotgressklipperen er sikker, spesielt hvis det er dyr og barn tilstede. Og produsentene har hatt stort fokus på sikkerhet i utviklingen av «Robomow RC308U». Knivbladene stopper med en gang den støter på noe og roboten skifter deretter umiddelbart retning.

Hvis det er noen som prøver å løfte den, skrur den seg automatisk av øyeblikkelig. Dessuten er knivbladene plassert ekstra høyt oppe slik at risikoen for å komme til skade er minimal.

Gressklipperrobot med innebygd alarmsystem

En robotgressklipper koster tross alt litt, og er en investering man gjerne vil ha glede av i lang tid fremover. Det ville derfor være utrolig kjedelig hvis den ble stjålet. «Robomow RC308U» er en av de beste modellene når det kommer til tyverisikring, og du kan låse robotgressklipperen med en personlig pinkode.

På den måten sikrer du deg at det ikke er noen som kan bruke den uten å måtte taste inn koden først. Det innebygde alarmsystemet fungerer slik at du får en melding på mobilen med en gang noen rører den eller forsøker å stjele den.

Egen regnsensor og app

«Robomow RC308U» har som sagt et batteri som gjør at den kan jobbe i cirka 70 minutter om gangen før den skal lades opp igjen. Det betyr at denne modellen egner seg best til plener på opptil 500 kvadratmeter.

De forskjellige testpanelene fremhever de enkle styreegenskapene modellen har. Det er en særdeles brukervennlig robotgressklipper og du kan styre den rett fra mobilen. Ved å benytte deg av appen kan du også blant annet justere de personlige klippeinnstillingene og endre klippetider.

«Robomow RC308U» har dessuten en innebygd regnsensor som gjør at den kjører tilbake til ladestasjonen når det begynner å regne. Den registrerer også selv når det er tørt nok til å begynne å klippe igjen.

Anmeldelser og anbefalinger

Toppkarakter hos det anerkjente svenske teknologimagasinet M3.


Robomow RC304U – Billig robotgressklipper i høy kvalitet

Fordeler med «Robomow RC304U»:

 • Kan brukes på både store og små gressplener
 • Klarer skråninger med opptil 36 ° helling
 • Klippebredde på 28 cm
 • Kan styres via app
Robotgressklipper

Som tilfellet er med de aller fleste automatiske gressklipperne fra dette merket, så er også «Robomow RC304U» flott designet. En robotgressklipper skal dog kunne mer enn bare å se flott ut, og denne modellen har fått overveiende positive kommentarer fra både den svenske forbrukerorganisasjonen «Råd & Rön» og det danske forbrukerrådet «Tænk».

Til både store og små gressplener

«Robomow RC304U» er i stand til å klippe gress som har en høyde på mellom 15 til 60 mm høyde. Det betyr at modellen kan klippe forholdsvis høyt gress, slik at eieren ikke behøver å klippe gresset selv hvis han eller hun har vært på ferie. Du kan selvfølgelig selv innstille hvor høyt eller lavt du vil at den skal klippe. Den automatiske gressklipperen klarer de fleste

gressplenene, og kan klippe i skråninger med opptil 20 ° eller 36 ° helling. «Robomow RC304U» er dessuten en plenklipper som egner seg godt til både store og små gressplener, selv om produsenten anbefaler å bruke modellen på gressplener med en maksimumsstørrelse på 500 m². Dette er en størrelse du kan være sikker på at modellen hele tiden kan holde jevn og fin.

LES OGSÅ: Test av regulerbare senger

Hvis du har en flat, rett og jevn gressplen uten for mange hindringer, så kan «Robomow RC304U» faktisk klare å klippe gressplener som er dobbelt så store, altså opptil 1000 m².

Klippeegenskapene blir som regel fremhevet hvis snakken faller på robotgressklippere fra Robomow. «Robomow RC304U» er intet unntak. Den har en klippebredde på 28 cm, og klipper gress som ligger utenfor hjulene. Du kan derfor være sikker på at alle kantene blir klippet ordentlig, også helt inntil husveggen.

Automatisk plenklipper med egen styringsapp

«Robomow RC304U» har et 26 V litiumbatteri som kan lades i basen når ikke modellen er i bruk, noe som tar cirka 50 minutter. Det er en teknisk avansert robotgressklipper, og man kan laste ned en gratis app man kan styre den via.

Ved å benytte seg av denne appen kan man bruke telefonen sin til å starte eller stoppe gressklipperen, foreta ulike innstillinger og holde øye med selve driften.

Anmeldelser og anbefalinger

Gode anmeldelser hos de danske forbrukerrådet «Tænk» og hos den svenske forbrukerorganisasjonen «Råd & Rön».


Kilder

 • Resultater av test foretatt av det svenske uavhengige forbrukermagasinet Råd & Rön.
 • Test foretatt av det svenske magasinet M3.
 • Tester foretatt av det danske forbrukerrådet Tænk.

Leave A Reply