Dobbeltseng guide – De beste dobbeltsengene samlet på ett sted

0

Det finnes utrolig mange dobbeltsenger å velge mellom på markedet i dag. Det betyr at man kan finne alle mulige typer til alle mulige priser.

Man skal dog være forsiktig med bare å velge den første og beste, fordi det er utrolig viktig å ha en god seng. Vi bruker tross alt en tredjedel av livet i sengen, og god søvn er viktig for at vi kan fungere optimalt i hverdagen.

I denne artikkelen har vi samlet noen av de aller beste dobbeltsengene som finnes på markedet i dag.

Vi har gått etter alminnelige dobbeltsenger med en størrelse på 180×200 og funnet representanter for de tre mest vanlige typene, nemlig rammemadrass, kontinentalseng og regulerbar seng.

På den måten håper vi du kan bruke denne dobbeltsengguiden til lettere å finne frem til den sengen som passer best til deg og dine behov.

ForhandlerModellDimensionerPris
Venus No. 1 regulerbar seng120 x 200 cm
140 x 200 cm
160 x 200 cm
180 x 200 cm
180 x 210 cm
Fra 26.999,-
Senses Lux regulerbar seng120 x 200 cm
140 x 200 cm
160 x 200 cm
180 x 200 cm
180 x 210 cm
Fra 26.999,-
Jupiter rammemadrass120 x 200 cm
140 x 200 cm
160 x 200 cm
180 x 200 cm
180 x 210 cm
Fra 11.399,-
Venus Mayan kontinentalseng160 x 200 cm
180 x 200 cm
180 x 210 cm
210 x 210 cm
Fra 30.998,-
Anatomic kontinentalseng160 x 200 cm
180 x 200 cm
180 x 210 cm
210 x 210 cm
Fra 29.999,-

Venus No. 1 – billig regulerbar dobbeltseng med massevis av komfort

Fordeler ved «Venus No. 1»:

 • Danskprodusert kvalitet
 • Motor med app og lys fra danske Linak
 • Treramme av solid furu
 • 7 komfortsoner og hybridpolstring

Med denne regulerbare dobbeltsengen får du en god og solid seng med individuell støtte og komfort. Den kan tilpasses og justeres og passer perfekt til dine behov.

Her har produsenten lagt fokuset på høy komfort og kvalitet. Det har resultert i en seng som kan konkurrere med andre langt dyrere senger på markedet.

Lommefjærer for individuell støtte

Sengen inneholder blant annet de populære lommefjærene som gir en fantastisk komfort. De kan tilpasse seg kroppen på forskjellige punkt, og kan for eksempel gi skuldre og nakke én slags støtte mens føttene og hoftene får en annen.

Fjærene i denne sengen er dessuten omgitt av en spesiell type skum som både gir bedre komfort og støtte, og som er med på å forlenge sengens holdbarhet.

Regulerbar seng med finesse

Denne regulerbare dobbeltsengen kan perfekt tilpasses kroppen din, og vil følge bevegelsene dine i løpet av natten. Motoren denne sengen er utstyrt med er skapt av danske Linak.

LES OGSÅ: Beste seng – Finn den beste sengen for deg

Dette er et firma som er kjent for sine støysvake, driftssikre og holdbare elevasjonsmotorer i høy kvalitet, og som garanterer at du kan stille inn sengen akkurat slik du vil år etter år.

Sengen kan innstilles direkte fra smarttelefonen din, og det er også mulig å skru på et behagelig og varmt lys under sengen, noe som er perfekt til de sene natteturene rundt omkring i huset.

Ventilerende overmadrass

Madrassen på «Venus No. 1» har et lag i midten som utgjør størstedelen av komforten i sengen. Den er skapt av smidig hybridskum som blant annet gir en fantastisk komfort, men som også forlenger produktets levetid.

Skummet egner seg særdeles godt til en regulerbar seng, siden skummet er designet til å følge formen og bevegelsene fra sengen. Dessuten skal det nevnes at sengen har hele sju komfortsoner, noe som sikrer deg en perfekt støtte og trykkavlastning.

Den gode overmadrassen hjelper til med å transportere varme og fukt vekk fra kroppen og sengen og ut i rommet. Dermed er du sikret et behagelig og sunt sovemiljø.


Senses Lux – en regulerbar seng

Fordeler med den regulerbare sengen «Senses Lux»:

 • 5 komfortsoner og hybridpolstring
 • Danskprodusert kvalitetsmotor fra Linak
 • Moderne lommefjærer med polstring av hybridskum
 • Overmadrass med en kjerne på hele 6 centimeter av lateks

Den regulerbare sengen «Senses Lux» er en fantastisk seng med flere komfortsoner som gir forbrukeren en utrolig komfort og støtte.

Fjærmadrassen inneholder moderne fjærer for å kunne gi den aller beste nattesøvnen overhodet mulig.

Madrassen er også utstyrt med pustbar og ventilerende skumteknologi som sørger for en perfekt temperatur gjennom hele natten, noe som også resulterer i blant annet en roligere nattesøvn og mindre svette.

Motor i dansk kvalitet

I enhver regulerbar seng er det elevasjonsmotoren som er selve omdreiningspunktet for hele sengen. Hvis ikke den fungerer som den skal, så vil ikke forbrukeren få den beste opplevelsen av produktet.

Den regulerbare sengen «Senses Lux» har en motor fra danske Linak, og er både kraftig og holdbar, i tillegg til å være særdeles støysvak. Motoren kan styres direkte fra en telefon med appen «Linak Bed Control», og dette gjør det mulig å alltid kunne justere sengens innstillbare parametre.

Lommefjærer med hybridpolstring

Fjærmadrassen er bygget opp på en spesiell måte med fjær i midten som fundament, og deretter med et spesielt skum rundt for å oppnå en helt særlig komfort.

Skummet er dessuten utviklet til å kunne følge formen i en regulerbar seng, uansett hvor mye du kjører sengen opp og ned.

Dette spesielle skummet har også den fordelen at det hjelper med å beholde en behagelig temperatur siden all overskytende varme og fukt transporteres fritt gjennom madrassen.

Overmadrassen er også viktig, og i en «Senses Lux» kan du velge forskjellige typer overmadrasser slik at den passer perfekt til deg.

Du kan blant annet velge en «Celsius Lux» eller en «Latex Lux Split» for å gjøre nattesøvnen din enda bedre. Overmadrassen er uansett relativt enkel å skifte ut hvis det skulle være nødvendig å gjøre det i fremtiden.


Jupiter dobbeltseng – billig dobbeltseng med massevis av komfort

Fordeler ved Jupiter dobbeltseng:

 • Polstring av polyeterskum
 • Treramme av massiv svensk furu
 • 220 lommefjærer per kvadratmeter
 • Overmadrass med 40 mm kjerne av lateks

Denne rammemadrassen er kåret flere ganger som en dobbeltseng som er best til prisen. Sengemiljøet fra Jupiter utmerker seg først og fremst ved sin komfortable rammemadrass.

Sengen er inndelt i fem komfortsoner som gir deg en følelse av å ligge trygt og sikkert. En av de viktigste årsakene til dette er sengens polstring av polyeterskum.

Polstringen er dessuten ventilerende, noe som gjør at sengen passer perfekt til de som har det varmt om natten.

LES OGSÅ: Test av kontinentalsenger – Finn den beste kontinentalsengen her

En annen fordel med en slik rammemadrass er at den kan tas i bruk umiddelbart etter at den er mottatt. Det eneste man må gjøre er å montere benene.

Individuell støtte

De fem komfortsonene innebærer at nakken, skuldrene, hoftene og benene dine får den best tenkelige og personlige støtten. Det kan ikke understrekes nok at de forskjellige kroppssonene skal alle ha ulik støtte.

Hver kroppssone har forskjellige måter å hvile på, og det er derfor Jupiter er inndelt i flere komfortsoner.

Treramme av massiv svensk furu

Trerammen har en tykkelse på 8 cm og består av massiv svensk furu. Den er integrert i selve sengen og gir den komfortable rammemadrassen optimal støtte.

Hvis du ikke har lyst til å montere benene på sengerammen, så kan du unnlate å gjøre det fordi en rammemadrass i motsetning til en fjærmadrass ikke behøver en ramme.

Rammemadrassen kan faktisk plasseres direkte på gulvet fordi den har sin egen ramme.

Riktig støtte og trykkavlastning

Selv om man velger en enkel rammemadrass i stedet for en mer luksuriøs kontinentalseng eller regulerbar seng, så betyr ikke det at man behøver å gå på kompromiss med komfort.

Og det behøver man i hvert fall ikke med Jupiter dobbeltseng. Den er sammensatt med 220 lommefjærer per kvadratmeter, og hver av disse individuelle fjærene yter en behagelig støtte.

Dette skyldes at fjærene tilpasser seg din vekt og din kroppsbygning slik at du får den riktige støtten og trykkavlastningen gjennom hele natten.

Ventilerende overmadrass

Ovenpå rammemadrassen ligger overmadrassen. Det er dette som er sengens øverste komfortlag, og det laget du er i direkte kontakt med hver eneste gang du legger deg i sengen.

Jupiters overmadrass har en kjerne på 40 mm lateks, og dette latekslaget er ventilerende og hjelper til å opprettholde en behagelig temperatur i sengen og et sunt sovemiljø.


Venus Mayan – allergivennlig dobbeltseng med gavl i særklasse

Fordeler ved «Venus Mayan»:

 • 7 komfortsoner med individuelle lommefjærer
 • 25 mm elastisk og holdbart hybridskum
 • Overmadrass av 100 % organisk naturlateks
 • 220 lommefjærer per kvadratmeter

Dette er en kontinentalseng som er komfortabel, innbydende og allergivennlig. Det er en luksusmodell man ofte ser toppe «best i test»-kåringer, og sengen blir fort et favorittmøbel i hjemmet.

Det er de små detaljene som teller når det kommer til helhetsinntrykket, og det som kjennetegner «Venus Mayan» er nettopp at man har hatt fokus på selv de minste detaljene.

Den er lekker å ta på, og helt fantastisk å ligge i. De strenge kvalitetskontrollene sengen har gått gjennom i løpet av hele produksjonen sikrer et produkt av utrolig høy kvalitet.

Overmadrassen av 100% organisk lateks

«Venus Mayan» er en danskprodusert dobbeltseng, noe som forklarer at sengen er tilpasset det skandinaviske klimaet. Det er rett og slett drømmesengen som garanterer en sunn og komfortabel søvn mange år fremover.

Den unike overmadrassen består av 100 % organisk naturlateks, og det er fra denne overmadrassen sengen har hentet navnet sitt.

Overmadrassen er nemlig den populære og kritikerroste «Mayan Green». Den garanterer en enestående komfort og er dessuten allergivennlig.

220 lommefjærer per kvadratmeter

Fjærmadrassen har 220 lommefjærer per kvadratmeter, og de moderne fjærene gir en omfattende og personlig støtte gjennom hele natten.

Hver eneste fjær fungerer individuelt, noe som betyr at madrassen gir 220 støttepunkter per kvadratmeter, og fjærene tilpasser seg konstant liggeposisjonen din.

LES OGSÅ: Test av regulerbare senger

Mellom disse fjærene er madrassen utstyrt med et smidig og holdbart hybridskum som sørger for en behagelig temperatur og et sunt sovemiljø hver eneste natt. Støtten du får fra fjærene og skummet vil være den samme i mange år fremover, som den var den aller første natten.

«Venus Mayan» leveres med gavlputer inkludert ved kjøp av den vedhengte gavlen. Sengen er dessuten trukket med eksklusivt møbelstoff som er både motstandsdyktig og lett å rengjøre.


Kontinentalsengen Anatomic – dobbeltseng i absolutte toppklasse

Fordeler ved kontinentalsengen Anatomic:

 • Unikt og revolusjonerende fjærsystem
 • 7 komfortsoner
 • Overmadrass med kjerne av pustbar lateks
 • Elegant design

Anatomic er i en klasse for seg. Normale dobbeltseng mål er 180×200, noe som er de samme målene som dette eksemplet.

Det er en kontinentalseng og har derfor en viss høyde, noe som kanskje kan være noe av årsaken til at den rett og slett føles større enn en alminnelig dobbeltseng når man ligger i den.

Denne høyden passer ikke bare til høye mennesker, men også til mennesker som har problemer med å komme inn og ut av sengen. Og ikke minst til de som bare vil ha en luksuriøs og behagelig seng. For her får man et utrolig høyt nivå av komfort.

Fjærmadrass med 500 fjærer per kvadratmeter

Både fjærmadrassen og rammemadrassen har et spesielt fjærsystem spesielt utviklet til sengen. Fjærene heter «Anatomic Pocket», og sengen har hele 500 av disse fjærene per kvadratmeter.

Disse fjærene er fordelt i 7 komfortsoner, noe som er med på å gi en oppgradert støtte i områdene rundt skuldrene, ryggen og korsryggen.

Dobbeltseng med fantastisk pusteegenskaper

God komfort er avhengig av mange ting, som for eksempel mengden av fjær, fordelingen av komfortsoner og den generelle fastheten i sengen. Sengens evne til å puste er også en viktig del av den generelle komforten.

I kontinentalsengen Anatomic er det installert et pustbart lag både under og over lommefjærene. Dette laget sørger for at det er en konstant strøm av luft gjennom madrassen. Denne egenskapen har flere fordeler, blant annet at madrassen ikke blir unødvendig varm – men det forlenger også levetiden på sengen i stor grad.

Ordentlig gjennomstrømning av luft vil holde madrassens kjerne ren og frisk, noe som gjør madrassen særdeles allergivennlig.

Overmadrass med gelperler

Det øverste laget på sengen er en Latex-overmadrass. Overmadrassen har innebygde gelperler som medvirker til å senke sengens temperatur, og som samarbeider veldig godt sammen med fjærmadrassen for å skape et behagelig søvnklima.

Kjernetykkelsen er på 5 centimeter, og overmadrassen overflate følger kroppens trykk mot sengen og dytter deg tilbake for å sikre deg akkurat den støtten du trenger.

Som en ekstra detalj, så er madrassen også utstyrt med «antiskli». Dermed slipper du å irritere deg over at overmadrassen flytter på seg hele tiden.

Leave A Reply