Høytrykkspyler Test – Se vår store “best i test” av høytrykkspylere guide

0

En høytrykkspyler er kanskje det beste hjelpemiddelet du har når det kommer til den store vårrengjøringen av uteområdene dine. En høytrykkspyler vil nemlig kunne vaske store overflater enkelt som bare det.

Den fungerer på den måten at pumpen i høytrykkspyleren bygger opp vanntrykket og den kraftige vannstrålen vil så slå vekk skitt og møkk fra det du rengjør. Med en høytrykkspyler kan du rengjøre alt fra terrasser og gårdsplasser til møbler og biler og faktisk også fjellskrenter og stener. Med andre ord er dette det perfekte redskapet når du skal rengjøre uteområdene dine.

Dog finnes det mange forskjellige høytrykkspylere på markedet, de kommer i en rekke modeller, varianter og prisklasser, hver kanskje godt egnet til sitt bruk.

På denne siden kan du finne en god best i test av høytrykkspylere på markedet, hvor vi har samlet sammen de aller beste modellene akkurat nå i en stor høytrykkspylertest. På den måten kan du enkelt finne den beste høytrykkspyleren for deg og ditt behov.


Kärcher K5 Premium Smart Control – den beste høytrykkspyleren

Fordeler:

 • En god høytrykkspyler for de fleste behov
 • En rekke gode og smarte funksjoner
 • Kan kobles til en app
 • En lang og smidig slange på 10 meter
Høytrykkspyler Test

Hvis du ser etter en allsidig høytrykkspyler som kan vaske alt fra sykler, møbler og store overflater så er Kärcher K5 Premium Smart Control absolutt verdt å vurdere. Fra den anmelderroste produsenten Kärcher har Kärcher K5 Premium Smart Control alt du trenger – pluss litt til, noe som gjør at dette virkelig er en av de beste modellene på markedet akkurat nå.

Kärcher – testvinner på markedet

Det kan nesten ikke gå feil med en høytrykkspyler fra merket Kärcher. Dette er nemlig et merke som har vært på markedet i lang tid, og deres mange modeller på markedet har i tur og orden kommet godt ut i forbrukertester etterhvert som de blir utviklet.

Kärcher K5 Premium Smart Control er en videreutviklet modell fra dens forgjenger Kärcher K5 Premium Full Control, som har kommet godt ut i en rekke tester, og som har vært en av forbrukernes favoritter en god stund.

En høytrykkspyler som kan det meste

Kärcher K5 Premium Smart Control er kanskje ikke den mest avanserte modellen på markedet, men hvis du er ute etter et redskap som kan få jobben gjort så effektivt som mulig, så er Kärcher K5 Premium Smart Control et trygt valg – noe som er grunnen til at vi mener dette er en av de aller beste modellene på markedet akkurat nå. Den oppfyller de aller fleste krav og behov, og fungerer ypperlig til rengjøring av alt fra store flater til sykler og risten på grillen.

Med et vanntrykk fra 20 til 145 bar kan du selv justere vanntrykket, og den har en fleksibel slange på hele 10 meter. Man vil derfor raskt legge merke til at Kärcher K5 Premium Smart Control er veldig enkel og funksjonell å bruke til dine gjøremål.

En intelligent høytrykkspyler

Det som gjør at Kärcher K5 Premium Smart Control skiller seg ut på markedet er dens nye teknologi som er en videreutvikling fra dens forgjenger.

Dette er nemlig en smart høytrykkspyler som du enkelt kan koble opp med appen Kärcher Garden & Home. Fra denne appen kan du enkelt justere innstillingene på maskinen, og du kan faktisk også velge vanntrykk etter hva det er som skal rengjøres.

Hvis du ikke bruker appen, kan du selvfølgelig også justere innstillingene rett på maskinen. Maskinen leveres med et Smart Control-spylehåndtak med en LCD-skjerm hvor man har tilgang til alle funksjoner og innstillinger. I tillegg til dette har Kärcher K5 Premium Smart Control også Plug & Clean-systemet til Kärcher, hvor du enkelt kan skifte rengjøringsmiddel.

Anerkjennelser og test av Kärcher K5 høytrykkspyler Premium Full Control

Kärcher K5 Premium Smart Control er en videreført modell av den klassiske Kärcher K5 Premium Full Control, som har kommet godt ut i en rekke forbrukertester som for eksempel Tek og Test.no. Denne videreutviklede modellen er en smartere, mer teknologisk og intelligent modell som gir deg et hav av gode muligheter.

Produktspesifikasjoner

 • Effekt: 2100 watt
 • Vekt: 13,92 kg
 • Vanntrykk: 20–145 bar
 • Vannmengde: 500 liter pr. time
 • Slange: 10 meter
 • Farge: Gul og svart

Bosch AdvancedAquatak 150 – en stillegående høytrykkspyler

Fordeler:

 • En stillegående høytrykkspyler
 • Enkel å bruke
 • God til hverdagsbruk
 • Kommer til en gunstig pris
best i test høytrykkspyler

Bosch er kjent for kvalitet – det er det ingen som kan tvile på. Helt siden 1886 har dette tyske merket gjort seg bemerket for redskap og verktøy til biler, renovering, og rengjøring, og vinner gang på gang best i test og forbrukeranmeldelser verden over for deres prisgunstige og effektive produkter.

En god maskin til en god pris

Bosch AdvancedAquatak 150 er verken en av de dyreste eller billigste modellene på markedet, men etter vår mening er dette en god høytrykkspyler for deg som er på jakt etter god kvalitet, og som ønsker en modell som oppfyller de vanlige og hverdagslige oppgavene. Her får du nemlig en kvalitetsmodell til en fornuftig pris, som passer budsjettet til de fleste som har bestemt seg for investere i en ny høytrykkspyler.

Stillegående og brukervennlig

Det som gjør at Bosch AdvancedAquatak 150 utmerker seg på markedet er at dette er en veldig stillegående maskin. Den lager ikke mye lyd, noe som er veldig praktisk, så du slipper å bekymre deg om å forstyrre hele nabolaget. Bosch AdvancedAquatak 150 har godt med vanntrykk, opptil hele 150 bar. I tillegg har den også en fin vannmengde på 480 liter pr. time.

Maskinen egner seg godt til den hverdagslige rengjøringen, som å vaske bil, terrasse, sykler osv. Den har ikke det hardeste trykket, og passer derfor ikke nødvendigvis for de som trenger de kraftigste modellene – men alt i alt er dette en maskin som oppfyller de aller fleste behov man har for en høytrykkspyler.

Anerkjennelser og test av Bosch AdvancedAquatak 150

Bosch er et merke som generelt kommer godt ut i tester nesten uansett hva slags verktøy og redskap de lager. De er kjent for god kvalitet til overkommelige priser, og det er også nettopp det Bosch AdvancedAquatak 150 har fått anerkjennelse for. Blant annet sier Tek at Bosch AdvancedAquatak 150 er et godt kjøp hvor man får mye for pengene.

I tillegg til dette har Bosch AdvancedAquatak 150 kommet godt ut i anmeldelser og tester i både innland og utland – blant annet i Tyskland hvor dette er en bestselger.

Produktspesifikasjoner

 • Effekt: 2200 watt
 • Vekt: 21.1 kg
 • Vanntrykk: 150 bar
 • Støynivå: 88 dB
 • Vannmengde: 480 l/t

Kärcher K4 Premium Full Control – En budsjettvennlig høytrykkspyler

Fordeler:

 • Er en budsjettvennlig høytrykkspyler
 • Kompakt design som er enkel å håndtere
 • Brukervennlig
 • Praktisk skjerm som viser trykket
billig høytrykkspyler

Kärcher K4 Premium Full Control er enda en modell fra merket Kärcher, og denne gangen har vi testet en litt mer budsjettvennlig og enklere modell. Selv om Kärcher K4 Premium Full Control er billigere og enklere, så er det ingenting å si på brukervennligheten og kvaliteten.

Passer til budsjettet

Det er ikke alle som er interessert i å investere i det største og beste på markedet – mange ønsker seg bare en høytrykkspyler som kan rengjøre gårdsplassen, møbler og biler enkelt og greit. Da er Kärcher K4 Premium Full Control en modell man bør vurdere.

Denne passer nemlig til de fleste budsjetter, og er dessuten veldig enkel å bruke. Det er enkelt å bytte ut munnstykker på modellen, og du kan enkelt oppbevare de delene du ikke bruker i selve maskinen. I tillegg til dette har Kärcher K4 Premium Full Control en praktisk skjerm, hvor man kan se vanntrykket og justere etter behov.

En kompakt modell

Det som er det aller mest praktiske med Kärcher K4 Premium Full Control er det kompakte og praktiske designet som denne modellen har. Med dens vekt på 12,8 kg er dette en av de lettere modellene i vår best i test, og den kommer dessuten med noen praktiske hjul som gjør at den er enkel å flytte på.

Du kan dermed enkelt rulle den dit behovet er, og den tåler å bli fraktet i ujevnt terreng. Den er også relativt liten, ergo er den enkel å oppbevare mellom bruk.

Anerkjennelser og test av Kärcher K4 Premium Full Control

Kärcher K4 Premium Full Control har blitt valgt ut i en rekke best i test her i Norge, blant annet hos Besteitest.no og Test.no, hvor den vurderes som en jevnt over god modell. I tillegg har det svenske forbrukermagasinet Råd & Rön vurdert dette til å være et svært godt kjøp i deres test av høytrykkspylere.

Produktspesifikasjoner

 • Effekt: 1800 watt
 • Vekt: 12,8 kg
 • Vanntrykk: 130 bar
 • Vannmengde: 420 l/t
 • Slangelengde: 5,8 meter

Nilfisk e145.4-9 X-TRA – en høytrykkspyler med kraftig motor

Fordeler:

 • En kraftig og solid motor
 • Et ergonomisk design
 • Gode funksjoner for enkel bruk
 • Lang slange på 9 meter
beste høytrykkspyler

Nilfisk er et merke man kan stole på, og over hele verden produserer og leverer de produkter innen rengjøring, støvsuging og pleie – noe som har gjort at de har fått en solid posisjon på markedet også for høytrykkspylere. For oss er det ingen tvil om at Nilfisk e145 er et godt kjøp, spesielt for deg som ønsker en modell med en robust og kraftig motor med lang levetid.

En kraftig motor

Nilfisk e145 har uten tvil en kraftig motor, noe som gjør dette til en modell som passer til de som har de store rengjøringsoppgavene, og som ønsker en modell som klarer selv helt store og krevende arbeidsflater. Den har dessuten gode justeringsmuligheter, sånn at du fint kan justere ned for trykket, så vil den fint også klare de mindre oppgavene som krever en mer skånsom vannstråle.

Nilfisk e145 er en maskin som er utformet for lang levetid og en robusthet som få maskiner kan måle seg med. Til gjengjeld er den også noe større og tyngre enn de fleste modeller på markedet. Dette veies dog opp med en lang slange på 9 meter, noe som gjør at den har en stor rekkevidde, uten at du trenger å flytte på den hele tiden.

Gode funksjoner for brukervennlighet

Nilfisk e145 er en maskin med en rekke gode funksjoner, noe som gjør at du sitter igjen med inntrykket av at dette er en funksjonell, praktisk og brukervennlig maskin. Den har blant annet teleskophåndtak, kraftige hjul og en slangetrommel, noe som gjør at du kan bruke denne maskinen lenge av gangen.

Anerkjennelser og test av Nilfisk e145

Nilfisk e145 er en stabil maskin som har fått gode anmeldelser i både innland og utland, blant annet har den scoret høyt hos Testmagazin i 2017. Den har fått gode anmeldelser fra forbrukere, og mange har delt sine gode erfaringer med denne modellen.

Produktspesifikasjoner

 • Effekt: 2100 watt
 • Vekt: 18,6 kg
 • Vanntrykk: 145 bar
 • Vannmengde: 500 l/t
 • Slangelengde: 9 meter
 • Støynivå: 92 dB

Kärcher K7 Premium Smart Ctrl Flex Home – en høytrykkspyler som kan alt

Fordeler:

 • Ekstra kraftig høytrykkspyler
 • Smart bruk med app
 • Lang og smidig slange på 10 meter
 • Enkel å bruke
høytrykkspyler tilbud

Kärcher K7 Premium Smart Ctrl Flex Home er Kärcher kraftigste maskin, og også den modellen i vår test som kan rengjøre med aller mest kraft og energi. Dette er nemlig en modell som kan alt, og enda litt mer. Den har kraftigere motor, høyere bar, mer vanntrykk – og er generelt for deg som ønsker å investere litt mer for å få det aller beste.

Testens kraftigste maskin

Kärcher K7 Premium Smart Ctrl Flex Home er kanskje den enkleste og mest effektive høytrykkspyleren du kan få på markedet, og er beregnet til deg som er villig til å investere for å få det beste som er på markedet.

Med hele 195 bar, og en vannmengde på 600 liter i timen er Kärcher K7 Premium Smart Ctrl Flex Home den kraftigste modellen som er. Den klarer de mest utfordrende rengjøringsjobbene, og vil gi deg et profesjonelt resultat uansett om du skal rengjøre en sykkel eller et helt svømmebasseng.

Avansert teknologi

Kärcher K7 Premium Smart Ctrl Flex Home er også en del av Smart-serien til Kärcher, noe som betyr at du kan koble denne modellen opp til telefonen din, hvor du enkelt kan stille inn og justere kraft og brukerområde med telefonen din. Den kommer dessuten med en praktisk skjerm, hvor du også kan justere på alt du trenger å justere på.

Denne modellen har en rekke gode funksjoner, som gjør at du kan velge mellom ulike stråler, du kan enkelt skifte rengjøringsmiddel og du kan dessuten kjøpe med ekstra tilbehør som gjør at du kan bruke den med alternative vannkilder.

Anerkjennelser og test av Kärcher K7 Premium Smart Ctrl Flex Home

Kärcher K7 Premium Smart Ctrl Flex Home er en av de helt nye modellene, og har dermed ikke gjennomgått like mange tester som sine forgjengere enda. Dette er likevel en videreutvikling fra tidligere modeller og testvinnere. Blant annet omtaler Alletestvinnere.no dette som den beste premium-høytrykkspyleren på markedet.

Produktspesifikasjoner

 • Effekt: 3000 watt
 • Vekt: 18,06 kg
 • Vanntrykk: 195 bar
 • Vannmengde: 600 l/t
 • Slangelengde: 10 meter

Kärcher K3 Full Control – en høytrykkspyler til små hjem og områder

Fordeler:

 • En lettvektsmodell på bare 4,7 kg
 • Passer godt til mindre områder
 • En budsjettvennlig pris
 • Enkel å styre
Kärcher K3 Full Control

Det er ikke alltid man trenger en avansert høytrykkspyler. Så hvis du er på jakt etter en budsjettvennlig modell som passer til et mindre hjem eller mindre krevende oppgaver så er Kärcher K3 Full Control noe for deg. Denne kan rengjøre gårdsplassen, møbler og de tingene vi som regel har behov for – og den er enkel å bruke.

En liten høytrykkspyler

Kärcher K3 Full Control er en liten og kompakt modell som bare veier 4,7 kg. Dette gjør at den er enkel å styre, og veldig enkel å flytte på ved behov. Den passer derfor veldig bra når du ikke har store områder du skal rengjøre som krever en stor arbeidsflate – istedenfor er denne modellen ideell til deg som skal rengjøre møbler, sykler, biler og mindre utearealer.

Den er i tillegg svært budsjettvennlig, så dette er den perfekte modellen for deg som bare vil ha et praktisk redskap i hverdagen.

Gode funksjoner i en liten modell

Til tross for sin lille størrelse, skal man ikke kimse av funksjonene til Kärcher K3 Full Control. Du kan nemlig enkelt justere trykket og strålen, noe som gjør at du kan bruke denne høytrykkspyleren på nærmest alle overflater. Den fleksible slangen og den lille størrelsen gjør at Kärcher K3 Full Control er veldig enkel å styre, noe som gjør den til en brukervennlig modell.

Anerkjennelser og test av Kärcher K3 Full Control

Kärcher K3 Full Control er ikke en av de mest avanserte modellene, men har likevel kommet godt ut i tester, blant annet har Tv2 gitt K3-serien til Kärcher noen gode anmeldelser.

I tillegg har denne modellen fått gode tilbakemeldinger på at den passer godt til mindre hjem, eller der hvor man har behov for å rengjøre mindre overflater, blant annet av Gjør Det Selv og Good Housekeeping UK.

Produktspesifikasjoner

 • Effekt: 1600 watt
 • Vekt: 4,7 kg
 • Vanntrykk: 120 bar
 • Vannmengde: 380 l/t
 • Slangelengde: 6 meter

Hvordan fungerer en høytrykkspyler?

En høytrykkspyler fungerer kort sagt sånn som navnet tilsier, at den spyler skitt og møkk med et høyt trykk av vann. Man kobler som regel en høytrykkspyler til utekranen, og med en innebygget pumpe så pumper den opp trykket i vannet, noe som gjør at du får en mye kraftigere stråle enn fra en vannslange som bare får vanntrykk fra krana.

En vannslange har normalt et vanntrykk på rundt 4 bar, mens en høytrykkspyler ligger normalt på ca. 130–190 bar. Så det sier seg selv at trykket er mye kraftigere.

Ettersom at vannstrålen har den kraften den har, så er det veldig enkelt å rengjøre overflater med høytrykkspyler. Strålen vil nemlig skyve skittet vekk, noe som gjør at man effektivt kan rengjøre alt fra stener, til terrasser, til gårdsplasser. Men man kan også fint bruke høytrykkspyleren til mindre ting, som for eksempel risten på grillen, sykkelen din eller bilen. Når man skal gjøre dette kan man bare justere ned trykket på vannet.


Hva skal man se etter i en høytrykkspyler?

Det er noen funksjoner og ting man bør se etter når man skal kjøpe seg en ny høytrykkspyler. De kommer nemlig i en rekke forskjellige varianter, så det er viktig at når man først skal bruke penger på en maskin, så skal den også oppfylle de behovene man har. Nedenfor har vi derfor nevnt noen av de tingene du bør tenke gjennom når du skal ut og investere i en ny høytrykkspyler.

Hva er ditt behov?

Først og fremst anbefaler vi deg å gjøre deg opp noen tanker om hva du skal bruke høytrykkspyleren til. Skal du rengjøre møbler, eller skal du bruke den til de mest krevende rengjøringsoppgavene? For hvis du kun skal bruke den på terrassen og møbler, så trenger du ikke tenke så mye på kraft og vanntrykk/bar, da du ikke vil få bruk for den mest kraftige modellen – og du trenger dermed heller ikke bruke så mye penger.

Skal du derimot bruke den til krevende oppgaver, er det nok verd å investere i en kraftigere modell som er spesielt egnet for krevende rengjøringsjobber.

Bar og vanntrykk

Noe du vil se på spesifikasjonene på alle modellene i vår test er at vi har listet opp hvor stort vanntrykk den har. Dette sier noe om hvor kraftig vannstrålen er, og dermed også hvor effektivt den vil skyve bort skitt og møkk fra overflater. Jo høyere bar, desto høyere vanntrykk.

Vannmengde

I vår test vil du også se noe om hvor mange liter med vann per time som høytrykkspyleren vil kunne spyle ut. Dette varierer alt fra 300 liter til 600 liter, og har selvsagt noe å si for vannforbruket. Normalt har en høytrykkspyler med høy bar også et høyt vannforbruk.

Lengde på slange og vekt på modell

Dette sier noe om arbeidsflaten du kan bruke høytrykkspyleren i. Er det en stor og tung modell så er det praktisk om slangen er litt lengere sånn at du enkelt kan komme til på steder, og arbeide med store overflater. Er maskinen derimot lettere og mindre, så er det enklere å flytte rundt på den. Det er derfor en god ide å sjekke opp dette, og tenke gjennom hva det er du har behov for.


FAQ

Hva er den beste høytrykkspyleren?

Dette kommer helt an på ditt behov, og om du skal kunne rengjøre store områder eller mindre områder. Les våre tips i denne artikkelen for å finne den beste for deg.

Hva er viktig å tenke på ved kjøp av høytrykkspyler?

Det er viktig å tenke over hva du skal bruke den til, og dermed hvor kraftig modell du skal investere i. Vi anbefaler å tenke over vanntrykk, vannmengde, funksjoner og pris.

Hvor mye koster en høytrykkspyler?

Dette varierer mye basert på funksjoner, kraftighet og størrelse. Høytrykkspylere kan koste alt fra et par tusen til flere tusen, og bør velges basert på bruksbehov.

Leave A Reply