Beste sovesofa – Oversikt over de beste sovesofaene

0

En sovesofa har i prinsippet kun to funksjoner. Den skal fungere som sofa og seng. Det er likevel mange som er bedre til det ene eller det andre.

Når man investerer i en sovesofa er det viktig at den både er god å sitte og sove i, noe det er mange modeller som ikke kan tilby. Derfor har vi kikket nærmere på noen av de aller beste sovesofaene på markedet i dag – slik at du lettere kan finne frem til en sovesofa som passer til dine behov.

Vi ser nærmere på design og kvalitet og sammenligner dem med hva du ellers kan få for samme sum. Hvis du gjerne vil finne et godt sovesofatilbud, så er det ingen tvil om at det kan lønne seg å lese videre i denne artikkelen.


Sovesofaen Zeal – en god sovesofa for én

Fordeler med sovesofaen Zeal:

sovesofa for én

Sovesofaen Zeal har et minimalistisk design, noe som gjør at den passer inn i de fleste skandinaviske hjem. Det er en enmannssovesofa med målene 70×200 cm som tar mindre plass enn en vanlig sofa.

Sovesofaen er med andre ord det perfekte valget hvis du vil ha en modell som ikke er for stor, men som samtidig både dekker ditt behov for både seng og sofa.

Sovesofa med god liggekomfort

Mange sovesofaer er laget som en slags nødløsning som ikke nødvendigvis er like god å sove på som den er til å sitte på.

LES OGSÅ: Test av kontinentalsenger – Finn den beste kontinentalsengen her

En av de største fordelene med Zeal-sovesofaen er at den er utstyrt med lommefjærer. Dette er den samme typen fjærer som de beste madrassene også er utstyrt med, noe som gir høy komfort og en god nattesøvn.

Lommefjærene tilpasser seg kroppsvekten og liggeposisjonen din, og sørger for at du får riktig støtte og avlastning når du skal sove.

Dansk design og kvalitet

Sovesofaen Zeal er håndlaget og designet i Danmark. Produsenten heter Innovation Living, og har siden 1971 produsert kvalitetsmøbler til hele Skandinavia.

Innovasjon Living er en internasjonalt anerkjent møbelprodusent som har vunnet flere priser for produktene sine. Designet er gjennomtenkt, og har en elegant og klassisk stil.

Den er dessuten enkel og praktisk å slå ut slik at du utnytter plassen optimalt.

Denne sovesofaen er utsolgt, men en god erstatning er denne: Oliver Sofa Chair

Sovesofaen Recast – en dobbel sovesofa i høy kvalitet

Fordeler med sovesofaen Recast:

 • Dobbel sovesofa med lommefjærer
 • Danskprodusert kvalitet
 • Lett å slå ut
 • Oppbevaringsrom under madrassen
sovesofa best i test

Sovesofaen Recast er en stilren sovesofa som passer inn i de fleste norske hjem. Den er danskprodusert av firmaet Innovaion Living, og er en to-personers sovesofa i aller høyeste kvalitet til en rimelig pris.

Innovation Living har produsert og designet møbler i Danmark siden 1971, og det anerkjente firmaet er kjent for å lage stilrene produkter i høy kvalitet med god komfort.

Sovesofaen er utrolig behagelig å sitte i, og passer fint som sofa i stuen siden både kvaliteten og designet er fullt på høyde med designsofaer i langt høyere prisklasser.

Sovesofaen Recast med lommefjærer

Mange sovesofaer legger mer vekt på at de skal være behagelige å sitte i, og ikke nødvendigvis like gode å sove i. Billige modeller bruker nemlig gjerne madrasser av skum, noe som nødvendigvis ikke gir den riktige støtten eller komforten som er nødvendig for å få en god søvn.

En av fordelene med sovesofaen Recast er at den er utstyrt med lommefjærer, som er den fjærtypen man finner i dyre luksusmadrasser. Det betyr at den er særdeles behagelig å ligge på når den er slått ut. Lommefjærene jobber individuelt og ordner med optimal støtte til kroppen.

Fjærene er dessuten inndelt i forskjellige komfortsoner som gir den riktige avlastningen til de forskjellige kroppsdelene. Med andre ord, så får hoftene en annen type støtte enn nakke og skuldre, slik at du ligger ergonomisk riktig.

Dobbel sovesofa med oppbevaringsmuligheter

Sovesofaen Recast har et smart oppbevaringsrom under madrassen, noe som kommer godt med hvis det er liten plass der du bor. Dermed kan du oppbevare en ekstra pute og dyne i selve sengen, slik at du ikke behøver å fylle opp skapet med ekstra sengetøy.

Når sovesofaen er slått ut måler den 140×200 cm, noe som er det samme som en liten dobbelseng og som passer perfekt når du får ekstra gjester på besøk.

 • Madrass med lommefjærer
 • Elegant og stilrent dansk design
 • Produsert og håndlaget i Danmark

Sovesofaen Fluxe – liten sovesofa med stor komfort

Fordeler med sovesofaen Fluxe:

 • Kan brukes både som stol og seng
 • Flott og minimalistisk design
 • God komfort både som stol og seng
 • Opptar lite plass

Hvis du gjerne vil ha en sovesofa som også er en stol, så er denne modellen helt perfekt for deg. Den er dessuten et glimrende valg hvis du har en mindre leilighet, eller bare vil at sovesofaen skal ta minst mulig plass.

Siden den er en stol når den ikke er foldet ut som en sovesofa, fungerer den fint som en alminnelig lenestol i stuen. Den er ytterst behagelig å sitte i, og man sover utmerket i den. Den er med andre ord helt perfekt som en ekstra soveplass til en ekstra gjest.

Designet er typisk minimalistisk og skandinavisk og er produsert i Danmark av Innovation Living.

Når den er slått ut har den mål på 70×200 cm, noe som tilsvarer en helt vanlig enkeltseng. Hvis du leter etter en sovesofa som tar minst mulig plass, så er Fluxe et perfekt valg som de fleste har råd til.

Denne model er utgått. Se andre modeller av sovesofaer


Sovesofaen Clubber – sovesofa med sjeselong

Fordeler med sovesofaen Clubber:

 • Sovesofa med sjeselong
 • Håndsydd kvalitet fra Danmark
 • Mulighet til å kjøpe armlener i valnøttre
Clubber sovesofa

Mange foretrekker en sofa med sjeselong når de skal innrede stuen sin, og med denne modellen har du muligheten til å få både en sofa med sjeselong og en komfortabel seng på samme tid.

Den er behagelig å både sitte og sove i, og hvis du gjerne vil utnytte plassen optimalt, så er sovesofaen Clubber et godt alternativ.

Håndsydd kvalitet fra Danmark

Det kan være store forskjeller på sovesofaer. Kvaliteten kan være særdeles svingende, og ofte er prisen avgjørende for hvilken modell man velger. Med sovesofaen Clubber kan du få et møbel som er håndlaget i Skandinavia til en pris du vanligvis ikke finner på møbler av denne kvaliteten.

Sovesofaen er produsert av den anerkjente danske møbelprodusenten Innovation Living, og er håndsydd i Danmark.

Du kan derfor være sikker på at dette er et møbel i aller beste kvalitet som holder i mange år fremover. Det stilrene og flotte designet er understøttet av slanke bein i rå krom, og man kan dessuten også kjøpe armlener i valnøttre for å gjøre sofaen enda mer stilig og elegant.

Sovesofaen er ikke like bred som en alminnelig dobbeltseng, men med en bredde på 115×210 cm er det likevel plass nok til at to personer kan sove i den.

Denne modellen er avviklet – men ligner veldig på denne


Supremax Deluxe Excess Lounger – dobbel sovesofa i toppklassen

Fordeler med Supremax Deluxe Excess Lounger:

 • Håndsydd kvalitetsmøbel fra Danmark
 • Unike excess-lommefjærer som sørger for den mest komfortable sovesofaen på markedet
 • Fungerer godt som dobbeltseng med målene 155×200 cm
sovesofa test

Supremax Deluxe Excess Lounger er en sovesofa som har blitt kåret til Best i test av sovesofaer flere steder. Dette er med andre ord sovesofaen for deg som ønsker det beste av det beste.

Det er et flerfunksjonelt kvalitetsmøbel som er håndlaget i Danmark og produsert av det prisvinnende og anerkjente firmaet Innovation Living som har levert kvalitetsmøbler til hele Skandinavia siden 1971.

Den beste sovesofaen hva komfort angår

Supremax Deluxe Excess Lounger har en bredde på 155 cm, og egner seg derfor som både en dyp og deilig sofa i stuen og som en dobbeltseng.

Noen av de aller beste madrassene man kan ha på soverommet er utstyrt med lommefjærer, som er med på å gi optimal støtte og avlastning. Denne sovesofaen er utstyrt med excess-lommefjærer.

LES OGSÅ: Test av regulerbare senger

Disse fjærene er en oppgradering av alminnelige lommefjærer, og sikrer deg en komfortabel og dyp søvn du sannsynligvis aldri har opplevd på en sovesofa før.

Bredden er som tidligere sagt på 155 cm, og med en lengde på 200 cm burde det være rikelig med plass for to.

Modellen er utgått, se de andre modeller herSovesofaen Ghia – en sovesofa med god liggekomfort og elegant design

Fordeler med sovesofaen Ghia:

 • Velg mellom fem forskjellige trekk
 • Fleksible armlener
 • Skarpt og minimalistisk design
Ghia sovesofa

Sovesofaen «Ghia» har et skarpt og minimalistisk design som passer inn i et moderne hjem. Den er utstyrt med fleksible armlener som gjør at du lett kan forvandle den flotte sofaen om til en sovesofa.

Du har dessuten muligheten til å velge mellom fem ulike trekk, slik at du kan finne en modell som passer perfekt til den innredningen du allerede har der hjemme.

Elegant og komfortabel

Det enkle og stilrene designet gjør at denne sovesofaen ikke behøver å gjemmes bort på kontoret eller ekstraværelset. Den passer nemlig perfekt som midtpunkt i stuen, og som hovedmøbel i innredningen.

Hvis du bor i en liten hybel eller leilighet, kommer dette møblet til å sette preg på hele hjemmets utrykk på en fantastisk måte. Den er dessuten utrolig komfortabel å både sitte og sove i.

De fleksible armlenene gjør også at man kan få ekstra støtte i nakken, hvis man ønsker eller trenger det. Ellers så kan de selvfølgelig slås ned slik at hele liggeflaten blir helt flat.

Modellen er utgått – se de andre modeller


Dublexo – en dobbel sovesofa med lommefjær

Fordeler med Dublexo:

 • Kan lynraskt forvandles til en liten dobbeltseng ved hjelp av det unike splitback-systemet
 • Madrass med lommefjærer
 • Håndsydd kvalitet fra Danmark

Det er en sovesofa i fantastisk kvalitet som er god å både sitte og sove i. Denne sovesofaen fra den danske møbelprodusenten Innovation Living er nemlig utstyrt med lommefjærer i madrassen, noe som er den samme type fjærer man finner i dyre luksusmadrasser.

Lommefjærene arbeider individuelt, slik at du får optimal støtte når du skal sove. De tilpasser seg liggeposisjonen, og sørger for at de forskjellige kroppsdelene får nøyaktig den avlastningen de trenger.

LES OGSÅ: Sengeramme test – finn den beste sengerammen for deg

Denne egenskapen er normalt ikke noe man forbinder med en sovesofa til denne prisen, da de fleste sammenlignbare modeller benytter seg av en madrass med skumkjerne.

Det er nettopp her denne håndsydde sovesofaen fra Danmark skiller seg ut – i tillegg til at det er skikkelig kvalitet i verdensklasse.

Skandinavisk design og splitback-system

«Dublexo» er en flott sofa som passer perfekt inn i de aller fleste stuer. Den har et utpreget skandinavisk design med rene linjer og bein av tre, og på grunn av det unike splitback-systemet, kan den brukervennlige og funksjonelle sofaen lynraskt forvandles til en liten dobbeltseng på 115×210 cm.

Utgått – Se de andre modeller


Gode råd om sovesofaer

Det er flere ting man skal overveie når man skal kjøpe en sovesofa. Pris og kvalitet går ofte hånd i hånd, og du bør derfor først gjøre deg noen tanker om hvor mange penger du vil bruke.

De sovesofaene vi har presentert her i artikkelen er alle produsert i Danmark, og lever opp til de aller høyeste kvalitetskravene. De har for eksempel ikke madrasser med skumkjerne som man ofte ser i billige modeller, men lommefjærer som gjør en stor forskjell når man skal sove.

Ønsker du en sovesofa hjørne, så vælg denne: Benjamin sovesofa hjørne

Madrassen er viktig

De aller fleste billige sovesofaer som blir solgt her i Norge har en kjerne av skum. Disse sengene er gjerne masseproduserte utenfor Skandinavia, og bærer preg av å ikke ha de samme egenskapene når det kommer til komfort og kvalitet som hvis de var produsert i for eksempel Danmark.

Vi anbefaler helt klart at man velger en sovesofa med lommefjærer i stedet for skum, siden man rett og slett ikke kommer til å sove spesielt godt på en skummadrass.

Velg kvalitet fremfor pris

En av de aller fremste fordelene ved de sovesofaene vi har presentert ovenfor, er at de er produsert i Danmark.

Alle er håndsydde og produsert av det anerkjente møbelfirmaet Innovation Living, noe som sikrer deg et kvalitetsprodukt.

Det kan hende du betaler 20-30 % mer for en slik danskprodusert sovesofa, men til gjengjeld kan du være sikker på at du får et møbel i høy kvalitet – et møbel som varer i mange år.


FAQ – Test av sovesofa

Hvilken sovesofa er den beste? 

For å finne den sovesofaen i testen som er riktig for deg, må du først avgjøre hvor mye du er villig til å betale. I tillegg må du være klar over dine egne behov og ønsker når det kommer til hva sovesofaen skal brukes til, og hvor mye, samt ønsket stil og hvilken arealplass du har til rådighet.

Hvordan vet jeg at sovesofaen er velegnet sine bruksområder? 

I vår test av sovesofaer har vi presentert ulike sofaer med fokus på både funksjonalitet og komfort. I tillegg til sitte- og liggekomfort tilbyr også samtlige sofaer mulighet for oppbevaring som vil være formålstjenlig om man også ønsker å spare plass. 

Bør jeg investere i en god sovesofa?

Når du skal kjøpe sovesofa er det viktig å tenke kvalitet framfor pris. Gode madrasser er som regel påkostet, og derfor vil en høyere pris også gi både god sitte- og liggekomfort. I vår sovesofa test har vi presentert sofaer med fokus på gode materialer, design og kvalitet. 

Leave A Reply