Blender test – Liste over de beste blenderene

0

Det finnes utrolig mange blendere på markedet, og det kan være vanskelig å få oversikt over de beste modellene. Derfor har vi her laget en oversikt over de modellene som har klart seg best i blendertester.

En blender er egentlig et ganske enkelt apparat. I bunnen er det roterende kniver som skjærer, kutter, knuser og blander ingredienser. Til tross for dette kan det være store forskjeller på pris og yteevne.

Motorkraften er helt essensiell, i tillegg til at konstruksjonen skal være solid og stødig. Det er flere blendere som klarer seg bra, og nedenfor kan du lese mer om noen av de som har blitt testet og vurdert positivt på forskjellige nettsider, slik at du lettere kan finne den beste blenderen for deg.

ForhandlerModellPris
Blendtec Designer 6254.999,-
Magimix Le Blender / 116102.079,-
Philips HR20951.030,-
Braun JB 3060599,-
Kitchenaid Artisan 5KSB55532.118,-

Blendtec Designer 625 – Den beste blenderen

Fordeler med «Blendtec Designer 625»:

 • Beholder på hele 2,7 liter
 • Brukervennlig med berøringsskjerm
 • Velg mellom 4 programmer og 6 hastighetsinnstillinger
 • Kraftig motor på hele 1550 Watt
beste blenderen

Alle testpanelene som har testet «Blendtec Designer 625» har vært utrolig begeistrede. Den fikk toppscore hos den danske matsiden Gastromand.dk og det amerikanske teknikkmagasinet Cnet.com gir den 4 av 5 stjerner. Det er en robust og kraftig blender som ifølge danskene kan blende alt som stappes i den.

Klassisk og kraftig

«Blendtec Designer 625» har en kraftig motor på 1550 Watt som er designet til å kunne blende alt, noe de forskjellige testpanelene var fullstendige enige om.

Det finnes stort sett ikke noen ingredienser som ikke kan blendes av denne modellen. Den kraftige motoren skjules av et klassisk og elegant design med motor og kontrollpanel nederst, og med en avtakbar og gjennomsiktig beholder på toppen.

LES OGSÅ: Sengeramme test – finn den beste sengerammen for deg

Den kraftige motoren gir en kremaktig og myk drikk. «Blendtec Designer 625» passer derfor perfekt til smoothie og suppe, og den håndterer varme ingredienser like så godt som kalde.

De ekstra kraftige knivene gjør at maskinen ikke har noen problemer med å håndtere harde frukter og grønnsaker, i tillegg til nøtter og frø.

Enkel i bruk

«Blendtec Designer 625» har fire forskjellige innstillinger. Det er bare å tilsette de ønskede ingrediensene og trykke på suppe, is, juice eller smoothie, så får du et fantastisk resultat hver eneste gang. Du kan også selv foreta finjusteringer og velge hastighet hvis du ønsker det.

Anmeldelser og anbefalinger

 • «Blendtec Designer 625» har fått 6 av 6 stjerner hos Gastromand.dk og 4 av 5 stjerner hos det amerikanske teknikkmagasinet Cnet.com.

Magimix Le Blender / 11610 – Beste blender i test i Danmark og Sverige

Fordeler med «Magimix Le Blender / 11610»:

 • Kraftig motor på 1200 Watt
 • 5 forskjellige hastigheter
 • 4 programmer
 • Glasskanne med kapasitet på 1,8 liter som tåler oppvaskmaskin
Beste blender i test

«Magimix» er kjent for å lage noe av det beste kjøkkenutstyret som finnes, og denne blenderen er intet unntak. Den har fått toppkarakterer for høy kvalitet og god yteevne, og den er særdeles velegnet til å blende både smoothies og å knuse is uten å bråke.

Det er en støysvak blender, og den har en glasskanne på 1,8 liter som tåler å bli vasket i oppvaskmaskinen.

Dessverre tåler ikke selve knivene å bli vasket i oppvaskmaskinen, men dette er mer eller mindre det eneste aberet de forskjellige testpanelene kunne finne, og de aller fleste blendere har uansett kniver som ikke tåler å bli vasket i oppvaskmaskinen.

Løser de fleste oppgavene

«Magimix Le Blender / 11610» har en betjening som er god og velegnet for både venstre- og høyrehendte. Man kan velge mellom 5 forskjellige hastigheter og 4 ulike programmer til å lage smoothies, desserter, supper og knuse is.

Blenderen er utstyrt med en kraftig motor på 1 200 Watt, noe som gjør at den ikke har noen problemer med å løse noen av oppgavene den blir satt til å gjøre.

Anmeldelser og anbefalinger

 • Testvinner hos det danske forbrukermagasinet «Tænk» og den svenske forbrukerorganisasjonen «Råd & Rön».

Philips HR2095 – Beste blender i test i Sverige

Fordeler med «Philips HR2095»:

 • Alle delene tåler oppvaskmaskin, utenom hovedenheten
 • ProBlend & -kniver gir 50 % finere resultat enn andre blenderkniver
 • Rimeligere enn sammenlignbare modeller
 • Motor på 700 Watt
 • Velg mellom forskjellige hastigheter
Blender best til prisen

Det svenske forbrukermagasinet «Råd & Rön» ga «Philips HR2095» toppkarakterer i konkurranse med 21 andre blendere.

Hvis man kun kikker på prisen, så er det forholdsvis overraskende, for denne modellen er i den moderate enden av prisskalaen, og klarte seg mye bedre enn alle de dyrere konkurrentene. Det er flere årsaker til at «Philips HR2095» ble valgt til beste blender, blant annet må blenderegenskapene og dens solide konstruksjon trekkes frem.

Hvis man skal trekke fram noe negativt, så måtte det være at den bråker litt mer enn flere av de andre modellene – men det var likevel lite i forhold til alle fordelene.

En solid og billig blender

«Philips HR2095» har ikke bare fått en god mottakelse i Sverige. Det danske forbrukermagasinet «Tænk» har også gitt modellen rosende omtale, og den blir kort beskrevet som en solid blender.

LES OGSÅ: Best i test av badevekter – oversikt over de beste badevektene

Motoren er på 700 Watt, og «ProBLend 6»-kniver sørger for effektiv blending og kutting av de aller fleste ingrediensene.

Resultatet blir dessuten særdeles fint, og Philips uttaler selv at de patenterte knivene sørger for å gi opptil 50 % finere resultat enn andre blenderkniver.

Anmeldelser og anbefalinger

 • Testvinner hos det svenske forbrukermagasinet «Råd & Rön».

Braun JB 3060 – en billig blender med toppkarakter

Fordeler med «Braun JB 3060»:

 • Billigere enn sammenlignbare modeller
 • Delene tåler vask i oppvaskmaskinen
 • Beholder med kapasitet på 1,75 liter
 • Brukervennlig og effektiv
Billig blender

Dette er en av de billigere modellene, men allikevel blant de beste. Til tross for at nesten 22 av modellene til det danske forbrukermagasinet Tænk.dk var dyrere, så var denne blant de 3 blenderne de hadde som «Best i Test».

Brukervennlig og billig blender

Blant kommentarene fra det danske bladet kan nevnes at testpanelet synes den bråker mer enn gjennomsnittet, men at den er brukervennlig og sikker.

Den er dessuten lett å ta fra hverandre, og alle delene kan puttes inn i oppvaskmaskinen. Dette er en klar fordel, og noe langt fra alle modeller kan tåle.

Det aller viktigste er selvfølgelig selve egenskapene når det kommer til blending. Her får «Braun JB 3060» absolutt toppkarakter, og maskinen har ingen problemer med verken å knuse is eller blende smoothies. Knivene er i rustfritt stål som det er lett å avmontere og rengjøre.

Beholderen har en kapasitet på 1,75 liter, og blenderen har 5 forskjellige hastigheter og puls- og turbofunksjon. Det er med andre ord en blender de aller fleste kan ha stor glede av å ha stående på kjøkkenet.

Anmeldelser og anbefalinger:

 • Testvinner hos det danske forbrukermagasinet Tænk.dk.

Kitchenaid Artisan 5KSB5553 – Danske «Politikens» vinner i test av blendere

Fordeler med «Kitchenaid Artisan 5KSB5553»:

 • Støysvak og kraftig motor på 550 Watt
 • Intelligent hastighetskontroll og 5 hastigheter
 • Glasskanne på 1,5 liter som tåler oppvaskmaskin
Blender test

Når man skal teste blendere, så er det viktig å bruke noen som vet hva en blender skal kunne klare som dommere.

Det gjorde den danske avisen «Politiken» i sin grundige test av «Kitchenaid Artisan 5KSB5553». Testen ble nemlig utført av to kokker, og av de ti maskinene de testet, ble denne modellen kåret som en soleklar vinner. Alle oppgavene den ble satt på ble løst uten problemer.

Imponerende egenskaper

De forskjellige testene «Kitchenaid Artisan 5KSB5553» skulle gjennomgå, var blant annet suppefremstilling, knusing av is og pestoproduksjon. Ekspertene ble spesielt imponert over hvordan maskinen håndterte isknusingen, og det var ingen tegn på overbelastning.

Det samme gjaldt pestooppgaven, noe som viser hva maskinen er i stand til. Hvis det var snakk om en mindre solid maskin med svakere motor, så ville blenderen sannsynligvis satt seg fast.

Et godt blendertilbud

«Kitchenaid Artisan 5KSB5553» har en glasskanne med kapasitet på 1,5 liter og tåler maskinoppvask. Den har intelligent hastighetskontroll, i tillegg til 5 forskjellige hastigheter samt en pulsknapp. Den kraftige og støysvake motoren på 550 Watt sørger for at det hele foregår uten problemer.

Anmeldelser og anbefalinger

 • Testvinner i den danske avisen «Politiken».

Velg den beste blenderen for deg

Man kan ikke bare automatisk gå etter en dyr blender med massevis av watt hvis man vil ha en god blender. Som vi har sett i artikkelen over, så er det ikke alltid det henger sammen.

LES OGSÅ: Elektrisk tannbørste test – guide over test av elektriske tannbørster

Det er ingen tvil om at de aller beste blenderne er dyre, men det er alltid unntak som beviser regelen. Spesielt hvis du vet at du for det meste skal bruke blenderen til å blande relativt myke og halvflytende ingredienser.

Hvis du skal knuse massevis av is og store klumper av frosne bær og grønnsaker, så skal du nok tenke deg godt om før du tar den billigste modellen. Det behøver heldigvis ikke å bli så dyrt allikevel, spesielt hvis du velger en av de modellene vi har presentert her på siden.


Støysvake og lette å vaske

Det kan være store forskjeller på hvor mye blendere bråker, og igjen er det ingen tvil om at de dyrere modellene er bedre lydisolert enn de billigere modellene.

Maskinene er som oftest laget med komponenter i bedre kvalitet i både motoren og enheten generelt. Dette fører til både større stabilitet og komfort, i tillegg til et lavere støynivå. Hvis du skal bruke maskinen mye, så kan det være viktig at maskinen ikke bråker for mye. Så ta deg god tid og les forskjellige tester og oversikter, akkurat som den du har lest her på siden.

Det kan også være en god idé å studere produktet nærmere på produsentens hjemmeside.

Hvis du skal bruke den mye, så er det viktig at den er lett å vaske. Det gjelder i og for seg uansett om du skal bruke den mye eller lite, men det gjør det lettere og mer fristende å benytte seg av den hver dag hvis man vet det ikke er noen problemer med å vaske den.

Noen blendere kan ikke demonteres helt, og noen tåler ikke oppvaskmaskin i det hele tatt. Husk derfor på å ta en nærmere kikk på produktet og se om du synes den er grei å vaske.


Kilder

 • Test av 22 blendere foretatt av danske Tænk.dk.
 • Test av 22 blendere foretatt av svenske Råd & Rön.
 • Test foretatt av 9 forskjellige blendere foretatt av Klikk.no i samarbeid med kokk og kokebokforfatter Jan Iver Nykvist.
 • Test av 6 populære blendere foretatt av Bergens Tidende.
 • Test av 10 blendere foretatt av den danske avisen Politiken.
 • Tester og uttalelser fra det danske magasinet Gastromand.
 • Liste over de 10 beste blendere ifølge den engelske avisen The Independent.

Leave A Reply