Test av tørketromler – Oversikt over de beste tørketromlene

0

For mange er en tørketrommel uunnværlig, noe som gjør hverdagen mye lettere. Det kan likevel være store forskjeller på tørketromler, og i denne artikkelen har vi sett nærmere på forskjellige modeller som har blitt kåret som best i test av tørketromler.

Testene er foretatt av forskjellige uavhengige medier i Skandinavia, og de vurderingene testpanelene og ekspertene har kommet med er selve grunnlaget for denne artikkelen.

Vi går gjennom noen av de beste, og helt nederst i artikkelen finner du lenker til de forskjellige testene og anmeldelsene vi har brukt.

ForhandlerModellPris
Samsung DV80M5010KW6.099,-
Miele TDA 140 C NDS9.899,-
Gorenje D76SY2B8.695,-
AEG T7DBM730G4.799,-
Electrolux EDP2074PDW4.499,-

Samsung DV80M5010KW – strømbesparende og effektiv

Fordeler med «Samsung DV80M5010KW»:

 • Kapasitet på 8 kg
 • Utstyrt med «Smart Check» som gir gode tips og råd
 • Strømbesparende og energivennlig
 • Lavt lydnivå
 • Velge mellom mange programmer
Billig tørketrommel

«Samsung DV80M5010KW» har blitt fremhevet for maskinens energivennlighet og tørkeevne.

Tørketrommelen har en kapasitet på 8 kg, noe som passer perfekt til en familie på cirka fire til fem personer. Den har dessuten en varmepumpe og flere programmer man kan benytte seg av. Den hører til i energiklasse a++, noe som betyr at maskinen er strømbesparende og energivennlig.

Tørketrommel med varmepumpe

«Samsung DV80M5010KW» har en god kondenseringsevne, og sikrer at rommet tørketrommelen står i ikke blir fuktig. Lyd nivået på 65 dB er relativt lavt for en tørketrommel, noe som betyr at resten av huset ikke blir forstyrret når tørketrommelen er i gang.

Den praktiske varmepumpeteknologien sørger for å resirkulere varmen, noe som betyr at den bruker mindre strøm og er effektiv og skånsom.

Skånsom tørketrommel

«Samsung DV80M5010KW» har flere gode funksjoner og programmer. Du kan for eksempel velge programmet «Quick Dry» som gjør at du kan tørke tøyet på kun 35 minutter. Du kan også velge andre spesialprogrammer som for eksempel et program for å gjøre klærne rynkefrie og et ullprogram.

Det hele kan innstilles enkelt og lett ved hjelp av en LED-skjerm. Maskinen justerer dessuten løpende tørketiden ved hjelp av systemet «OptimalDry», slik at du får best mulig resultat uten at klærne slites.

Smart Check

Denne tørketrommelen er utstyrt med et 2-i-1-filter med to lag. Det betyr at det ikke er nødvendig med et filter til varmeveksleren. Den har dessuten to alarmer som signaliserer når det er på tide å rense varmeveksleren og filter.

«Samsung DV80M5010KW» er dessuten utstyrt med funksjonen «Smart Check» som utfører en automatisk feilsøking. Den kommer med forslag og løsninger via en app, noe som betyr at du kan spare mye tid og penger på reparasjoner.

Anmeldelser og anbefalinger

God bedømmelse hos både det danske forbrukerrådet «Tænk» og den svenske forbrukerorganisasjonen «Råd & Rön».


Miele TDA 140 C NDS – kjapp og effektiv tørketrommel

Fordeler med «Miele TDA 140 C NDS»:

 • Mulighet til å tilsette egen duft
 • Kjapp og effektiv
 • SoftCare-trommel som sikrer jevn og skånsom tørking
 • Kondenseringsevne A
beste tørketrommel

«Miele TDA 140 C NDS» er merket med energiklasse B, noe som betyr at den i prinsippet har litt høyere energiforbruk enn noen av de andre tørketromlene her på siden. Dette veies likevel opp ved at tørketrommelen er både kjapp og effektiv, og derfor ikke bruker strøm like lenge som flere av konkurrentene.

Tilsett din egen duft

«Miele TDA 140 C NDS» er utstyrt med sju ulike programmer. Det betyr at du har gode muligheter til å justere tørkingen av klærne dine. Som en ekstra finesse har du med denne tørketrommelen også mulighet for å tilsette duft til klærne.

Det eneste du behøver å gjøre er å sette inn en liten flaske i en liten luke. Det finnes fem dufter, hvor en duftflaske holder til omtrent 50 tørkinger.

SoftCAre-trommel

«Miele TDA 140 C NDS» utstyrt med en SoftCare-trommel som sikrer at klærne blir tørket så forsiktig og jevnt som mulig. Den er dessuten utstyrt med en intelligent tromlereversering, som gjør at trommelen skifter retning og dermed forhindrer krøllete klær.

LES OGSÅ: Oppvaskmaskin test – Guide til de beste oppvaskmaskinene

Tørketrommelen bruker heller ikke unødvendig energi, og er utstyrt med en sensor som måler hvor mye fukt det er i klærne. Deretter bestemmer den tørketiden ut fra hvor fuktig det er.

Lite kondens

Det er ikke alle som har et stort hus slik at man kan gjemme bort tørketrommelen i et avsidesliggende rom eller kjeller.

Det er derfor viktig at tørketrommelen bråker så lite som mulig, slik at den ikke forstyrrer for mye selv hvis den står i en leilighet. «Miele TDA 140 C NDS» har et lydnivå på kun 63 dB, noe som bare er 3 dB høyere enn en alminnelig samtale.

Du behøver heller ikke å bekymre deg så mye om kondens siden tørketrommelen har en kondenstank og mulighet for integrert avløp av kondensvann.

Dermed kan du la vannet renne direkte ut i vasken eller i et annet avløp. Den er merket med kondenseringevne A, noe som betyr at den slipper ut veldig lite fukt i det rommet den står i. Det er med andre ord ingen grunn til å frykte fuktskader på grunn av tørketrommelen.

Anmeldelser og anbefalinger

Beste karakter hos både danske «Tænk» og svenske «Råd & Rön».


Gorenje D76SY2B – beste tørketrommel på energi

Fordeler med «Gorenje D76SY2B»:

 • Energiklasse A++
 • Leveres i fargen svart
 • Stopper automatisk når klærne er tørre
 • Kondensevne i klasse A
beste tørketrommel på energi

«Gorenje D76SY2B» har ikke blitt testet av et desidert ekspertpanel, men er på denne oversikten fordi den har fått så mange anbefalinger av forbrukere.

Den har mange smarte funksjoner og er energibesparende og miljøvennlig med et energimerke A++. Tørketrommelen er dessuten svart, noe som gjør at den skiller seg ut fra de fleste andre tørketromler. Med en kapasitet på 7 kg passer den perfekt til en husstand på 2–3 personer.

Brukervennlig betjening

Det er ingenting revolusjonerende med selve betjeningen på «Gorenje D76SY2B». Som de aller fleste andre tørketromler er også denne modellen utstyrt med en stor LED-skjerm som gir god oversikt over de forskjellige programmene. Det er mange nyttige spesialprogrammer du kan benytte deg av, som for eksempel bomull, ull og flere andre.

Forskjellige programmer

«Gorenje D76SY2B» er utstyrt med sensorteknologien «SensorIQ» som tilpasser seg automatisk fuktighetsnivået på klærne inne i trommelen.

Trommelen gir så beskjed når klærne er tørre, og tørketrommelen stopper automatisk. Du kan også innstille tørketrommelen på forskjellige programmer, du kan blant annet velge om klærne skal være strykeklare, tørre, skaptørre eller veldig tørre. «Gorenje D76SY2B» gir deg også mulighet til å forhåndsinnstille tørkingen i opptil 24 timer.

Billig tørketrommel i drift

Mange opplever at det kan være problemer med kondens fra tørketrommelen. Med denne modellen er det ikke noe problem, og kondensevnen er i klasse A. Det betyr at den avgir veldig lite fukt når den tørker, noe som er bra for inneklimaet.

LES OGSÅ: Dampvasker test – Guide over «best i test» dampvaskere

Tørketrommelen er som tidligere nevnt merket energiklasse A++. Den benytter seg av både avkjølings- og oppvarmingsdelen varmepumpen, noe som gjør at den har opptil 40 % lavere energiforbruk sammenlignet med andre modeller i energiklassen A.

Dessuten har denne elegante tørketrommelen flere nyttige funksjoner, som for eksempel 3D-filter, Twinair-teknologi og mange andre.

Anmeldelser og anbefalinger

Veldig populær blant forbrukerne.


AEG T7DBM730G – billig tørketrommel med lavt energiforbruk

Fordeler med «AEG T7DBM730G»:

 • Kapasitet på 7 kg
 • Energivennlig og miljøvennlig varmepumpeteknologi
 • Skånsom ProTex-trommel
 • Mange forskjellige programmer
miljøvennlig tørketrommel

Denne tørketrommelen har en kapasitet på 7 kg. Den blir fremhevet av forskjellige testpaneler for dens energivennlighet og nøyaktighet. «AEG T7DBM730G» befinner seg i energiklasse A+ og har et lydnivå på 66 dB.

Redusert energiforbruk

Denne modellen fra AEG har en ekstra stor trommel. Trommelen kalles Protex, og har et spesielt mønster som sørger for skånsom tørking av klærne. Den har også skiftende rotasjon slik at den kan kjøre i begge retninger, noe som forhindrer at klærne blir sammenkrøllet.

«AEG T7DBM730G» dessuten utstyrt med «ÖKOFlow System», og i stedet for å ha flere filter har denne modellen kun ett enkelt filter. Dette er med på å redusere energiforbruket, og filteret er lett tilgjengelig når man skal rense det før neste omgang.

Mange programmer

Tørketromler har etterhvert blitt avanserte og kommer med mange forskjellige tørkeprogrammer. Noe som også er tilfellet med «AEG T7DBM730G».

Her kan du finne mange spesialprogrammer, som for eksempel strykelett, bomull, sengetøy, ull, dyner og mange flere. Det er ingen problem å velge mellom de forskjellige programmene, da betjeningen foregår ved hjelp av en oversiktlig LCD-skjerm.

Tørketrommel med varmepumpe

«AEG T7DBM730G» er utstyrt med en besparende varmepumpeteknologi. Det betyr at tørketrommelen kan tørke klærne ved lavere temperaturer, noe som både er energibesparende og mer skånsomt mot klærne. Du har også muligheten til å stille inn i tørketrommelen til den tiden du ønsker.

Dessuten er maskinen utstyrt med barnesikring, slik at du ikke behøver å bekymre deg om at små barn skal få fingrene sine i klemme.

Anmeldelser og anbefalinger

God bedømmelse hos både det danske forbrukerrådet «Tænk» og den svenske forbrukerorganisasjonen «Råd & Rön».


Electrolux EDP2074PDW – Billig tørketrommel fra Electrolux

Fordeler med «Electrolux EDP2074PDW»:

 • Støysvak
 • Billig i forhold til sammenlignbare modeller
 • Mange spesialprogram
 • Luke som kan åpnes både til høyre og venstre
tørketrommel test

Denne tørketrommelen fra Electrolux har fått energimerke B. Det er ikke en tørketrommel som er best i klassen når det kommer til å spare på energien, men den er uansett effektiv.

Når du kjøper en «Electrolux EDP2074PDW» så får du en billig tørketrommel som passer bra til mindre familier, og som dessuten er relativt støysvak.

God valuta for pengene

«Electrolux EDP2074PDW» blir av det danske forbrukerrådet «Tænk» omtalt som en maskin man får god valuta for pengene for. En av årsakene til det er brukervennligheten.

Det hele styres lett ved hjelp av berøringskontrollsystemet, og den store LED-skjermen gir deg overblikk over hvor lenge det er igjen før klærne er tørre. Du har også mulighet til å innstille den til å starte når du vil, noe som kan være praktisk hvis du for eksempel vil ha klærne klare når du kommer hjem.

LES OGSÅ: Best i test av badevekter – oversikt over de beste badevektene

Du kan også selv bestemme hvor lenge du vil tørke klærne, og hvis du vil ha tøyet tørt fortest mulig er det bare å sette opp hastigheten.

«Electrolux EDP2074PDW» er dessuten også utstyrt med flere spesialprogram, som for eksempel til ull, strykelett, sportstøy m.fl.

Velg hvilken side du vil åpne i

Det er mange av oss som har blitt irritert over at man ikke kan åpne luken riktig vei. Her har «Electrolux EDP2074PDW» funnet en genial løsning, slik at du selv bestemmer om du vil åpne mot høyre eller venstre.

Du blir heller ikke plaget av bråk mens tørketrommelen jobber siden støynivået ligger på kun 65 dB.

Anmeldelser og anbefalinger

Det danske forbrukerrådet omtaler maskinen som «mye for pengene».


Kilder

 • Test og anmeldelser fra det danske forbrukerrådet Tænk.
 • Test foretatt av det svenske forbrukerrådet Råd & Rön.
 • Test foretatt av Abcnyheter.no.

Leave A Reply