Test av senger (Guide) – Finn den beste sengen for deg

0

Det er mange ting man skal overveie når man skal kjøpe ny seng. For det første skal man bestemme seg for hvilken type seng man vil ha, og for det andre spiller prisen alltid en rolle i forhold til hvilken seng man velger til sist. Dessuten er det viktig å overveie hvor stor sengen skal være, og hvilken fasthet den skal ha.

Hvis dere er to som sover i sengen, kan det være lurt å ha to forskjellige fastheter i sengen, slik at madrassene har den individuelle fastheten som passer hver især perfekt.

Det er ofte snakk om en relativt stor investering når man kjøper ny seng. Vi tilbringer ca. en tredjedel av livet i en seng, så det sier seg selv at det nok er det viktigste møbelet man har der hjemme. Siden man skal bruke sengen så mye, så er det viktig at man velger en seng som man ligger komfortabelt og riktig i. Det er likevel kanskje lettere sagt enn gjort, for man kan fort forhaste seg når man er i butikken og prøver senger.

Mange prøveligger sengen et par minutter før man bestemmer seg, noe som ofte kan føre til feilkjøp. Det viktige er at man kjøper en seng hos en forhandler som gir deg god tid til å prøve sengen der hjemme.

For å hjelpe deg litt på vei, så har vi laget en test senger her på siden, hvor vi går igjennom tre gode senger fra tre forskjellige sengetyper; kontinentalsenger, regulerbare senger og rammemadrasser. Les om de forskjellige sengene nedenfor, og se om det er en seng eller to du får lyst til å bli bedre kjent med!

God læsning med vores test senger

Beste kontinentalseng

Ovia

 • Valuta for pengene
 • Flot design
 • Fjærmadrass med Unita™ fjærsystem
Beste regulerbare seng

Venus

 • God til prisen
 • Flot design
 • Fjærmadrass med 7 bedre™ komfortsoner
Beste rammemadrass

Senses

 • Polstring med komfortskum
 • 7 bedre™ komfortsoner
 • God til prisen

Kontinentalsenger

Venus – En seng som ofte er > Senger best i test

Fordeler med Venus:

 • OEKO-TEX-sertifisert
 • En 6 cm tykk overmadrass med Latex-kjerne for ekstra god komfort
 • Lommefjærer i både ramme- og fjærmadrass
 • 5 komfortsoner som gir individuell støtte og avlastning for kroppen din
 • Inklusiv gratis vegghengt gavl
venus kontinentalseng
Forhandler
Pris
Les mere
Sett til
32.999 kr.

Tilgjengelig i disse størrelsene: 80×200 cm, 90×200 cm, 120×200 cm, 140×200 cm, 160×200 cm, 180×200 cm, 180×210 cm, 210×210 cm

Med kontinentalsengen Venus får du det beste av det beste. Alle komponentene i sengen er valgt slik at de passer perfekt sammen og gir deg en sunn, komfortabel og korrekt liggeposisjon.

Venus er en av «Bedre Nætters» egenproduserte senger, og modellen har fått ekstremt gode anmeldelser av både eksperter og brukere. Sengen er OEKO-TEX-sertifisert, og overmadrassen er Svanemerket. Dessuten er sengens trekk avtakbart slik at man lett kan skifte stofftype eller farge.

Ingen skadelige kjemikalier

Ved kjøp av denne modellen får du en helt perfekt seng som gir enorm komfort hver eneste natt. Venus har ofte stått øverst på sengenes best i test mange forskjellige steder, noe som blant annet skyldes kombinasjonen av høy kvalitet og lav pris.

Dessuten er alle Venus-modellene OEKO-TEX-sertifiserte, slik at du som forbruker kan være sikker på at det på intet tidspunkt i produksjonen har blitt brukt unødvendige kjemikalier.

En sterk og holdbar bunn

Kontinentalsengen Venus er bygd opp av en tykk treramme i massiv svensk furu og en springfjærmadrass med de populære lommefjærene. Det gir deg en stabil og ekstremt holdbar bunn som kan vare i mange år. På toppen av selve springfjærmadrassen får du en fjærmadrass som også består av lommefjærer.

Mellom fjærene finner du et lag med pustende hybridskum, og så har fjærmadrassen dessuten syv innebygde komfortsoner. Til sammen gir dette deg en ekstremt god og avslappende søvn siden du oppnår optimal støtte, avlastning og komfort.

Overmadrass med kjerne av lateks

Når du kjøper en Venus kontinentalseng, så følger det med en lekker overmadrass med en 6 cm tykk Lateks-kjerne. Madrassen er sterkere, mer elastisk og mer pustende enn vanlige madrasser. Dermed er du sikret god ventilasjon og en mer holdbar overmadrass du kan ha glede av i mange år fremover.


Ovia – En unik best i test seng

Fordeler med Ovia:

 • Rammemadrass med to fjærlag
 • Produsert etter SonoCore-metoden
 • Fjærmadrass med Unita™ fjærsystem
 • Sterk treramme av massivt furutre
 • 25 års garanti på ramme- og fjærbrudd
Ovia seng test av senger
Forhandler
Pris
Les mere
Sett til
53.999 kr.

Tilgjengelig i disse størrelsene: 160×200 cm, 180×200 cm, 180×210 cm, 210×210 cm

Kontinentalsengen Ovia er ut fra filosofien om at man alltid kan bli bedre og flinkere. Sengen er laget av de beste materialene og de beste håndverkerne som finnes, og resultatet er en seng med uovertruffen komfort som selvfølgelig er med i vår test av senger. Materialene er valgt med omhu, og sengen har et elegant design som passer inn i enhver soveromsinnredning.

Ensartet overmadrass med ventilerende egenskaper

Ovia er en av de aller beste sengene som finnes, og derfor stilles det høye krav til alle elementene i kontinentalsengen. Overmadrassen er produsert etter SonoCore-metoden som gjør at overmadrassens lateks er mer ensartet og åpen. Dette gjør at overmadrassen på Ovia er mer slitesterk og ventilerende, og som derfor mer med på å gi deg en ideell sovetemperatur.

Unikt Unita™-fjærsystem

En kontinentalseng er bygget opp av tre madrasslag, hvor fjærmadrassen er den viktigste for sengens generelle komfort. Ovia har en fjærmadrass som sørger for at bevegelsene til både deg og partneren din forblir isolerte. Sengens fjærer arbeider i fellesskap for å gi den perfekte støtten til hele kroppen, takket være det unike fjærsystemet Unita™.

Alle fjærene i sengen har en ekstra innvendig fjær som gir ekstra støtte til de områdene med størst press, uansett hvordan du ligger i sengen. Fjærene er dessuten polstret med en naturlig Mayan Pulse-lateks, noe som hjelper til med å gi fjærene de aller beste betingelsene for individuell optimal støtte.

Ekstra komfort med to fjærlag

De aller fleste kontinentalsengene har en rammemadrass bestående av ett fjærlag. Her har produsentene valgt å oppgradere det hele, og utstyrt Ovia med en rammemadrass med hele to fjærlag. Dette er med til å understreke den høye kvaliteten, og ikke minst hvor mye komforten prioriteres. Rammemadrassen ligger nederst, og skal være stabil og solid.

Nettopp derfor er denne kontinentalsengen utstyrt med en rammemadrass innrammet av en sterk treramme i massivt furutre, slik at du kan være sikker på at hele fundamentet for søvnen din oser av kvalitet. Ovia er en seng som nesten kan tåle bruk et helt liv, og derfor får du 25 års garanti mot ramme- og fjærbrudd.


Sirius – Kåret til «seng best i test» av flere eksperter

Fordeler ved Sirius:

 • Fjærmadrass med ventilerende hybridskum mellom fjærene
 • Optimal støtte og avlastning over hele kroppen på grunn av sengens struktur
 • Latex-overmadrassen sørger for god pusteevne i sengen og en perfekt sovetemperatur
 • Velg mellom forskjellige fastheter og størrelser
sirius_velour_180x200
Forhandler
Pris
Les mere
Sett til
15.999 kr.

Tilgjengelig i disse størrelsene: 80×200 cm, 90×200 cm, 120×200 cm, 140×200 cm, 160×200 cm, 180×200 cm, 180×210 cm, 210×210 cm

Ved kjøp av en Sirius får du en god kontinentalseng til en god pris. Modellen har en robust konstruksjon som samtidig gir optimal komfort og støtte på grunn av den fantastiske kombinasjonen av lommefjærer, et tykt skumlag og en overmadrass med kjerne av lateks.

Komfortabel, sunn og holdbar overmadrass

Kvalitet og komfort er viktig, også når det gjelder overmadrassen. Her er det ikke gått på kompromiss med noen av delene, og overmadrassen har en kjerne av lateks på 40 mm. Trekket er dessuten vaskbart, noe som gir deg en sunn og god søvn i mange år fremover.

Fjærmadrass med støttende og avlastende komfortsoner

Hovedelementet i en kontinentalseng er fjærmadrassen. Det er den som sørger for god støtte og avlastning, og med sine 7 gode komfortsoner er du garantert de optimale betingelsene for en god nattesøvn. Fjærene i madrassen er omkranset av et lag komfortskum, slik at du får det maksimale ut av hver eneste fjær.

Solid treramme av svensk furu

Rammemadrassen ligger nederst og skaper selve grunnlaget for kontinentalsengen. Sirius har de samme fjærene i rammemadrassen som i fjærmadrassen, noe som skaper et perfekt utgangspunkt for en komfortabel og avlastende søvn. Rammemadrassen er dessuten omringet av en solid ramme av svensk furu, og garantien mot ramme- og fjærbrudd er på hele 25 år!


Regulerbare senger

Nova – En av de beste moderne senger på markedet

Fordeler med Nova:

 • Elevasjonsramme i massivt furutre
 • OEKO TEX-sertifisert
 • Overmadrass – en av markedets aller beste
 • Støysvak og solid motor fra danske Linak
 • 7 bedre ™ komfortsoner
best i test senge Regulerbare senger Nova
Forhandler
Pris
Les mere
Sett til
51.998 kr.

Tilgjengelig i disse størrelsene: 180×200 cm, 180×210 cm

Den første regulerbare senger best i test er Nova.

Nova er en justerbar seng du kommer til å bli bestevenn med. Her får du ikke bare en garantert bedre seng enn den du allerede har, men også bedre nattesøvn. Dette er en regelrett luksusmodell, og det er ingenting som er overlatt til tilfeldighetene. Den elektriske sengen er blant annet OEKO-TEX-sertifisert, og overmadrassen er en av markedets aller beste.

Justerbar seng med antibakterielt trekk

Nova er et sunt og sikkert valg. Den Svanemerkede overmadrassen, har en kjerne av Pulse-lateks, og er ekstra pustende og slitesterk. Overmadrassen gir en progressiv støtte til kroppen din, og hjelper samtidig med å få kroppen til å oppnå og vedlikeholde en optimal sovetemperatur.

To fjærlag og en slitesterk motor

Nova er en regulerbar seng i aller høyeste kvalitet, noe som også kan ses i den eksklusive fjærmadrassen. Den er bygget opp av to fjærlag i stedet for normalt ett fjærlag, noe som sørger for ekstra støtte og avlastning. Fjærene er delt inn i hele 7 bedre ™ komfortsoner som sørger for at du ligger perfekt uansett hvilken liggeposisjon du foretrekker.

Rundt fjærene er det et lag med ventilerende og elastisk lateks som gjør at madrassen følger sengens bevegelser perfekt når den heves og senkes ved hjelp av den støysvake og solide motoren fra Linak. Mange mener dette er den beste sengen i dens gruppe.


Jupiter – En god seng hvor pris og kvalitet forenes

Fordeler med Jupiter:

 • 10 centimeter tykk treramme av solid furu
 • Støysvak og solid motor fra danske Linak
 • 5 komfortsoner
 • Svanemerket overmadrass med en latekskjerne på 6 centimeter
Jupiter Regulerbare senger
Forhandler
Pris
Les mere
Sett til
29.499 kr.

Tilgjengelig i disse størrelsene: 80×200 cm, 90×200 cm, 120×200 cm, 140×200 cm, 160×200 cm, 180×200 cm

Noen ganger går pris og kvalitet opp i en høyere enhet, noe det gjør med Jupiter. Det er derfor den ofte blir valg som den beste sengen i forskjellige sengetester. Dette er ikke bare en justerbar seng som er utrolig komfortabel og solid, men den effektive og støysvake motoren sørger også for at du kjapt og enkelt kan justere sengen slik at du finner frem til den perfekte liggeposisjonen.

Ventilerende overmadrass med en latekskjerne på 6 centimeter

Overmadrassen er det madrasslaget kroppen hele tiden har direkte kontakt med, og det er derfor viktig at kvaliteten er helt på topp. Her merker man den gode kvaliteten med en gang man legger seg ned i sengen, for Jupiter har en overmadrass med en latekskjerne på hele seks centimeter. Det gir deg god støtte og avlastning, samtidig som lateksen sørger for god ventilasjon i sengen.

Lommefjærer inndelt i 5 komfortsoner

Under overmadrassen finner vi fjærmadrassen. Dette er sengens hovedkomponent, og den delen som har størst innflytelse på komforten. Den regulerbare Jupiter-sengen har en fjærmadrass med slitesterke lommefjærer som er inndelt i 5 komfortsoner. Dette bidrar ytterligere til en fantastisk støtte og komfort, og gir deg god avlastning gjennom hele natten.

Sengen kan lett justeres, heves og senkes ved hjelp av den støysvake og solide motoren fra danske Linak, og det hele holdes på plass av en 10 centimeter tykk treramme av furutre.


Venus – fast seng i en «test af senger»

Fordeler med den regulerbare sengen Venus:

 • Bærekraftig og luksuriøs overmadrass
 • Støysvak og effektiv motor fra Linak
 • Fjærmadrass med 7 bedre™ komfortsoner
 • Treramme av massivt, svensk furutre
 • Polstring av ventilerende og elastisk lateks
venus regulerbare billig seng
Forhandler
Pris
Les mere
Sett til
19.999 kr.

Tilgjengelig i disse størrelsene: 80×200 cm, 90×200 cm, 120×200 cm, 140×200 cm, 160×200 cm, 180×200 cm, 180×210 cm, 210×210 cm

Dette er ikke første gang den justerbare Venus-sengen er med i en «senger best i test». Sengen har nærmest fått klassikerstatus, og sengen er et trygt valg hvis du vil ha en kvalitetsseng til en rimelig penge.

Med Venus får man så en fusjon av en veldig populær og god seng, og en av de mest bæredyktige overmadrassene på markedet. Denne fusjonen er ren dynamitt, og resultatet er en seng der komforten og kvaliteten er helt på topp, mens miljøavtrykket er helt i bunn.   

Elastisk og varmeavledende lateks

Den bærekraftige overmadrassen, er laget av 100 % organisk naturlateks, og er derfor skånsom mot både naturen og deg. Naturlateksen er mer elastisk og ventilerende enn alminnelig lateks, og de gode varmeavledende egenskapene gjør at sengen føles deilig kjølig

7 komfortsoner og støysvak motor

En justerbar seng skal ha en solid og komfortabel fjærmadrass. Venus har en fjærmadrass med lommefjærer som er inndelt i hele 7 bedre™ komfortsoner som sørger for perfekt støtte hele natten. Fjærene er polstret med ventilerende lateks som forlenger madrassens levetid, og ikke minst sørger for ekstra komfort.

En regulerbar sengebunn kan justeres ved hjelp av støysvake og solide elevasjonskomponenter fra Linak, og det hele er omkranset av en lekker ramme av massivt, svensk furutre.


Rammemadrasser

Senses – En selvfølge i en test senger

Fordeler med Senses:

 • Solid treramme på 14 centimeter
 • Polstring med komfortskum
 • Dobbelt fjærlag
 • Overmadrass med en latekskjerne på 4 centimeter
 • 7 bedre™ komfortsoner
Senses ramme senge tilbud
Forhandler
Pris
Les mere
Sett til
24.999 kr.

Tilgjengelig i disse størrelsene: 80×200 cm, 90×200 cm, 120×200 cm, 140×200 cm, 160×200 cm, 180×200 cm, 180×210 cm

De danske produsentene bak rammemadrassen Senses har en lidenskap for senger og madrasser. Senses er en av de mest populære rammemadrassene her til lands, og med Senses gjør de sengemodellen enda mer innbydende.

Her blir den nyeste teknologien kombinert med naturlige materialer, og sammen med sengens 7 bedre™ komfortsoner har de virkelig skapt noe unikt. Sengen er sammensatt av spesialister med et godt øye for kvalitet og komfort, noe som gir deg en fantastisk soveopplevelse.

Medfølgende overmadrass med en latekskjerne på 4 cm

Senses kommer med en lekker overmadrass med en tykk kjerne på fire centimeter og et Rönd-trekk. Det antibakterielle trekket er Svanemerket, og hindrer bakterier og andre ubudne gjester i å komme inn i madrassen. På grunn av de gode fuktabsorbereden egenskapene, kan du rolig og trygt lukke øynene og falle til ro.  

Dobbeltfjæret kjerne

I selve rammemadrassen finner vi en kjerne med dobbelt fjærlag, i stedet for det normale enkeltlaget. Dette laget er inndelt i 7 bedre™ komfortsoner som gir deg personlig og optimal avlastning og støtte. Fjærene er polstret med pustende komfortskum, noe som er en direkte årsak til at denne sengen gjør det så godt i enhver sengetest.

Solid treramme

Rammen på rammemadrassen bør være solid, slik at den kan tåle hardhendt behandling. Rammen er det som holder det hele på plass, og på Senses sin rammemadrass består rammen av massivt svensk furutre med en tykkelse på 14 centimeter.


Atlas – Et av «best i test av seng»-listens kanskje beste kjøp

Fordeler med Atlas:

 • Høy kvalitet for pengene
 • Overmadrass med latekskjerne
 • Støttende lommefjær
 • 20 centimeter høy treramme av solid svensk furu
 • 5 komfortsoner
Altas rammemadras
Forhandler
Pris
Les mere
Sett til
17.499 kr.

Tilgjengelig i disse størrelsene: 80×200 cm, 90×200 cm, 120×200 cm, 140×200 cm, 160×200 cm, 180×200 cm

Atlas er en av de mestselgende rammemadrassene, og en selvskreven gjest i de fleste sengetestene. Det er en seng som passer til absolutt alle, uansett om du er en morgenfugl eller syvsover. Med denne rammemadrassen får du mye kvalitet og komfort for pengene, og den danskproduserte sengen er utviklet og produsert av søvneksperter.

Overmadrass av ventilerende lateks

Med Atlas får du kvalitet over hele linja. Overmadrassen har en seks centimeter høy kjerne av lateks, og fungerer både som beskyttelse for rammemadrassen, og ikke minst som et ekstra komfortlag.

Lateksen er dessuten også med på å gi en god og sunn temperatur i sengen, noe som kun gavner sovemiljøet og søvnen din. Overmadrassen og sengen får dessuten lengre levetid som følge av den gode ventileringen.

Støttende lommefjærer og solid treramme

Selv om overmadrassen er viktig i forhold til sengens komfort, er det selve rammemadrassen som utgjør selve utgangspunktet for sengens kvaliteter. Atlas er utstyrt med lommefjærer som er inndelt i 5 komfortsoner.

I kombinasjon med alle de resterende delene og komponentene skaper de et støttende, avlastende og stabilt leie. En av disse komponentene er selve rammen, og her får du en 20 centimeter høy treramme av massivt svensk furutre som hjelper resten av sengen til å yte optimalt, og som dessuten gjør sengen ekstra slitesterk. 


Venus – En luksuriøs «best i test seng»

Fordeler med Venus:

 • OEKO-TEX-sertifisert
 • Svanemerket overmadrass
 • 7 komfortsoner
 • Tykk treramme av massivt svensk furutre
venus rammemadras
Forhandler
Pris
Les mere
Sett til
14.999 kr.

Tilgjengelig i disse størrelsene: 80×200 cm, 90×200 cm, 120×200 cm, 140×200 cm, 160×200 cm, 180×200 cm, 180×210 cm

Venus er en særdeles populær rammemadrass, og er ofte å se i forskjellige «best i test av seng» i forskjellige aviser, blader og på nettet. Rammemadrassen er produsert i Danmark, og alle delene og materialene er nøye utvalgte og sammensatt. Venus er OEKO-TEX-sertifisert, og den medfølgende overmadrassen er Svanemerket. Det betyr at du får de optimale betingelsene for en god og sunn nattesøvn med Venus rammemadrass.

Luksuriøs og antibakteriell overmadrass

Den svanemerkede overmadrassen er en av årsakene til at dette ikke bare er en god seng, men en av de aller beste sengene på markedet.  Overmadrassen på Venus er perfekt til deg som ikke liker å ha det varmt om natta, men som heller vil ha et avkjølt og behagelig soveklima. Du får altså ingen varme fra denne overmadrassen, men til gjengjeld får du utrolig mye komfort og støtte.

Dobbelt fjærlag med 7 komfortsoner

Rammemadrassen er sammensatt med den største oppmerksomhet og omhu. Her er ingenting overlatt til tilfeldighetene, og de gode lommefjærene beveger seg individuelt og fleksibelt for å gi deg den aller beste støtten som finnes. Lommefjærene er inndelt i sju komfortsoner, som igjen gir deg perfekt avlastning og komfort. Fjærene er omgitt av et lag skum som gir en konstant behagelig liggeposisjon, uansett hvordan du ligger.

Venus er utstyrt med en tykk treramme av massiv svensk furu, og den solide rammen er med på å gjøre sengen langtidsholdbar og slitesterk. Nettopp derfor er det hele 25 års garanti mot fjær- og rammebrudd.


FAQ – Ofte stilte spørsmål

Hvilken madrass skal jeg velge?

Det kan være veldig forskjellig fra person til person. Noen madrasser er innebygd med komfortsoner, noe som betyr at du får bedre støtte. Madrassene er også tilgjengelige i forskjellige fastheter, noe som betyr at du burde kunne finne en som passer deg hvis du prøveligger den ordentlig.

Hva er komfortsoner?

En komfortsone er et område i madrassen som har en annen dybde, fylde eller fasthet enn resten av madrassen. Disse sonene avlaster hvor det er mest trykk, og støtter der det er behov for det.

Hva er vitsen med en overmadrass?

En overmadrass har to funksjoner. For det første fungerer den som et ekstra komfortlag, og for det andre beskytter den madrassen under. Overmadrassen hindrer blant annet fukt i å trenge ned i sengen, og minsker dessuten slitasjen på madrassen.

Leave A Reply