Test av kontinentalsenger – Finn best i test kontinentalseng her

0

Kontinentalseng test. Vi hjelper deg med å finne en seng som passer dine behov.

Kontinentalsenger er en veldig populær sengetype av flere årsaker. For det første gir de tre madrassene sengen er bygd opp av god komfort, og for det andre er den lett å komme inn og ut av på grunn av høyden.

Dessuten er den flott å se på, noe som gjør at den ser innbydende ut på soverommet. I denne artikkelen presenterer vi flere modeller som har vunnet eller figurerer høyt på listen i forskjellige «best i test kontinentalseng», slik at du lettere kan finne en kontinentalseng som passer perfekt til deg og dine behov.

I skjemaet nedenfor kan du se hvilke senger vi tar for oss og les om kontinentalseng test.

Best for prisen

Vensus

 • 7 bedre™ zoner
 • 25 mm Latex
 • Premium overmadrass
Best i test

Haven

 • 7 bedre™ zoner
 • 30mm Mayan Pulse™
 • Premium overmadrass
Eksklusivt design

Ovia

 • Unita™
 • 30mm Mayan Pulse™
 • Premium overmadrass

Kontinentalseng test: Atlas Kontinentalseng

Fordeler ved Atlas kontinentalseng:

 • 8 centimeter tykk treramme av massiv svensk furu
 • 5 komfortsoner omgitt av 25 mm komfortskum
 • Mulighet for to madrasskjerner med ulik fasthet
 • Overmadrass med 40 mm latex kjerne for komfort
Bedre-Naetter-Altas
Forhandler
Pris
Les mere
Sett til
20.999 kr.

Tilgjengelig i disse størrelsene: 80 x 200, 90 x 200, 120 x 200, 140 x 200, 160 x 200, 180 x 200

Den første sengen i kontinentalseng test er: Bedre Nætter Atlas.

Atlas kontinentalseng er et resultat av en kombinasjon av en elegant stil og et høyt komfortnivå. Dette er med andre ord en seng som er perfekt til deg som ikke vil gå på kompromiss med verken design, kvalitet eller komfort.

Sengen skiller seg fra andre kontinentalsenger på flere punkt. Du kan for eksempel velge treben, noe som gjør at sengen får et lettere og mer eksklusivt uttrykk.

15 års garanti på rammebrudd

Selv om ikke rammemadrassen er det aller viktigste laget når det kommer til komfort, så er den viktig når det kommer til den samlede opplevelsen av sengen.

Det er selvsagt også viktig at rammemadrassen er solid og robust, noe Atlas definitivt er utstyrt med. Madrassen består av en treramme fremstilt i massivt tre, som skaper en sunn plattform og ramme for både seng og nattesøvn.

Trerammen har en tykkelse på hele 8 cm, noe som vitner om at det har vært fokus på både kvalitet og stabilitet fra produsentens side.

Fjærmadrass med kjerne av 25 mm komfortskum

Hvis du velger Atlas kontinentalseng, så får du en madrass som er utstyrt med 25 mm komfortskum i kjernen.

Disse fjærene jobber hver for seg for å gi kroppen en perfekt individuell støtte mens du sover. Støtten blir hele tiden tilpasset hvordan du ligger og om du beveger deg mye i løpet av natten.

Rundt fjærene ligger det dessuten en beskyttende polstring av mykt og holdbart polyeterskum. Dette beskytter ikke bare fjærene mot slitasje, men bidrar også til sengens komfortnivå.

Fjærmadrassen består av to madrasskjerner som er samlet i ett trekk. Det forlenger både madrassens levetid, og gir samtidig muligheten til å ha to madrasskjerner med to forskjellige fastheter.

Naturlig og pustende overmadrass

Overmadrassen på Atlas er laget med en kjerne av lateks. Det er et materiale som både yter en elastisk støtte og en progressiv komfort. Lateks er dessuten et ventilerende materiale, og passer perfekt til de som ofte har det for varmt om natten.

Overmadrassen er også med på å gi deg et sunnere og mer behagelig sovemiljø – siden lateks er et naturlig materiale.


Venus – komfortabel seng i høy kvalitet

Fordeler med kontinentalsengen Venus Pulse:

 • 7 komfortsoner
 • 25 års garanti på ramme- og fjærbrudd
 • Trekk av FSC-sertifiserte trefibre
 • Overmadrass med overlegen Pulse latex
bedre nætter venus
Forhandler
Pris
Les mere
Sett til
38.999 kr.

Tilgjengelig i disse størrelsene: 80 x 200, 90 x 200, 120 x 200, 140 x 200, 160 x 200, 180 x 200, 180 x 210, 210 x 210

Sengen Venus er utrolig populær fordi man får utrolig høy komfort til en rimelig pris. Kontinentalsengen kommer alltid høyt opp i kontinentalseng test, og får alltid gode anmeldelser av forbrukerne.

Kontinentalsengen kommer med hele 7 komfortsoner som alle tilpasser seg etter kropp og vekt. Dette betyr ikke bare at sengen er utrolig behagelig å ligge i, men det gjør også at du ligger ergonomisk riktig.

25 års garanti på ramme- og fjærbrudd

Rammemadrassen er selve fundamentet i sengen. Kontinentalsengen Venus har en madrass som er utstyrt med pocketfjærer som sammen med madrassens andre lag sørger for at du får den helt korrekte støtten.

Den er laget av massiv svensk furu, noe som betyr at sengen får et stabilt og holdbart fundament. Nettopp fordi både rammen og lommefjærene er i så høy kvalitet, kommer sengen med 25 års garanti på ramme- og fjærbrudd

LES OGSÅ: Dobbeltseng guide – De beste dobbeltsengene samlet på ett sted

Fjærmadrassen kommer med lommefjærer og de er alle pakket inn individuelt slik at de kan gi en individuell støtte til kroppen din. Dette er en av årsakene til sengens komfort, men det betyr også at trykkavlastningen blir bedre og sengen holder lengre.

Kontinentalseng test: Venus, en seng med unik og elastisk lateks

Noe som er ganske unikt med Venus, er «SonoCore». Det innebærer at lateksen i madrassen er vulkanisert med høyfrekvente varmebølger i stedet for med damp som ellers er vanlig praksis. Dette gjør materialet mer elastisk, sterkere i tillegg til å gi madrassen bedre pusteegenskaper.

Venus er dessuten utstyrt med et trekk som bedre transporterer fuktighet, enn det du gjerne finner på vanlige senger, takket være de FSC-sertifiserte trefibrene. Denne sertifiseringen er dessuten din sikkerhet for ansvarlig skogsdrift.


Haven – kontinentalseng 180×200

Fordeler med Haven

 • SonoCore overmadrass
 • 7 bedre™ komfortsoner med Mayan Pulse-lateks.
 • Treramme av massiv svensk furu
 • Kommer i forskjellige farger
bedre nætter haven
Forhandler
Pris
Les mere
Sett til
38.999 kr.

Tilgjengelig i disse størrelsene: 90×200, 90×210, 120×200, 140×200, 160×200 180×200, 180×210 210×210

Haven er kontinentalsengen for deg som setter pris på kvalitetssøvn i elegante omgivelser. Sengen er av det ypperste innenfor skandinavisk design, som kan gjøre ditt soverom om til en deilig og rolig oase. Haven er en av nykommerne i kontinentalsengens verden – som betyr at sengen er produsert med henblikk på klima, og i et bæredyktig øyemed. Du kan dermed få en søvn som både er god for deg og for klimaet.

Test av kontinentalseng

En av grunnene til at Haven skiller seg ut, og ofte går seirende ut i tester er de lette og naturlige materialene sengen er produsert med. Når vi sover, trenger vi ikke bare god luftsirkulasjon i soverommet, men også i madrassen. Overmadrassen, som du er mest i kontakt med når du sover, består derfor av pustende materialer fremstilt med SonoCore-metoden. Denne metoden sørger for at overmadrassen er så elastisk og ventilerende som overhodet mulig. Selv om SonoCore-metoden benytter seg av lateks, så er dette en latekstype som er 100 % naturlig. Overmadrassen er ikke bare allergivennlig. Trekket har også fått en ordentlig omgang med antibakteriell behandling så din seng er frisk og sunn året rundt

En komfortabel fjærmadrass

Fjærmadrassen er den midterste madrassen i kontinentalsengens oppbygging. Det er denne som sørger for at din seng har best komfort, og den fasthet som passer til dine behov. Haven har en fjærmadrass som er bygd opp av posefjær, som er en ny og bedre type fjær, nettopp fordi den sørger for støtte og komfort. En annen fordel med denne type fjær, er at du ikke vil merke hvordan din sengepartner snur og vender seg om natten – som for mange par er helt essensielt.

Stabil søvn med svensk furu

Våre kjære naboer har også denne stabeisen av et tre, furutreet. Denne tresorten egner seg særdeles godt å bruke til produkter som skal holde lenge, og det er nettopp det Haven lover. Den 14 cm tykke rammen gjør ikke bare din seng stabil – den gjør den også kvalitetssikker.
Rammemadrassen er den stabile grunnmuren i din Haven-kontinentalseng – det er viktig at den ikke mister fasong og fasthet. Det sørger Haven for ved å bruke gode og kvalitetssikrede materialer.

Dansk design i luksuriøse former

Haven er virkelig blikkfanget i soverommet. Du kan velge mellom flere avslappende og rolige farger som også oppgraderer din søvnopplevelse. Haven kommer med to forskjellige sengegavler, hvor du nettopp kan velge den du liker best. Haven Summa Gavl er en mer unik sengegavl, mens den vegghengte gavlen er en mer nyansert og bløt sengegavl. Du kan dessuten velge hvor fast du vil sengen skal være, ut fra dine egne preferanser. Her kan du og din partner velge forskjellig fasthet og bløthet, på hver deres side av sengen, slik at dere begge ligger på akkurat den måten dere foretrekker.

Ovia – best i test kontinentalseng

Fordeler med Ovia:

 • Overmadrass med Sono-Core-metoden
 • Fjærmadrass med Unita-system
 • Svanemerket og allergivennlig
 • Kommer i forskjellige farger
bedre nætter ovia
Forhandler
Pris
Les mere
Sett til
69.998 kr.

Tilgjengelig i disse størrelsene: 180×200, 180×210 210×210

Ovia er en luksuriøs kontinentalseng i særklasse. Ovia sørger for at du er uthvilt om morgenen, hvor du kan fokusere på det som er viktig. Det er essensielt at vi i hverdagens kjas og mas ikke trenger å tenke på vår søvnkvalitet – og dette hjelper Ovia med. Ovia har noen helt særegne teknologier og metoder knyttet til seg slik at sengen virkelig skiller seg ut i en best i test. Sengen er i ekte skandinavisk ånd, helt stilren, og vil passe inn i de fleste hjem.

Rene linjer med dansk design

Ovia kommer i mange forskjellige fargevarianter, slik at du kan velge den som passer best inn i ditt hjem. Det som kjennetegner Ovia på utseende, er at sengen er klassisk, høy og majestetisk – men også nøytral og dempet. De duse høstfargene sengen kommer i, gir deg en avslappet stemning på soverommet. Du vil nok aldri sove bedre enn det du vil gjøre i en Ovia seng – det er det i hvert fall mange andre som mener.

Spesialutviklet teknologi for din komfort

Det som skiller Ovia ut fra andre kontinentalsenger i samme kategori, er det helt spesielle Unita-systemet. Dette er et system som ligger i sengens midterste lag, nemlig i fjærmadrassen. Fjærmadrassens fasthet og fasong er en stor faktor i din søvnopplevelse. Unita-systemet sørger for at madrassen er langt mer stabil, da alle fjærene også har en ekstra indre fjær. Dette fungerer som en ekstra støtte der hvor presset på madrassen er større – slik at madrassen ikke bare holder seg lengre, men også er ekstra komfortabel å sove i. Dessuten sørger systemet for at madrassen tilpasser seg akkurat din kropp, slik at du ligger i en madrass som er designet bare til deg.

En oppdatert ramme

Rammemadrassen er selve skjelettet i en kontinentalseng, og det er den de andre madrasser bygger på. Det er derfor viktig at denne er så god og kvalitetssikret som mulig. I Ovia blir rammemadrassen virkelig tatt seriøst, og er derfor oppgradert. Rammemadrassen har to fjærlag, i motsetning til de fleste andre rammemadrasser som kun har ett lag fjær, eller bare skum. Disse fjærlagene ligger ovenpå hverandre, som betyr at de støtter hverandre når presset er størst. Du får nettopp derfor en seng som ikke synker i midten etter et par års bruk. Det nederste laget er kledt med furutre, slik at den er ekstra stabil og slitesterk. Du får en seng i verdensklasse, som holder lenge.

Toppen av komfort

Overmadrassen er helt essensiell i hvordan du opplever din søvnkvalitet. Det er den du rører ved mest, og den som du merker mest. Det er to faktorer som derfor blir kjempeviktige, madrassen skal være allergivennlig og komfortabel; Ovia er begge deler.
Overmadrassen har en latekskjerne, utviklet med Sono-Core-teknologi, som gjør at madrassen puster godt. Metoden gjør også at madrassen blir veldig elastisk, som betyr at du «smelter» ned i overflaten

Kontinentalsengen Jupiter – fantastisk og billig kontinentalseng 180×200

Fordeler med kontinentalsengen Jupiter

 • Lommefjærer med polstring av polyeterskum
 • 8 centimeter tykk treramme av massiv svensk furu
 • Overmadrass med 6 centimeter tykk latekskjerne
 • Behagelig og sunt sovemiljø
bedre nætter jupiter
Forhandler
Pris
Les mere
Sett til
29.499 kr.

Tilgjengelig i disse størrelsene: 80 x 200, 90 x 200, 120 x 200, 140 x 200, 160 x 200, 180 x 200

Den siste i denne kontinentalseng test er Jupiter.

Jupiter kontinentalseng er en relativt billig kontinentalseng, i hvert fall når du ser hva du får for pengene. Fjærmadrassen har moderne lommefjærer som tilpasser seg kroppens form og vekt, og rundt fjærene er det påført et ekstra komfortlag av polyetherskum.

Ikke bare bidrar dette skumlaget til bedre komfort, men den avleder også resterende varme. Jupiter seng er altså en kontinentalseng som sikrer deg god støtte og komfort gjennom natten, og som bidrar til et friskt, behagelig og sunt sovemiljø.

Rammemadrassen

Det nederste laget utgjøres av rammemadrassen. Kontinentalsengen Jupiter har en rammemadrass med en skumkjerne som skaper et stabilt og støttende leie som fjærmadrassen og overmadrassen samarbeider med.

Rundt madrassen finner du en treramme av massiv svensk furu med en tykkelse på 8 cm. Denne solide rammen er med på å skape et solid og robust grunnlag for god nattesøvn.

Fjærmadrassen

Fjærmadrassen er det viktigste komfortlaget, og det laget som har størst innflytelse på kroppen og komforten. Her finner du lommefjærer som tilpasser seg formen og liggeposisjonen din i løpet av natten.

Disse fjærene er igjen delt inn i 5 forskjellige komfortsoner som hver tar hensyn til et spesifikt område av kroppen din.

Alle har sine egne unike posisjoner når de sover, og nettopp derfor har nakken, skuldrene, ryggen, korsryggen og hoftene dine behov for individuell støtte. Jupiter tar hensyn til nettopp dette, og du er derfor sikret en grundig og personlig støtte natt etter natt i mange år fremover.

Overmadrassen

Dette er sengens øverste madrasslag og det laget du er mest i kontakt med. Kvaliteten skal derfor selvfølgelig være i orden.

Ved kjøp av kontinentalsengen Jupiter får du en overmadrass med en kjerne på 6 cm av ordentlig kvalitet. Denne kjernen er laget av lateks, som er et både ventilerende og pustende materiale.

Det er derfor en overmadrass som egner seg perfekt til de som har det varmt om natten, og for de som bare rett og slett vil sikre seg omfattende støtte og en frisk og behagelig seng i mange år fremover.


Hva er kontinentalseng?

En kontinentalseng er en av de mest populære sengetypene blant nordmenn, men det er ikke alle som vet hvordan en slik seng er oppbygd. Rent grunnleggende består sengen av tre forskjellige lag, som er:

 • En rammemadrass – denne madrassen utgjør bunnen av sengen
 • En fjærmadrass – en madrass i midten som gjør det mulig å justere liggekomforten
 • En overmadrass – det øverste madrasslaget som du ligger direkte på

Du kan få kontinentalsenger i mange størrelser. F.eks.

 • Kontinentalseng 180×200
 • Kontinentalseng 140×200

Det er likevel ikke bare oppbygningen som er særegent ved denne sengetypen. På grunn av de tre madrasslagene har den også en ekstra høyde – som mange anser som en fordel.

Det betyr nemlig at du kan forebygge eller redusere diverse former for rygg- eller leddproblemer, siden det er lett å komme både inn og ut av sengen.


Kontinentalseng vs rammemadrass

Rammemadrass er en billig type seng. Det betyr selvfølgelig ikke at man ikke kan få noen fantastisk gode senger hvor du får kvalitetssøvn. Rammemadrassen er en lett konstruksjon som gjør at det er lett å flytte rundt på den i forbindelse med for eksempel flytting og rengjøring.

Denne sengetypen er helt klart den mest populære blant oss nordmenn, noe som helt klart er en direkte årsak av prisen og at den er lett å flytte rundt på.

Det gjør at den er særdeles godt egnet til unge mennesker som for eksempel studenter og andre som ikke bor i et etablert hjem enda. De unge har heller ikke alltid de samme ressursene som de mer etablerte, noe som også gjør at de fravelger de litt dyrere sengetypene, som for eksempel en kontinentalseng.

Det er ingen hemmelighet at en kontinentalseng koster mer enn en rammemadrass. Det virker på mange måter mer luksusaktig enn rammemadrassen, i tillegg til at den gir en ubetinget bedre komfort på grunn av de tre madrasslagene.

Hvilken sengetype du velger avhenger av flere ting, som for eksempel økonomi, hvor mye plass du har å gjøre med og ikke minst hva du foretrekker. Det viktigste er tross alt at du finner en seng som gir god støtte og komfort, for det er nesten ingenting som er viktigere enn en god nattesøvn!

FAQ

Hva er en kontinentalseng? 

Kontinentalsengen er en seng med hele pakken. Det er en rammemadrass nederst, en fjær- eller skummadrass i midten og en overmadrass helt øverst. Det er derfor de mest komfortable og støttende sengene på markedet. 

Hvordan velger jeg en kontinentalseng?

For å velge den sengen som passer deg best, er det viktig at du tenker over dine behov. Materialvalg, fasthet og støtte er alle komponenter som spiller inn i din uthvilte morgen. 

Hvor fast burde sengen være?

Det er avhengig av hva du liker, men de fleste forhandlere måler fasthet ut fra vekt. 

Leave A Reply