Støvsuger test – Guide til den beste støvsuger

0

I denne artikkelen ser vi nærmere på forskjellige støvsuger test, og ser nærmere på de støvsugerne som har vunnet flest tester og fått best anmeldelse.

Vi har konsentrert oss om tester fra Norge, Sverige og Danmark, blant annet fra Klikk.no, danske «Tænk» og svenske «Råd & Rön».

På denne måten håper vi at du lettere kan finne fram til den beste støvsuger for deg, og i listen nedenfor kan du blant annet se hvilke forhandlere som fører den aktuelle støvsugeren.

Du skal være oppmerksom på at vi ikke har testet produktene selv, men derimot samlet resultatene fra de uavhengige testene.

Hvis du gjerne vil ta en nærmere titt på bedømmelsene fra de forskjellige testpanelene, så kan du klikke inn på lenkene nederst i artikkelen.

Gos leselyst i

Best i test

Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline

 • Arbeidsradius på 12 meter
 • Støtlist for å beskytte møblene
 • AirClean+»-filter
Best til prisen

Philips FC9331/09

 • Poseløs støvsuger
 • Integrert allergifilter
 • God arbeidsradius på 9 meter
Velegnet til kjæledyr

Bosch BGS5335 Zoo’o ProAnimal

 • Allergivennlig
 • Spesielt velegnet til de som har kjæledyr
 • Ekstra styrke på fliser og parketgulv

«Electrolux EUO9GREEN UltraOne» – støysvak og kraftig støvsuger

Fordeler med «Electrolux EUO9GREEN UltraOne»:

 • Utstyrt med «Allergy Plus»-filter
 • Arbeidsradius på opptil 12 m
 • God på både harde gulv og tepper
 • Støysvak og energibesparende
Støvsuger test
Forhandler
Pris
Les mere
Sett til
1.699 kr.
Sett til
1.699 kr.
Sett til
1.699 kr.

Den første støvsuger i denne støvsuger test er: Electrolux EU09GREEN UltraOne. Dette er en støvsuger som blir fremhevet på grunn av den yteevne, brukervennlighet og funksjoner. «Electrolux EU09GREEN UltraOne» ligger i klasse A når det kommer til rengjøringsevne, på både harde gulv og tepper.

Det er med andre ord en støvsuger som kan det meste. Selv om yteevnen er blant de aller beste, er energiforbruket fremdeles lavt. Ved målinger viser det seg at den faktisk bruker 65 % mindre energi sammenlignet med andre støvsugere i samme gruppe.

Støysvak og romslig

«Electrolux EU09GREEN UltraOne» har en innebygget «Silent Air»-teknologi som sørger for at slangen er støysvak. En vanlig samtale har et lydnivå på 60 dB, mens denne støvsugeren har et lydnivå på 65 dB.

Det betyr at den ligger i den lave enden av skalaen, selv om den har en effektiv motor på 850 W.

LES OGSÅ: Robotstøvsuger test – vinnere av «best i test» av robotstøvsugere

Modellen er utstyrt med en lang ledning, noe som gjør at den er både praktisk og fleksibel. Arbeidsradiusen er på opptil 12 m, og den innebygde ledningsopprulleren sørger for at ledningen lett trekkes tilbake på plass i støvsugeren.

Du behøver heller ikke å bekymre deg om å være nødt til å skifte støvsugerpose hele tiden. «Electrolux EU09GREEN UltraOne» er utstyrt med en støvsugerpose på hele 5 l.

Denne posen er utstyrt med en hygienisk lukking og optimal filtrering slik at luften holder seg ren. Du behøver heller ikke å løfte lukket for å se om det er på tide å skifte posen, siden en indikator automatisk viser når det er på tide å tømme støvsugerposen.

Allergivennlig støvsuger

«Electrolux EU09GREEN UltraOne» kommer med flere forskjellige munnstykker, noe som gir deg mulighet til å effektivisere støvsugingen.

Modellen er dessuten velegnet til både allergikere og astmatikere på grunn av det vaskbare «Allergy Plus»-filteret som sørger for å stoppe opptil 99 % av støvpartiklene.

Anmeldelser og anbefalinger

Kåret som “støvsuger best i test” av «Tænk» og det svenske forbrukerrådet «Råd & Rön».


«Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline» – «best i test støvsuger hos danske «Tænk»

Fordeler med «Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline»:

 • Arbeidsradius på 12 meter
 • «AirClean+»-filter
 • Perfekt på gulv
 • Energieffektiv motor
 • Støtlist for å beskytte møblene
Best i test støvsuger
Forhandler
Pris
Les mere
Sett til
2.222 kr.
Sett til
2.222 kr.

«Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline» har fått gode anmeldelser flere forskjellige steder, og har blant annet blitt kåret som testvinner hos «Tænk».

Miele har produsert kvalitetsprodukter i mange år, og denne modellen er intet unntak. Det er en støvsuger med en rengjøringsevne som ligger i klasse A når det gjelder harde gulv, og i klasse D når det gjelder gulvtepper. Dette er med andre ord en støvsuger som passer best til de som hovedsakelig skal støvsuge gulv.

«Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline» er dessuten plassert i energiklasse A+, noe som er blant de aller beste energiklassene når det gjelder støvsugere.

Energibesparende og kraftig støvsuger

«Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline» er utstyrt med en energieffektiv motor som er særdeles effektiv og som til og med kan suge opp bittesmå støvpartikler.

Den sørger dessuten for en forbedret effekt, og selv om den har en kraftig motor er den allikevel energibesparende. Selv om den definitivt er best på gulv, kommer den også med flere forskjellige munnstykker som møbelmunnstykke, fugemunnstykke og en støvbørste.

«AirClean»-filteret sørger for å fange opp selv de minste støvpartiklene, og overflatene vil raskt å bli rene og frie for støv og smuss.

Stor arbeidsradius

Hvis du trenger å støvsuge større arealer, så er «Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline» et godt valg. Arbeidsradiusen ligger på opptil 12 m, så du kan nå langt før du blir nødt til å finne en ny stikkontakt.

Med støvsugerens komfortable teleskoprør kan du stille inn røret etter eget behov. Røret er dessuten utstyrt med et gummibelegg øverst slik at det kan lenes mot veggen uten å falle ned.

Skånsom mot møblene

Når man støvsuger der hjemme skal det ofte gå fort. Noen ganger går det litt vel fort, slik at man er uforsiktig og støter inn i møblene. Det behøver du ikke å engste deg så mye for med «Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline», siden den er utstyrt med en støtlist for å beskytte møblene.

LES OGSÅ: Robotgressklipper test – Her er testenes vinnere

Rundt hele munnstykket har produsentene lagt på et mykt stoff som gjør at det vil være trygt å støvsuge rundt møblene i hjemmet.

Støvsugeren er dessuten også utstyrt med en temperaturbegrenser, noe som sørger for at den ikke blir overopphetet. Støvsugeren vil rett og slett å slå seg av automatisk hvis den tettes av store deler som kommer inn i røret.

Anmeldelser og anbefalinger

Beste støvsuger og Testvinner hos det danske forbrukerrådet «Tænk»


«Philips FC9331/09» – billig støvsuger med god yteevne

Fordeler med «Philips FC9331/09»:

 • God arbeidsradius på 9 meter
 • Billig støvsuger sammenlignet med lignende modeller
 • Integrert allergifilter
 • «PowerCyclone 5»-teknologi
 • Poseløs
billig støvsuger
Forhandler
Pris
Les mere
Sett til
999 kr.
Sett til
999 kr.
Sett til
1.002 kr.
Sett til
1.002 kr.
Sett til
1.116 kr.

«Philips FC9331/09» er en god altmuligmaskin, og fungerer godt på både harde gulv og tepper. Den nyeste oppsugningsteknologien – «PowerCyclone 5» – sikrer et støvfritt hjem.

Denne teknologien skiller støvet fra luften så fort det er sugde opp, noe som foregår ved at luften raskt suges inn via luftinntaket. Den buede luftpassasjen gjør at luften raskt føres inn i til der luft og støv blir adskilt.

Poseløs støvsuger som har et integrert allergifilter som sikrer at ingen allergener eller smuss fra stuen returneres ut i luften.

Effektiv og liten støvsuger

«Philips FC9331/09» er ingen industristøvsuger, men passer derimot perfekt til alminnelige mennesker med vanlige behov.

Denne støvsugeren er god på alle underlag, og er derfor velegnet til hjem hvor det finnes både harde gulv og områder dekket med gulvtepper. Det er en effektiv støvsuger, noe som blant annet skyldes de medfølgende spesialutformede munnstykkene.

LES OGSÅ: Test av regulerbare senger

Du får et parkettmunnstykke, møbelmunnstykke og et fugemunnstykke, hvor spesielt fugemunnstykket utmerker seg til sprekker og hull, i tillegg til hyller og andre steder som er vanskelig å nå.

Modellen leveres også med et teleskoprør som kan justeres, noe som ikke bare gjør det lettere å nå ufremkommelige kroker, men som også er med til å forhindre ryggsmerter.

Arbeidsradiusen er dessuten god, og med en ledning på hele 9 m behøver du ikke å bytte stikkontakt hele tiden.

Anmeldelser og anbefalinger

Anbefalt hos Expertreviews.co.uk og 4,5 stjerner av 5 mulige hos Amazon.de.


«Nilfisk Elite WCL14P08A1» – kraftig og energibesparende

Fordeler med «Nilfisk Elite WCL14P08A1»:

 • «Ultra+»-filtrering
 • Allergivennlig
 • God til både harde gulv og gulvtepper
 • Ergonomisk håndtak
 • God arbeidsradius på 11,2 m
Energibesparende støvsuger
Forhandler
Pris
Les mere
Sett til
3.798 kr.
Sett til
3.798 kr.
Sett til
3.798 kr.

Dette er en støvsuger som passer til de aller fleste husstandene. «Nilfisk Elite WCL14P08A1» har en god rengjøringsevne på alle overflater, og ligger i klasse A både på harde gulv og gulvtepper.

Den ligger dessuten i energiklassen A+, noe som er en av de beste energiklassene når det gjelder støvsugere. Faktisk sparer man opptil 50 % mer energi sammenlignet med andre modeller.

Allergivennlig støvsuger

Modellen har en kraftig motor med en effekt på 650 W. Det er langt fra den kraftigste motoren man kan få tak i, men på grunn av «Nilfisk Elite WCL14P08A1» sine funksjoner fjerner den effektivt støv og smuss.

Den er utstyrt med «Ultra+»-filtrering, noe som innebærer mikrofiberstøvpose, en lufttett konstruksjon og et HEPA-filter som beskytter mot både støvmidd, dyrehår og annet støv. Denne modellen er derfor velegnet til allergikere og astmatikere.

Ergonomisk og brukervennlig støvsuger

«Nilfisk Elite WCL14P08A1» har et ergonomisk, mykt og brukervennlig håndtak som ligger godt i hånden. Du kan også klikke på enden av håndtaket for å justere håndtaket etter behov.

Arbeidsradiusen er på opptil 11,2 m, og kan derfor lett brukes på større arealer. Støvsugerposen har en kapasitet på 3,2 l, og en indikator viser når det er på tide å skifte ut posen.

Poseopphenget er dessuten både brukervennlig og ergonomisk riktig, og man kan raskt og effektivt skifte posen.

Anmeldelser og anbefalinger

God vurdering hos det danske forbrukerrådet «Tænk».


«Bosch BGS5335 Zoo’o ProAnimal» – god støvsuger på tilbud til dyrevenner

støvsuger på tilbud
Forhandler
Pris
Les mere
Sett til
2.788 kr.

Den siste i denne støvsuger test Bosch BGS5335 Zoo’o ProAnimal er Som navnet antyder, så er «Bosch BGS5335 Zoo’o ProAnimal» spesielt velegnet til de som har kjæledyr med pels der er hjemme, og til allergikere.

Den har blitt testet av uavhengige og seriøse medier i både Danmark og Sverige, og ekspertene er enige om at støvsugeren er veldig god og man får en støvsuger som gjør ordentlig rent.

Beste støvsuger til dyrehår

Denne støvsugeren følger lett alle bevegelsene til brukeren, og befinner seg i støvopptakelsesklasse A på harde gulv, mens den ligger i C for tepper.

Det høres kanskje ut som den ikke er så god på tepper, men modellen har det spesiallagde munnstykket ProAnimal Turbobørste til dyrehår som lett setter seg fast på tepper, sofaer, puter og i sprekker.

Denne børsten er særdeles kraftig, og i samarbeid med den unike utformingen børsten har, blir langt de fleste dyrehår fjernet.

Billig og bra støvsuger – også på harde gulv

«Bosch BGS5335 Zoo’o ProAnimal» er altså ikke kun velegnet i kampen mot dyrehår, men har også en ekstra styrke på fliser og parkettgulv med sprekker eller hull.

Den har en spesialbørste som er effektiv men samtidig skånsom slik at verken parkett eller fliser blir skadet.

De ulike testpanelene har også fremhevet brukervennligheten, og støvsugeren er utstyrt med en teleskopstang med utskiftbare munnstykker.

Allergivennlig

«Bosch BGS5335 Zoo’o ProAnimal» er velegnet til allergikere. Den er nemlig utstyrt med det unike HEPA-filteret som filtrerer bort alle partiklene som suges inn og renser luften fullstendig.Støvsugeren er poseløs og lett å rengjøre. Beholderen som samler opp støv og skitt kan lett tas av og tømmes etter behov, noe som gjør at du slipper å hele tiden kjøpe nye støvsugerposer.

Støvsugeren er poseløs og lett å rengjøre. Beholderen som samler opp støv og skitt kan lett tas av og tømmes etter behov, noe som gjør at du slipper å hele tiden kjøpe nye støvsugerposer.

Anmeldelser og anbefalinger

Toppkarakter hos både det svenske forbrukerrådet «Råd & Rön» og det danske forbrukerrådet «Tænk».


FAQ – Støvsuger test 

Hvilken støvsuger bør du velge? 

En støvsuger bør velges ut fra egne behov. Alt ettersom hvilken arealstørrelse du har på hjemmet, om du ønsker en allergivennlig eller strømbesparende modell. Vi anbefaler derfor at du gjennomleser vår støvsuger test og finner den som passer deg best. 

Hva bør jeg tenke på når jeg skal kjøpe støvsuger? 

Ved kjøp av støvsuger bør du være oppmerksom på støvsugerens effektivitet, brukervennlighet og størrelse. Velger du en mindre modell, vil filterposen måtte skiftes oftere og omvendt. For å ivareta støvsugeren bør filterskift utføres etter produsentens anbefalinger. 

Vil pris påvirke støvsugerens yteevne? 

Støvsugerens yteevne avgjøres av hvilket behov du har, og ikke nødvendigvis av prisen. I vår test har vi inkludert både billige og dyre støvsugere, hvor prisen ikke har påvirket verken kvalitet eller yteevne

Kilder

 • Test foretatt av det danske forbrukerrådet Tænk.
 • Test foretatt av det svenske forbrukerrådet Råd & Rön.
 • Anmeldelse av støvsugere fra den amerikanske gadgettsiden T3.com.
 • Test foretatt av det britiske ekspertnettstedet Trustedreviews.com.
 • Test foretatt av den engelske avisen The Guardian.
 • Anmeldelser av Tek.no.
 • Test foretatt av den svenske tv-kanalen SVT.
 • Test foretatt av det engelske forbrukernettstedet Goodhousekeeping.co.uk.

Leave A Reply