Stor overmadrass test – Hvilken overmadrass er best i test?

0

Er du på jakt etter en ny overmadrass? Kanskje du har kjøpt deg en ny seng som du ønsker å supplere med en ny og god overmadrass, eller kanskje du bare trenger en ny overmadrass til sengen din. I denne artikkelen har vi gått gjennom noen av de beste modellene på markedet akkurat nå, i vår store overmadrass test. Her finner du overmadrasser som kommer i en rekke størrelser, og som alle har ulike fordeler – så kan du enkelt finne den som er best til deg.

En overmadrass gir støtte og komfort når du sover. I tillegg vil den beskytte sengen din da det er enklere å vaske eller skifte ut overmadrassen enn hele sengen dersom det blir behov for det. Det er likevel ikke så lett å bli klok på hva man skal gå etter når man skal finne seg en ny overmadrass – men det blir du forhåpentligvis litt klokere på med denne artikkelen.

ForhandlerModellDimensjonerPris
Mayan Pulse80x200 cm
90x200 cm
90x210 cm
120x200 cm
140 x 200 cm
160 x 200 cm
180 x 200 cm
180 x 210 cm
210 x 210 cm
Fra 3.498,-
Prestige80x200 cm
90x200 cm
120x200 cm
140x200 cm
160x200 cm
180x200 cm
180x210 cm
Fra 2.498,-
Pulse by BN80x200 cm
90x210 cm
120x200 cm
140x200 cm
180x210 cm
210x210 cm
Fra 3.498,-
Diamant Split160x200 cm
180x200 cm
180x210 cm
Fra 4.998,-
Mayan80x200 cm
160x200 cm
180x210 cm
180x210 cm (split)
Fra 3.498,-
Pulse Rönd80x200 cm
90x200 cm
90x210 cm
120x200 cm
140 x 200 cm
160 x 200 cm
180 x 200 cm
180 x 210 cm
210 x 210 cm
Fra 3.498,-

Mayan Pulse – den beste overmadrassen

Fordeler:

 • Mayan-kvalitet kombinert med SonoCare-metoden
 • En svært allergivennlig modell
 • En bestselger på markedet

Mayan Pulse er en av de mest solgte overmadrassene på markedet akkurat nå, og det er ikke uten grunn. Dette er et miljøvennlig valg, som også er svært allergivennlig takket være dens naturlige materialer. Det er derfor Mayan Pulse etter vår mening er best i test.

Mayan Pulse er overmadrassen for deg som ønsker det beste av det beste. Her får du nemlig materialer, metoder og funksjoner som alle spiller på lag for å gi deg den aller beste nattesøvnen du kan få. Mayan Pulse er laget av Mayan Latex som er et helt naturlig lateksprodukt utvunnet fra et gummitre som heter Hevea Brasiliensis. Dette materialet er veldig allergivennlig, og Mayan Pulse er av den grunn svanemerket.

Trekket på overmadrassen er laget av Tencel, som er TSC-sertifiserte trefibre som sørger for en unik fuktavledning sammenlignet med tradisjonelle materialer som bomull og polyester.

Om ikke det var nok, så er Mayan Pulse også en del av Bedre Nætters Pulse-sortiment, som betyr at madrassen er utviklet ved hjelp av SonoCare-metoden. Dette betyr at lateksen er utviklet ved bruk av høyfrekvente varmebølger istedenfor damp som vanlig lateks ellers utvikles med.

Dette gjør at fastheten og energitrykket i madrassen blir mer jevnt. Du får rett og slett en mer elastisk madrass som gir trykkavlastende støtte til kroppen din. Mayan Pulse kommer i en rekke størrelser, så her kan du finne en overmadrass som passer til din seng.

Spesifikasjoner:

 • Høyde: 8 cm
 • Kjernehøyde: 6 cm
 • Materiale: Mayan Latex

Prestige – en billig overmadrass

Fordeler:

 • En rimelig overmadrass
 • Avtakbart og vaskbart trekk
 • Finnes i alle størrelser

Prestige overmadrass er en utrolig god overmadrass, og er også en bestselger på markedet, hvor den har fått 4,5 av 5 stjerner av forbrukerne. Dette er en billig modell, så denne er dessuten veldig god for lommeboken.

Prestige er også en modell i svært høy kvalitet, men her har du en av de billige modellene på markedet. Her får du en rimelig, men komfortabel overmadrass som gir veldig god støtte til rygg og nakke. Den passer i tillegg til alle vektklasser takket være dens høye tetthet. Den er laget av allergivennlige materialer, og du kan til og med ta av og vaske trekket på overmadrassen ved behov. På den måten får du enkelt fjernet alt av støv og skitt i madrassen enda enklere.

Prestige er laget av et svært holdbart lateksmateriale som er 6 cm tykt i kjernen. Dette vil sørge for at du kan sove godt hele natten og få den støtten du trenger. En annen stor fordel med Prestige er at den finnes i absolutt alle størrelser, til og med i splittet overmadrass til regulerbare senger. Her kan du derfor finne akkurat den størrelsen du trenger.

Spesifikasjoner:

 • Tetthet: 77 kg/m3
 • Høyde: 8 cm
 • Kjernehøyde: 8 cm
 • Materiale: Lateks

Pulse by BN – en overmadrass med trykkavlastende støtte

Fordeler:

 • Kommer med SonoCare som sikrer trykkavlastende støtte
 • Laget av naturlige og allergivennlige materialer
 • Kommer i alle størrelser

Pulse by BN er Bedre Nætter sin mest revolusjonerende overmadrass. Denne overmadrassen er laget med en unik metode som gjør at du får ekstra god støtte. Her får du en overmadrass som skiller seg ut i mengden og som samtidig tar vare på miljøet.

Ønsker du deg en overmadrass som kan noe litt ekstra. Da anbefaler vi deg å se litt nærmere på overmadrassen Pulse by BN. Her får du nemlig en unik overmadrass som takket være SonoCare-metoden gir trykkavlastende støtte.

Det er Pulse-lateksen som er unik her, da denne er laget på en spesiell måte med varmebølger, istedenfor damp som man normalt bruker i lateksproduksjon. Dette gjør at strukturen i madrassen er mer jevn, sterkere, puster bedre og er elastisk. Sammen fører dette til at du får trykkavlastet støtte til kroppen din.

Materialene Pulse by BN er laget av er også antibakterielle og allergivennlige, så her kan du nyte sengen din uten å bekymre deg for støv, allergi og et dårlig inneklima. Trekket på madrassen er et helt naturlig og miljøvennlig Tenceltrekk, og den avleder fuktighet bedre enn bomull og polyester. I tillegg til dette kommer Pulse by BN i alle størrelser.

Spesifikasjoner:

 • Høyde: 8 cm
 • Kjernehøyde: 6 cm
 • Materiale: Pulse Latex

Diamant Split – en bestselgende overmadrass til regulerbare senger

Fordeler:

 • Passer til regulerbare senger
 • Overmadrassen har varmeavledende egenskaper
 • Sikrer god og komfortabel støtte av kroppen

Ser du etter en overmadrass til din regulerbare seng? Da anbefaler vi deg å se nærmere på Diamant sin splitt-modell. Den har fått 4,5 stjerner ut av 5 av kunder som roser overmadrassen for at den gir økt komfort og støtte i sengen.

Diamant er en hel serie av overmadrasser som kommer i en rekke størrelser. I tillegg til de tradisjonelle størrelsene, kommer den også som splittet overmadrass, noe som gjør dette til en ideell overmadrass for dere som har en regulerbar seng. Det betyr at overmadrassen er splittet, sånn at dere slipper å bekymre dere over at den ene hever sengen, mens den andre blir liggende i en annen stilling.

Overmadrassen Diamant er utviklet med Pulse-lateks. Det betyr at den på lik linje med bestselgerne Mayan Pulse og Pulse by BN er trykkavlastende, takket være at madrassen er produsert med varmebølger istedenfor damp.

Dette gjør den til en jevn og fast, samt elastisk madrass som gir godt med støtte og komfort. I tillegg til dette er Diamant-serien behandlet med naturlig grafitt. Dette gjør at madrassen har varmeavledende egenskaper, og optimerer kroppstemperaturen din mens du sover.

I praksis betyr dette at du får en enda dypere og bedre natts søvn fordi kroppen din kan holde en best mulig riktig temperatur gjennom hele natten. Diamant er allergivennlig og svanemerket – og er selvsagt et miljøvennlig valg.

Spesifikasjoner:

 • Høyde: 8 cm
 • Kjernehøyde: 6 cm
 • Materiale: Graphite Pulse

Mayan – en enkel overmadrass

Fordeler:

 • Laget av naturlige og allergivennlige materialer
 • En tett densitet for god fasthet
 • Kommer i enkle størrelser for fleksibilitet

Mayan er en svært god overmadrass som passer til de aller fleste behov. Dette er nemlig en utrolig behagelig og allergivennlig overmadrass som er laget av naturlige materialer. Den er dessuten svanemerket.

Med Mayan overmadrass er du sikret en skikkelig god overmadrass. Dette er nemlig en av de aller mest allergivennlige overmadrassene på markedet. Den er laget av 100 % naturlige materialer, og er derfor også et grønt valg for den miljøbevisste. Blant annet er Tencel-betrekket laget av FSC sertifiserte trefibre, og latekskjernen er laget av naturlateks.

Madrassen består som nevnt av en kjerne med Mayan-lateks, eller naturlateks, som er komfortabelt å ligge på og gir deg en god støtte mens du sover. Kjernen er 6 cm høy, og passer godt selv for de med smerter i nakke og rygg. Den er relativt kompakt, har en høy tetthet, noe som betyr at den er fast.

Spesifikasjoner:

 • Densitet: 85kg/m3
 • Høyde: 8 cm
 • Kjernehøyde: 8 cm
 • Materiale: Mayan-lateks

Pulse Rönd – en god overmadrass mot midd og støv

Fordeler:

 • Pulse-lateks med trykkavlastende støtte
 • Antibakterielt trekk som er effektivt mot støv og midd
 • Miljøvennlig og svanemerket overmadrass

Har du også mareritt om støv, allergier og husstøvmidd? Da kan du med fordel vurdere å investere i Pulse Rönd. Dette er en nyere modell på markedet, som skiller seg ut ved å ha et miljøvennlig og svanemerket trekk som er effektivt mot støv og allergier i hjemmet.

Pulse Rönd er en av de nyere modellene på markedet, men har på kort tid gjort seg bemerket takket være dens gode funksjoner. Først og fremst er Pulse Rönd laget av Pulse-lateks, noe som betyr av overmadrassen er ekstra elastisk og fast takket være SonoCare-metoden.

Overmadrassen er fuktavledende, antibakteriell og svært pustende, noe som gjør at du kan sove komfortabelt med en god kroppstemperatur hele natten.

I tillegg til dette er det trekket på Pulse Rönd som gjør at denne modellen skiller seg ut på markedet. Det unike Rönd-trekket er nemlig ikke bare antibakterielt, det er også både svanemerket og svært miljøvennlig takket være dets naturlige materialer.

Trekket har den egenskapen at bakterier og husstøvmidd ikke klarer å overleve i de fine fibrene på madrassen. Dette gjør at kropp og hud får mulighet til å puste, og det er med på å skape et godt inneklima. Pulse Rönd finnes i en rekke forskjellige størrelser.

Spesifikasjoner:

 • Høyde: 8 cm
 • Kjernehøyde: 6 cm
 • Materiale: Pulse-lateks

Hvorfor bruke overmadrass?

Det er mange gode grunner til å skulle investere i en god overmadrass til sengen sin. Det er mange som tenker på overmadrassen som noe unødvendig, og tenker at madrassen i sengen holder i massevis. Men det er faktisk en rekke fordeler ved å bruke en overmadrass. Nedenfor vil vi gi deg de største fordelene – så hvis du fortsatt er i tvil om du skal investere i en overmadrass bør du lese videre:

Har du en tynn madrass i sengen?Da vil overmadrassen kunne gjøre sengen din enda mer komfortabel. Du kan for eksempel da velge en tykk overmadrass, så kompenserer du for den tynne madrassen i sengen din.
Har du feil fasthet i sengen?Kanskje du valgte feil fasthet da du kjøpte sengen din, eller kanskje du har gått opp eller ned i vekt. Uansett hva grunnen er, så kan en overmadrass kompensere for feil fasthet i sengen. Velg en mykere overmadrass om det er det du trenger, eller en fastere for å øke fastheten i sengen. På den måten vil du ligge mer komfortabelt.
Beskytt madrassen din:Ved å bruke en overmadrass vil den effektivt beskytte madrassen i sengen din mot fuktighet, slitasje og den vil bevare formen sin bedre. Med andre ord vil en overmadrass øke levetiden til sengen din.
Økt allergivennlighet:En seng vil samle opp støv og midd ved bruk, noe vi helst vil unngå. Derfor anbefales det faktisk å skifte ut øverste lag av sengen ca. hvert 5. år. Dette kan bli dyrt dersom øverste lag er sengemadrassen. Bruk heller en overmadrass. En overmadrass kan vaskes, og mange modeller har også avtakbare trekk som kan vaskes enda enklere. På den måten får du fjernet masse midd, skitt og støv, som igjen gir et mer allergivennlig miljø.

Hvordan vaske overmadrassen?

Det som er så bra med overmadrass er at den er mye enklere å vaske enn hele sengen din, noe som øker levetiden til sengen din betraktelig. Det er lurt å sørge for å rengjøre overmadrassen sin jevnlig. Faktisk anbefales det at du gjør det et par ganger i året, sånn at du fjerner alt av støv og midd – men hvordan rengjør man den egentlig?

For det første, det er ikke nødvendig å vaske hele overmadrassen. De aller fleste overmadrasser kommer med avtakbare trekk som enkelt kan vaskes. Følg alltid vaskehenvisningene på overmadrassen din for å se hvordan du best mulig vasker akkurat din modell. Mange trekk kan fint vaskes på 60 grader i maskinen, mens andre krever at de vaskes for hånd. Et godt tips er også å tørke over selve overmadrassen med en fuktig klut når trekket først er av.

Et annet alternativ er å levere overmadrassen til rens, så får den en skikkelig grundig omgang. En del renserier tar i mot overmadrasser, så dette kan fint gjøres en gang i blant.

Det anbefales dessuten at sengens øvre lag skiftes ut ca. hvert femte år.


FAQ

Hvilken overmadrass er best i test?

Alle modellene i vår guide er likevel noen av markedets beste. Vi anbefaler derfor at man velger den som passer ens egne behov best.

Hvordan finne et godt tilbud på overmadrass?

Nettet er godt sted å ta utgangspunkt i for gode tilbud på overmadrasser. På Internett er konkurransen stor, og derfor kan du jevnlig få gjort gode kupp på dette. Følg med på prisene, og slå til når tilbudet byr seg.

Må man bruke overmadrass?

Du må ikke bruke overmadrass, men det anbefales sterkt. En overmadrass øker støtten og komforten ved bruk av sengen din, og i tillegg beskytter den sengen din mot slitasje, fuktighet, støv og form. Den øker med andre ord levetiden til sengen din.

Leave A Reply