Sengeramme test – finn den beste sengerammen for deg

0

En sengeramme kan være med på å sette prikken over i-en på soveromsinnredningen. En alminnelig rammemadrass kan forvandles til en elegant seng, samtidig som en sengeramme skaper et solid fundament for en god nattesøvn.

Det finnes utrolig mange forskjellige modeller og størrelser, og i denne artikkelen ser vi nærmere på sengerammer i god kvalitet som oppfyller alle krav til design og holdbarhet.

De utvalgte sengerammene nedenfor passer inn i den skandinaviske stilen, og er dessuten laget av lokalproduserte materialer fra Skandinavia. De er laget i massivt tre og produsert av danske leverandører.

Det er med andre ord snakk om produkter hvor kvalitet og design går hånd i hånd, og som kommer til å vare i mange år fremover. Nederst i artikkelen kan du dessuten lese noen gode råd når det kommer til valg av sengeramme og madrass.

ForhandlerModellDimensionerPris
Messina (Furu Olje)160 x 200 cm
180 x 200 cm
180 x 210 cm
Fra 13.198,-
Karlsson160 x 200 cm
180 x 200 cm
180 x 210 cm
Fra 10.998,-
Alma160 x 200 cm
180 x 200 cm
180 x 210 cm
Fra 15.699,-
Pippi 160 x 200 cm
180 x 200 cm
180 x 210 cm
Fra 11.498,-
Wig160 x 200 cm
180 x 200 cm
180 x 210 cm
Fra 17.999,-
Messina (Furu Hvit)160 x 200 cm
180 x 200 cm
180 x 210 cm
Fra 13.199,-

Messina sengeramme – sengeramme av massiv furu

Denne sengerammen finnes både i oljet furu og i massiv kjernebøk. Sengerammen kjennetegnes ved kvalitet i toppklasse og tidløst skandinavisk design.

Den er dessuten utrolig praktisk og har fire oppbevaringsskuffer under sengen. Dermed får du god plass til å rydde bort ting du ikke behøver å ha fremme hele tiden, som for eksempel sengetøy, laken og ekstra dyner og puter.

LES OGSÅ: Madrass test – oversikt over de beste madrassene

Den massive sengerammen av furu er svært solid og robust, noe som danner et stabilt grunnlag for en god nattesøvn.

Den er produsert av det danske firmaet «HMS Furniture Group». Og dette prisvinnende firmaet har produsert kvalitetsmøbler i Holstebro i Danmark siden 1974.


Messina Briks i hvit furu – perfekt på gjesterommet eller hybelen

«HMS Furniture Group» har produsert kvalitetsmøbler siden møbelfirmaet ble grunnlagt i 1974. De har alltid vært kjente for å designe og produsere produkter og med materialer i toppkvalitet. Denne Messina-brisken i hvitmalt furu er intet unntak.

Messina Briks i hvit furu passer spesielt godt i mindre leiligheter og hybler. De romslige skuffene under sengen gjør at man lett kan rydde bort puter og dyner slik at den kan fungere som sofa i dagtimene.

Den fungerer dessuten også perfekt som en ekstra gjesteseng på kontoret eller et annet sted i hjemmet.

Uansett hva du velger å bruke denne sengerammen til, så kan du i hvert fall være sikker på at kvaliteten er på topp, og at den holder i mange år fremover.


Karlsson, sengeramme i massiv bøk – dansk design på sitt beste

Danmark er kjent for sine evner innenfor design av møbler, og med denne Karlsson- sengerammen i massiv bøk får du dansk design i toppklasse.

Sengerammen i massiv bøk har et luksuriøst og stilrent uttrykk. Den er svært robust og solid og er en sengeramme du garantert kommer til å ha glede av i mange år.

Hvis du er glad i dansk design, eller bare glad i Danmark generelt, så er denne sengerammen perfekt for deg.

Sengerammen Karlsson er konstruert i massiv bøk, og vi vet jo at bøken er det danske nasjonaltreet, i hvert fall vet vi det nå. Designet er utpreget dansk, og med sine stilrene og enkle linjer passer den perfekt inn i de aller fleste moderne hjem.


Alma, sengeramme i massiv eik – stilfull og elegant

Hvis du er på utkikk etter en enkel og stilfull sengeramme, så er Alma sannsynligvis helt perfekt for deg. Den er laget i massiv eik, og det lyse treet gir et elegant og stilrent uttrykk.

Vinkelbenene i rustfritt stål danner en fantastisk kontrast til det naturlige treet, og hele produktet oser simpelthen av absolutt toppkvalitet.

Sengerammen har ingen skuffer til oppbevaring, men det er plass til å gjemme bort ting som ikke hele tiden behøver å stå fremme under sengen.

Husk at man går glipp av det rolige helhetsinntrykket sengen er med på å gi soverommet hvis man kan se at sengerammen blir brukt som et slags gjemmested for forskjellig rot. De enkle linjene kommer dessuten best frem hvis man har litt ekstra plass på soverommet – slik at det er mye luft rundt sengen.


Sengerammen Pippi – moderne skandinavisk design

Noe av det som kjennetegner det skandinaviske designet er naturmaterialer og enkle linjer. Nettopp det er det du får med sengerammen Pippi. Den er både moderne og klassisk og produsert av de aller beste materialene man kan oppdrive.

Hodegavlen er delt i to, og er med på å gi et moderne utseende, mens den gode plassen under sengen er med på å gi soverommet en luftig og lett stil.

Det er en sengeramme som er produsert av kvalitetsmaterialer i Danmark, og du kan være sikker på at den holder i mange år fremover. Du kan få en Pippi-sengeramme i både kjernebøk og eik.

Hvis du velger en sengeramme i eik, så er du med på å ta vare på en tradisjon som strekker seg helt tilbake til vikingtiden.

LES OGSÅ: Test av rammemadrasser – Finn den beste rammemadrassen for deg

Eik har alltid vært et materiale danskene har elsket å arbeide med på grunn av hardheten og holdbarheten. Det er dette treet som gir ekstra sterke og holdbare møbler, og hvis du velger en Pippi-sengeramme i eik, så kan du være sikker på å få en av de mest solide og holdbare sengerammene som fins.

Når det er sagt, så nedprioriterer du ikke kvalitet ved å velge en sengeramme i bøk. Bøk er det danske nasjonaltreet, og danskene har også laget kvalitetsprodukter i dette materialet i uminnelige tider.


Wig – Sengeramme i massiv eik – eksklusiv sengeramme av oljet eik

Wig er enda en sengeramme som skiller seg ut på grunn av det danske designet og de eksklusive materialene. Sengerammen er produsert i danske Salling av Jabo Møbler, et møbelfirma som har produsert møbler i aller beste kvalitet siden 1961.

Noe som kjennetegner design fra Jabo Møbler, er kombinasjonen av godt håndverk og kvalitetsmaterialer.

Dette gir deg et produkt som holder i veldig mange år fremover, og som er med på å gi produktene en eksklusiv stil. Sengerammen Wig er et godt eksempel på nettopp dette, hvor den stilfulle sengerammen i oljet eik passer perfekt inn i de fleste hjem.


Hvilken sengeramme skal man velge?

Det finnes store forskjeller på sengerammer, både når det gjelder kvalitet og pris. Ikke minst hva størrelse angår.

Det er ikke nødvendigvis lett å finne den riktige, for en sengeramme er jo tross alt selve sengens kropp, og dermed dens utseende og stil – så hvordan finner man den riktige?

Riktig materialvalg

Noe av det aller viktigste du skal bestemme deg for er hvilket materiale sengerammen skal være laget av. Det er det man først og fremst ser når man kikker på sengen, og det er det som definerer hele sengens utseende. Derfor skal du bestemme deg for om sengerammen skal være produsert i naturtre, malt tre eller metall.

Det gir jo sengen en helt annerledes stil hvis du velger det ene materialet fremfor det andre.

Hvilken størrelse?

Før du for alvor begynner å forelske deg i en bestemt sengeramme, så bør du bestemme deg for hvor stor sengen din skal være.

Ikke alle senger fås i alle størrelser, så det er godt å ha noen mål man kan gå etter. Det ville være dumt hvis du skal ha en dobbeltseng, for så å kjøpe en sengeramme på bare120×200. Denne størrelsen ville være en stor og lekker énmannsseng, men for liten for at to personer kan sove ordentlig.

Størrelsen på sengerammen er blant annet avhengig av om du har god plass på soverommet ditt eller om plassen er begrenset.

Det kommer selvfølgelig også an på om du er en eller to personer som skal dele seng. Til sist, men ikke minst, er det også avhengig av om du eller dere er større eller høyere enn gjennomsnittet.

Kvalitet og holdbarhet

Som en tommelfingerregel kan man si at kvalitet koster. Det gjør det selvfølgelig også når det dreier seg om sengerammer.

En sengeramme skal selvfølgelig være i en viss kvalitet, siden den utgjør selve fundamentet for sengen. Den skal jo gjerne også kunne holde seg både pen og stabil i flere år.

Den skal dessuten også være sterk nok til å kunne bære de madrassene, overmadrassene og så videre som du legger på den.

I tillegg kommer vekten av de som skal ligge i sengen, så alt i alt skal rammen kunne klare en viss konstant belastning.

Designet på sengerammen

Sengen din fyller typisk ganske mye på soverommet. Derfor er den i høy grad med på å skape den stilen som er der inne. Hvis du gjerne vil skape en bestemt stil, eller kanskje fremheve den du allerede har, er det viktig å gå målrettet etter en sengeramme med de riktige estetiske kvalitetene.

Skal sengerammen være rimelig nøytral i stilen sin, eller skal den tvert imot tiltrekke seg stor oppmerksomhet? Skal den stå på et soverom som innredet med en minimalistisk stil, eller skal den være i sentrum i Aladdins hule?

LES OGSÅ: Dobbeltseng guide – De beste dobbeltsengene samlet på ett sted

En sengeramme skal helst kunne spille sammen med resten av interiøret på soverommet. Det gjelder både møbler, tapet, maling, gulvteppe, parkett, puter, sengeteppe og så videre. Soverommet skal jo bokstavelig talt gjerne være drømmeværelset ditt, så det er viktig med en god harmoni.


Velg den riktige madrassen

Rammen er utrolig viktig, men det aller viktigste er tross alt selve madrassen. Det er den du skal sove på, og det er den man er avhengig av for å kunne få en god nattesøvn. Her kommer det sju gode råd for å finne den riktige madrassen som er best for deg.

1. Finn den riktige fastheten

Madrassen skal avlaste kroppen mest mulig. Se for deg at det blir tatt et bilde av ryggsøylen din. Den skal være rett både når du ligger på ryggen og på siden.

Mange madrasser er for myke fordi de med årene mister fastheten. Hvis hæler eller rumpen synker ned når du ligger i sengen, er madrassen for myk.

2. Merk om korsryggen får støtte

Legg deg på ryggen og merk om korsryggen får støtte. Hvis du merker et hulrom under ryggen, så er madrassen for hard. Du skal kunne presse hånden inn i under korsryggen, men den skal ha litt motstand. Det beste er at du føler et jevnt trykk på hele baksiden av kroppen.

3. Merk om taljen får støtte

Legg deg på siden. Taljen skal støttes slik at ryggsøylen verken buer opp eller ned. Skuldre og hofter skal synke ned i madrassen.

4. Du skal kunne snu deg uten motstand

Husk å snu deg når du prøver en madrass du eventuelt vil kjøpe. Du skal nemlig kunne snu deg lett og uten motstand. Hvis du ikke kan det, så er madrassen for myk. Generelt trenger mennesker som veier en del forholdsvis harde madrasser, mens mennesker som veier mindre trenger mykere typer.

5. Madrassen skal være 10 cm lengre enn deg selv

Kjøp en madrass som er stor nok, gjerne minst 10 cm lengre enn deg selv, og minst 90 cm bred, ellers hemmes du i bevegelsene dine når du snur deg i løpet av natten.

Behovet for plass blir ikke mindre av å være to i en dobbeltseng. Hvis dere er to, så bør den samlede bredden være minst 180 cm.

Kjøp gjerne 2 madrasser når dere kjøper dobbeltseng, slik at hver får den optimale madrassen og ikke forstyrres når den annens madrass gir seg. hvis du beveger deg mye om natten, så trenger du kanskje en virkelig stor madrass.

6. Bruk overmadrass

Vi svetter om natten, og svetten kommer ut i sengetøyet når vi sover. Derfor er det godt å vaske og lufte dynene med jevne mellomrom. Madrassen trenger også å bli beskyttet mot svette og fukt.

Bruk derfor en overmadrass som kan vaskes. Dette beskytter ikke bare madrassen, men er med på å øke støtten og komforten.

7. Det er best å sove flatt

En regulerbar seng kan være en god idé hvis du for eksempel leser og ser tv i sengen, eller trenger å holde hodet høyt fordi du enten hoster, er forkjølet eller noe helt annet. Som utgangspunkt er det likevel best å sove flatt.

Leave A Reply