Robotstøvsuger test – vinnere av «best i test» av robotstøvsugere

0

Det er mange som ønsker en robotstøvsuger for å gjøre hverdagen litt lettere der hjemme. Disse støvsugerne har på få år blitt særdeles populære her hjemme i Norge, noe som også betyr at det er mange modeller å velge mellom. Det kan her være store forskjeller på kvaliteten, og det er ikke alltid den dyreste er den beste.

I denne artikkelen ser vi nærmere på forskjellige testvinnere fra ulike robotstøvsugertester. Vi har for det meste konsentrert oss om tester foretatt av forbrukerråd i de skandinaviske landene, i tillegg til tester i aviser og magasiner.

Hvis du gjerne vil se nærmere på de ulike testene som ligger til grunn for denne artikkelen, så finner du lenkene til de forskjellige robotstøvsugertestene nederst på siden.

Prisverdig robotstøvsuger

Xiaomi Robotstøvsuger Mi Robot Mop 2 Pro+

 • Kraftig sugeevne
 • Fjernstyring via app
 • Kombinasjon av støvsuger og vask i ett
Robotstøvsuger med vask

Ecovacs Deebot OZMO 950 Black

 • Poseløs
 • Tilhørende app
 • Lang batteritid
Robotstøvsuger med avanserte funksjoner

Roborock Robotstøvsuger S5 Max

 • Presise sensorer til å avlese rommiljø
 • Fjernstyring ved bruk av app
 • Robotstøvsuger med vask

Test av robotstøvsuger. I denne robotstøvsuger test får du en oversikt over de beste robotstøvsugerne fra ulike produsenter. I tillegg presenteres prisklasser og de ulike modellers egenskaper slik at du kan være sikker på at du kan ta et informert støvsugervalg. I gjennom denne robotstøvsuger-test hjelper vi deg til å ta det riktige valget for deg og dine individuelle behov. Det være seg om du ønsker en avansert og kraftig robotstøvsuger som kan ta alt fra hundehår til partikler på vanskelige steder, om du ønsker en billig modell eller om du rett og slett kun ønsker å finne en best i test robotstøvsuger. 

Robotstøvsugere har den siste tiden blitt et populært og lettvint tilvalg til hjemmet. En robotstøvsuger gir deg nemlig tid til å fokusere på det du har lyst til, istedenfor å bruke tiden på kjedelig husrengjøring. I tillegg til effektivitet, er robotstøvsugere kompakte og opptar svært lite oppbevaringsplass. 

Robotstøvsugere kommer også i ulike farger og fasonger. Ikke bare er de praktiske og tilbyr en rekke smarte funksjoner, men de aller fleste har også et stilfullt design som gjør den lille hjelperen til et pent tilbehør i hjemmet. 

Les videre i denne robotstøvsuger test for å bli klokere på hva som finnes på markedet. I denne testen av robotstøvsugere har vi sett på følgende: 

 • Robotstøvsugerens effektivitet 
 • Batteritid 
 • Utvalg av funksjoner 
 • Brukervennlighet 

Robotstøvsuger test: Roborock Robotstøvsuger S5 Max Black

Fordeler med «Roborock S5 Max Black»:

 • Robotstøvsuger med vask: Inkludert moppfunksjon for vask av gulv
 • Fjernstyring ved bruk av app 
 • Smart romnavigering for effektiv og nøyaktig overflaterengjøring 
 • Presise sensorer til å avlese rommiljø
Forhandler
Pris
Les mere
Sett til
3.990 kr.
Sett til
3.890 kr.

Et naturlig element i et smarthjem 

For den som er opptatt av å være i tiden og overlate det praktiske arbeidet til teknologien, så vil dette være rett valg av robotstøvsuger. Denne robotstøvsugeren tar hundehår og kommer godt til ved enhver dørstokk. Med sine usedvanlig avanserte og smarte funksjoner er dette en praktisk støvsuger som ikke skuffer. Derfor er Roborock S5 et naturlig element å inkludere i smarthjemmet hvis man ønsker en best i test robotstøvsuger. 

Den beste robotstøvsuger

Mens du slapper av gjør denne robotstøvsugeren, med vask inkludert, arbeidet i fred og ro. Dens unike støyreduserte gange gjør støvsugingen til en uforstyrret affære. Dette er en robotstøvsuger som, blant sine innovative funksjoner, i tillegg kan friste med hurtig rengjøring og en sikkerhetsfunksjon som gjør at du til enhver tid kan være trygg på at den ikke kommer til skade ved å kjøre utenfor rengjøringssonen. Dette gjør den til den beste robotstøvsugeren for de som ønsker seg en kraftig, smart og funksjonell støvsuger. 

Velg en best i test robotstøvsuger 

Roborock S5 får det virkelig til i denne robotstøvsuger test. Den imponerer både fagfolk og forbrukere. I 2021 ble S5 kåret til best i test robotstøvsuger av Best-i-test.no. Her fremheves blant annet dens innovative funksjoner, fremragende ytelsesevne, brukervennlighet og robotstøvsugerens tilpasningsdyktighet som kan tilpasses etter brukerens egne behov. 

Som om ikke dette var nok, oppnår Roborock S5 robotstøvsuger hele 4,7 av 5 stjerner i over 900 anmeldelser fra fornøyde forbrukere. Her fremheves blant annet all dens effektivitet, unike funksjoner, og over alt, gode rengjøringsevne. I tillegg fremheves prisklassen som gunstig i forbindelse med de mange og brukervennlige funksjonene som robotstøvsugeren har. Til sist gjør den seg gjeldende som en best i test robotstøvsuger med vask.

Produktspesifikasjoner 

 • Stille i drift med 60 dB støynivå 
 • Farge: svart
 • Støvoppsamler uten pose 
 • Vaskbart filter 
 • Trappesensor som sørger for trygg bruk 
 • Sensor som avleser rommiljø

Test: iRobot Robotstøvsuger Roomba J7558+ 

Fordeler med «iRobot Roomba J7558+»:

 • Selvtømmende støvbeholder 
 • PrecisionVision som gir en trygg og sikker navigasjonsevne 
 • AllergenLock-poser for allergivennlig støvsuging 
 • En kraftig motor med 10x ekstra sugeeffekt 
iRobot-Robotstovsuger-Roomba-J7558-1-1
Forhandler
Pris
Les mere
Sett til
10.959 kr.

En robotstøvsuger for alle 

iRobot Roomba tilpasser seg nettopp dine behov og passer derfor godt inn i den hverdagen som du lever i. Med sitt smarte system tilpasser du robotstøvsugeren til å imøtekomme dine behov. Du velger lett fra eller til funksjoner som du ønsker å benytte, alt ettersom hva som passer for deg. 

Med sin brukervennlige app, er dette en robotstøvsuger som alle kan håndtere. Robotstøvsugeren sine smarte systemer gjør at du på en enkel måte kan innstille den til å passe inn i din hverdag. Ønsker du et rent gulv til du kommer hjem fra arbeid? Ja, da er det eneste du trenger å gjøre er å programmere den til å gjøre arbeidet mens du er borte. 

Robotstøvsuger best i test: iRobot Roomba J7558+, en sikker vinner

iRobot Roomba J7558+ omtales på en rekke nettsider som tester robotstøvsugere. I ulike robotstøvsugertester scorer denne robotstøvsugeren høyt på brukervennlighet, presisjon og funksjoner som gjør den lett å tilpasse til det enkelte hjem. I tillegg briljerer den med sin styrke og sine smarte kommunikasjonsmetoder som enkelt lar forbrukeren instruere robotstøvsugeren til å utføre ønsket arbeid.

Robotstøvsugeren har på nåværende tidspunkt en rekke fornøyde brukere. Den oppnår hele 4,4 stjerner ut av 5 i over hundre anmeldelser gjennomført av forbrukere på iRobot.com. Blant forbrukerne fremheves støvsugerens evne til effektiv rengjøring, at den er svært enkel i drift og dens gode batteritid. 

Samlet kan det sies at iRobot Roomba J7558+ er et intelligent valg som letter mye i en hektisk hverdag. Dette gjør den derfor til en god favoritt i denne robotstøvsugertesten. 

Produktspesifikasjoner 

 • 3-trinns rengjøringssystem for effektiv og skånsom rengjøring 
 • Kompatibel med smarthjem med Google assistant og Alexa for brukervennlighet i hjemmet 
 • 75 minutters arbeidstid  
 • Smart håndtering av hindringer med iRobot Genius 
 • Et innbydende og tidløst design i sort farge og sølvdetaljer 

Robotstøvsuger med vask best i test: Ecovacs Deebot OZMO 950

Fordeler med «Ecovacs Deebot OZMO 950»:

 • Poseløs støvsuger 
 • Tilhørende app 
 • Smart navigasjonsteknologi for kartlegging av miljøet 
 • Automatisk tepperegistrering 
 • Flere sugenivåer som kan tilpasses etter behov 
 • Lang batteritid
Ecovacs Deebot OZMO 950
Forhandler
Pris
Les mere
Sett til
4.372 kr.

Intelligente funksjoner 

Hvis du er bekymret for at du i hjemmemiljøet har ulike gulvoverflater, mange tepper eller dyr, så frykt ikke. Med Ozmo 950s lagringssystem husker den både gulvoverflater og gulvnivåer. I tillegg har robotstøvsugeren kraftig luftstrøm som gjør at denne robotstøvsuger på en enkel måte kan suge opp hundehår eller annen skitt fra tepper og alle slags andre overflater. Den er også god til å suge opp partikler på vanskelige områder, som for eksempel ved en dørstokk.  

Et stort hjem eller mange etasjer er heller intet problem for denne mektige maskinen. Med sine unike evner til å huske og lagre det enkeltes hjems møblering og mål, vil man ikke måtte innstille den flere ganger. Dette er både tidsbesparende og brukervennlig og gjør den til en av de beste robotstøvsugerne blant mange modeller.  

Høyklasses robotstøvsuger  

Hverdagsluksus er kanskje det som beskriver denne robotstøvsugeren fra Evovacs best. Du får kvalitet for prisen med et meget luksuriøst kombiprogram som tilbyr både støvsuging og vask av gulv. Derfor gjør den det godt i vår robotstøvsuger best i test. 

Den effektiviserer blant annet også sin rengjøringstid ved å kun rengjøre på skitne steder som den ikke har kjørt over tidligere. Dette gjør den takket være sitt smarte LiDAR gjenkjenningssystem. Som om ikke dette vil gi deg den lille ekstra luksusen i hverdagen hvor du har mer overskudd til andre ting, kan du med god samvittighet også la den kjøre mens du er hjemme. Med sine ulike sugenivåer kan du fint tilpasse den til å suge nærmest støyfritt mens du bruker tiden på nettopp det du har lyst til. Man vil hurtig kalle denne den beste robotstøvsuger man har hatt. 

Gode anmeldelser i robotstøvsuger best i test 

I en robotstøvsuger-test hos Robottest.dk gjør denne robotstøvsugeren fra Evovacs det fremragende og derfor faller den innunder kategorien best i test robotstøvsuger. Den scorer høyt på god kvalitet, gunstig pris og god sugeevne. Denne lille støvsugeren skjuler nemlig også mange andre funksjoner som gjør denne plikten til en ikke-eksisterende byrde. Takket være funksjoner som kraftig effektivitet, lagring av rengjøringsprogram og auto-boost-suging ved vanskelige støvelementer, presenteres den blant annet også hos Reoverview.dk i listen over «beste robotstøvsuger». 

Robotstøvsugeren fra Evovacs er heller intet unntak hos de mange fornøyde forbrukere. I gjennomsnitt oppnår den 4 stjerner ut av 5 i anmeldelsene. De gode anmeldelsene skyldes eksepsjonell støvsuging, god batteritid og evne til å rengjøre ulike overflater på en tilfredsstillende måte. Det fremheves at den på en enkel måte kan suge opp selv vanskelige hundehår eller andre utfordrende partikler. 

Produktspesifikasjoner 

 • Farge: svart
 • Robotstøvsuger med kombinert vaskeprogram
 • Posefri for enkel tømming 
 • Høyeste støynivå 66dB
 • 200 minutters arbeidskapasitet 
 • Kompatibel med Google assistant/ Alexa 
 • Vekt: 4,5 kg 

Test av robotstøvsuger – Xiaomi Robotstøvsuger Mi Robot Mop 2 Pro+

Fordeler med «Xiaomi Robotstøvsuger Mi Robot Mop 2 Pro+»:

 • Effektiv robotstøvsuger 
 • Kraftig sugeevne 
 • Kombinasjon av støvsuger og vask i ett 
 • Intelligent navigasjonssystem 
 • Fjernstyring via app 
 • Kollisjonssikker 
 • 180 minutters batteritid
Xiaomi Robotstøvsuger Mi Robot Mop 2 Pro+
Forhandler
Pris
Les mere
Sett til
3.801 kr.

En kraftmaskin av en robotstøvsuger 

La denne robotstøvsugeren gjøre jobben for deg mens du nyter den ekstra fritiden på det du selv ønsker. Med sin kraftige sugeevne kan du stole på at du slipper å gjøre ekstra etterarbeid. Ikke nok med det, men med denne robotstøvsugeren fra Xiaomi Mi trenger du heller ikke å moppe gulvene i etterkant. For den glimrer med nemlig med sin flotte vaskefunksjon. 

Xiaomi Mi Robot Mop 2 Pro+ er en kraftig, men smidig robotstøvsuger, som kan komme til på selv vanskelige steder og sørge for at du alltid har en ren dørstokk. Med sitt smarte navigasjonssystem analyserer den miljøet rundt seg og tilpasser seg på en effektiv måte for å få mest mulig utbytte av gulvoverflaten. I tillegg til sin kraft og effektive sugeevne, tilbyr denne robotstøvsugeren også en jevn gulvvask takket være sitt smarte vannjusteringssystem. Med denne robotstøvsugeren vil du alltid kunne skryte av et rent hjem, og du vil aldri igjen være foruten en robotstøvsuger med vask. 

Robotstøvsugeren som scorer høyt i tester: Få den beste robotstøvsuger 

På grunn av robotstøvsugerens intelligente teknologi og nyutviklede funksjoner, gjør Xiaomi Mi Robot Mop 2 Pro+ det godt i Robottest.dk sin respektive test av robotstøvsugere. Ikke nok med at den har en rekke gunstige funksjoner som du selv kan tilpasse og styre etter behov, men den har også en funksjon som gjør at den selv regulerer behovet for oppladning. Den setter seg rett og selv til ladning selv. På denne måten slipper du den kjipe følelsen når du skal ha gjester og du innser at du har glemt å lade støvsugeren. 

Det som løper av med seieren hos denne robotstøvsugeren, og gjør at den nesten oppnår å bli en best i test robotstøvsuger, er uten tvil at den er relativt selvstendig og derav meget brukervennlig. Foruten støvsugerens evne til å lade seg selv og huske husets rom, er alt du rent faktisk trenger å gjøre å styre den gjennom appen – det være seg fra sofaen eller fra jobb. Den kan i tillegg styres via stemmeassistent dersom du har dette i hjemmet. 

Produktspesifikasjoner  

 • Kompatibel med Google assistant / Alexa 
 • Oppladningstid: 6 timer 
 • Vekt: 3,7 kg 
 • Intelligent fjernbetjening 
 • Evne til å kartlegge omgivelsesmiljø ved bruk av VSLAM 

Robotstøvsuger – et funksjonelt tilskudd til hjemmet 

I denne robotstøvsuger test har vi sett på robotstøvsugere fra ulike produsenter. Det er ingen hemmelighet at en god robotstøvsuger er en funksjonell og praktisk investering som vil lette ethvert husarbeid. For å få det beste ut av din robotstøvsuger har vi nedenfor samlet en rekke praktisk informasjon, som i tillegg til vår test, vil gjøre din avgjørelse enklere. 

Ta riktig beslutning for deg med denne robotstøvsugertesten 

For å få det optimale utbyttet av en robotstøvsuger, er det avgjørende å fatte riktig beslutning. Her kommer vi derfor med noen gode råd som kan hjelpe deg med å avgjøre hva som vil være det riktige valget for deg.  

Hva som er riktig robotstøvsuger for deg avgjøres av hva du har behov for. Vi hjelper deg her til å overveie forskjellige aspekter omkring kjøpet av en robotstøvsuger. 

Bestem deg for hvilke funksjoner du ønsker. I vår robotstøvsugertest har vi presentert støvsugere som tilbyr mange ulike funksjoner. Ønsker du for eksempel en robotstøvsuger med vask, så vil man allerede ha utelukket riktig mange modeller. Har du dyr, vil en spesielt kraftig og godt egnet robotstøvsuger for hundehår, være et godt valg. 

Tenk på batteritid. Hvis du vil ha en effektiv robotstøvsuger som tåler et solid stykke arbeid uten å bruke opp batteriet midt i, vil det være en god ide å investere i en robotstøvsuger med god batteritid. Her kan man for eksempel velge en robotstøvsuger med best i test-markering på dette området, slik det fremkommer av vår presentasjon. 

Hvis du er opptatt av at robotstøvsugeren skal klare et grundig stykke støvsugingsarbeid, vil det likeledes være smart å investere i en av de mest hensiktsmessige modellene på dette området. For eksempel modellene som tilbyr avanserte teknologier som gjør at de kan støvsuge på også vanskelige steder, slik som for eksempel ved en dørstokk.  

Se etter HEPA-filtrering. Dette er avgjørende for å ivareta et helsefremmende inneklima og for å inneha et allergivennlig produkt. Robotstøvsugere med HEPA-filtrering sørger for at ekstra mye støv oppfanges og man unngår at små støvpartikler slippes tilbake i luften. 

For å få en optimalisert opplevelse og utbytte av din nye robotstøvsuger, bør man se etter modeller med mulighet for smart navigering som gjør at robotstøvsugeren over tid lærer seg hjemmets arealer. En best i test robotstøvsuger vil garantert ha denne funksjonen.  

Vedlikehold 

Ved innkjøp av en robotstøvsuger bør man tenke på viktigheten av et godt vedlikehold og rengjøring. For å optimalisere robotstøvsugerens levetid anbefales ukentlig rengjøring. Dette omfatter blant annet rengjøring av børste, filter og støvkasse. Ved å ivareta det beste for din robotstøvsuger, vil levetiden økes.

Som ved alle andre produkter, vil en robotstøvsuger fra tid til annen kreve utskifting og/ eller vedlikehold av ulike deler. Her anbefaler vi å sette deg inn i hva som omfattes av det enkelte produkts garanti. Ved vedlikehold som ikke omfattes av garantien, er det derfor hensiktsmessig å gjøre seg kjent med hvor man kan finne ulike deler og hvilke priser som gjelder.  


FAQ – Ofte stilte spørsmål: Test av robotstøvsuger 

Hva er fordelene med robotstøvsugere? 

Fordelene med robotstøvsugere er at de er tidsbesparende, effektive og at du slipper det harde arbeidet med å støvsuge hjemmet. Med en robotstøvsuger får du rene og støvfrie gulv, samtidig som de forbedrer ditt fysiske hjemmemiljø. 

Hva er forskjellen mellom en robotstøvsuger og en tradisjonell støvsuger? 

Hovedforskjellen mellom en robotstøvsuger og en tradisjonell støvsuger ligger i hvordan de betjenes. En robotstøvsuger er selvstyrt, mens en tradisjonell støvsuger må betjenes manuelt. Se vår utfyllende test av robotstøvsugere for flere spesifikasjoner. 

Hva bør jeg være oppmerksom på når jeg skal velge robotstøvsuger? 

Når du skal velge robotstøvsuger må være bevisst dine egne behov og sette deg inn i hva du kan forvente av en robotstøvsuger. Se våre anbefalinger i vår robotstøvsuger test for å vurdere hvilken som passer deg, og hva de ulike modellene tilbyr.  


Kilder

 • Test foretatt av det svenske forbrukermagasinet Råd & Rön.
 • Analyse av test foretatt av Dinside.no.
 • Test av 6 robotstøvsugere foretatt av TV2.no.
 • Test av 6 støvsugerroboter offentliggjort av Aftenposten.no.
 • Test av 6 robotstøvsugere foretatt av svenske M3.se, i tillegg til test av blant annet «Neato Botvac Connected» og «Electrolux Pure i9» som du finner her.
 • Test av 5 toppmodeller foretatt av Tek.no.
 • Test av «Severin Chill» foretatt av det danske magasinet Alt om Data.
 • Test foretatt av Trustedreviews.com.
 • Test av «iRobot Roomba» foretatt av Expertreviews co.uk.
 • Test av 7 forskjellige robotstøvsugere foretatt av svenske Testfakta.se.

Leave A Reply