Test av rammemadrasser – Finn den beste rammemadrassen for deg

0

Rammemadrassen er uten tvil den mest populære sengetypen i Norge. Det finnes flere årsaker til det, blant annet fordi det generelt er en enkel løsning.

Det eneste man behøver å gjøre er å montere benene direkte på madrassen uten å måtte bruke en sengeramme eller lameller. Man kan også la være med å montere benene, og simpelthen bare legge madrassen direkte ned på gulvet.

Rammemadrassen er også lett å flytte på, noe som selvfølgelig er en stor fordel når man skal vaske. Det finnes mange forskjellige typer rammemadrasser, men generelt inneholder en rammemadrass enten lommefjærer eller multilommefjærer.

I denne artikkelen ser vi nærmere på noen av de beste tilbudene og forslagene til rammemadrasser som er på markedet i dag.


Jupiter – billig rammemadrass i god kvalitet

Fordeler med «Jupiter»:

 • Rammemadrassen er produsert av Kinnabädden
 • 5 komfortsoner
 • Valgfri overmadrass
 • 10 års garanti mot ramme- og fjærbrudd

Hvis du er på utkikk etter en billig rammemadrass i høy kvalitet, så er «Jupiter» noe for deg. For selv om denne sengen er billig, har produsentene ikke gått på kompromiss med kvaliteten.

Den er utstyrt med lommefjærer og kommer med 5 innebygde komfortsoner. Disse sonene sørger for at kroppen din får individuell støtte for rygg, skuldre, nakke og hofter.

«Jupiter» er en særdeles robust seng, og den leveres i en sterk treramme av høy kvalitet, som gjør at sengen holder i mange år.

Valgfri overmadrass

Denne rammemadrassen har dessuten 10 års garanti på ramme- og fjærbrudd, og det følger også med en valgfri overmadrass. Dermed har du alle forutsetningene for å få en god nattesøvn og våkne uthvilt og frisk dagen etterpå.


Venus – gjennomført kvalitet

Fordeler med «Venus»:

 • 15 års garanti på ramme- og fjærbrudd
 • 5 komfortsoner
 • Svenskprodusert kvalitet
 • Valgfri overmadrass

Denne rammemadrassen er utviklet av den svenske sengeprodusenten Kinnabädden med over 60 års erfaring.

De har særdeles strenge kvalitetskrav og produserer svært gode og konkurransedyktige senger. «Venus» har et flott design og kvaliteten er lett å få øye på. Den har 5 komfortsoner og består av lommefjærer med polstring av lateks.

LES OGSÅ: Madrass test – oversikt over de beste madrassene

Når du kjøper «Venus» følger det dessuten med en valgfri overmadrass som lar deg få et fantastisk grunnlag for en god nattesøvn. Dermed kan du våkne opp uthvilt og fungere optimalt i hverdagen.

«Venus» kommer med 15 års garanti mot ramme- og fjærbrudd.


Rammemadrassen «Ideel Harmoni» – klassisk og komfortabel

Fordeler med rammemadrassen «Ideel Harmoni»:

 • Velg mellom lateks- eller celsiusovermadrass
 • 19 cm høye trebein
 • 5 komfortsoner
 • 20 års garanti på ramme- og fjærbrudd
Rammemadrass test

Dette er en komfortabel og klassisk rammemadrass, og er en av de billigste på markedet med tilsvarende kvalitet og egenskaper. Du kan selv velge hvilken type overmadrass du vil ha, enten en overmadrass av lateks- eller celsiusskum.

Begge har en kjerne på 40 mm, og begge er med til å forbedre både komforten og standarden. Rammemadrassen har dessuten hele 19 cm høye trebein av eik. Denne høyden har flere fordeler, blant annet er det lettere å både legge seg i og stå opp av sengen.

Den gode høyden gjør også at det er gode muligheter til oppbevaring av alt fra fitnessutstyr til kofferter, eller noe helt annet.

Flott design

Rammemadrasser er i prinsippet ikke kjente for flott design. Rammemadrassen «Ideel Harmoni» har et design som er like gjennomført som ved langt dyrere senger.

Stilen er stram og minimalistisk og uten unødvendig pynt og detaljer. Møbelstoffet er i tillegg behagelig å ta på og enkelt å rengjøre.

Fargevalget er holdt i nøytrale farger slik at det minimalistiske designet passer inn i hvilket som helst soverom, uansett hvordan du ellers har innredet det.

Fås som dobbeltseng med gavl

Det er også mulig å kjøpe denne rammemadrassen som en dobbeltseng, altså enten rammemadrass 160×200 eller rammemadrass 180×200.

Ved kjøp av en rammemadrass som «Ideel Harmoni» i de størrelsene får man også mulighet til å kjøpe en flott gavl som fullfører helhetsinntrykket og gjør det mer behagelig å sitte oppreist i sengen.

Kan byttes innen 30 dager

Rammemadrassen «Ideel Harmoni» kan fås med medium eller fast fasthet, og er utstyrt med 250 lommefjærer per kvadratmeter. Dette passer best til personer som veier under 95 kg, men du kan også kjøpe denne rammemadrassen hvis du veier mer enn 95 kg. Denne modellen heter 95+. Det er uansett ingen krise hvis du velger feil fasthet, for du kan bytte madrassen de første 30 dagene etter mottakelse.

20 års garanti

Lommefjærene er inndelt i 5 komfortsoner som gir støtte til korsrygg, nakke og ben, og tillater skuldre og hofter å synke dypere ned i madrassen.

På den måten sikrer du deg at ryggsøylen din alltid ligger så rett som mulig, uansett hvordan du ligger. Noe som er godt å vite, for forhåpentligvis er dette en rammemadrass du får glede av i mange år.

Den er i hvert fall designet for å holde lenge, og derfor gir produsenten hele 20 års garanti mot brudd på ramme og fjærer i sengen.


Airpur Heaven – best i test av rammemadrass

Fordeler med «Airpur Heaven»:

 • 7 komfortsoner
 • Dobbeltfjæring
 • Polstring med «Waterlilly»-skum
best i test rammemadrass

Her får du de perfekte rammene for en fantastisk nattesøvn. Airpur Heaven er en gjennomført luksusseng som gir deg en utrolig komfort og optimal støtte og avlastning.

Den har hele 7 komfortsoner som alle sørger for å gi kroppen maksimal komfort samtidig som de hjelper til med å forebygge skader og lindre smerter.

Billig rammemadrass – utrolig kvalitet

«Airpur Heaven» har dobbeltfjæring og polstring med «Waterlilly»-skum, og det er nesten forbausende lite man skal gi for så høy kvalitet.


Rammemadrassen Ideel Komfort – billig rammemadrass med 7 komfortsoner

rammemadrass best til prisen

Fordeler med rammemadrassen «Ideel Komfort»:

 • 7 komfortsoner
 • 19 cm høye ben
 • 25 års garanti mot ramme- og fjærbrudd
 • Velg mellom lateks- eller celciusovermadrass
 • 220 lommefjærer per kvadratmeter

Dette var en av de første rammemadrassen i Norge som kunne tilby hele 7 komfortsoner og 25 års garanti på både ramme- og fjærbrudd.

Dessuten skiller den seg ut fra mange av de andre rammemadrassene på grunn av en benhøyde på hele 19 cm.

LES OGSÅ: Test av springfjærmadrasser – Oversikt over de billigste av de beste springfjærmadrassene

Denne høyden har flere gode funksjoner, blant annet at det blir lettere å både komme inn og ut av sengen. I tillegg er det god plass til å gjemme alt fra den sammenleggbare tredemøllen din, kofferter og andre saker inn under sengen.

Rammemadrassen kommer uten oppbevaringsskuffer, men det er fullt mulig å skaffe seg noen praktiske oppbevaringsbokser så man kan gjemme hva som helst under den høye sengen.

7 komfortsoner

Rammemadrassen «Ideel Komfort» kan fås med medium og fast fasthet, og er utstyrt med 220 lommefjærer per kvadratmeter. Det betyr at den passer godt til personer som veier helt opptil 95 kg.

Hvis man veier mer kan man velge rammemadrassversjonen  95+. En normal rammemadrass er utstyrt med 5 komfortsoner.

Denne madrassen har som sagt 7 stykker, og de to ekstra komfortsonene er plassert på hver side av korsryggen. På den måten får du en mer komfortabel liggeposisjon uavhengig av om du ligger på ryggen eller på siden.

Du behøver heller ikke å bekymre deg om å våkne midt om natten fordi benene dine sover. Komfortsonene reduserer problemer man evt. har med blodomløpet i benene.

Lateks- eller celsiusovermadrass

Rammemadrassen «Ideel Komfort» kommer med en overmadrass, og du har mulighet til å velge mellom enten en 66 mm lateks- eller celsiusovermadrass.

Lateksovermadrassen leder fukt vekk fra kroppen og lar kroppen puste bedre, mens celsiusovermadrassen holder deg varm. Du bør derfor tenke deg om og finne ut om du er en som svetter eller fryser om natten før du bestemmer deg for hvilken overmadrass du vil ha.


Om rammemadrasser

En rammemadrass består av en ramme og mange fjærer. Disse er som oftest lommefjærer eller multilommefjærer. Disse fjærene skal helst inngå i forskjellige komfortsoner, slik at kroppens ulike deler får den individuelle støtten de trenger.

I tillegg til god kvalitet og komfort, så er det mange fordeler med en rammemadrass, noe vi nordmenn har funnet ut for lenge siden.

Lett å håndtere

En rammemadrass veier ikke spesielt mye, siden den består av en treramme og et innebygd lag av fjærer som sørger for at du har et fast underlag og sove på.

Over fjerene er det et mellomlag før selve trekket på sengen. Det kan for eksempel bestå av lateks som både er elastisk, pustbart og veldig holdbart. Det at rammemadrassen er veldig lett, gjør at du enkelt kan flytte rundt på den.

Hvis du for eksempel blir nødt til å flytte den under den store vårrengjøringen, så er det ingen sak, selv for de mest utrente.

Kan brukes umiddelbart

En rammemadrass er som regel en madrasstype som er veldig lett å montere. Det betyr at du ikke behøver å bruke flere timer på å sette sammen sengen, men at den kan brukes allerede et kvarter etter at den har kommet inn døra. Det er både smart og enkelt.

Den mest populære sengetypen i Norge

Rammemadrassen er den mest solgte sengetypen i Norge, og hvis du velger en god kvalitet, så kan du ha en seng i mange år. Det kan du ikke hvis du velger en litt dårligere kvalitet, siden fjærene blir «slitne» etter hvert; og når det skjer, da er det på tide å skifte den ut med en ny.

Kjøp kvalitet

Hvis du kjøper en rammemadrass i god kvalitet, så betaler man selvfølgelig litt mer for den. En seng med mange fjærer og flere komfortsoner er helt klart det beste valget. Jo flere fjærer det er i en seng, jo mer holdbar er den. Det skyldes at det er mange flere fjærer som deler på belastningen fra kroppen. Det gjelder både her og nå, og langt frem i tid.

LES OGSÅ: Beste sovesofa – Oversikt over de beste sovesofaene

Fjærene holder mye lengere, og det betyr at investeringen din i en litt dyrere seng vil være en langt bedre investering enn hvis du kjøper en billig modell. En billig modell kan du ikke regne med holder mer enn i et par år, mens en rammemadrass i en supergod kvalitet holder minst i 10–15 år.


Gode råd til en naturlig og bedre søvn

En god madrass danner selve rammen om god nattesøvn, men hvis du har problemer med å sove, så er det ikke alltid nok å bare skifte ut sengen med en ny. Her er noen gode råd du kan følge for å få en naturlig og bedre søvn.

Ta en varm dusj

Noen ganger ligger man og vrir og vender seg i sengen fordi vi ikke kan sove. Det kan hende at du er stresset, har for mye å tenke på eller lignende. I dette tilfellet kan det være en god ide å stå opp og ta en varm dusj. Dette kan gjøre at du slapper mer av i kroppen så du lettere kan sovne.

Faste sengetider

Mennesker er vanedyr. Hvis du gjerne vil ha en bedre søvn, er det derfor en god ide å sørge for å ha noen faste sengetider. Det er med på å gjøre at kroppen vet når du skal i seng. På den måten kan du venne kroppen til å bli trøtt på et bestemt tidspunkt.

Unngå datamaskiner og mobilbruk før sengetid

Det er mange som liker å lese litt på lesebrettet eller mobilen mens de ligger i sengen. Men hvis man har problemer med å sovne, er dette en veldig dårlig idé.

Det blålige lyset fra skjermene lurer hjernen din så den ikke blir trøtt. Det er fordi spesielt dette lyset utsetter og hindrer kroppen i å danne søvnhormonet melatonin.

Sov et kjølig sted

Hvis du har det for varmt når du skal sove vil du også få problemer med å sovne. Det er også en god ide å lufte ut før du skal legge deg. Det er med på å gi rommet en behagelig temperatur.

Hopp over kaffen

Kaffe inneholder koffein som gjør at du blir mer våken. Det er derfor en dårlig ide hvis man har tenkt å sove. Hopp over kveldskaffen og drikk en kopp beroligende te istedenfor.

Unngå spennende filmer

Hvis du blir lett påvirket av filmer, så bør du ikke se spennende filmer rett før du skal legge deg. Prøv heller å se noe du synes er veldig kjedelig og merk hvor trøtt du blir av det.

Ha ordentlige gardiner

Det er viktig at soverommet er mørkt. Hvis du bor et sted det er gatelys, så er det en god ide å ha noen ordentlige gardiner. Det er viktigere at det er noen gardiner som stenger lyset ute så du kan sove godt, enn at det er noen gardiner som ser pene ut.

Leave A Reply