Test av springfjærmadrasser – Oversikt over de billigste av de beste springfjærmadrassene

0

Et menneske bruker gjennomsnittlig en tredjedel av livet sitt i sengen. De sier det sier seg selv hvor viktig det er med en god madrass, siden det er det viktigste elementet for en god natts søvn.

Springfjærmadrassen er helt klart den mest alminnelige madrassen i Norge, noe som har vært tilfelle i de siste mange årene.

Det har vært en rivende utvikling innenfor springfjærmadrasser de siste 10 til 15 årene, og i denne artikkelen går vi gjennom noen av de aller beste modellene som finnes på markedet i dag.


Venus Fjærmadrass 180 x 200 – Test av springfjærmadrass 

Tilgjengelig i disse størrelsene: 80 x 20090 x 200120 x 200140 x 200160 x 200180 x 200

Er du opptatt av få en god natts søvn så er Venus Fjærmadrass fra Bedre Nætter det rette valg for deg. Med fokus på smarte utviklede løsninger for å optimalisere nattesøvnen, er denne behagelige springfjærmadrassen på 180 x 200 det ultimate valget for den som ønsker å få maksimalt ut av de mest avgjørende timer på døgnet. 

Springfjærmadrass

Fjærmadrasser finnes i ulike størrelser og her er det ditt eget behov som avgjør hvilken størrelse som er gunstig. En springfjærmadrass 180 x 200 passer perfekt for to personer, eller for de som ønsker en romslig seng og har plass til dette i hjemmet. En springfjærmadrass 150 x 200, vil passe for to personer som kanskje har noe begrenset plass på soverommet. Springfjærmadrass 120 x 200 vil for eksempel være perfekt for én person.

Fjærmadrass med fokus på komfort  

Venus Fjærmadrass er opptatt av komfort. Nattesøvn er avgjørende for god prestasjon, og denne springfjærmadrass bidrar til at du skal kunne prestere optimalt i hverdagen. Ikke bare er den med sine 180 x 200 en generøs madrass hvor du ikke behøver å gå på kompromiss med plassen, men den er i tillegg utviklet med de mest innovative materialene på markedet. En springfjærmadrass 180 x 200 fra Venus inneholder hybridskum som sørger for både støtte, elastisitet og en opplevelse av luksus i sitt eget hjem. 

Fjærmadrasser

Fjærmadrasser har blitt et populært valg på soverommet fordi de har vist seg å være en god investering for å bedre nattesøvnen. Fjærene og hybridskummet i denne springfjærmadrassen jobber sammen i en velkomponert symfoni som både gir deg støtte og bidrar til en helsefremmende, behagelig soveposisjon. Ikke nok med den evigvarende følelsen av fysisk velvære, men denne fjærmadrassen kommer også med et allergivennlig overtrekk. Dette sørger for å gi deg en harmonisk følelse både innvendig og utvendig.   

Springfjærmadrass med kroppstilpasning  

Madrassens avanserte oppbygning gir deg hele syv komfortsoner som alle tilpasser seg din unike kropp. Springfjærmadrassens oppbygning av nyteknologiske lommefjærer gjør at en fjærmadrass kan tilpasse seg kroppens ulike vektfordeling slik at du får mer støtte der hvor du behøver det mest. 

Med denne madrassen vil ordet hvile og søvn få en helt ny betydning og dens unike sammensetning skiller den derfor fra andre fjærmadrasser. Nattesøvnen vil med andre ord bli din minste bekymring i denne kvalitetsfulle springfjærmadrassen fra Venus. 

Drøm deg bort med en testvinner 

Springfjærmadrass 180 x 200 fra Venus gjør det godt på flere områder. På grunn av dens enestående komfort omtales den hos en test gjennomført av Sov-bedre.no som en fjærmadrass med enestående komfort. Med denne madrassen vil din eneste jobb bli å legge deg, mens madrassen sørger for å sende deg videre til drømmeland. Springfjærmadrass 180 x 200 fra Venus tar deg virkelig til nye (drømme)høyder. 

Detaljer om produktet 

  • Farge: Svart 
  • 100 netters prøve med mulighet for madrassendring eller returnering 
  • Gratis levering av din fjærmadrass 
  • Komfortsoner som tilpasser seg din unike kropp 
  • En romslig seng som garanterer avlastning for kroppen

Senses fjærmadrass – det beste fra to verdener

senses_spring_antracit_6

Tilgjengelig i disse størrelsene: 80 x 20090 x 200120 x 200140 x 200160 x 200180 x 200

Bedre Nætter er et dansk firma som spesialiserer seg innenfor alt som skal til for å sove godt. De har som mål at alle skal kunne sove godt, og firmaet jobber ufortrødent i sin søken etter den perfekte madrassen.

De er uten tvil godt på vei, og vi som forbrukere nyter godt av all deres forskning og viten. Det har for eksempel resultert i Senses, enda en prisvennlig springfjærmadrass i høy kvalitet.

Denne madrassen kombinerer det unike og trykkavlastende komfortlaget hybridskum med lommefjærer og 7 komfortsoner.

Hybridskum

Denne madrassen kombinerer det beste fra to verdener. For det første lar den ventilerende kjernen luften sirkulerer fritt når du snur deg i sengen, og det trykkavlastende komfortlaget av hybridskum gjør at madrassen er utrolig behagelig å ligge på.

Madrassen er dessuten vendbar, og hvis man snur den med jevne mellomrom forlenges levetiden på madrassen siden man sliter jevnt på begge sider.

For å forlenge dens levetid enda lenger, kan man snu den både på langs og på tvers for å unngå at fjærene former seg etter kroppen.

Former seg etter kroppsvarmen

Hybridskum er en elastisk og holdbar skumtype.

På den måten kan du dra nytte av alle fordelene med denne springfjærmadrassen samtidig som kroppen får puste og ikke holder på kroppsvarmen når du sover.


Det du bør vite før du kjøper en springfjærmadrass

Det er flere elementer og ta hensyn til når man skal kjøpe en springfjærmadrass. Her kan du få en oversikt over noe av det viktigste.

Viktig med nok fjærer

Det kan være store forskjeller på springfjærmadrasser. Det er likevel noen ting de har til felles.

Alle springfjærmadrasser har innebygde fjærer. Antallet kan variere, men fjærantallet er med på å definere madrassens kvalitet. Fjærene justerer seg etter kroppen din, og jo flere fjærer per kvadratmeter det er i madrassen, jo bedre er komforten og støtten.

Som en tommelfingerregel kan man si at en god springfjærmadrass bør ha minimum 250 eller flere fjærer per kvadratmeter.

Velg en springfjærmadrass med komfortsoner

De fleste springfjærmadrassene i en viss kvalitet har dessuten innebygde komfortsoner. Disse komfortsonene er et begrep for antall innebygde støttepunkter det er i madrassen.

Disse områdene gir ekstra støtte til kroppsdelene som helst bør ligge over madrassen, som for eksempel rundt korsrygg og nakke. De aller beste springfjærmadrassene har som oftest fem eller flere komfortsoner.

Det finnes flere forskjellige typer fjærer, og de beste springfjærmadrassene består som regel av en av de nedenstående typene.

Lommefjærer

Dette er en type individuell fjær som er sveiset inn i en pose med nålefilt. Disse fjærene arbeider individuelt og gir fleksibel støtte. Som regel er lommefjærene delt inn i komfortsoner for lettere å kunne tilpasse seg soveposisjonene dine.

På den måten kan de gi optimal støtte og hjelpe kroppen din til å slappe mest mulig av mens du sover.

Alle svetter om natten, selv de som synes det er kjølig. Denne fukten kan være svært skadelig for fjærene. Derfor er nålefilten ventilerende og vannavisende, noe som betyr at fjærene holder seg rene og tørre.

Multilommefjærer

Disse fjærene er mer kompakte og mindre i diameter enn alminnelige lommefjærer. Det betyr at det er plass til flere fjærer per kvadratmeter, noe som gjør at en madrass med multilommefjærer er fastere enn en madrass med lommefjærer.

Oftest anbefaler man springfjærmadrasser med multilommefjærer til de som veier mer enn 95 kg.

LES OGSÅ: Beste seng – Finn den beste sengen for deg

Hvis du ser nærmere på en madrass med multilommefjærer, så vil du sannsynligvis fort legge merke til at de som oftest har 500 eller flere individuelle fjærer per kvadratmeter.

På den måten fordeles vekten på flere fjærer enn en vanlig springfjærmadrass, noe som er med på å gi optimal støtte til kroppen.

Vertex-fjærer

Denne typen minner veldig mye om multilommefjærene. Forskjellen ligger i at Vertex-fjærene er litt høyere, noe som gjør at madrassen føles enda mykere, selv om man veier under 95 kg.

Det er viktig at man har den riktige fastheten på madrassen sin. Det er derfor aldri en god ide og lyve om vekten sin når man skal kjøpe en ny madrass, siden det kan føre til en dårlig nattesøvn og smerter i leddene.

Som oftest snakker man om to forskjellige fastheter man kan velge mellom, og disse er

  • Medium fasthet for deg som veier under 75 kilo, og
  • Fast fasthet for deg som veier mellom 75 og 95 kilo.

Hvis man veier over 95 kg så skal man også velge en madrass med fast fasthet, men det anbefales da at man finner en madrass med multilommefjærer i stedet for lommefjærer, slik at man får flere fjærer per kvadratmeter som kan gi den riktige støtten til kroppen.


Husk å prøve madrassen ordentlig

Kort fortalt, så bør man gå etter en springfjærmadrass med så mange fjærer og komfortsoner som mulig. På den måten får du de beste betingelsene for en god nattesøvn.

Hvis det er mange komfortsoner i springfjærmadrassen, så kan dette kompensere for færre fjærer per kvadratmeter.

Det viktigste er nok likevel at du velger en fasthet på fjærmadrassen som passer kroppsvekten din. På den måten får du de beste forutsetningene for en sunn og god søvn.

Husk på at anvisningene i forhold til kilo og fasthet kun er en tommelfingerregel. Vi er alle forskjellige, og det er tross alt du som kjenner kroppen din best. Det viktigste er at du prøver madrassen før du kjøper den.

Det er ikke nok å bare ligge på en madrass i et par minutter i butikken, for det er først etter noen dager man kan merke om den er god eller dårlig. Det viktigste rådet er så å være tålmodig.


FAQ – Ofte stilte spørsmål 

Hva er forskjellen mellom springfjærmadrass og skummadrass? 

Forskjellen mellom springfjærmadrass og skummadrass ligger i materialene som brukes for å konstruere den. En fjærmadrass består av slitesterke fjærer som sørger for å støtte kroppens ulike vektområder. En skummadrass er laget av skum og vil gi en jevn vektfordeling. 

Hva bør jeg være oppmerksom på ved en fjærmadrass? 

Når velger en fjærmadrass bør du være oppmerksom på hvilken fasthet du ønsker. Fjærene i madrassen kommer i ulike spenstigheter. Hvilken fasthet som er riktig for deg, avgjøres av din kroppsvekt. 

Er prisklasse viktig for kvaliteten på en fjærmadrass? 

Når du velger en madrass er kvalitet noe av viktigste å prioritere. Søvn påvirkes av hvilket underlag vi ligger på. Derfor bør du investere i en fjærmadrass med gode materialer som gjør den tilpasningsdyktig, sikrer støtte og sørger for et godt søvnmiljø. 

Leave A Reply