Test av kontinentalsenger – Finn den beste kontinentalsengen her

0

Kontinentalsenger er en veldig populær sengetype av flere årsaker. For det første gir de tre madrassene sengen er bygd opp av god komfort, og for det andre er den lett å komme inn og ut av på grunn av høyden.

Dessuten er den flott å se på, noe som gjør at den ser innbydende ut på soverommet. I denne artikkelen presenterer vi flere modeller som har vunnet eller figurerer høyt på listen i forskjellige «best i test av kontinentalsenger», slik at du lettere kan finne en kontinentalseng som passer perfekt til deg og dine behov.

I skjemaet nedenfor kan du se hvilke senger vi tar for oss.

ForhandlerModellDimensionerPris 
Atlas140 x 200 cm
160 x 200 cm
180 x 200 cm
Fra 10.999,-
Physio160 x 200 cm
180 x 200 cm
180 x 210 cm
210 x 210 cm
Fra 29.998,-
Bergen160 x 200 cm
180 x 200 cm
180 x 210 cm
Fra 38.998,-
Venus Pulse140 x 200 cm
160 x 200 cm
180 x 200 cm
180 x 210 cm
210 x 210 cm
Fra 12.998,-
Jupiter160 x 200 cm
180 x 200 cm
180 x 210 cm
Fra 16.999,-
Vasa160 x 200 cm
180 x 200 cm
180 x 210 cm
210 x 210 cm
Fra 21.998,-

Atlas Kontinentalseng

Fordeler ved Atlas kontinentalseng:

 • 8 centimeter tykk treramme av massiv svensk furu
 • Pocketfjærer med polstring av polyeterskum
 • Mulighet for to madrasskjerner med ulik fasthet
 • Overmadrass av pustende lateks

Atlas kontinentalseng er et resultat av en kombinasjon av en elegant stil og et høyt komfortnivå. Dette er med andre ord en seng som er perfekt til deg som ikke vil gå på kompromiss med verken design, kvalitet eller komfort.

Sengen skiller seg fra andre kontinentalsenger på flere punkt. Du kan for eksempel velge treben, noe som gjør at sengen får et lettere og mer eksklusivt uttrykk.

Dessuten fyller den også mindre enn de andre modellene, selv om den gir den samme komforten.

15 års garanti på rammebrudd

Selv om ikke rammemadrassen er det aller viktigste laget når det kommer til komfort, så er den viktig når det kommer til den samlede opplevelsen av sengen.

Det er selvsagt også viktig at rammemadrassen er solid og robust, noe Atlas definitivt er utstyrt med. Madrassen består av en treramme fremstilt i massivt tre, som skaper en sunn plattform og ramme for både seng og nattesøvn.

Trerammen har en tykkelse på hele 8 cm, noe som vitner om at det har vært fokus på både kvalitet og stabilitet fra produsentens side.

Fjærmadrass med kjerne av pocketfjærer

Hvis du velger Atlas kontinentalseng, så får du en madrass som er utstyrt med lommefjærer i kjernen.

Disse fjærene jobber hver for seg for å gi kroppen en perfekt individuell støtte mens du sover. Støtten blir hele tiden tilpasset hvordan du ligger og om du beveger deg mye i løpet av natten.

Rundt fjærene ligger det dessuten en beskyttende polstring av mykt og holdbart polyeterskum. Dette beskytter ikke bare fjærene mot slitasje, men bidrar også til sengens komfortnivå.

Fjærmadrassen består av to madrasskjerner som er samlet i ett trekk. Det forlenger både madrassens levetid, og gir samtidig muligheten til å ha to madrasskjerner med to forskjellige fastheter.

Naturlig og pustende overmadrass

Overmadrassen på Atlas er laget med en kjerne av lateks. Det er et materiale som både yter en elastisk støtte og en progressiv komfort. Lateks er dessuten et ventilerende materiale, og passer perfekt til de som ofte har det for varmt om natten.

Overmadrassen er også med på å gi deg et sunnere og mer behagelig sovemiljø – siden lateks er et naturlig materiale.


Physio kontinentalseng – ergonomisk perfekt

Fordeler ved Physio kontinentalseng:

 • Utviklet i samarbeid med ortopediske eksperter og fysioterapeuter
 • Pulse Latex overmadrass
 • Unik fjærteknologi med beskyttende og trykkavlastende skumlag
 • «Rainforest Alliance»-sertifisert trekk

Hvis du leter etter en ergonomisk riktig kontinental seng, så er Physio noe for deg. Den er utviklet i samarbeid med ortopediske eksperter og fysioterapeuter slik at du er sikret en støtte og komfort som er perfekt tilpasset kroppen din. Det er en seng som både kan forebygge og redusere problemer med ryggen.

LES OGSÅ: Beste seng – Finn den beste sengen for deg

Rammemadrassen utgjør selve sengens plattform, og Physio kontinentalseng er en betydelig oppgradering i forhold til alminnelige kontinentalsenger.

For det første så er denne madrassen bygget opp av fjærer i stedet for skum. Ved å skifte ut skum med en kjerne av lommefjærer oppnås bedre komfort i tillegg til forlenget levetid.

Dette gjelder selvfølgelig ikke bare selve rammemadrassen, men også for sengen som helhet.

Fjærmadrass

Det midterste laget i sengen er det avgjørende laget for hvor komfortabel og støttende sengen er. Fjærmadrassen utgjør dette laget, og i Physio kontinentalseng finner du et helt særlig mønster av pocketfjærer som skiller Physio fra andre kontinentalsenger.

Dessuten er madrassen utstyrt med et moderne, beskyttende skumlag rundt fjærene, som gir en fantastisk trykkavlastning.

Overmadrass

Denne overmadrassen er produsert etter den spesielle «SonoCore»-metoden som sørger for at lateksen får en ensartet og åpen overflate. Kort fortalt sikrer det at overmadrassen er ekstra slitesterk og ventilerende, noe som gjør den velegnet til de som har det varmt om natten.

Overmadrassen har dessuten et trekk av tencel og er Rainforest Alliance-sertifisert. Det betyr at produktet er både sunt og bæredyktig, og er med på å skape et sunt sovemiljø hver eneste natt de neste mange årene.

Sammen med et fantastisk stilrent og eksklusivt design som kan være med på å løfte soveromsinnredningen til nye høyder, vil du fort merke hvorfor denne sengen regnes som en av de beste kontinentalsengene på markedet.


Bergen – et supert kontinentalsengtilbud

Fordeler ved kontinentalsengen Bergen:

 • Overmadrass av 100 % organisk naturlateks
 • 300 lommefjærer per kvadratmeter med 7 komfortsoner
 • 8 cm tykk treramme av massiv svensk furu
 • Komfortlag med lateks som sikrer optimal utnyttelse av fjærene

Hvis du leter etter et godt kontinentalsengtilbud, så er dette en seng for deg. Akkurat nå kan du faktisk få opptil 17 000 kroner i rabatt hos forhandleren på en kontinentalseng med målene 180×200 av denne typen.

Sengen er et resultat av mange års erfaring, hundrevis av anmeldelser og tusenvis av arbeidstimer. Hver eneste del av sengen består av kvalitetsmaterialer, og har et elegant og stilrent design. Madrassen(e) gir omfattende støtte, og er holdbar, komfortabel og veldesignet.

Rammemadrassen er selve fundamentet for sengen og spiller en viktig rolle for den totale komfortopplevelsen.

Rammemadrassen Bergen har en kjerne av skum som tilpasser seg vekten din og gir deg omfattende støtte. Rammen som omringer madrassen består av massiv svensk furu, og har en tykkelse på 8 cm. Her får du med andre ord et solid grunnlag for god nattesøvn mange år fremover.

Fjærmadrassen

Fjærmadrassen utgjør det mellomste laget og er uten tvil det viktigste laget når det kommer til å skape god komfort. Kontinentalsengen Bergen har en fjærmadrass med en kjerne av lommefjærer som gir en omfattende og individuell støtte.

Den er bygget opp med hele 300 fjærer per kvadratmeter, noe som betyr at du får en mer personlig tilpasset støtte enn du vil få i en alminnelig kontinentalseng.

Overmadrassen

Overmadrassen er laget av 100 % organisk naturlateks. Det betyr at du i tillegg til å få en fremragende støtte også får en sunnere og fullstendig allergivennlig søvn.

Naturlateks er dessuten utrolig holdbart, og du kan derfor være sikker på å få glede av denne overmadrassen i mange år fremover.

Trekket er et tenceltrekk laget av FSC-sertifiserte trefibre, og trekket har en betydelig bedre fuktavledning enn bomull og polyester. Du kan derfor være sikker på å få et tørt sovemiljø hele natten.


Venus Pulse – komfortabel seng i høy kvalitet

Fordeler med kontinentalsengen Venus Pulse:

 • 7 komfortsoner
 • 25 års garanti på ramme- og fjærbrudd
 • Trekk av FSC-sertifiserte trefibre
 • Vulkanisert lateks etter SonoCore-metoden

Sengen Venus er utrolig populær fordi man får utrolig høy komfort til en rimelig pris. Kontinentalsengen kommer alltid høyt opp i tester av kontinentalsenger, og får alltid gode anmeldelser av forbrukerne.

Kontinentalsengen kommer med hele 7 komfortsoner som alle tilpasser seg etter kropp og vekt. Dette betyr ikke bare at sengen er utrolig behagelig å ligge i, men det gjør også at du ligger ergonomisk riktig.

25 års garanti på ramme- og fjærbrudd

Rammemadrassen er selve fundamentet i sengen. Kontinentalsengen Venus Pulse har en madrass som er utstyrt med pocketfjærer som sammen med madrassens andre lag sørger for at du får den helt korrekte støtten.

Den er laget av massiv svensk furu, noe som betyr at sengen får et stabilt og holdbart fundament. Nettopp fordi både rammen og lommefjærene er i så høy kvalitet, kommer sengen med 25 års garanti på ramme- og fjærbrudd

LES OGSÅ: Dobbeltseng guide – De beste dobbeltsengene samlet på ett sted

Fjærmadrassen kommer med lommefjærer og de er alle pakket inn individuelt slik at de kan gi en individuell støtte til kroppen din. Dette er en av årsakene til sengens komfort, men det betyr også at trykkavlastningen blir bedre og sengen holder lengre.

Venus, en seng med unik og elastisk lateks

Noe som er ganske unikt med Venus Pulse, er «SonoCore». Det innebærer at lateksen i madrassen er vulkanisert med høyfrekvente varmebølger i stedet for med damp som ellers er vanlig praksis. Dette gjør materialet mer elastisk, sterkere i tillegg til å gi madrassen bedre pusteegenskaper.

Venus Pulse er dessuten utstyrt med et trekk som bedre transporterer fuktighet, enn det du gjerne finner på vanlige senger, takket være de FSC-sertifiserte trefibrene. Denne sertifiseringen er dessuten din sikkerhet for ansvarlig skogsdrift.


Kontinentalsengen Jupiter – fantastisk og billig kontinentalseng med målene: 180×200

Fordeler med kontinentalsengen Jupiter

 • Lommefjærer med polstring av polyeterskum
 • 8 centimeter tykk treramme av massiv svensk furu
 • Overmadrass med 6 centimeter tykk latekskjerne
 • Behagelig og sunt sovemiljø

Jupiter kontinentalseng er en relativt billig kontinentalseng, i hvert fall når du ser hva du får for pengene. Fjærmadrassen har moderne lommefjærer som tilpasser seg kroppens form og vekt, og rundt fjærene er det påført et ekstra komfortlag av polyetherskum.

Ikke bare bidrar dette skumlaget til bedre komfort, men den avleder også resterende varme. Jupiter seng er altså en kontinentalseng som sikrer deg god støtte og komfort gjennom natten, og som bidrar til et friskt, behagelig og sunt sovemiljø.

Rammemadrassen

Det nederste laget utgjøres av rammemadrassen. Kontinentalsengen Jupiter har en rammemadrass med en skumkjerne som skaper et stabilt og støttende leie som fjærmadrassen og overmadrassen samarbeider med.

Rundt madrassen finner du en treramme av massiv svensk furu med en tykkelse på 8 cm. Denne solide rammen er med på å skape et solid og robust grunnlag for god nattesøvn.

Fjærmadrassen

Fjærmadrassen er det viktigste komfortlaget, og det laget som har størst innflytelse på kroppen og komforten. Her finner du lommefjærer som tilpasser seg formen og liggeposisjonen din i løpet av natten.

Disse fjærene er igjen delt inn i 5 forskjellige komfortsoner som hver tar hensyn til et spesifikt område av kroppen din.

Alle har sine egne unike posisjoner når de sover, og nettopp derfor har nakken, skuldrene, ryggen, korsryggen og hoftene dine behov for individuell støtte. Jupiter tar hensyn til nettopp dette, og du er derfor sikret en grundig og personlig støtte natt etter natt i mange år fremover.

Overmadrassen

Dette er sengens øverste madrasslag og det laget du er mest i kontakt med. Kvaliteten skal derfor selvfølgelig være i orden.

Ved kjøp av kontinentalsengen Jupiter får du en overmadrass med en kjerne på 6 cm av ordentlig kvalitet. Denne kjernen er laget av lateks, som er et både ventilerende og pustende materiale.

Det er derfor en overmadrass som egner seg perfekt til de som har det varmt om natten, og for de som bare rett og slett vil sikre seg omfattende støtte og en frisk og behagelig seng i mange år fremover.


Kontinentalsengen Vasa – med verdens beste overmadrass

Fordeler ved kontinentalsengen Vasa:

 • Overmadrass av 100 % naturlateks
 • Rammemadrass med lommefjærer
 • 25 års garanti mot ramme- og fjærbrudd
 • Allergivennlig

Vasa er en kvalitetsseng, og er en av forhandleren «Bedre Nætters» egenproduserte serie.

Her får du mye seng for pengene, blant annet en overmadrass som har blitt kåret til verdens beste i utallige «best i test»-kåringer. Overmadrassen heter «Mayan Pulse» og er laget av 100 % naturlateks.

Fjærmadrassen er bunnsolid og er utstyrt med hele sju komfortsoner. Sammen med elegant design og gode materialer, utgjør dette en både flott og komfortabel kontinentalseng.

LES OGSÅ: Sengeramme test – finn den beste sengerammen for deg

Selve rammemadrassen i Vasa er laget av massivt tre og fungerer som en solid og robust base. Den fungerer dessuten også som et ekstra komfortlag, siden Vasa har et lag av lommefjærer i madrassen. Vanligvis er rammemadrassen kun utstyrt med lameller eller et skumlag, men her får du altså fjærer som hjelper til med å gi optimal støtte helt fra bunnen.

En kontinentalseng består av tre lag, og det midterste laget er fjærmadrassen. Det er denne madrassen som har størst betydning for sengens komfort, og i Vasa finner du hele 300 lommefjærer per kvadratmeter.

Sammen med de syv komfortsonene, gir fjærene en suveren og personlig tilpasset støtte. Lommefjærene er pakket inn i en liten pose hver for seg, noen som sikrer at fjærene arbeider bedre individuelt. Dette gir ikke bare bedre trykkavlastning og støtte, men er også med til å forlenge madrassens holdbarhet.

Når du kjøper en kontinentalseng som Vasa, får du 25 års garanti mot fjær- og rammebrudd, noe som vitner om kvalitet i særklasse.

Overmadrassen

Den tidligere nevnte overmadrassen består av 100 % organisk naturlateks, og er et sunt og bæredyktig valg. Den naturlige lateksen har naturlige antibakterielle egenskaper, og passer selvsagt også perfekt for allergikere.


Hva er en kontinentalseng?

En kontinentalseng er en av de mest populære sengetypene blant nordmenn, men det er ikke alle som vet hvordan en slik seng er oppbygd. Rent grunnleggende består sengen av tre forskjellige lag, som er:

 • En rammemadrass – denne madrassen utgjør bunnen av sengen
 • En fjærmadrass – en madrass i midten som gjør det mulig å justere liggekomforten
 • En overmadrass – det øverste madrasslaget som du ligger direkte på

Det er likevel ikke bare oppbygningen som er særegent ved denne sengetypen. På grunn av de tre madrasslagene har den også en ekstra høyde – som mange anser som en fordel.

Det betyr nemlig at du kan forebygge eller redusere diverse former for rygg- eller leddproblemer, siden det er lett å komme både inn og ut av sengen.


Kontinentalseng vs rammemadrass

Rammemadrass er en billig type seng. Det betyr selvfølgelig ikke at man ikke kan få noen fantastisk gode senger hvor du får kvalitetssøvn. Rammemadrassen er en lett konstruksjon som gjør at det er lett å flytte rundt på den i forbindelse med for eksempel flytting og rengjøring.

Denne sengetypen er helt klart den mest populære blant oss nordmenn, noe som helt klart er en direkte årsak av prisen og at den er lett å flytte rundt på.

Det gjør at den er særdeles godt egnet til unge mennesker som for eksempel studenter og andre som ikke bor i et etablert hjem enda. De unge har heller ikke alltid de samme ressursene som de mer etablerte, noe som også gjør at de fravelger de litt dyrere sengetypene, som for eksempel en kontinentalseng.

Det er ingen hemmelighet at en kontinentalseng koster mer enn en rammemadrass. Det virker på mange måter mer luksusaktig enn rammemadrassen, i tillegg til at den gir en ubetinget bedre komfort på grunn av de tre madrasslagene.

Hvilken sengetype du velger avhenger av flere ting, som for eksempel økonomi, hvor mye plass du har å gjøre med og ikke minst hva du foretrekker. Det viktigste er tross alt at du finner en seng som gir god støtte og komfort, for det er nesten ingenting som er viktigere enn en god nattesøvn!

Leave A Reply