Vannkoker test – Oversikt over «Best i test» av vannkokere

0

De aller fleste av oss har en vannkoker, men det kan være store forskjeller på vannkokere. I denne artikkelen ser vi nærmere på de beste vannkokerne på markedet i dag.

Nedenfor kan du lese mer om flere modeller som har blitt kåret som «best i test»-vannkokere hos uavhengige testlaboratorier og aviser.

Hvis du gjerne vil ta en nærmere kikk på de testene og undersøkelsene vi legger til grunn for artikkelen, så finner du en kildehenvisning nederst på siden.

ForhandlerModellPris
Bosch TWK8613PFra 731,-
Siemens TW86103PFra 810,-
Morphy Richards 102002Fra 624,-
Kitchenaid ArtisanFra 2.195,-
Dualit Classic KettleFra 2.223,-
Dualit DomusFra 1.317,-

«Bosch TWK8613P» – et godt vannkoker tilbud

Fordeler med «Bosch TWK8613»:

 • Rimelig i forhold til tilsvarende modeller
 • Brukervennlig og sikker
 • Velg mellom flere forskjellige temperaturer
 • Flott design
Vannkoker test

Det danske forbrukermagasinet foretok en test av 18 forskjellige vannkokere, og det var ingen tvil blant medlemmene av testpanelet at «Bosch TWK8613» fortjente tittelen «best i test».

Det er kanskje enda mer imponerende at den også ble kåret som vinner av testen hos svenske «Råd & Rön» blant 40 vannkokere.

Det er flere årsaker til at ekspertene legger sin elsk på denne vannkokeren, ikke minst fordi den er så rimelig i forhold til andre modeller det er naturlig å sammenligne den med. «Bosch TWK8613» er med andre ord et godt kjøp.

Et lekkert vannkokertilbud

Det er mange vannkokere som ligner hverandre, og det kan virke som om produsentene ikke fokuserer så mye på design når de utvikler vannkokere.

Det er ingen tvil om at Bosch har tenkt seg om og brukt litt ekstra tid og ressurser på designet til «Bosch TWK8613». Den kommer med en utviklet sokkel, og du kan velge mellom modeller i enten svart eller hvit.

LES OGSÅ: Airfryer test – Oversikt over de beste airfryerne

Den utvidete sokkelen gjør at det er enkelt å styre ekstrafunksjonene som blant annet inkluderer temperaturvalg og mulighet til å holde vannet varmt over lengre tid.

«Bosch TWK8613» er en brukervennlig og sikker vannkoker, og den blir aldri spesielt varm på utsiden. Den ligger godt i hånden når man skal helle ut vannet, og all betjening og avlesning foregår problemfritt.

Anmeldelser og anbefalinger

Testvinner hos det danske forbrukerrådet «Tænk», det svenske testmagasinet «Råd & Rön» og hos det tyske testmagasinet Test.de. Dessuten har «Bosch TWK8613» fått 5 av 6 stjerner hos Klikk.no.


«Siemens TW86103P» – en vannkoker med temperaturinnstilling

Fordeler med «Siemens TW86103»:

 • «Hold varm»-funksjon
 • Vannkoker med temperaturinnstilling
 • Konstruksjon med doble vegger
 • Lekkert design
Best i test vannkoker

«Siemens TW86103» har et toppmoderne design, selv om noen kanskje vil hevde at den ser tradisjonell ut.

Vannkokeren er utstyrt med flere smarte funksjoner, og den teknisk avanserte vannkokeren ligger derfor litt over gjennomsnittet når det gjelder pris.

Lekkert og funksjonelt design

Designet på «Siemens TW86103» er flott, men det er også funksjonelt. Dette var noe de forskjellige testpanelene la vekt på i vurderingene sine, og de fremhevet spesielt konstruksjonen med dobbeltvegg.

Dette gjør vannkokeren sikrere siden den ikke blir så varm utenpå, i tillegg til at den får en bedre isoleringsevne. Den fungerer kort fortalt som en termos, og holder vannet varmt lenge.

Vannkoker med termostat

En annen god løsning er at man kan fylle på vann uten at man behøver å løfte av lokket, noe som er normalt hos de fleste vannkokerne.

«Siemens TW86103» er en vannkoker med termostat, og du kan selv velge hvor varmt vannet skal være. Det kan være svært nyttig, spesielt blant te-elskere som trenger forskjellige temperaturer på vannet til forskjellige typer te.

Vannkokeren har også en «Hold Varm»-funksjon som lar deg holde vannet ved ønsket temperatur i opptil 30 minutter.

Anmeldelser og anbefalinger

5 av 6 stjerner hos Klikk.no og toppkarakter hos det svenske forbrukermagasinet «Råd & Rön». «Siemens TW86103» er dessuten vinner av «IF design award».


«Morphy Richards 102002» – En vannkoker i retrostil

Fordeler med «Morphy Richards 102002»:

 • Vannkoker i retrostil
 • Anti-tørrkokingsfunksjon
 • Kan fylles på både via lokk og tut
 • Filtrerer vannet før servering
retro vannkoker

Ikke alle vannkokerne har blitt kåret som vinnere i en test, og her har vi en av disse.

Her har vi nemlig tatt utgangspunkt i hvilke vannkokere som får de beste anbefalingene fra alminnelige forbrukere, og det er ingen tvil om at «Morphy Richards 102002» er veldig populær blant forbrukerne.

Blant nesten 1000 anmeldelser får den en poengsum på 4,3 av 5 mulige stjerner.

Brukervennligheten er viktigst

Det er flere årsaker til at «Morphy Richards 102002» er så populær blant forbrukerne. Noe som blir fremhevet er det flotte designet, og at vannkokeren er rask til å koke vann.

LES OGSÅ: Robotgressklipper test – Her er testenes vinnere

Dessuten fremheves det hvor lett det er å fylle på vann, noe som man kanskje ikke tenker over så mye når man skal kjøpe en vannkoker.

Det er gjerne disse tingene alminnelige forbrukere setter pris på, og som gjør vannkokeren til et brukervennlig apparat på kjøkkenet.

Vannkoker i retrostil

Mange av forbrukerne fremhever det flotte designet, og det er ingen tvi om at «Morphy Richards 102002» har et retro-preg over seg. Den finnes i flere forskjellige farger, og du kan blant annet velge farger slik som den klassiske modellen i matt sort.

I tillegg kommer den i matte pastelltoner av grønn, rosa og blå. Du kan med andre ord garantert finne en vannkoker som passer perfekt med resten av kjøkkenet ditt.

Sikkerhet i høysetet

«Morphy Richards 102002» har et lite filter som filtrerer vannet før servering, noe som sikrer forbrukeren en best mulig opplevelse uansett om man foretrekker kaffe eller te. Den har dessuten en anti-tørrkokingsfunksjon som sørger for at den aldri koker tørr.

Vannkokeren skrur seg også helt automatisk av når vannet har nådd kokepunktet.

Anmeldelser og anbefalinger

4,3 stjerner basert på 998 brukeranmeldelser hos Amazon.


«Kitchenaid Artisan» – en vannkoker i retrostil med temperaturinnstilling

Fordeler med «Kitchenaid Artisan»

 • Vannkoker i retrostil
 • Flere fargevalg
 • Analog skyveknapp med trinnløs temperaturinnstilling
 • Sikker og brukervennlig dobbelisolering
Beste vannkoker

Vannkokeren «Kitchenaid Artisan» skiller seg ut fra resten av vannkokerne på denne siden.

Den har nemlig et hel unikt design som er en av årsakene til at den er så populær. Den kommer også i flere forskjellige farger, slik at du kan finne en som passer perfekt inn sammen med resten av det du har på kjøkkenet.

Det er likevel ikke bare flott design som har gjort den til en favoritt blant forbrukere og eksperter.

Tilbake til det analoge

Digitale vannkokere har dominert i mange år, men nå begynner de «vintage»-innspirerte og analoge vannkokerne å gjøre seg gjeldende på markedet igjen, noe denne «Kitchenaid Artisan» er et godt eksempel på!

Man kan kalle det en motreaksjon, men spørsmålet er om det kan kalles en motreaksjon siden det nå har blitt så populært å skifte ut digital elektronikk med analoge apparater.

Hvis man vil ha en vannkoker i retrostil, så kan man like godt velge denne modellen.

Hele designet er utført i beste retrostil, og temperaturvelgeren er en alminnelig skyveknapp på sokkelen. Her har du mulighet til å trinnløst velge hvor varmt vannet skal være, fra 50 til 100 grader. Her er det med andre ord ingen berøringsskjermer eller digitale tall.

Analog vannkoker med termostat

Når du se skal hvor varmt vannet er, så skjer avlesningen med et analogt termometer innebygd i selve kannen.

Dette er en av detaljene som både eksperter og forbrukere har falt for fordi det er fantastisk godt design. Nå kan man lese av temperaturen på vannet mens vannkokeren står på bordet.

Vannkokeren er både sikker og funksjonell, og den isolerende dobbeltkonstruksjonen gjør at den både holder på varmen og at man ikke brenner seg på utsiden av kannen.

Anmeldelser og anbefalinger

Testvinner hos tyske Testberichte.de.


«Dualit Classic Kettle» – elegant og støysvak

Fordeler med «Dualit Classic Kettle»:

 • Designet for å dryppe så lite som mulig
 • Svært stillegående
 • Stilren og moderne
 • Laget av kvalitetsmaterialer
 • Ergonomisk håndtak av silikon
billig vannkoker

Dette er en vannkoker med mange fordeler. Den er både praktisk og god, og «The Telegraph» fremhever den som en av de aller beste på markedet.

Trustedreviews.com har også uttalt seg positivt om vannkokeren, og ekspertene er spesielt tilfreds med hvor lite den støyer.

Ergonomisk vannkoker

Dualit er kjent for å lage vannkokere i verdensklasse, og «Dualit Classic Kettle» er intet unntak. Den kommer med flere patenterte og innovative funksjoner, og har et ergonomisk designet håndtak med silikongrep.

Det vil si at den både er behagelig å holde i hånden, og at den sitter trygt i hånden. Silikonen håndtaket er belagt med har også den fordelen at det ikke blir for varmt å holde.

LES OGSÅ: Blender test – Liste over de beste blenderene

Noe mange eiere av vannkokere irriterer seg over, er at de drypper når man heller ut av den. Det gjør «Dualit Classic Kettle» ikke.

Den har nemlig en helletut som er utformet til å dryppe så lite som mulig, noe som helt klart er en fordel når den står på sofabordet.

En flott og effektiv vannkoker

«Dualit Classic Kettle» er forholdsvis høy, noe som gir et slankt og elegant uttrykk.

Den er dessuten laget av kvalitetsmaterialer, noe som gjør at den er holdbar og har lang levetid.

Vannkapasitet er på 1,7 liter og de forskjellige testene «Dualit Classic Kettle» har gjennomgått viser at den er rask. Effekten er på hele 3000 Watt, som gjør at den kan koke en kopp vann på 50 sekunder.

Gode funksjoner

«Dualit Classic Kettle» har to vinduer som gjør at du kan se hvor mye vann du har i beholderen, og hvor mange kopper vann du koker. På den måten kan du hele tiden justere vannmengden etter hvor mange kopper du ønsker.

De forskjellige testpanelene fremhever også den gode kvaliteten og ikke minst levetiden.

Dette er nemlig en vannkoker du kan ha glede av i mange år siden man har muligheten til å bytte ut alle elementene hvis det skulle bli behov for det med årene.

Anmeldelser og anbefalinger

Toppkarakter hos den britiske storavisen «The Telegraph».


«Dualit Domus» – «The Independent» kåret denne vannkokeren til «best i test»

Fordeler med «Dualit Domus»:

 • Ergonomisk håndtak i silikon
 • 360 graders base
 • Kompakt og flott design
 • «Sour Pour»-funksjon
vannkoker tilbud

Den engelske avisen «The Independent» er kjent for å være grundige i testene sine, noe som gjør det verdt å se nærmere på denne testvinneren.

Avisen fremhever flere ting, blant annet at den er stillegående og har flere praktiske funksjoner og egenskaper som blant annet silikonhåndtak og brukervennlig lokk.

Kjapp og flott

«Dualit Domus» er en forholdsvis kompakt vannkoker som passer inn i de fleste kjøkken. Designet er elegant og den relativt lille størrelsen gjør at den ikke fyller så mye på kjøkkenbenken.

Vannkokeren kan romme 1,5 liter vann og er blant de kjappeste på markedet.

Det eneste aberet er at den bråker litt mer enn andre modeller, men de kan tross alt ikke konkurrere med hvor fort den koker opp vann.

Årsaken til at vannkokeren er så rask skyldes modellens kraftige element på 3000 Watt. Det er med andre ord en liten råtass.

Brukervennlig og funksjonell

«Dualit Domus» har flere brukervennlige funksjoner som for eksempel «Sour Pour», en tørrkokingssikring og en vannmåler.

Anti-tørrkokingsfunksjonen sikrer deg mot å brenne vannkokeren, mens vannmåleren hele tiden gir deg mulighet for å se hvor mye vann det er i vannkokeren.

Den funksjonen som de fleste i testpanelene fremhevet var «Sour Pour»-funksjonen som gjør at vannkokeren er utrolig lett å helle fra. Den er designet med en lang spiss helletut som kun krever en lav hellevinkel, noe som betyr at du lettere kan kontrollere hellingen.

«Dualit Domus» har et ergonomisk korrekt håndtak. Det gjør at vannkokeren er behagelig å holde og håndtere.

Den er også lett å sette på plass på basen takket være en 360 graders base. Den kan plasseres på basen i alle vinkler, noe som gjør at du slipper å lirke den tilbake på plass. Til sist blir vi nødt til å nevne lokket.

Det har nemlig blitt fremhevet i de forskjellige testene, og lokket kan raskt åpnes ved hjelp av et enkelt trykk på lokket.

Anmeldelser og anbefalinger

Testvinner hos den britiske avisen «The Independent».


Kilder

Leave A Reply