Best i test av badevekter – oversikt over de beste baderomsvektene

0

En badevekt er ikke nødvendigvis det samme som det en gang var. Den skal selvfølgelig først og fremst kunne måle vekten din, men mange modeller kan i dag også måle BMI, muskelmasse, fettprosent og gi hele kroppsanalyser.

Dessuten har flere modeller også trådløs tilkobling, slik at man kan holde øye med både fremskritt og tilbakegang ved hjelp av smarttelefonen, datamaskinen eller nettbrettet sitt.

En badevekt skal være nøyaktig i målingene sine – men det viser seg at det langt fra er alle som kan gi en presis veiing. Mange baderomsvekter på markedet i dag klarer ikke å utføre nøyaktige og troverdige målinger.

LES OGSÅ: Elektrisk tannbørste test – guide over test av elektriske tannbørster

I denne artikkelen kan du lese nærmere om en rekke badevekter som alle har blitt kåret som vinnere. De har gått gjennom grundige tester og har blitt vurdert på blant annet presisjon i målingene, stabilitet, brukervennlighet, stabilitet, sklisikkerhet, design og holdbarhet.

Helt nederst i artikkelen finner du en oversikt over de forskjellige hjemmesidene, magasinene og organisasjonene som har gjennomført badevekt test, samt henvisning til de respektive testene.

Det er viktig å ha en badevekt som kan gi presise målinger hvis man har lyst til å holde øye med vekten sin, slik at man hele tiden kan korrigere og regulere kostholdet og mosjonen.

Du kan også være sikker på at de badevektene vi har valgt å presentere gir presise målinger.

Beste badevekt

Beurer BF 700

 • Brukerprofiler
 • Måler muskelmasse og BMI
 • 5 års garanti
Beste digitale

Caso BS1

 • Digital skjerm
 • Elegant
 • Kapasitet på 200 kilo
Beste personvekt

Beurer BG 13

 • Brukerprofiler
 • Kropsvæske, muskelmasse og BMI
 • Stor presisjon i målingene

Nokia Body Cardio – Digital badevekt som er best i test

 • Gir komplett kroppsanalyse
 • Plass til 8 forskjellige brukerprofiler
 • Blåtannfunksjon
 • Brukervennlig
 • Kan informere om din hjerte- og karhelse
Digital badevekt
Forhandler
Pris
Les mere
Sett til
1.490 kr.
Sett til
1.800 kr.

Ifølge produsenten Nokia er dette den mest avanserte badevekten i verden. Den måler ikke bare vekten, men foretar også en komplett kroppsanalyse. Du får informasjon om fett-, vann-, muskel- og beinmasse i tillegg til en måling av din BMI.

Selv om dette er en svært avansert badevekt som kan veldig mye, så trekker ekspertene den frem fordi den er utrolig brukervennlig.

Mange funksjoner

I tillegg til de mange forskjellige målingene den kan foreta som er nevnt ovenfor, så kan den også måle hjerterytme og pulsbølgehastighet. Det er flere ting som påvirker pulsbølgehastigheten, som for eksempel kolesterol, blodtrykk og livsstilsfaktorer.

Ved å måle pulsbølgehastigheten kan man undersøke hjerte-kar-helsen og se om det er noen potensiell risiko for å utvikle høyt blodtrykk.

Baderomsvekt som personlig trener

Nokia Body Cardio er altså en avansert badevekt, og ved hjelp av en blåtannfunksjon kan du lagre alle målingene på smarttelefonen din.

Det eneste du behøver å gjøre er å laste ned appen «Health Mate», og dermed får du presentert alle tallene i oversiktlige grafer. Du kan også få den til å fungere som en personlig trener som holder oversikten over de forskjellige målene og delmålene hvis det er ønskelig.

Nøyaktig og oppladbar

Denne vekten passer perfekt til en familie eller flere mennesker, siden den kan kjenne igjen brukerprofiler på hele åtte personer.

Den er særdeles nøyaktig i målingene sine, og har en presisjon på +/- 100 gram. Litiumion-batteriet er oppladbart, og kan lades opp med en medfølgende USB-kabel når det er dødt.

«Nokia Body Cardio» bør ikke benyttes av personer med pacemaker eller andre elektroniske implantater siden vekten sender ut et elektrisk signal som kan forstyrre driften av de ulike implantatene.

Anmeldelser og anbefalinger af badevekt test

Nokia Body Cardio Har fått 4 av 5 stjerner hos «The Guardian» og ble dessuten valgt som «Editor’s Choice» hos PCMag.com og anbefalt av TheGoodBody.com.


Beurer BF 700 – kåret som beste badevekt i Danmark og Sverige

 • Nøyaktige og presise målinger
 • Måler vekt, kroppsvæske, beinmasse, muskelmasse og BMI
 • Fem års garanti og blåtannfunksjon
 • Kapasitet på opptil åtte forskjellige brukerprofiler
beste badevekt
Forhandler
Pris
Les mere
Sett til
539 kr.
Sett til
599 kr.
Sett til
599 kr.
Sett til
599 kr.

Badevekt test begynner med Beurer BF 700. Denne badevekten får skryt for sin nøyaktighet og følsomhet i veiingen, i tillegg til en fremragende brukervennlighet, kvalitet og helhetsinntrykk.

Det er en baderomsvekt som ikke bare måler vekten din, men også BMI, kroppsvæske, beinmasse og muskelmasse. Du kan også få full oversikt på smarttelefonen din ved hjelp av en praktisk blåtannfunksjon.

Denne blåtannfunksjonen er kompatibel med alle modeller fra iPhone 4S og oppover, og Android-telefoner med Bluetooth 4.0 eller bedre.

Innstilling av personlige aktivitetsnivåer

Beurer BF 700 er dessuten en badevekt som fungerer fint for hele familien.

Den gjenkjenner nemlig opptil åtte forskjellige profiler, og disse gjenkjennes automatisk med en gang de forskjellige brukerne går opp på vekten. For å gjøre de ulike målingene enda mer nøyaktige, har du mulighet til å stille inn fem forskjellige aktivitetsnivå.

LES OGSÅ: Blender test – Liste over de beste blenderene

Du kan altså selv bestemme om vekten skal registrere om du har et ikkeeksisterende aktivitetsnivå eller om du er veldig fysisk aktiv. På den måten kan badevekten gjenkjenne det individuelle aktivitetsnivået ditt slik at du kan få enda mer presise målinger.

Det bør her nevnes at personer som har elektroniske implantater eller pacemaker ikke bør bruke denne personvekten, siden de elektroniske signalene Beurer BF 700 sender ut kan forstyrre de elektroniske implantatene.

Anmeldelser og anbefalinger:

«Beurer BF 700» er blant annet testvinner hos det danske forbrukerrådet «Tænk» og hos den svenske forbrukerorganisasjonen «Råd & Rön».


Caso BS1 – Kåret til beste digital badevekt

 • Stor og lettlest digital skjerm
 • Kapasitet på 200 kilo
 • Stabil og nøyaktig
 • Kompakt og elegant design
beste digital badevekt
Forhandler
Pris
Les mere
Sett til
859 kr.
Sett til
849 kr.
Sett til
849 kr.

Caso BS1 er en elegant høyglanspolert hvit badevekt. Det er en digital badevekt med store røde tall innebygd i selve vekten. Overflaten består av en tykk og uknuselig glassplate, og vekten har en kapasitet på hele 200 kilo.

Kompakt og elegant

Caso BS1 er fin å se på, men badevekten kan mer enn bare å se bra ut. Målingene er nøyaktige og vises med intervaller på 0,1 kilo. Den er stabil, og viser også presise målinger selv om den står på et teppe.

Siden den ser så flott ut, så kan man bare la den stå fremme uten at det virker skjemmende. Det kompakte designet gjør også at det er lett å gjemme den vekk i skapet eller i skuffen hvis den står i veien på badegulvet.

Enkel og brukervennlig

Denne badevekten fremheves for brukervennligheten sin. Det er en ukomplisert badevekt, og i motsetning til mange andre populære baderomsvekter på markedet i dag, så har denne ingen andre funksjoner. Den skrur seg automatisk på når du står på den, og den skrur seg av selv når du er ferdig.

Dessuten har den en overbelastnings- og batteriindikator, men bortsett fra dette finnes det ingen avanserte funksjoner.

Den måler vekten din, og det er det. Så hvis du ikke har behov for noe annet enn å få målt hvor mye du veier, så er dette et utrolig presist, flott og elegant alternativ.

Anmeldelser og anbefalinger:

«Caso BS1» er blant annet testvinner hos den tyske nettsiden «Haus & Garten» og den danske avisen «Politiken».


Beurer BG 13 – Kåret som beste personvekt i test av tyske «Stiftung Warentest»

 • Lagringsplass til hele 10 forskjellige brukerprofiler
 • Stor presisjon i målingene
 • Måling av kroppsfett, kroppsvæske, muskelforhold, beinmasse og BMI
 • 5 års garanti
Billig personvekt
Forhandler
Pris
Les mere
Sett til
449 kr.
Sett til
449 kr.
Sett til
449 kr.

Det anerkjente tyske testmagasinet «Stiftung Warentest» kåret «Beurer BG 13» til beste badevekt. Testen bestod av 19 ulike badevekter, og alle ble vurdert på presisjon, brukervennlighet, stabilitet, sklisikkerhet og holdbarhet. Testpanelet fremhevet spesielt badevektens brukervennlighet og holdbarhet som årsaker til seieren, men roste også badevektens gode presisjon. Det sier seg selv at den også klarte seg utmerket i de resterende kategoriene siden den vant hele testen.

Plass til mange brukerprofiler

Men selv om «Beurer BG 13» blir fremhevet for blant annet brukervennligheten, så er det allikevel en avansert baderomsvekt. Vekt som måler fettprosent, kroppsvæske, muskelmasse og BMI.

Den har et avvik på +/- 100 gram i målinger av kroppsvekt og beinmasse, mens den har en nøyaktighet på 0,1% for fettprosent, vann i kroppen og muskelmasse. Kapasiteten ligger på 150 kilo – og med sin mulighet til å lagre hele 10 brukerprofiler, passer badevekten perfekt til blant annet storfamilier.

Det anbefales at personer med pacemaker eller andre elektroniske implantater ikke benytter seg av «Beurer BG 13». De elektroniske signalene badevekten sender ut kan forstyrre driften av de elektriske apparatene.

Anmeldelser og anbefalinger:

«Beurer BG 13» er blant annet kåret beste badevekt hos tyske «Stiftung Warentest».


Beurer BF 800 – Fikk beste karakter i «test av badevekt» i Danmark og Sverige

 • Presisjon på +/- 100 gram
 • Måler blant annet BMI, kroppsfett, beinmasse og kroppsvæske
 • Blåtannfunksjon
 • 5 års garanti
 • Mulighet for lagring av opptil 8 brukerprofiler
test av badevekt

Da «Beurer BF 800» ble testet av det danske forbrukerrådet «Tænk», var testpanelet enige om at den skilte seg ut på både brukervennlighet og god blåtannforbindelse.

LES OGSÅ: Hårklipper test – Oversikt over tester av hårklippere

Den er laget med et sikkerhetsglass og har opplyste tall på et blått LCD-display. Blåtannfunksjonen gjør at du kan koble den til smarttelefonen din slik at du enkelt kan få tilgang til målingene.

Avanserte målinger

«Beurer BF 800» er en avansert badevekt og har flere funksjoner. Den måler nemlig ikke bare vekten din, men også kroppsvæske, muskelmasse, kroppsfett, beinmasse og BMI. Vekt som måler fettprosent, kan dessuten også måle det grunnleggende stoffskiftet og aktivt stoffskifte i kcal.

Høy presisjon

«Beurer BF 800» kan programmeres til automatisk å kjenne igjen hvem det er som står på vekten, og hele 8 personer kan ha hver sin egen brukerprofil. Den har dessuten en kapasitet på 180 kilo, og vekten veier med en presisjon på +/- 100 gram.

Når det kommer til målinger av kroppsfett, kroppsvæske og muskelforhold, så er presisjonen på 0,1%. og hvis du foretrekker en annen måleenhet enn kilo, så kan du lett skifte til «stones» og «pounds», hvis du heller vil det.

Det anbefales ikke at mennesker med pacemaker eller andre elektroniske implantater benytter «Beurer BF». Badevekten sender nemlig ut signaler som kan være forstyrrende for de forskjellige implantatene.

Anmeldelser og anbefalinger:

«Beurer BF» fikk toppscore hos det danske forbrukerrådet «Tænk» og den svenske forbrukerorganisasjonen «Råd & Rön».


FAQ

Hvilke funksjoner bør min badevekt ha? 

Hvilke funksjoner du bør ha i en badevekt avhenger av hvilket formål og behov du selv har. Er du aktiv og ønsker detaljerte kroppsanalyser, bør du gå for en avansert badevekt. Er du derimot kun opptatt av å holde styr på vekten, vil en enklere modell være vel så god.  

Kan jeg stole på badevektens resultater? 

Alle vektene i testen er badevekter som scorer høyt på presisjon. I badevekttesten har vi for hver enkel modell presentert dens unike presisjonsevne, slik at du kan se hvilken målingspresisjon du kan forvente av den enkelte modell. 

Hvilken badevekt er testens vinner?  

I vår badevekt test har vi presentert forskjellige modeller som alle er verdt et kjøp for ulike formål og behov. For å finne riktig badevekt for deg, bør du kikke på testutvalget og sette deg inn i de beskrevne spesifikasjonene. 

Kilder:

Leave A Reply