«Best i test» av barnevogner – oversikt over testvinnere blant barnevogner

0

Er det noe småbarnsfamilier ikke kan unnvære så er det en barnevogn. Markedet er så stort at det kan være vanskelig å velge mellom alle de forskjellige modellene, og er det en ting man ikke vil gå på kompromiss med så er det kvaliteten og sikkerheten.

Her på siden har vi samlet de beste barnevognene som tilbys akkurat nå slik at det blir enklere å finne den beste barnevognen for både foreldre og barn.

Vi har nemlig tatt utgangspunkt i en del forskjellige uavhengige tester, og de barnevognene vi presenterer her har blitt kåret til «best i test» i hele Skandinavia.

Vi tester med andre ord ikke barnevognene selv. Hvis du har lyst til å lese de aktuelle testene vi har brukt som grunnlag for denne artikkelen, finner du lenker til testene nederst på siden.

ForhandlerModellPris
Thule Urban Glide7.699,-
Baby Jogger City Premier3.299,-

«Thule Urban Glide» – den beste barnevognen for aktive foreldre

Fordeler med «Thule Urban Glide»:

 • Innebygd sikkerhetsbrems med reim som festes rundt håndleddet
 • Både fot- og håndbrems
 • God fjæring og store hjul
 • Justerbart håndtak
 • Kåret til «beste joggevogn»
Barnevogn test

Det er flere og flere som dyrker en aktiv tilværelse, også småbarnsforeldre. Men det skal jo selvfølgelig ikke gå ut over samværet med barnet. Da blir løsningen en joggevogn, og «Thule Urban Glide» har blitt kåret som testvinner innenfor denne sjangeren.

Rent prismessig ligger den midt på treet, men på grunn av blant annet en relativt lav vekt og høyde, god konstruksjonskvalitet og bæreevne ble den utnevnt som best i test.

God som joggevogn

Denne modellen triller godt på alle underlag. De store hjulene triller lett av sted, og den gode fjæringen gir komfort for både barn og foreldre.

LES OGSÅ: Joggevogn test – Oversikt over de beste joggevognene

Håndtaket kan justeres slik at det gir en god trillestilling uansett hvordan kroppsbygningen hos løperen er. Når løpeturen er ferdig, er «Thule Urban Glide» veldig lett å legge sammen.

Gode funksjoner

Det har vært stort fokus på sikkerheten i utviklingen av denne barnevognen. Thule Urban Glide har en innebygd sikkerhetsbrems med en reim som festes rundt håndleddet.  Man kan dessuten legge ryggen helt ned slik at barnet kan ligge helt vannrett og sove.

Dette er en av de funksjonene som skiller denne modellen fra de andre. Denne funksjonen finnes ikke på de billigste modellene.

Fot- og håndbrems

Denne barnevognen får også en del ros for den gode kvaliteten på både fot- og håndbremsen. Den veier heller ikke spesielt mye, og med en totalvekt på under 10 kg er det ingen sak å transportere den rundt omkring. Den lave vekten gjør også at den utmerker seg som en fantastisk joggevogn.

Anmeldelser og anbefalinger

Testvinner hos Aftenposten.


«B.O.B. Revolution Pro» – «best i test» hos Test.no

Fordeler med «B.O.B. Revolution Pro»:

 • 3-hjulet modell med vendbart framhjul
 • Kan låses i sportsstilling
 • Håndtaket kan stilles inn i sju forskjellige posisjoner
 • God plass til barnet
 • Gode bremser
best i test barnevogn

Det norske testmagasinet Test.no gjennomførte en analyse av seks av de mest populære barnevognene i 2015/ 2016. Her var det ingen tvil; «B.O.B. Revolution Pro» var «best i test».

Denne barnevognen er langt fra den billigste, men heller ikke blant de dyreste. Den har likevel egenskaper som er fullt på høyde med de dyreste modellene. Den har mye ekstra plass til barnet, noe som betyr at den veier litt ekstra, men den lille forskjellen betyr ingenting hvis man går eller løper i jevnt terreng.

God å løpe med

«B.O.B. Revolution Pro» kan fungere perfekt som en joggevogn, især hvis du løper mye på asfalt og lignende. Den har en stabil og solid konstruksjon, og håndtaket kan stilles inn i flere forskjellige posisjoner.

På den måten kan du finne den perfekte stillingen til løping, og de gode og smidige bremsene sørger hele tiden for sikkerheten. Når du løper kan du velge å låse framhjulet i sportsstilling så du slipper å tenke på å styre.

Vendbart framhjul

«B.O.B. Revolution Pro» har tre hjul, og framhjulet er vendbart slik at man kan snu barnevognen på stedet. Det er med andre ord en modell som gir optimale manøvreringsmuligheter i butikken og blant mange mennesker.

Anmeldelser og anbefalinger

Testvinner hos testmagasinet Test.no.


«Britax Smile 2» – en oppgradering av «den beste barnevognen»

Fordeler med «Britax Smile 2»:

 • Oppgradert modell av en tidligere testvinner
 • Bredde på kun 57 cm
 • Kompatibel med øvrige produktprogram fra Britax
 • Ingen gjennomgående bakaksel
 • Vendbare framhjul

«Britax Smile 2» er egentlig en oppdatering av den tidligere «Brio Smile». Selv om den tidligere versjonen også var en testvinner, så er denne barnevognen en forbedring på de aller fleste områdene. Den har blant annet lydløs justering av kalesjen og en økt belastningskapasitet på hele 17 kg.

Kompatibel med øvrige Britax-produkter

«Britax Smile 2» er kompatibel med mange av de andre produktene fra Britax, som f.eks. liggedelen. I denne nye og oppdaterte modellen er den mye mer komfortabel, og kan blant annet brukes sammen med flere av de andre produktene i programmet. Den kan gjerne brukes sammen med babystolen fra samme merke – som kan monteres rett på chassiset.

Lett å manøvrere med

«Britax Smile 2» har blant annet blitt kåret til best i test av det svenske testmagasinet «Bäst i Test». Den blir fremhevet på flere forskjellige områder, blant annet for å være veldig lett å styre.

Den er kun 57 cm bred, og ved hjelp av de vendbare framhjulene er det lett å manøvrere seg gjennom alt fra tette folkemengder til ulendt terreng. Man kan også velge å låse framhjulene, noe som er behagelig når man skal trille rett frem.

Passer til barn opp til to år

En annen ting som fremheves av det svenske magasinet, er det «knekkbare» håndtaket. Barnevognen har ingen gjennomgående bakaksel, noe som gjør det lettere å forsere hindringer som for eksempel trapper.

Posen til føttene og beskyttelsesbøylen passer helt klart best til barn under to år, noe som passer godt med den primære målgruppen for denne prisvennlige modellen.

Anmeldelser og anbefalinger

Testvinner hos det svenske magasinet «Bäst i Test».


«Baby Jogger City Premier» – liten barnevogn med store kvaliteter

Fordeler med «Baby Jogger City Premier»:

 • All Terrain-barnevogn
 • Veier kun 12,7 kilo
 • Kan legges sammen med én hånd
 • Kalesje utstyrt med solfaktor 50
billig barnevogn

«Baby Jogger City Premier» er produsert og utviklet med fokus på komfort for både fører og barn, fleksibilitet og enkelhet. Konstruksjonen er solid, og barnevognen kan brukes til barn helt opptil 23 kg.

Den terrengvennlige barnevognen

Målet med denne barnevognen er å gi fører og barn en så komfortabel opplevelse som overhodet mulig. Nettopp derfor er setet ergonomisk utformet, noe som sikrer at barnet alltid sitter riktig, godt og behagelig.

Dette er spesielt viktig når man er ute på lengre turer, og da i særdeleshet hvis man er ute og triller på ujevnt terreng. For vognen har nemlig ingen problemer med å brukes på ujevnt underlag. «Baby Jogger City Premier» er nemlig en terrengvennlig barnevogn som gjør at den er lett å lure med seg på absolutt alle typer underlag.

Vendbart sete

Denne barnevognen er forholdsvis liten og kompakt. Den veier kun 12,7 kg, og man kan legge den sammen med kun én hånd. Den tar liten plass og har et vendbart sete som gjør at man kan bestemme hvilken utsikt barnet skal ha.

Kan også brukes til nyfødte

«Baby Jogger City Premier» er liten og kompakt, men er stadig solid. Den kan som sagt brukes til barn på opptil 23 kg, men den kan også brukes til nyfødte. Det eneste man behøver å gjøre er å montere en bag til nyfødte som sørger for at barnet ligger korrekt. Som ekstra beskyttelse er kalesjen utstyrt med solfaktor 50.

LES OGSÅ: Dampvasker test – Guide over «best i test» dampvaskere

Kalesjen kan forlenges og stilles inn i tre forskjellige posisjoner, slik at du alltid kan skjerme for både vind og regn, i tillegg til solens farlige stråler. Til sist skal nevnes at barnevognen også har låsbare framhjul og en romslig varekurv.

Anmeldelser og anbefalinger

God bedømmelse hos det danske forbrukerrådet «Tænk».


«Britax B Motion 4 Plus» – «best i test» av barnevogner i Danmark

Fordeler med «Britax B Motion 4 Plus»:

 • Luftfylte gummihjul
 • Kan brukes til barn opptil 17 kilo
 • Avtakbar og vannavvisende kalesje
 • Kan legges sammen med én hånd
beste barnevogn

Denne modellen ble kåret til testvinner av det danske forbrukerrådet «Tænk», og fremheves for å være allsidig, komfortabel og lett å manøvrere. «Britax B Motion 4 Plus» gir både fører og barn en veldig behagelig trilleopplevelse, og vognen kan brukes til barn på opptil 17 kg.

Den beste barnevognen på alt slags føre

Denne barnevognen er utstyrt med gummihjul som er fylt med luft, noe som gjør at den føles behagelig og komfortabel og kjører godt på alle slags underlag.

Det gjelder uansett om det er snakk om asfalt, snø, grus, skog og mark eller hva nå enn det skulle være. «Britax B Motion 4 Plus» har dessuten også en spesiallaget fjæring bak på vognen som sørger for at barnet alltid sitter komfortabelt.

Det er også tenkt på føreren, og modellen kan justeres i høyden. Styret er dessuten også polstret slik at grepet er godt og behagelig. Vognen veier særdeles lite, og kan enkelt klappes sammen med én hånd.

Tåler all slags vær

«Britax B Motion 4 Plus» kan også brukes til helt små barn. Hvis det er tilfellet, så kan man stille inn setet i flere posisjoner, blant annet en flat liggeposisjon, noe som er viktig for de aller minste.

Vognen er dessuten robust, og tåler all slags vind og vær. Den har en avtakbar og vannavvisende kalesje med utluftningsklaff i netting til de regnfulle dagene.

Det er heller ingen problem hvis du har glemt handlenettet når du er på butikken, for barnevognen har også en avtakbar og romslig varekurv du kan benytte deg av. Denne kurven kan romme 4 kilo, noe som burde være nok til en liten handletur.

Anmeldelser og anbefalinger

Testvinner hos det danske forbrukerrådet «Tænk».


Gode råd ved kjøp av barnevogn

Det første og det beste er ikke nødvendigvis det riktige når det gjelder kjøp av barnevogn. Derfor er det en god idé å få oversikt over hvilke behov du og dere har før dere slår til.

Hvor skal den brukes?

I praksis er kjøreegenskaper og komfort noen av de viktigste faktorene. Dere skal for eksempel tenke på om dere ofte skal ha barnevognen med på bussen eller toget, og om den passer i bagasjerommet i bilen eller under trappen i oppgangen til leiligheten.

LES OGSÅ: Test av rammemadrasser – Finn den beste rammemadrassen for deg

Hvis dere ofte ruller rundt på ujevne skogsveier, så skal barnevognen selvfølgelig gi god fjæring og ha store gummihjul med luft.

Joggevogn

Hvis du eller dere er fysisk aktive, så skal dere selvfølgelig også vurdere om dere skal ha en barnevogn dere også kan brukes som en joggevogn, eller om dere skal ha en desidert joggevogn – eller begge deler.

Barnevogner er ikke det billigste barneutstyret som finnes, så det er viktig at man har gjort seg noen overveielser før man slår til på et tilbud.

God sikkerhet

Det som er aller viktigst, er tross alt at barnevognen er sikker. For deg som alminnelig forbruker kan det være vanskelig å avgjøre om produktene er testet etter de riktige standardene.

Derfor er det en god idé å lese tester og guider sånn som denne, slik at du kan se hvilke barnevogner ekspertene anser som gode. Du kan i hvert fall være sikker på at de forskjellige barnevognene vi har presentert her i denne oversikten er i god kvalitet, og de testene og vurderingene vi har lagt til grunn for denne artikkelen er alle sammen foretatt av uavhengige medier og instanser.

Vi håper du har blitt klokere på barnevogner, og kanskje kommet litt nærmere en avgjørelse om hvilken type barnevogn du og dere ender opp med.


Kilder

 • Test fra 2012 av 19 barnevogner foretatt av det danske forbrukermagasinet Tænk.
 • Brukererfaringer samlet inn av Klikk.no.
 • Test foretatt av det svenske forbrukerrådet Råd & Rön.
 • Test av 6 barnevogner foretatt av Aftenposten.
 • Test publisert av det svenske magasinet «Bäst i Test».
 • Anmeldelser fra forbrukere på nettet.

Leave A Reply