Robotstøvsuger test – vinnere av «best i test» av robotstøvsugere

0

Det er mange som ønsker en robotstøvsuger for å gjøre hverdagen litt lettere der hjemme. Disse støvsugerne har på få år blitt særdeles populære her hjemme i Norge, noe som også betyr at det er mange modeller å velge mellom. Det kan her være store forskjeller på kvaliteten, og det er ikke alltid den dyreste er den beste.

I denne artikkelen ser vi nærmere på forskjellige testvinnere fra ulike robotstøvsugertester. Vi har for det meste konsentrert oss om tester foretatt av forbrukerråd i de skandinaviske landene, i tillegg til tester i aviser og magasiner.

Hvis du gjerne vil se nærmere på de ulike testene som ligger til grunn for denne artikkelen, så finner du lenkene til de forskjellige robotstøvsugertestene nederst på siden.

ForhandlerModellPris 
Miele Scout RX15.146,-
iRobot Roomba 9805.990,-
Electrolux ERV5210TG4.155,-
Neato Botvac Connected6.019,-
Severin RB7025 Chill1.139,-
Electrolux Pure i94.093,-

«Miele Scout RX1» – best i test robotstøvsuger i Skandinavia

Fordeler med «Miele Scout RX1»:

 • Godt batteri
 • Støysvak
 • God sugeevne
 • Innebygd sensor
best i test robotstøvsuger

Denne modellen har blitt utførlig testet i hele Skandinavia hvor blant annet TV2, Aftenposten, det svenske forbrukermagasinet «Råd & Rön» og det svenske magasinet M3.se har kåret den som vinner av de respektive testene.

Du bestemmer selv hvor denne robotstøvsugeren skal støvsuge, og «Miele Scout RX1» blir levert med to magnetbånd som du kan legge ut på gulvet og avgrense det området støvsugeren skal rengjøre.

Effektiv støvsugerrobot

Det var flere årsaker til at denne støvsugeren fikk toppscore. Testpanelet la blant annet vekt på at støvsugeren både er lett og har lav høyde, slik at den lett kommer til selv under lave møbler.

LES OGSÅ: Robotgressklipper test – Her er testenes vinnere

Det viktigste med en støvsuger er selvfølgelig at rengjøringsevnen er god. Også her blir «Miele Scout RX1» fremhevet, og den gode sugeevnen gjør at den er særdeles effektiv til å samle opp større hybelkaniner, papirbiter og lignende urenheter som ligger på gulvet.

Godt batteri og skånsom mot møblene

En robotstøvsuger er trådløs, og det er selvfølgelig viktig at den har et godt batteri. «Miele Scout RX1» er utstyrt med et virkelig godt batteri hvor støvsugeren kan jobbe i opptil 2 timer eller 150 m² uten pause eller opplading. Årsaken til dette er lithiumbatteriet som har høyere kvalitet og lengre levetid. Du behøver ikke å være redd for at støvsugeren skader møblene dine siden modellen har en innebygd sensor som merker hvor møblene står og derfor unngår å treffe de. «Miele Scout RX1» er dessuten rask og støysvak.

Anmeldelser og anbefalinger

Testvinner hos aftenposten.no, tv2.no, svenske M3 og aftonbladet.se. Dessuten har den fått toppkarakter hos det svenske forbrukerrådet «Råd & Rön».


«iRobot Roomba 980» – beste robotstøvsuger ifølge Tek.no

Fordeler med «iRobot Roomba 980»:

 • Overlegen sugeevne på tepper
 • Minst like god som de andre modellene i testen på alle områder
 • Flott design
beste robotstøvsuger

«iRobot Roomba 980» ble blant annet testet av det norske magasinet Tek.no, og i konkurranse med fem andre toppmodeller gikk denne støvsugeren seirende ut med en klar førsteplass.

Den fremheves spesielt for sin overlegne støvsuging av gulvtepper, noe robotstøvsugere generelt pleier å ha problemer med. Den koster litt mer enn de andre modellene, men de gode egenskapene veier opp for prisforskjellen.

En automatisk støvsuger med gode egenskaper for det meste

Det eneste minuset testpanelet fant var et støynivå som ligger litt høyere enn de mest stillegående robotstøvsugerne. Til gjengjeld er «iRobot Roomba 980» den eneste av alle kandidatene i testen som konsekvent gjør det bedre eller like bra som de aller beste av de andre.

Anmeldelser og anbefalinger

Testvinner hos Tek.no og toppscore hos Dinside.no.


«Electrolux ERV5210TG» – den beste robotstøvsugeren ifølge Testfakta.se

billig robotstøvsuger

Fordeler med «Electrolux ERV5210TG»:

 • Innebygd sensor
 • Støvbeholder med filter
 • Kan styres ved hjelp av fjernkontroll
 • Trekantet form med børster på siden

«Electrolux ERV5210TG» ble kåret som testvinner av det svenske testmagasinet testfakta.se. De foretok en grundig analyse av sju forskjellige robotstøvsugere, hvor man blant annet så nærmere på bevegelighet, rengjøringsevne, brukervennlighet og teknikk. Denne modellen fra

Electrolux klarte seg så utmerket på de aller fleste områdene, og den samlede poengsummen gjorde at modellen ble en klar vinner av testen.

En effektiv selvgående støvsuger

Det var flere årsaker til at «Electrolux ERV5210TG» ble kåret til testvinner. Det viktigste ved en støvsuger er selvfølgelig evnen den har til å gjøre skikkelig rent, noe denne modellen ikke har noen problemer med – hverken på tepper eller gulv. Robotstøvsugeren har en trekantet form med børster på siden.

Dette designet gjør at det er mulig å foreta en bedre rengjøring i hjørner og kroker under møbler og bokhyller, og den innebygde sensoren sørger for at den ikke støter inn i møblene og etterlater merker.

Batteritiden er utmerket og «Electrolux ERV5210TG» kan gjøre rent på gulv og tepper i 1 time før den skal lades opp igjen, noe som tar cirka 3 timer.

Du kan velge å enten styre støvsugeren direkte på selve apparatet, eller du kan benytte deg av den medfølgende fjernkontrollen. Mens den støvsuger samler den støv og smuss i en støvbeholder med filter.

Dette gjør at støvpartiklene ikke bare virvles rundt i huset igjen, og beholderen kan tas av og settes på igjen med et lite klikk.

Anmeldelser og anbefalinger

Testvinner hos Testfakta.se.


«Neato Botvac Connected» – selvgående støvsuger med godt batteri

selvgående støvsuger

Fordeler med «Neato Botvac Connected»:

 • To effektive børster til støvfjerning og hårfjerning
 • Mulighet for selv å planlegge rute
 • Kan styres med både tidsinnstilling og app
 • Godt batteri

«Neato Botvac Connected» har blitt grundig testet på flere forskjellige områder som rengjøringsevne, funksjoner og brukervennlighet. Testene ble blant annet utført av det svenske teknikkmagasinet M3 og testnettstedet Trustedreviews.com.

Resultatet var utvetydig, og den fikk både toppkarakter og beste poengsum. Dette er med andre ord en støvsugerrobot man kan stole på får jobben gjort.

La den beste støvsugerroboten gjøre alt arbeidet

Denne modellen er kraftig og har mange funksjoner. Den er derfor litt dyrere enn flere av de andre modellene i denne oversikten, men til gjengjeld får du mye robotstøvsuger for pengene, og du behøver ikke å støvsuge manuelt noensinne igjen.

LES OGSÅ: Test av tørketromler – Oversikt over de beste tørketromlene

Den utmerker seg først og fremst på store, jevne og flate områder, den klarer seg også utmerket selv hvis det er mange hjørner, kurver og forhindringer. Beholderen på 0,7 liter er rimelig stor sammenlignet med andre robotstøvsugere, og når støvpartiklene først er i beholderen forlater de den ikke igjen. «Neato Botvac Connected» er utstyrt med to effektive børster.

Den første fjerner effektivt støv og smuss fra gulv og tepper, mens «Combobørsten» samler opp hår underveis. Børstene går rundt fem ganger i sekundet mens den støvsuger.

Bestem hvor den skal støvsuge

Man kan selv planlegge en bestemt rute «Neato Botvac Connected» skal jobbe etter, slik at man får den rengjøringen man ønsker. Du kan dessuten bestemme at støvsugeren kun skal gjøre rent i et bestemt område ved å stille inn funksjonen «virtuell vegg».

Ved å benytte deg av denne funksjonen setter du opp en usynlig vegg slik at modellen kun beveger seg på det ønskede området. Den jobber like godt i mørket som når det er lyst, og registrerer forhindringer og støv via sine sensorer også i mørket.

Automatisk støvsuger med godt batteri

«Neato Botvac Connected» kan jobbe i hele 120 minutter i eco-modus før den må lades opp igjen, og 90 minutter i turbo-modus. Den registrerer når batteriet er i ferd med å bli tomt, og returnerer selv til ladestasjonen. Du kan også planlegge støvsugingen ved å laste ned den tilhørende appen hvor man kan styre og overvåke rengjøringen.

Dette er spesielt smart hvis du har bestemt den skal støvsuge mens du ikke er hjemme, slik at du kan se at det hele fungerer som det skal mens du er borte.

Anmeldelser og anbefalinger

Toppkarakter hos det svenske teknikkmagasinet M3 og 4,5 stjerner av 5 mulige hos Trustedreviews.com.


«Severin RB7025 Chill» – billig robotstøvsuger kåret til beste kjøp

Fordeler med «Severin RB7025 Chill»:

 • Billig i forhold til andre modeller
 • Enkel og brukervennlig
 • Støysvak
robotstøvsuger test

«Severin RB7025 Chill» er uten tvil den billigste robotstøvsugeren i oversikten, og modellen ble kåret til «beste kjøp» i 2017 av Altomdata.dk. Derfor, hvis du leter etter en støvsuger som får jobben gjort uten at det skal koste for mye, så er dette uten tvil et utrolig godt kjøp.

Årsaken til at den er så mye billigere er ikke på grunn av dårligere kvalitet, men rett og slett fordi Severin er et langt billigere merke enn de andre robotstøvsugerne i testen. Den har heller ikke like mange funksjoner som flere av de andre.

En enkel og effektiv støvsugerrobot

En av de viktigste årsakene til at denne modellen ble kåret til «beste kjøp», er selvfølgelig den rimelige prisen. Det er mange som ønsker seg en robotstøvsuger der hjemme, men som ikke føler de har råd til det.

Med «Severin RB7025 Chill» har plutselig de aller fleste råd til å eie en automatisk støvsuger. Det er likevel ikke kun prisen som gjør at dette er et utrolig godt kjøp. Den er også utrolig enkel å bruke, og det eneste du behøver å gjøre for at den skal komme i gang, er å trykke på knappen.

Mange av de andre og dyrere modellene har flere smarte funksjoner og innstillinger, noe denne modellen selvfølgelig mangler. Men til gjengjeld blir det ikke mere komplisert enn dette.

Batteritiden er også helt utmerket, og støvsugeren kjører cirka 90 minutter på en enkelt ladning. Når batteriet er tomt, setter du den bare tilbake i laderen til den er full-ladet igjen.

«Severin RB7025 Chill» er dessuten utstyrt med gummilister på siden slik at den ikke skader eller legger igjen merker på lister og stolben. De to roterende sidebørstene fanger effektivt opp støv og smuss fra gulvet.

Anmeldelser og anbefalinger

Kåret som «Beste kjøp» hos det danske magasinet Altomdata.dk.


«Electrolux Pure i9» – kåret som beste robotstøvsuger i Sverige

Fordeler med «Electrolux Pure i9»:

 • Inndeler hjemmet i soner
 • Trekantet design for bedre å komme til i hjørner
 • Mulighet til å overvåke og styre via app
 • Infrarød teknikk med «3D Vision»-system
 • Finner selv ladestasjonen
Electrolux robotstøvsuger

Dette er en robotstøvsuger både svenskene og vi her hjemme er enige om er en god automatisk støvsuger. De svenske ekspertene fra teknikkmagasinet M3 kåret «Electrolux Pure i9» som testvinner, mens norske Dinside.no gir den fire av seks stjerner.

Dette er ikke en billig robotstøvsuger, men begge testpanelene vurderer at man får utrolig god kvalitet for pengene.

Selvgående støvsuger med gjennomtenkt design

«Electrolux Pure i9» har en trekantet form og ser derfor litt annerledes ut i forhold til mange andre modeller. Dette designet er selvsagt gjennomtenkt. Den trekantede formen gjør at den enklere kommer helt inn til kanter og inn i hjørner hvor runde roboter har problemer med å komme til.

Støvsugeren benytter seg av svært avansert teknologi, og er en perfekt selvgående støvsuger for de som vil ha det beste av det beste. Den er særdeles effektiv når det kommer til fjerning av støv og smuss, selv inne i hjørner og inntil kanter.

Styr roboten fra mobilen

Electrolux Pure i9 er som sagt utstyrt med avansert teknologi, noe som blant annet kommer til uttrykk med en infrarød teknikk med «3D Vision»-system.

Dette gjør at støvsugeren deler opp hjemmet i forskjellige soner, noe som betyr den ikke støter inn i forhindringer som bord og stoler. Den registrerer trapper og skarpe kanter, og man kan selv sette opp en «virtuell vegg» slik at den kun beveger seg der man ønsker.

LES OGSÅ: Dampvasker test – Guide over «best i test» dampvaskere

Du kan også styre planleggingen og overvåke støvsugingen ved hjelp av en app som man kan laste ned på telefonen. Ved hjelp av denne appen kan du blant annet også få støvsugeren til å jobbe mens du ikke er hjemme.

Den avanserte teknologien «Electrolux Pure i9» er utstyrt med gjør at den automatisk returnerer til ladestasjonen når den skal lades. Hvis den ikke er ferdig med å støvsuge hele hjemmet, så fortsetter den der den slapp når den har blitt ladet opp igjen. Heretter vil den kunne jobbe i 40 minutter til før den trenger mer strøm. Selve oppladningstiden tar cirka 180 minutter.

Anmeldelser og anbefalinger

Testvinner hos det svenske teknikkmagasinet M3 og 4 av 6 stjerner hos avisen Dinside.no.


Kilder

 • Test foretatt av det svenske forbrukermagasinet Råd & Rön.
 • Analyse av test foretatt av Dinside.no.
 • Test av 6 robotstøvsugere foretatt av TV2.no.
 • Test av 6 støvsugerroboter offentliggjort av Aftenposten.no.
 • Test av 6 robotstøvsugere foretatt av svenske M3.se, i tillegg til test av blant annet «Neato Botvac Connected» og «Electrolux Pure i9» som du finner her.
 • Test av 5 toppmodeller foretatt av Tek.no.
 • Test av «Severin Chill» foretatt av det danske magasinet Alt om Data.
 • Test foretatt av Trustedreviews.com.
 • Test av «iRobot Roomba» foretatt av Expertreviews co.uk.
 • Test av 7 forskjellige robotstøvsugere foretatt av svenske Testfakta.se.

Leave A Reply