Test av regulerbare senger – Finn en justerbar seng som passer best for deg

0

I denne artikkelen går vi gjennom forskjellige regulerbare senger som har fått gode anmeldelser av eksperter og forbrukere.

Listen er oversiktlig og enkel, og du får blant annet vite hvem som forhandler sengene, hva de koster og hva du kan forvente deg av de ulike modellene.

På den måten kan du enklere finne den modellen som passer best for deg og dine behov.

ForhandlerModellDimensionerPris
Senses Nova180 x 200 cm
180 x 210 cm
Fra 29.999,-
Physio160 x 200 cm
180 x 200 cm
180 x 210 cm
Fra 69.998,-
Venus Pulse80 x 200 cm
90 x 200 cm
120 x 200 cm
140 x 200 cm
160 x 200 cm
180 x 200 cm
180 x 210 cm
Fra 22.199,-
Anatomic90 x 200 cm
90 x 210 cm
160 x 200 cm
180 x 200 cm
180 x 210 cm
Fra 35.999,-
Jupiter80 x 200 cm
90 x 200 cm
120 x 200 cm
140 x 200 cm
160 x 200 cm
180 x 200 cm
180 x 210 cm
Fra 14.499,-

Den regulerbare sengen Senses Nova – danskprodusert komfort i verdensklasse

Fordeler ved sengen «Senses Nova»:

 • 7 komfortsoner
 • Motor og teknologi fra danske Linak
 • Velg mellom 2 forskjellige madrasser
 • Veldig god kvalitet
 • Springfjærmadrass og rammemadrass med lommefjærer

«Senses Nova» er en seng som figurerer i flere «best i test» av regulerbare senger, og er videre en danskprodusert seng i absolutt toppklasse.

Det er ikke lett og finne en billig regulerbar seng, men hvis man sammenligner pris og kvalitet blir det ikke mye rimeligere. Her får du nemlig en seng av veldig god kvalitet laget av de aller beste materialene.

Sterk og støysvak motor

Noe av det aller viktigste man skal kikke på når man skal velge en regulerbar seng, er selve motoren. Det er viktig at den er kraftig, støysvak og tåler bruk dag etter dag gjennom mange år.

LES OGSÅ: Dobbeltseng guide – De beste dobbeltsengene samlet på ett sted

«Senses Nova» er utstyrt med en motor fra det danske selskapet Linak, og den sørger ikke bare for høy driftssikkerhet, men også muligheten til å tilpasse sengen perfekt etter personlige behov.

Ved hjelp av fjernkontrollen kan man selv stille inn sengens fasong slik at den passer til egne preferanser når det kommer til liggeposisjon og støtte.

7 komfortsoner

Noe av det som kjennetegner gode madrasser, er at de er inndelt i komfortsoner. «Senses Nova» har hele 7 komfortsoner som gir kroppen perfekt støtte gjennom hele natten slik at du sover bedre.

Disse sonene avlaster og støtter kroppen på forskjellige måter, slik at skuldre og nakke får en annen type støtte en korsrygg og ben. For å gi sengen et ekstra komfortlag, har de utstyrt sengen med en hybridpolstring med dobbelt fjærlag.

Elektrisk seng med tre madrasser

Sensus Nova består av tre madrasser. Nederst finner du en solid rammemadrass med lommefjærer som er selve fundamentet i sengen, og som sørger for at sengen står støtt og stabilt.

Ovenpå rammemadrassen ligger det en springfjærmadrass som også har lommefjærer. Det er denne madrassen som sørger for en ergonomisk liggeposisjon med god komfort og støtte. Det øverste madrasslaget består av en overmadrass med en tykkelse på 6 centimeter.

Du kan velge mellom to forskjellige typer, enten en overmadrass med minneskum eller med lateks. Det er denne madrassen kroppen er i direkte kontakt med, og det er derfor viktig at du velger den typen som passer best for deg.

Sengen kommer i to forskjellige størrelser, og du kan velge mellom en klassisk dobbeltseng i størrelsen 180×200, eller en Senses Nova 180×210 hvis du vil ha litt ekstra lengde på sengen.


Physio, regulerbar seng – en ergonomisk korrekt seng

Fordeler ved den regulerbare sengen «Physio»:

 • Produsert i samarbeid med fysioterapeuter og ortopediske eksperter
 • 7 komfortsoner
 • Hele 500 anatomiske lommefjærer pr. kvadratmeter
 • Overmadrass i lateks med innebyggede geleperler
 • Trådløs fjernkontroll

Med den regulerbare sengen «Physio» får du en seng hvor det er fokus på ergonomi. Den har blitt utviklet i samarbeid med ortopediske eksperter og fysioterapeuter, og sengen er derfor en helt ergonomisk korrekt seng.

Den justerbare bunnen sørger for at du enkelt kan justere sengen slik at den gir optimal støtte, komfort og avlastning uansett liggeposisjon.

Unikt lag med fjærer

Den regulerbare sengen «Physio» tilpasser seg brukerens vekt og liggeposisjon, og sengens 7 komfortsoner sikrer at hoftene ikke får samme støtte som for eksempel nakken og skuldrene. Sengen er dessuten utstyrt med hele 500 anatomiske lommefjærer per kvadratmeter, noe som sørger for best mulig komfort.

Det unike laget med fjærer er omringet av 2 cm lateks og 2 cm «Flofom»-skum. Dette er en nyutviklet skumtype, og det moderne og tekniske skummet sørger for en best mulig trykkavlastning.

Trådløst og solid

Når du investerer i en elektrisk seng, så er det viktig at elevasjonskomponentene er robuste og stabile. Sengen har en solid treramme i massivt tre og utgjør en stabil plattform for søvnen din.

LES OGSÅ: Test av kontinentalsenger – Finn den beste kontinentalsengen her

Selve mekanikken i sengen kan regulere både hode- og fotenden, noe som betyr at du kan innstille sengen nøyaktig slik du vil ha den. Den trådløse fjernkontrollen gjør at du slipper å tenke på ledninger og kabler som ligger og roter.

Særegent mønster av lommefjærer

Det midterste laget i sengen består av en fjærmadrass med et særlig mønster av lommefjærer. Det er også dette mønsteret som gjør at «Physio» skiller seg fra andre regulerbare senger, og som gjør at den gir en overlegen støtte. Lommefjærene er omgitt av både et 2 cm tykt lag av «Pulse»-lateks og et 2 cm tykt lag av «Lucid»-skum.

Dette moderne og tekniske skummet gir en fantastisk trykkavlastning uten å bli for varm, noe som tilfelle kan være med for eksempel minneskum.

Friskt sovemiljø

Overmadrassen er produsert etter den spesielle «SonoCore»-metoden som sørger for at lateksen får en ensartet og åpen overflate.

Kort fortalt betyr det at overmadrassen er ekstra slitesterk og pustende, noe som gjør at den egner seg perfekt til de som har det varm om natten.

Trekket av «tencel» er Rainforest Alliance-sertifisert, og er din garanti for et sunt og bæredyktig produkt. Det ekstra pustende laget gir deg ventilerende egenskaper i toppklasse, slik at du får et tørt og friskt sovemiljø natt etter natt.


Venus Pulse – sunt sovemiljø og god komfort

Fordeler ved «Venus Pulse»:

 • Hele 7 komfortsoner
 • Motor fra danske Linak
 • Treramme av massiv svensk furu
 • Overmadrass av pustende lateks
 • Moderne lommefjærer

«Venus Pulse» er en moderne og komplett elektrisk seng. Motoren er bunnsolid og lydsvak og produsert av det anerkjente danske merket Linak. Madrassen er utstyrt med hele 7 komfortsoner, noe som sørger for en ergonomisk og personlig støtte.

Overmadrassen er laget av «Pulse»-lateks, og den moderne og unike produksjonsmetoden gir et produkt med bedre støtte og pusteegenskaper enn normal lateks.

Trådløs komfort

Det er viktig at en regulerbar seng har en god og solid bunn. Med «Venus Pulse» får du muligheten til å innstille sengen slik at den passer perfekt til dine behov, og den støysvake motoren er særdeles holdbar.

Med den trådløse fjernkontrollen kan du innstille sengen etter behov dag etter dag i mange år fremover uten å rote med ledninger i sengen.

Individuell støtte til hele kroppen

Det viktigste komfortlaget i sengen er uten tvil fjærmadrassen. «Venus Pulse» er utstyrt med hele syv komfortsoner som sikrer at de forskjellige kroppsdelene får akkurat den støtten de trenger. Det er både ergonomisk riktig for kroppen, og du kommer også til å merke at det er en mye mer behagelig måte å sove på.

Fjærmadrassen er laget med moderne lommefjærer, og hver enkelt fjær er pakket individuelt inn i hver sin lille pose. Fjærene jobber dermed individuelt slik at de tilsammen gir en optimal støtte.

Overmadrass med gode pusteegenskaper

Overmadrassen er produsert med den såkalte «SonoCore»-metoden, noe som betyr at de har blitt laget med høyfrekvente varmebølger i stedet for damp. Det gjør lateksen mer ensartet med en mer åpen cellestruktur, noe som gjør at den blir mer smidig og elastisk.

I tillegg forbedrer denne produksjonsmetoden lateksens pusteegenskaper, som igjen betyr et bedre sovemiljø. Til regulerbare senger i dimensjonen 160×200 og større kan man velge en overmadrass med splitt.

Det gjør at man kan kjøre hver side av sengen opp og ned uavhengig av hverandre, slik at to personer kan finne hver sin personlige og optimale liggeposisjon.


Anatomic – regulerbar seng i luksusklassen

Fordeler ved «Anatomic»:

 • 500 anatomiske lommefjærer pr.m2
 • 25 års garanti på ramme- og fjærbrudd
 • Overmadrass av «Pulse»-lateks»
 • «OEKO-TEX 100»-merket og «Rainforest Alliance»-sertifisert

Her får du en virkelig god seng for pengene. Anatomic er nemlig en regulerbar seng i luksusklasse, hvor du garantert vil oppleve en unik og omfattende støtte så snart du legger deg i den.

Sengen blir betegnet som en intelligent elektrisk seng siden den er utviklet i nært samarbeid med ortopeder og fysioterapeuter. Fjærmadrassen tar hensyn til kroppens anatomi og tilpasser seg kroppens konturer, slik at du alltid får den mest korrekte støtten og maksimal komfort.

Sengen er dessuten kjennetegnet ved å være særdeles ventilerende, og i to separate deler over og under fjærmadrassens lommefjærer er det installert et pustende lag.

Solide elevasjonskomponenter

«Anatomic» har en solid treramme av massivt tre og danner en robust og stabil plattform for søvnen din. Selve mekanikken i sengen kan selvfølgelig justere både hode- og fotenden, noe som betyr at du kan justere sengen slik at den alltid er innstilt etter akkurat dine egne preferanser.

Den trådløse fjernkontrollen sørger for at du slipper å rote med ledninger i sengen underveis.

Fjærmadrass med 7 komfortsoner

Fjærene i «Anatomic» har blitt oppgradert i forhold til alminnelige lommefjærer. Navnet på fjærene er «Anatomic Pocket» og disse skiller seg fra normale lommefjærer ved å være inndelt i syv komfortsoner som igjen er inndelt etter et spesielt ergonomisk mønster.

LES OGSÅ: Madrass test – oversikt over de beste madrassene

Det er hele 500 anatomiske lommefjærer per kvadratmeter i madrassen, og disse gir meget god støtte som tar hensyn til anatomi og liggeposisjon.

Ventilerende overmadrass

Overmadrassen er den madrassen kroppen ligger direkte på hver eneste natt, og bør være av aller beste kvalitet. «Anatomic» er utstyrt med «Latex Pulse», en overmadrass som er ekstra slitesterk og pustende.

Den er utviklet etter «SonoCore»-metoden som sørger for at lateksen får en ensartet og åpen overflate. De gode ventilerende egenskapene gjør at den er godt egnet til de som har det varmt om natten.

Trekket er laget av «tencel» og er «Rainforest Alliance»-sertifisert, og overmadrassen er dessuten tildelt «OEKO-TEX 100»-merket som garanterer for en overmadrass uten sunnhetsskadelige stoffer.


Jupiter

Fordeler ved «Jupiter»:

 • 5 komfortsoner
 • Støysvak og solid motor fra Linak
 • Danskprodusert kvalitet og design
 • Valgfri overmadrass med tykkelse på 4 centimeter
 • Treramme av massiv svensk furu

Denne regulerbare sengen har en fjærmadrass av moderne lommefjærer omringet med et ekstra lag polyeterskum. Sengen kan justeres slik at den passer perfekt til dine individuelle behov ved hjelp av en trådløs fjernkontroll.

Den danskproduserte Linak-motoren er både støysvak og robust. Det er med andre ord en regulerbar seng man kommer til å ha glede av i mange år fremover.

Fjærmadrass som garanterer god søvn

Jupiter har en fjærmadrass som er delt inn i 5 komfortsoner. Hver enkelt sone tar hensyn til en bestemt del av kroppen.

Denne individuelle og personlige støtten garanterer en dypere søvn siden sengen tilpasser seg kroppen din. De moderne lommefjærene former seg etter vekten din og reduserer trykkpunktene, noe som igjen resulterer i at du snur og vender deg mindre i løpet av natten.

Rundt fjærene ligger det en polstring av 25 millimeter polyeterskum som både er komfortabelt og holdbart.

Dette er særdeles viktig i en regulerbar seng hvor madrassens posisjon endres flere ganger i løpet av dagen. Derfor kan du justere sengen så mye du vil og fremdeles få det samme komfortnivået natt etter natt.

Svensk furu og dansk motor

Det er viktig med solide og pålitelige komponenter i en regulerbar seng. Man skal nemlig kunne stole på at sengen står støtt og ikke knekker under vekten av alle elementene sengen er bygget opp av, og at motoren alltid virker.

«Jupiter» er utstyrt med en solid treramme av massiv svensk furu i bunnen. Denne rammen har en tykkelse på hele 12 centimeter, og danner et solid fundament for en god nattesøvn.

Motoren er alfa og omega, og derfor har produsenten valgt en motor fra det danske velrenommerte merke Linak som kjører raskt og støyfritt. Dessuten er den kjent for sin holdbarhet, og du kan være sikker på at den virker i mange år fremover.

Ventilerende og støttende overmadrass

Overmadrassen er det øverste komfortlaget, og i en regulerbar seng er det viktig at den er fleksibel og kan brukes i mange forskjellige posisjoner. Nettopp derfor har «Jupiter» en kjerne av elastisk og smidig lateks som gir en fast og behagelig støtte.

Lateks er dessuten ventilerende og pustende, og har alltid en behagelig temperatur hver eneste gang den brukes.


Om regulerbare senger

Det har vært en eksplosiv vekst i salget av regulerbare senger de siste årene. Men det er fortsatt mange som har en tendens til å fokusere på alminnelige senger når det er på tide å skifte ut sengen.

Det er som om vi fortsatt er rimelig uvitende om den forskjellen det er på en alminnelig seng og en elektrisk seng. Dette på tross av den veldig forbedrede søvnkvaliteten man kan oppnå ved å kjøpe seg en regulerbar seng.

LES OGSÅ: Test av rammemadrasser – Finn den beste rammemadrassen for deg

En regulerbar seng gir deg muligheten til å kontrollere og justere den posisjonen du sover i. Det finnes ikke to mennesker som har nøyaktig samme søvnvaner og søvnbehov, og derfor gir den regulerbare sengen mange muligheter for at du kan få en lengre og mer avslappet søvn.

Dessuten reduseres høy snorking og smerter i nakke, skuldre, rygg, korsrygg hofter og ben minimeres.

Hvilken regulerbar seng skal jeg velge?

Den regulerbare sengen har kommet for å bli som en fordel i del av hverdagen vår, men det er ikke alltid like lett å finne den riktige når utvalget er så stort som det er – det hele avhenger av dine individuelle behov. Her er noen viktige ting du bør skrive deg bak øret og overveie.

Det viktige er at du prøver sengen. Hvis du er i en fysisk butikk, så ta deg god tid og sjekk beskrivelsene og legg deg i sengen. Hvis du kjøper på internettet er det som regel en prøvetid involvert. Legg deg i sengen og prøv hver eneste funksjon på fjernkontrollen.

Reagerer sengen langsomt eller kjapt på kommandoene? Foregår bevegelsene i rykk og napp, eller er de jevne? Hva med lyden – bråker den mye? Spør selgeren, les beskrivelsene nøye og snakk med noen som har hatt en regulerbar seng om de erfaringer de har gjort seg.

Dessuten er det viktig å lese «best i test» av regulerbare senger, slik at du lettere kan finne frem til en seng som passer til deg og dine behov.

Alle de regulerbare sengene vi har nevnt i denne artikkelen er senger som har fått gode anmeldelser av både eksperter og alminnelige forbrukere. Artikkelen fungerer derfor som et godt grunnlag i jakten på en god elektrisk seng.

Leave A Reply