Hårklipper test – Oversikt over tester av hårklippere

0

Det finnes mange hårklippere på markedet, og det kan være vanskelig å orientere seg blant det store utvalget for å finne den beste hårklipperen for deg.

I denne artikkelen ser vi nærmere på 5 hårklippere som alle har blitt anbefalt i tester og magasiner, i tillegg til enkelte favoritter blant forbrukerne. På den måten kan du lettere finne en som passer perfekt til deg og dine behov.

Hvis du vil ta en nærmere kikk på de testene vi legger til grunn for artikkelen, finner du en oversikt nederst i teksten.

ForhandlerModellPris
Philips HC9490/15Fra 1.109,-
Braun HC5090Fra 546,-
Panasonic ER 1611Fra 1.299,-
Remington Indestructable HC5880Fra 1.065,-
Remington Color Cut HC5035Fra 247,-

Philips HC9490/15 – hårklipper på sitt beste fra Philips

Fordeler med «Philips HC9490/15»:

 • 400 lengdeinnstillinger fra 0,5 til 42 mm
 • Batteri med levetid på opptil 3 timer og 1 times oppladningstid
 • Minnefunksjon
 • Inkludert praktisk holder og reiseetui
 • Skjærekant av titan med selvslipende blader
beste hårklipper

Man vet godt at det er snakk om en god hårklipper når en så stor amerikansk nettside som Askmen.com gir den gode anmeldelser.

Dessuten får den veldig gode anmeldelser av brukerne, og klipperen får ekstra skryt for sin innebygde minnefunksjon som gjør den i stand til å huske forskjellige klippeinnstillinger.

Full kontroll og mange valgmuligheter

«Philips HC9490/15» har en dobbeltbladteknologi. Det betyr at den har et dobbelt lag med barberblader, og på grunn av den høye kvaliteten kan maskinen til og med klippe i tykt hår helt uten problemer.

Maskinen blir av produsenten selv omtalt som en hårklipper som gir fullstendig kontroll og presisjon når man klipper, noe som understrekes av hele 400 lengdeinnstillinger med 0,1 mm presisjon.

Dessuten har «Philips HC9490/15» motoriserte avstandskammer og selve hukommelsesfunksjonene husker tre innstillinger per kam. Hvis du gjerne vil ha helt kort hår, så kan du selvfølgelig også bruke hårklipperen uten kam og få en utrolig kort sveis på 0,5 mm.

LES OGSÅ: Best i test av badevekter – oversikt over de beste badevektene

«Philips HC9490/15» har som sagt hele 400 forskjellige lengdeinnstillinger. Det kan høres veldig avansert og komplisert ut, men modellen er utstyrt med et såkalt presisjonshjul man enkelt kan stille inn med fingeren. På den måten kan du alltid få nøyaktig den lengden og tykkelsen du vil ha.

Du behøver ikke å bekymre deg om sløve blader. De er nemlig selvslipende, noe som sikrer at du alltid har et skarpt verktøy i hånden.

Hårklipper fra Philips med hukommelse

Motoren kan selv regulere hastigheten avhengig av oppgaven, og er både holdbar og kraftig.

Modellen kommer med tre justerbare avstandskammer som kan klare oppgaver fra 1 til 42 mm med 0,1 mm mellom hver lengde. Du kan med andre ord er få nøyaktig det resultatet du vil ha uavhengig av hårtype eller tykkelse.

Den gode hukommelsesfunksjonen gjør at du kan få nøyaktig samme lengde neste gang du benytter deg av maskinen. «Philips HC9490/15» er ikke bare brukervennlig mens man bruker den, men leveres også med både praktisk holder og reiseetui.

Anmeldelser og anbefalinger

«Philips HC9490/15» er blant annet anbefalt hos Askmen.com, og får generelt gode brukeranmeldelser.


Braun HC5090 – 4,2 stjerner av 5 i hårklipper test

Fordeler med «Braun HC5090»:

 • Brukervennlig og lett design
 • To kammer med tilsammen 16 forskjellige lengdeinnstillinger
 • Hukommelsesfunksjon
 • Kan brukes med både ledning og batteri
hårklipper test

Vi har funnet en test av denne hårklipperen to forskjellige steder. Den første er en test fra Toptenreviews.com hvor ekspertene generelt er imponerte over allsidig design og brukervennlighet. Den andre kilden stammer fra forbrukerne på Amazon.

Det er derfor ikke en offisiell forbrukertest, men uttalelser fra forbrukerne selv om hva som fungerer spesielt godt ved «Braun HC5090».

Også her får modellen gode kritikker, og «Braun HC5090» får et gjennomsnitt på hele 4,2 stjerner av 5 mulige.

Hårklipper for både korthårede og langhårede

Noe av det både ekspertene og forbrukerne satte stor pris på var selve holdbarheten. «Braun HC5090» er designet for å holde veldig lenge og bladene er alltid skarpe.

I tillegg til en god motor, så er selvfølgelig bladene utrolig viktig. Det er de som er selve forutsetningen for at man kan oppnå en nøyaktig klipning.

Modellen utmerkes dessuten ved at den er designet slik at den kan anvendes av både langhårede og korthårede, noe som selvfølgelig gjør at flere mennesker kan få glede av den. «Braun HC5090» har to forskjellige kammer som kan justeres, og det er nettopp dette som gjør den så allsidig.

De to kammene gjør at det til sammen er 16 ulike lengdeinnstillinger. Den lille dekker avstandene fra 3 til 24 mm, mens den store tar seg av lengdene mellom 14 til 35 mm.

Stor spennvidde

Godt design er utrolig viktig, og begge testpanelene la merke til hvor slank og lett «Braun HC5090» er.

Modellen er utrolig enkel og brukervennlig, og den ligger godt i hånden. Den har som sagt hele 16 ulike innstillinger for lengde, og denne store valgfriheten var noe som imponerte ekspertene og som forbrukerne satte stor pris på.

Hukommelsesfunksjon og gode klippeegenskaper

«Braun HC5090» roses som sagt for gode kniver og klippeegenskaper. Det er nettopp de gode knivene som gjør at modellen er veldig god til å klippe detaljer i håret. Den fungerer for eksempel utrolig godt i nakken, rundt ørene, ved kinnskjegget og ved fintrimming av bart og skjegg.

Det er noen områder som testpanelene ikke var så begeistret for, som blant annet en lang ladetid på nesten 8 timer og en kort ledning. Dessuten fungerer den ikke helt optimalt i tykt hår.

Den er rett og slett ikke kraftig nok, noe som resulterer i at den kan begynne å hakke mens man arbeider.

Når det er sagt, så er det enda en liten detalj som fremheves, og det er hukommelsesfunksjonen som er et fantastisk tillegg. Dette nevnes som noe helt unikt ved denne modellen.

Anmeldelser og anbefalinger:

Gode anmeldelser hos testsiden Toptenreviews.com og 4,2 stjerner fra brukerne hos Amazon.com.


Panasonic ER 1611 – beste hårklipper blant forbrukerne på Amazon

Fordeler med «Panasonic ER 1611»:

 • Titanbelagte blader
 • Batteritid på ca. 50 minutter
 • Automatisk spenningstilpasning
 • 3 forskjellige avstandskammer
best i test hårklipper

Denne modellen er en av de aller mest brukte blant frisører i Danmark, og kjennetegnes ved blant annet holdbarhet og lang batteritid.

Både forbrukere og eksperter fremhever også klipperen for brukervennligheten, i tillegg til det ergonomiske designet som gjør at den ligger godt i hånden.

Profesjonell klipp

«Panasonic ER 1611» har titanbelagte blader som sliper seg selv. Dermed slipper du å være redd for at bladene blir sløvere med årene.

Modellen har dessuten en sterk og effektiv motor som sørger for å gi de skarpe bladene optimale arbeidsbetingelser. Resultatet er en hårklipper som gir en perfekt og profesjonell klipp. Den leveres med 3 forskjellige avstandskammer som gir mulighet til å klippe i lengder fra 0,8–15 cm.

LES OGSÅ: Elektrisk tannbørste test – guide over test av elektriske tannbørster

Du har dessuten muligheten til å stille inn modellen i 5 forskjellige lengder uten avstandskammene.

Når du kjøper «Panasonic ER 1611», så medfølger det også en olje til å smøre bladene med slik at de kan holde så lenge som mulig. Bladene og andre deler kan enkelt tas av, slik at du eventuelt kan skifte ut enkeltdeler hvis det skulle bli nødvendig.

Automatisk spenningstilpasning

«Panasonic ER 1611» er en enkel og robust hårklipper, men har allikevel en finesse det er verdt å nevne. Den har nemlig en automatisk spenningstilpasning slik at den kan brukes overalt i hele verden, uansett hvilken spenning det er i stikkontakten.

Flere hårklippere fungerer ikke uten ledning, men «Panasonic ER 1611» kan brukes både med og uten ledning. Batteriet varer i omtrent 50 minutter før du blir nødt til å lade den opp igjen i en times tid.

Anmeldelser og anbefalinger

4,7 stjerner av 5 mulige blant brukerne hos Amazon.


Remington Indestructable HC5880 – «best i test» av hårklippere i Sverige

Fordeler med «Indestructable HC5880»:

 • Blader av japansk kvalitetsstål som sikrer god holdbarhet og presisjon
 • Leveres med 11 klippekammer, olje, koffert og rensebørste
 • Kraftig motor med maksimal klippehastighet på 350 mm/sek
 • 5 års garanti
 • LED-oppladningsindikator
 • Støtabsorberende
beste hårklipper til prisen

En av de tingene som fremheves ved «Indestructable HC5880» er hvor slitesterk, holdbar og enkel den er å bruke. Den er designet med nettopp dette i tankene, og modellen ble anbefalt av 95 % av deltakerne i en test foretatt av Smartson.

En hårklipper som tåler mye

Det er ikke tilfeldig at denne modellen heter «Indestructable». Den tåler nemlig utrolig mye, og passer for eksempel perfekt til mannen som er på farten og som bare skal huske å kaste noe ned i veska før han skal avsted.

«Indestructable HC5880» er støtabsorberende, og tåler derfor å bli håndtert uten særlig mye omtanke. Den tåler til og med å bli mistet i gulvet, hvis du skulle være så uheldig.

Avansert og profesjonell

«Indestructable HC5880» har blader som er fremstilt av japansk stål, og disse knivene er med til å sikre en avansert klippekapasitet med en nøyaktig og profesjonell finish.

Den maksimale klippehastigheten er på 350 mm per sekund, noe som betyr at denne modellen fra Remington er en av de aller mest effektive hårklipperne på markedet i dag.

Hårklipperen ligger godt i hånden, og gummigrepet gir et trygt og godt grep under bruk. «Indestructable HC5880» har dessuten 11 avstandskammer, og du kan velge mellom innstillinger fra 1,5–25 mm.

Brukervennligheten blir også tydeliggjort ved at klippesystemet er avtakbart og er lett å rengjøre.

Anmeldelser og anbefalinger

Anbefalt av den svenske testsiden Smartson.


Remington Color Cut HC5035 – Gode anmeldelser i hårklippertester

Fordeler med «Remington Color Cut HC5035»:

 • 9 kammer i forskjellige farger og lengdeinnstillinger
 • Bladene slipes automatisk
 • «Comfort Blades» som skåner huden
 • Ligger stabilt i hånden
billig hårklipper

«Remington Color Cut HC5035» har fått gode anmeldelser av både eksperter og forbrukere. Selv om den får 4,5 stjerner av 5 mulige av forbrukerne på Amazon, så er det nok mest verdt å hefte seg ved de gode anmeldelsene den har fått fra ekspertene hos den velrennomerte britiske testsiden Expertreviews.co.uk som uttalte at dette er en veldig god hårklipper.

Skånsom og nøyaktig

Når man først får presentert «Remington Color Cut HC5035», så er det første man legger merke til det flotte, strømlinjete og glatte designet.

Det er en hårklipper som passer perfekt inn i både moderne og klassisk innredede baderom, og den stilige klipperen har dessuten en kvalitet som passer godt til det flotte designet.

LES OGSÅ: Joggevogn test – Oversikt over de beste joggevognene

Den leverer akkurat den klippen man ønsker seg, og den klipper ikke bare jevnt og nøyaktig – men også skånsomt. «Remington Color Cut HC5035» er nemlig utstyrt med «Comfort Blades» som både er skarpe og skånsomme mot huden.

Comfort-bladene gjør at huden ikke blir irritert, mens de skarpe knivene gjør at klippen blir nøyaktig. Du behøver heller ikke å være redd for at bladene blir sløve med tiden siden hårklipperen har en automatisk slipefunksjon som hele tiden sørger for at knivene er skarpe.

Fargerike innstillingsmuligheter

Navnet «Remington Color Cut HC5035» kommer av at det følger med 9 forskjellige kammer med hver sin farge. Kammene har dessuten hver sin lengdeinnstilling, og klipningen blir både mer oversiktlig og morsommere.

For å sørge for en komplett hårklipp, så følger det også med en rensebørste, liten saks og kam. Dermed kan du lett holde hårklipperen ren og sørge for at klippen blir nøyaktig slik du vil ha den.

Stabil og rimelig

«Remington Color Cut HC5035» veier en del, noe som kanskje kan virke som en ulempe i begynnelsen.

Man merker likevel fort at den ekstra vekten sørger for bedre balanse og gjør at den blir lettere å jobbe med. Det er i det hele tatt en hårklipper som både eksperter og forbrukere er veldig tilfredse med, spesielt når man sammenligner prisen med andre modeller i samme klasse.

Anmeldelser og anbefalinger

Gode anmeldelser hos testsiden Expertreviews.co.uk og 4,5 stjerner av 5 stjerner blant brukerne på Amazon.


Kilder

 • Test foretatt av den svenske nettsiden Smartson.
 • Test foretatt av det danske herremagasinet M!.
 • Artikkel om beste hårklippere på den amerikanske nettsiden Askmen.com.
 • Test av beste hårklippere, blant annet «Remington Colour Cut HC5035» på den britiske testsiden Expertreviews.co.uk.
 • Test av beste hårklippere, blant annet «Braun HC5090» på den amerikanske nettsiden Toptenreviews.com.
 • Test av beste hårklippere, blant annet «Braun BT3040» i det amerikanske teknologimagasinet T3.com.
 • Test av beste hårklippere, blant annet «Braun BT3040» i det engelske forbrukermagasinet Which.co.uk.

Leave A Reply