Joggevogn test – Oversikt over de beste joggevognene

0

Det kan være vanskelig å orientere seg blant alle tilbudene og modellene som finnes av joggevogner.

Det er jo i og for seg fantastisk for oss forbrukere at det er så stor konkurranse blant produsentene, for det betyr at kvaliteten går opp og prisene går ned. Problemet er likevel å finne den som passer best til deg og dine behov.

LES OGSÅ: Oppvaskmaskin test – Guide til de beste oppvaskmaskinene

I denne artikkelen ser vi nærmere på flere forskjellige testvinnere. På den måten kan du lett se hva ulike forbrukere og eksperter har fremhevet og anbefalt.

Vi kommer med en nærmere beskrivelse av alle modellene, og nederst i artikkelen finner du lenker til de ulike testene. Dermed kan du selv nærlese hva de ulike testpanelene har uttalt og vurdert.

ForhandlerModellPris
Baby Jogger City Mini GT Single3.249,-
Baby Jogger Summit X34.020,-
Thule Urban Glide4.241,-
Baby Jogger City Elite Single3.799,-

Baby Jogger City Mini GT Single – kombinert løpevogn og barnevogn

Fordeler med «Baby Jogger City Mini GT Single»:

 • Fungerer som både joggevogn og alminnelig barnevogn
 • Håndtaket kan enkelt justeres
 • Enkel å legge sammen
BabyJogger test

«Baby Jogger City Mini GT Single» er en joggevogn som kan litt av alt. Det er ikke en desidert joggevogn, men heller en barnevogn som passer til både løping i byen og skogen.

Vognen fungerer også som en helt alminnelig barnevogn. Man kan enkelt justere høyden på håndtaket, og modellen er enkel å legge sammen og ta med.

Fleksibel

«Baby Jogger City Mini GT Single» kan brukes på de fleste underlag. Fjæringen gjør at den lett kan brukes i skogen, og den lave vekten betyr at en enkelt kommer over kantstein og andre forhindringer man møter i byen.

Den veier kun 7,5 kg og har en makskapasitet på 22,5 kg, noe som er en del mer enn alminnelige joggevogner skilter med.

Forskjellen på denne modellen og vanlige «Baby Jogger City Mini», er at GT-modellen er mer joggevennlig. Hvis du vil ha en allsidig og fleksibel barnevogn, så er «Baby Jogger City Mini GT Single» helt klart et godt valg.

Anmeldelser og anbefalinger:

Testvinner hos det danske forbrukerrådet «Tænk».


Britax BOB Revolution Pro – den peneste joggevognen

Fordeler med «Britax BOB Revolution Pro»:

 • Utstyrt med adapter for enkel montering på en BOB-babyvognstol
 • Kalesje med dekningsområde på hele 125 °
 • Luftfylte hjul laget av polymerkompositt
 • Trommelbremser
beste joggevogn

«Britax BOB Revolution Pro» er en veldig manøvrerbar vogn, og passer til både gåing og jogging i by og skog. Den kjører stabilt, og joggevognen er designet for at det skal være enkelt og behagelig og komme seg rundt for både barn og foreldre.

Den fremheves for sin allsidighet. «Britax BOB Revolution Pro» er også blant de peneste modellene som har blitt godkjent til både jogging og løp med rulleskøyter.

Enkel å bruke

«Britax BOB Revolution Pro» er utstyrt med robuste hjul, justerbart fjæringssystem, trommelbremser, stropp til håndleddet og et forhold som kan låses. Den er med andre ord utstyrt med alt det som kreves av utstyr for å være trygg under løpeturen.

Selve stroppen til håndleddet sitter fast til håndtaket på vognen og er laget av sterk polyester.

Vognens håndtak er lett å regulere slik at du finner den riktige høyden for deg, og når du skal legge sammen joggevognen brukes stroppen til håndleddet som sikring.

Praktisk og lett

Forhjulet kan både snus og låses slik at du lett kan skifte mellom by- og sportsinnstilling. Hjulene er luftfylte og laget av polymerkompositt. Setet kan legges ned i nesten vannrett posisjon slik at barnet kan sove, og både setet og fempunktsselen er polstret.

Kalesjen har et dekningsområde på hele 125 ° slik at barnet er godt beskyttet mot solen. Du kan også holde øye med barnet gjennom et stort vindu.

Under setet er det en stor oppbevaringskurv med en kapasitet på cirka 4 kg. På seteryggen er det en stor lomme med god plass til nøkler, lommebok og mobil. «Britax BOB Revolution Pro» er forholdsvis enkel å legge sammen, og hvis det er lite plass i bagasjerommet kan hjulene avmonteres.

Vognen veier kun 7,4 kg og kan klare en maksvekt på 19 kg.

Anmeldelser og anbefalinger:

Testvinner hos Klikk.no.


Baby Jogger Summit X3 – fantastiske bremser og ergonomisk håndtak

Fordeler med «Baby Jogger Summit X3»:

 • «Quick-Fold»-system
 • Kalesje behandlet med «SPF 50»
 • Ergonomisk utformet håndtak
 • Utrolig effektive bremser
 • Ekstra lang stropp som festes rundt håndleddet
billig joggevogn

«Baby Jogger Summit X3» gir deg bevegelsesfrihet når du løper. Den har utrolig effektive bremser og en ekstra lang stropp som kan festes rundt håndleddet.

Ekspertene roser modellen for å være enkel og stabil under bruk, og har god fjæring som gir større komfort til barnet. Barnet sitter ikke bare komfortabelt men også sikkert i den justerbare 5-punktsselen med skulderpolstring.

Luftfylte hjul og ergonomisk håndtak

Med «Baby Jogger Summit X3» kan du ta med barnet ditt ut på en løpetur både i byen og i ujevnt terreng. Modellen er forholdsvis smal, og det fremste svinghjulet gjør det enkelt å manøvrere vognen.

Alle tre hjulene er luftfylte, og det fremste svinghjulet kan låses fast under bruk ved hjelp av en liten spak under håndtaket. Dette håndtaket er ergonomisk utformet, og er enkelt å styre også med kun én hånd.

Beskyttende og funksjonell

«Baby Jogger Summit X3» har en kalesje i stoff som er behandlet med «SPF 50» som beskytter barnet mot skadelige stråler fra solen. Den er dessuten justerbar og vinduet kan åpnes og lukkes etter behov.

LES OGSÅ: Beste sovesofa – Oversikt over de beste sovesofaene

Du kan også åpne opp for ventilasjon på begge sider, og setet i vognen kan legges helt ned vannrett posisjon når barnet skal sove. Under vognen er det en kurv hvor man kan oppbevare opptil 5 kg, og på baksiden er det en stor og romslig lomme hvor man kan oppbevare f.eks. nøkler og telefon.

Enkel å folde sammen

«Baby Jogger Summit X3» er utstyrt med et «Quick-Fold»-system som gjør at du bare behøver å trekke i et håndtak for å folde den sammen.

Den er også kompatibel med veldig mange bilseter, men her skal man kjøpe en ekstra bilseteadapter. Vognen veier 12,2 kg i seg selv, og kan klare en maksvekt på 34 kg.

Anmeldelser og anbefalinger:

Toppscore hos Aftenposten.no.


Thule Urban Glide – perfekt til aktive foreldre

Fordeler med «Thule Urban Glide»:

 • Ideelt valg til den aktive mammaen og pappaen
 • Store hjul og god fjæring
 • Maksvekt på 34 kg
Løpevogn test

«Thule Urban Glide» fikk hele 4,7 av 5 mulige hos Aftenposten. Avisen tok stilling til tre forskjellige testområder, nemlig kvalitet, kapasitet og brukervennlighet.

Som man kan se på sammenlagt poengsum fikk den nesten toppkarakter på alle punkter. Dette er med andre ord det ideelle valget til den aktive mammaen og pappaen som gjerne vil ta barnet med ut på en løpetur.

Mye for pengene

«Thule Urban Glide» har en maksvekt på hele 34 kg, noe som er blant de høyeste i testen.

Den har dessuten store jul og god fjæring som gjør at man kan bruke den i både byen og i skogen. Prisen ligger midt på skalaen, og er med andre ord ikke en av de billigste modellene på markedet.

Til gjengjeld får man en løpevogn som har og kan alt man har bruk for. Setet kan legges ned slik at barnet kan slappe av mens du er ute og svetter.

Det er ingen tvil om at man får mye for pengene hvis man kjøper denne modellen, og «Thule Urban Glide» er uten tvil en både flott og brukervennlig joggevogn.

Anmeldelser og anbefalinger:

Testvinner hos Aftenposten.no.


Baby Jogger City Elite Single – testvinner i Danmark

Fordeler med «Baby Jogger City Elite Single»:

 • Er brukbar til det meste
 • Godt egnet for byfolk
 • Komfort og sikkerhet i toppklassen
best i test joggevogn

«Baby Jogger City Elite Single» er en joggevogn som har fått gode anmeldelser i Danmark, og har blant annet blitt kåret som testvinner hos både den danske avisen Jyllandsposten og Voresbørn.dk.

Jyllandsposten satt sammen et testpanel av mammaer, og allerede på grunn av utseende ble den vurdert som en klar vinner. Det viste seg også at funksjonaliteten, komforten og sikkerheten også lå i toppklasse.

Brukbar til det meste

«Baby Jogger City Elite Single» er ikke designet som en ren joggevogn. Til det har den for små hjul til å klare det høye tempoet sammenlignet med en desidert joggevogn. Hvis du ikke har tenkt å sprinte og spurte med vognen, så er den allikevel god å trene med.

God valuta for pengene

«Baby Jogger City Elite Single» er en barnevogn som passer perfekt i byen, og har en god bredde. Dette er både et pluss og minus siden det gir barnet mye plass men samtidig fyller mer på fortauet. Bredden ble allikevel ikke ansett som et problem av testpanelet.

«Baby Jogger City Elite Single» ble nemlig vurdert til å være en barnevogn alle i testpanelet kunne tenke seg å investere i, selv om den ikke er den aller billigste på markedet.

Hvis man ser på hva man får, ble barnevognen vurdert til å være en av de modellene hvor man får mest verdi for pengene.

Anmeldelser og anbefalinger:

Testvinner i både den danske avisen Jyllandsposten og hos danske Voresbørn.dk.


Gode råd om joggevogner

Når man løper med en joggevogn, så er det viktig å prøve å løpe på samme måte som man ville uten en barnevogn å ta hensyn til.

LES OGSÅ: Test av regulerbare senger

En av de største feilene mange som løper med en joggevogn gjør, er å krumme ryggen mens man løper. Det er utrolig viktig å huske å rette opp ryggen for å unngå skader og overbelastning.

Venn deg til joggevognen

Det er viktig å huske på alt det tar litt tid å venne seg til å løpe med en joggevogn. Man bør regne med at de første turene ikke er så behagelig. Derfor er det viktig å huske på at å løpe med en babyjogger er en helt ny treningsform for hele kroppen, og det krever en langsom tilvenning.

Gi det et par uker før du forkaster ideen om å løpe med en joggevogn. Det tar nemlig ikke lang tid før man løper avslappet med en joggevogn.

Barnet må være gammelt nok

Etter at man har født vil man gjerne fortest mulig ut og trene igjen. Dette gjelder spesielt mødre som i mange måneder har hatt en manglende bevegelsesfrihet.

Når barnet endelig er født er det mange som ikke kan vente med å ta barnet med på en løpetur, men det er viktig å huske på at barnet må være gammelt nok.

Ryggmusklene må være sterke nok, slik at barnet kan holde seg selv oppreist sittende, noe de fleste barn klarer når de er 6–8 måneder gamle. Et godt råd er uansett å spørre legen om råd før du tar barnet med på treningsøktene.


Kilder

Det danske forbrukerrådet «Tænk» har testet en rekke barnevogner sammen med brukerpanelet sitt. Resultatene av testen kan du lese her. Vær oppmerksom på at du skal være opprettet som betalende bruker for å få tilgang til testene deres.

En annen dansk kilde vi har brukt, er en test foretatt av en mammagruppe den danske siden Voresbørn.dk har satt sammen. De har skrevet lange og gode beskrivelser av de forskjellige joggevognene, noe du kan lese mer om her.

Den danske avisen Jyllandsposten har i samarbeid med voresbørn.dk laget en test basert på de ovenfor. Du kan lese hele test-teksten her.

Aftenposten har også laget en test vi har sett nærmere på, og du kan lese hele artikkelen her.

Leave A Reply