Test av ellipsemaskiner – Oversikt over de beste ellipsemaskinene

0

Ellipsemaskinen har på kort tid blitt utrolig populær både i treningssenteret og der hjemme.

Ellipsemaskinen kalles også for en «crosstrainer», og er et treningsapparat som aktiverer hele kroppen og er derfor særdeles effektiv til både kondisjonstrening og kaloriforbrenning.

I denne artikkelen ser vi nærmere på ellipsemaskinmodeller som har oppnådd kåringen «best i test».

De ulike modellene har forskjellige egenskaper og ligger i ulike prisklasser. Spekteret er med andre ord bredt, og kanskje du kan finne den beste «crosstraineren» på tilbud allerede i dag.

ForhandlerModellPris
Masterfit TP500Fra 3.995,-
SOLE E35Fra 12.900,-

Ellipsemaskinen «Masterfit TP500» – en profesjonell «crosstrainer» på tilbud

Fordeler med ellipsemaskinen «Masterfit TP500»:

 • Billig ellipsemaskin i høy kvalitet
 • God skrittlengde på 40 cm
 • Solid konstruksjon
 • Integrerte hjul som gjør maskinen lett å flytte på
 • Avansert data og pulsmåler
 • 12 faste treningsprogrammer
beste Ellipsemaskin

Hvis du er på utkikk etter et skikkelig «crosstrainer»-tilbud, så er denne maskinen midt i blinken for deg.

Ellipsemaskinen «Masterfit TP500» er en av de billigste modellene på markedet, men du får allikevel svært mye for pengene. Den har figurert i flere tester, og utmerker seg med en solid rammekonstruksjon og en god skrittlengde på 40 cm.

Den har også mulighet til å lagre brukerinformasjon fra opptil fire forskjellige personer, noe som gjør at den er ideell til bruk for hele familien.

Mange funksjoner

Ellipsemaskinen «Masterfit TP500» er relativt billig, men har en solid og stabil konstruksjon som veier 51 kg. Den er allikevel lett å flytte på grunn av de integrerte transporthjulene den er utstyrt med.

Den har også gode og lange håndtak som passer til både høye og korte brukere, noe som igjen understreker ellipsemaskinens fleksibilitet og brukervennlighet. Håndtakene har dessuten en pulsmåler som viser pulsen din på dataskjermen.

LES OGSÅ: Pulsklokke test – Oversikt over testvinnere blant pulsklokker

Den intuitive treningsdatamaskinen viser all den vanlige informasjonen som tid, distanse, kaloriforbruk, intensitet m.m. Du kan justere tråkkemotstanden til 16 ulike nivåer, og du kan velge mellom 12 ulike faste treningsprogrammer.

Du kan også sette sammen ditt eget unike treningsprogram ved hjelp av et spesielt pulstreningsprogram.

Anmeldelser og anbefalinger

Mye for pengene.


Ellipsemaskinen «SOLE E35» – ellipsemaskinen som er «best i test» hos de fleste

Fordeler med ellipsemaskinen «SOLE E35»:

 • Ergonomisk utviklede pedaler med to graders vinkel
 • Innebygde høyttalere
 • Tung og solid
 • Støysvak
 • På høyde med ellipsemaskinene i treningssenteret når det gjelder egenskaper og kvalitet
 • Vifte og pulsbelte inkludert
best i test ellipsemaskin

Ellipsemaskinen «SOLE E35» har vært gjenstand for flere forskjellige tester, blant annet av det amerikanske magasinet «Top Fitness Magazine» og det svenske testlaboratoriet «Bäst i Test».

Amerikanerne hadde kun rosende ord til overs for denne maskinen, og kaller den «Best Buy». Det svenske testlaboratoriet er helt enig, og utnevner den til testvinner med toppkarakter 10 av 10 mulige.

Bedre enn mange profesjonelle ellipsemaskiner

Ellipsemaskinen «SOLE E35» er en av de dyre modellene i forhold til private brukere, men hvis du kjøper denne maskinen så får du en modell som kan måle seg med kvalitetsmaskinene du finner på et profesjonelt treningssenter.

Denne modellen tilbyr faktisk uvanlig mange muligheter for justeringer og innstillinger som de gjennomsnittlige «crosstrainer»-maskinene på treningssenteret ikke kan måle seg med.

Du kan for eksempel stille inn rampen slik at ulike deler av benmuskulaturen trenes optimalt.

Mange funksjoner og egenskaper

Det finnes helt klart billigere ellipsemaskiner enn Ellipsemaskinen «SOLE E35». Men hvis du er villig til å investere litt ekstra, så kan den lille ekstra investeringen være verdt pengene.

I tillegg til mange motstandsnivåer, treningsprogrammer og vanlige standardegenskaper, får du pulsmåling via både håndtakene og eventuelt via det medfølgende pulsbeltet.

Du kan også koble smarttelefonen til de innebygde høyttalerne og få virkelig god lyd som hjelper deg med å holde tempoet og motivasjonen oppe.

Når det begynner å bli virkelig hardt, så har ellipsemaskinen «SOLE E35» også en innebygd vifte som kan gi deg litt ekstra vind i håret. 

Ergonomisk innstilte pedaler

Pedalene har en liten to graders vinkel som reduserer belastningen på ankler og kne, og er dessuten mer eller mindre lydløse.

Generelt er det snakk om en stor og relativt tung profesjonell modell kun de aller dyreste modellene kan hamle opp med når det gjelder egenskaper og kvalitet.

Anmeldelser og anbefalinger

Testvinner hos svenske «Bäst i Test», og kåret til «Best Buy» i USA. Den er dessuten «Highly recommended» i Topfitnessmag.com.


Ellipsemaskinen «Kettler CTR» – «best i test» av crosstrainere i Tyskland

Fordeler med ellipsemaskinen «Kettler CTR»:

 • Ingen skadelige stoffer i håndtaket
 • 76 forskjellige motstandsnivåer
 • Elegant og nøytralt design
 • Solid kvalitet og høy vekt
 • Kan måle puls fra både hånd og øre, i tillegg til kompatibilitet med pulsbelter
best i test crosstrainer

Dette er en av de ellipsemaskinene som har gjennomgått en av de mest seriøse testene som fins.

Tysklands største testmagasin «Stiftung Warentest», er kjent for å være særdeles grundige, og i konkurranse med 10 andre populære ellipsemaskiner var det nettopp ellipsemaskinen «Kettler CTR» som ble kåret til testvinner.

Denne maskinen har også vunnet flere andre tester, og en av de mange egenskapene som har gjort denne modellen til en vinner er blant annet håndtakene, som ikke inneholder noen særlig mengde helseskadelige stoffer.

Dette har ellers vært et stort problem når det gjelder «crosstrainer»-maskiner. Det er viktig at disse helseskadelige stoffene er fraværende fordi man holder fast i håndtakene hele tiden under treningen, og svetter med åpne porer.

Robust og stødig

Det er ingen tvil om at ellipsemaskinen «Kettler CTR» er et kvalitetsprodukt. Det kan man se allerede i den kraftige rammekonstruksjonen og den generelle driftssikkerheten.

God tyngde er ingen ulempe, og med 79 kg er denne ellipsemaskinen en av de tyngste i denne oversikten.

En tung ellipsemaskin vitner om god byggekvalitet, og vekten hjelper også med økt stabilitet så man føler seg trygg mens man gir alt.

Mange muligheter

Det er først og fremst kvaliteten man legger merke til med ellipsemaskinen «Kettler CTR». Det tar ikke lang tid før man ser hvor gode de mange innstillingsmulighetene er.

LES OGSÅ: Støvsuger test – Guide til den beste støvsugeren

Du kan for eksempel justere fotplatenes avstand til skjermen for optimal funksjon – uavhengig av høyde. De aller fleste ellipsemaskiner fyller en del, men ellipsemaskinen «Kettler CTR» har et behagelig nøytralt og klassisk design som gjør at den ikke fyller for mye visuelt der hjemme.

76 ulike motstandsverdier

Ellipsemaskinen «Kettler CTR» har mange faste programmer du kan følge. Du kan for eksempel ta tak i styret slik at apparatet kan måle pulsen direkte fra hånden, og for å gjøre pulsprogrammet enda mer anvendelig følger det også med en pulsmåler til øret.

Hvis du heller vil bruke et pulsbelte, så er maskinen også kompatibel med de trådløse modellene. Ellers tilbyr ellipsemaskinen «Kettler CTR» treningsmotstand med elektronisk regulerte magneter, og du kan fritt velge mellom hele 76 ulike motstandsverdier.

Anmeldelser og anbefalinger

Testvinner hos Tysklands største testmagasin «Stiftung Warentest», i tillegg til testvinner i test foretatt av treningsmagasinet «Fit For Fun».


«Reebok ZR8 Ellipsemaskin» – et fantastisk «crosstrainer»-tilbud

Fordeler med «Reebok ZR8 Ellipsemaskin»:

 • Billig i forhold til kvalitet
 • 32 motstandsnivåer
 • 12 fastlagte treningsprogrammer
 • Innebygd lys i både skjerm og knapper
 • Enkel å flytte
 • Flott design
Ellipsemaskin test

Reebok er et av de største merkene i verden når det kommer til treningsutstyr, noe de har vært lenge. Denne erfaringen har de blant annet brukt til å lage en utrolig god ellipsemaskin.

«Reebok ZR8 Ellipsemaskin» skiller seg ut i mengden med å være en særdeles frisk og hvitfarget modell med svarte detaljer.

Det er helt klart tydelig at Reebok har prøvd å kombinere design og funksjon, noe de tydelig har lykkes med. Vekten er på 50 kg og sørger for god stabilitet, men apparatet er allikevel lett å flytte på.

Fotpedalene er designet med et sklisikkert belegg, og kan justeres i tre forskjellige posisjoner.

Billig profesjonell «crosstrainer»

«Reebok ZR8 Ellipsemaskin» er langt fra den dyreste ellipsemaskinen du finner på markedet i dag. Men den har allikevel egenskaper som kan måle seg med de aller beste.

Den har for eksempel utmerket bakgrunnslys i skjermen og i selve knappene, noe som betyr at du kan trene selv om det er mørkt.

Maskinen er dessuten utstyrt med et magnetisk bremsesystem med 32 motstandsnivåer, i tillegg til 12 fastlagte treningsprogram.

Innebygget pulsmåler og god data

Reebok ZR8 Ellipsemaskin understøtter ikke trådløs forbindelse til eksterne pulsmålere, men håndtaket har en innebygd pulsmåler som fungerer svært bra.

Dataen gir deg også mulighet til å konfigurere ditt eget personlige treningsprogram, og du får alltid løpende informasjon om både fart, kaloriforbrenning, tid og mange andre standardmålinger.

Anmeldelser og anbefalinger

Populær og billig modell.


Hvilken ellipsemaskin er den rette?

Hvis man skal kjøpe en ellipsemaskin, så blir man nødt til å stille seg selv spørsmålet om hvor mye man vil ofre på den.

LES OGSÅ: Joggevogn test – Oversikt over de beste joggevognene

Det er ingen tvil om at god kvalitet koster, selv om det kan være store prisforskjeller på gode modeller som mer eller mindre kan det samme.

Som man kan se i presentasjonen av de aller beste ellipsemaskinene ovenfor, så kan det være store forskjeller i pris selv om kvaliteten er like god. Det handler kort sagt om egenskapene.


Det kan lønne seg å investere

Hvis man vil ha en ellipsemaskin med samme komfort og kvalitet som de maskinene man finner på treningssentrene, så skal man være forberedt på å at de ligger i den dyre enden av skalaen.

Det viktigste er selvfølgelig at du får mosjon, og derfor kan man selvfølgelig klare seg med litt mindre. Men all erfaring viser at treningsgleden og motivasjonen er størst når man bruker utstyr av høy kvalitet.

Hvis man har satt seg noen spesifikke mål, så kan en solid investering gjøre treningen både morsommere og mer motiverende.

Dernest vil man føle en større forpliktelse til å trene fordi man nettopp har brukt en del penger på apparatet.


Lett å hente frem og rydde bort

Det er klart at design og farge er viktig. Det er ingen som gidder å kjøpe eller trene på en ellipsemaskin som er stygg. Det er tross alt ikke det viktigste.

Man skal nemlig huske på at treningsapparater sjeldent står framme midt i stua dagen lang, men heller på et gjesterom eller i en kjeller. Mange av modellene kan uansett foldes sammen slik at de kan rulles bort inn i skapet eller under sengen.

Hvis du bor i en leilighet eller ikke har et desidert treningsrom bør du nemlig se etter modeller som er lette eller har transporthjul, slik at du lett kan rydde maskinen bort og enkelt hente den fram igjen.

Hvis den ikke er lett tilgjengelig blir den ikke brukt så mye, og du kan si farvel til både pengene og de målene du hadde satt deg i forhold til treningen.


Pulstrening er populært

Mange av dagens ellipsemaskiner er fylt med programmer og informasjonsmuligheter.

For de som trener virkelig mye er dette en absolutt nødvendighet, men for de som ikke har spesifikke krav kan de aller fleste modellene oppfylle de behovene man har for treningen.

Det blir mer og mer populært med pulstrening, noe som flere og flere ellipsemaskiner støtter – også de billigere modellene.

Hvis dette er noe du jobber med, bør du helt klart finne en modell som støtter dette, for eksempel en ellipsemaskin som har pulsprogram eller som gir deg mulighet til å koble på pulsutstyret ditt.

Det viktigste er uansett at du finner en «crosstrainer» du føler det er behagelig å trene på og som du har lyst til å tilbringe mange gode og sunne timer sammen med.

Leave A Reply