SodaStream test – Les hvilken sodastreamer som er best i test

0

I denne artikkelen ser vi nærmere på de aller beste brusmaskinene fra merket SodaStream, i tillegg til enkelte brusmaskiner fra alternative merker. Det er ingen tvil om at SodaStream er det dominerende merket, og i dagligdagen blir en brusmaskin like gjerne kalt en sodastream.

Vi videreformidler ekspertenes og forbrukernes vurderinger av maskinene, slik at du lettere kan finne den modellen som passer best til dine behov.

Vi har ikke testet maskinene selv, men tar utgangspunkt i tester fra blant annet det svenske forbrukerrådet «Råd & Rön», «norske TV2», det danske forbrukerrådet «Tænk», i tillegg til flere forbruker- og nettsider fra inn- og utland.

ForhandlerModellPris
SodaStream Genesis649,-
SodaStream Spirit818,-
SodaStream Power1.590,-
SodaStream Jet677,-
KitchenAid Artisan 5KSS11213.833,-
Aqvia Balance799,-

«SodaStream Genesis» – SodaStream til lav pris

Fordeler med «SodaStream Genesis»:

 • Enkel å rengjøre
 • To slitesterke flasker
 • Lager god og smakfull drikke
 • Billig sodastreamer sammenlignet med andre modeller
sodastream test

«SodaStream Genesis» er en relativt billig sodastreamer, men som fortsatt er en av de beste på markedet.

Det kullsyreholdige vannet maskinen lager er både smakfullt og holder lenge på boblene. Den har dessuten sine egne skreddersydde flasker som gjør at brusen ikke mister «futten» etter en dag eller to.

Sodastreamer med toppkarakter

Brukervennligheten er utrolig viktig når det kommer til noe man skal bruke ofte. Dette gjelder selvfølgelig også når det kommer til rengjøring. Hvis det ikke er lett å vaske en sodastreamer, så er sjansen stor for at man ikke gidder å bruke den særlig ofte.

LES OGSÅ: Vannkoker test – Oversikt over «Best i test» av vannkokere

SodaStream Genesis er en maskin testpanelet hadde stor glede av å bruke, blant annet fordi den var så lett å rengjøre.

Den har ikke så mange deler som skal tas av og vaskes, og siden det også er lett å sette inn gasspatroner og bruke flasken, får denne sodastreameren toppkarakter for brukervennlighet. 

Solid sodastreamer

Ofte er det ikke nok å bare lage én flaske brus. «SodaStream Genesis» kommer med to flasker, noe som betyr at du kan lage flere flasker samtidig. Flaskene i seg selv er solide og holdbare, og det skal en del til for at de blir ødelagte.

Maskinen er også solid og holdbar, og med en vekt på 2,4 kg står den støtt på kjøkkenbenken. Selv om den veier mye passer den også inn i mindre kjøkken på grunn av den smale og elegante formen.

Tilbakemeldinger og anbefalinger

Det danske forbrukerrådet «Tænk» kåret maskinen til et «Godt kjøp», og den har fått toppkarakter hos det svenske forbrukerrådet «Råd & Rön». Dessuten ble den utropt som testvinner hos svenske Smartson.se.


«SodaStream Spirit» – brukervennlig og billig sodastreamer

Fordeler med «SodaStream Spirit»:

 • Lett å montere både gasspatron og flaske
 • En SodaStream til en god pris
 • God og innbydende smak på brusen
billig sodastreamer

Det er lett å tilsette kullsyre til vann, men for at det skal dreie seg om en god SodaStream-maskin, så er det viktig at smaken også er god.

Med «Sodastream Spirit» er det ingen tvil blant de forskjellige testpanelene – smaken er god og innbydende. Den er faktisk også like god etter et døgn.

Lett å betjene

For at man skal ha lyst til å lage sin egen Farris eller annen type brus, så er det viktig at den er lett å bruke. Det man trenger er vann fra springen og noen få ingredienser som gasspatron og flasker.

Uten gasspatron blir det ikke mye brus, og på «SodaStream Spirit» er gasspatronen veldig lett å montere. Oppbevaringen fungerer også veldig bra, og det eneste du sånn sett behøver å tenke på er hvilken type brus du har lyst til å lage.

Brusmaskin til en god pris

Det kan fort bli dyrt hvis man hele tiden skal kjøpe en flaske brus i butikken. Derfor velger mange å bruke en brusmaskin. Det kan dog være store forskjeller i pris, også på produkter fra SodaStream.

«SodaStream Spirit» har et prisnivå som ligger midt på treet, og beviser at en god brusmaskin ikke behøver å koste så mye.

Anmeldelser og anbefalinger

«SodaStream Spirit» ble utropt som testvinner hos TV2.no, og fikk toppscore hos både det danske forbrukerrådet «Tænk» og det svenske forbrukerrådet «Råd & Rön».


«SodaStream Power» – en avansert SodaStream-maskin

Fordeler med «SodaStream Power»:

 • Elegant og stilrent design
 • Velg mellom tre nivåer i forhold til hvor mye kullsyre du vil ha i vannet
 • Enkel og brukervennlig
 • En gasspatron holder til ca. 60 liter brus
beste SodaStream

«SodaStream Power» har gjennomgått en rekke tester, og ekspertene er enige om at dette er en god maskin som imponerer med sitt flotte design og mange funksjoner.

Den koster litt mer enn de andre sodastreamerne i denne artikkelen, men det er på grunn av at maskinen er mer avansert og gir flere og mer varierte bruksområder. Det stilige og attraktive designet gjør at den vil passe inn på etterhvert kjøkken.

Velg mellom 3 nivåer

«SodaStream Power» ser allerede ved første øyekast god ut, men maskinen kan mer enn å bare se flott ut, og den har en variasjon i forhold til bruk.

LES OGSÅ: Melkeskummer test – Test av elektriske melkeskummere

Du kan selv mellom tre forskjellige nivåer, alt avhengig av hvor sprudlende du vil brusen skal bli. På det nederste og laveste nivået får vannet bare litt kullsyre, mens mellomnivået gir brus akkurat slik man kjenner det fra butikken.

Hvis du velger det øverste nivået får massevis av brus som ikke forsvinner selv når du heller brusen i glasset.

Et design som har utviklet seg med tiden

SodaStream er et merke som har vært populært i snart 40 år, men hvis vi sammenligner maskinene på åttitallet med de maskinene de produserer i dag, så er det ikke mange likhetstrekk.

Den gangen var det overhodet ikke fokus på design, noe man kan se det er i dag. I dag er det viktig at kjøkkenutstyret ser bra ut og ikke skjemmer ut på kjøkkenbenken.

«SodaStream Power» har blitt designet med nettopp dette i bakhodet; den skal se bra ut på kjøkkenet. Den har diskrete detaljer og en perfekt balanse – og de tre knappene som angir nivåene er merket med dråper som viser intervallene.

For ikke å forstyrre flyten og helhetsinntrykket, så er både gasspatronen og strømtilkoblingen gjemt.

Nok til 60 liter

Selv om SodaStream Power er en stor og mektig maskin med mange funksjoner, så er brukervennligheten fortsatt god.

Den er lett å bruke og man får fort glede av alt den kan. Du bestemmer selv hvordan brusen skal være, og hvor mye kullsyre den skal inneholde.

En patron er nok til cirka 60 l brus. Avhengig av hvor mye brus du drikker og hvor mye kullsyre du vil drikken skal inneholde, kan en patron holde i flere måneder.

Anmeldelser og anbefalinger

«SodaStream Power» har fått 5 stjerner hos Dagbladet.no, 4 av 6 stjerner hos TV2.no og 4 av 5 stjerner hos Trustedreviews.com.


«SodaStream Jet» – en rimelig SodaStream maskin i høy kvalitet

Fordeler med «SodaStream Jet»:

«SodaStream Jet» er langt billigere enn mange andre brusmaskiner på markedet, og er dessuten mer prisvennlig enn mange av de andre modellene fra SodaStream.

SodaStream tilbud

Men selv om det er snakk om en billig maskin, er «SodaStream Jet» fortsatt et kvalitetsprodukt. Den fungerer bra til alle typer brus, og resultatet holder seg sprudlende i lang tid.

Hvordan bruke SodaStream

For at man skal få forfriskende brus uten høyt sukkerinnhold ved hjelp av en SodaStream, så kreves det selvfølgelig gass.

For å få gassen ned i vannet på SodaStream Jet skal man trykke på knappen på toppen slik at kullsyren kan komme ned i vannet. Det er denne prosessen som gjør at du får vann med brus.

På denne modellen skal du bare holde knappen nede i noen få sekunder slik at det kommer en middels stor mengde kullsyre ned i vannet. Det er denne mengden som er helt perfekt for å oppnå den samme brusfølelsen du får når du kjøper ferdiglaget brus på butikken.

Miljøvennlig SodaStream-maskin

Det er mange fordeler ved å investere i en brusmaskin. Hvis du drikker mye brus, så er det helt klart billigere å lage sin egen brus det er hjemme ved hjelp av en slik maskin.

Det er også flere og flere som innser de miljøvennlige aspektene ved en brusmaskin.

LES OGSÅ: Barbermaskin test – 6 vinnere av best i test av barbermaskin

Flaskene er resirkulerbare, og du bruker de samme flaskene igjen og igjen. Dermed reduseres også behovet for at produsentene må lage store mengder flasker og bokser. Det er heller ikke dyrt å kjøpe en gasspatron, spesielt når man vet at en enkel kullsyrepatron på «SodaStream Jet» kan gi opptil 50 til 60 l brus.

Maskinen veier kun 1,6 kg, og flasken som følger med kan inneholde 1 l.

Anmeldelser og anbefalinger

5 av 6 stjerner hos TV2.no.


«KitchenAid Artisan 5KSS1121» – Vinner av «sodastream best i test»

Fordeler ved «KitchenAid Artisan 5KSS1121»:

 • Brukervennlig og høy sikkerhet
 • Justerbart kullsyrenivå
 • Stilsikkert design
 • Laget i metall
best i test SodaStream

KitchenAid lager produkter som er lett gjenkjennelige, og man kjenner igjen de klassiske linjene, fargene og designet med en gang. Det er et klassisk design, og nettopp det er det du får med «KitchenAid Artisan 5KSS1121» – i tillegg til god brusmaskin.

Denne modellen er utviklet i samarbeid med SodaStream, så maskinen er også kompatibel med kullsyrepatronene fra SodaStream.

Brukervennlig brusmaskin

«KitchenAid Artisan 5KSS1121» er en brukervennlig modell. Det er lett å justere kullsyrenivået slik at du får akkurat den mengden bobler du gjerne vil ha, og den gode kvaliteten på innholdet står i stil med følelsen man får av å bruke maskinen.

Det er mange brusmaskiner det er vanskelig å skifte gasspatron på, men det er overhodet ikke noe problem med denne maskinen.

En fortjent «best i test» av sodastreamere

«KitchenAid Artisan 5KSS1121» er testvinner hos både det svenske og danske forbrukerrådet, og det er vanskelig å finne noen feil eller mangler. Sikkerheten er også god siden modellen har en innebygd og beskyttende funksjon for feilmonterte patroner og flasker. 

Du behøver heller ikke være redd for å bruke for mye gass, siden maskinen har en sikkerhetsfunksjon som beskytter mot overtrykk. Som alle kjøkkenmaskiner fra KitchenAid, så er også denne brusmaskinen laget i metall. Det betyr at den veier en del, faktisk hele 7,5 kg.

Det er nesten tre ganger så mye som flere av de andre modellene, men det betyr også at brusmaskinen står støtt og sikkert på kjøkkenbenken.

Anmeldelser og anbefalinger

«KitchenAid Artisan 5KSS1121» er testvinner hos både det svenske og det danske forbrukerrådet, henholdsvis «Råd & Rön» og «Tænk».


«Aqvia Balance» – en alternativ sodastreamer til rimelig pris

Fordeler med «Aqvia Balance»:

 • God brusmaskin for pengene
 • Brukervennlig og lett å bruke
 • Har alle de nødvendige funksjonene
beste sodastreamer til prisen

Det er ingen tvil om at SodaStream sitter tungt på markedet, men det finnes andre merker også, som for eksempel «Aqvia Balance» fra Aqvia.

Denne brusmaskinen har blitt testet av eksperter blant annet fra norske TV2. Her var ekspertene enige om at dette er en god modell som gir forbrukeren mye for pengene.

Enkelt å dosere riktig

Det kan være flere årsaker til at folk velger å lage sin egen brus. Mange innser de økonomiske fordelene, mens andre ser på brusen de lager selv som et sunnere alternativ til variantene man kjøper på butikken. For å konkurrere med produktene man får i butikken, så er det viktig at kvaliteten er i orden.

Flere brusmaskiner lager brus som har en ettersmak som kommer av behandlingen vannet får av maskinen. En måte å unngå denne ettersmaken på er ved hjelp av riktig mengde kullsyre og en god maskin.

Ekspertene i testpanelet hos TV2 var enige om at «Aqvia Balance» laget god brus uten ettersmak, blant annet fordi det er lett å dosere riktig mengde kullsyre. Man holder bare knappen nede i tre til 4 sekunder, slik at man får en normal mengde kullsyre.

Rimelig pris

Selv om «Aqvia Balance» er en relativt billig brusmaskin, har den alle de funksjonene som skal til for å få en god opplevelse.

Det er bare å velge og vrake mellom mange forskjellige smaker, og så kan man lage akkurat den brusen man har lyst på. Flasken som følger med rommer 1 liter, men kan ikke vaskes i oppvaskmaskinen.

Anmeldelser og anbefalinger

Mest for pengene hos TV2.no.


Disse kildene har vi brukt til vår guide

Leave A Reply