Rettetang test – «Best i test» rettetengener

0

For mange kvinner er en rettetang uunnværlig, men det finnes utrolig mange forskjellige modeller å velge mellom på markedet i dag, og kvalitetene og prisene kan være svært varierende.

I denne artikkelen har vi sett nærmere på forskjellige modeller som har blitt kåret som beste rettetang i forskjellige uavhengige tester, slik at du enklere kan finne en modell i høy kvalitet.

Vi ser nærmere på hvorfor den aktuelle modellen har blitt kåret som beste rettetang, slik at du lettere kan finne en som dekker dine behov.

Vi tester med andre ord ikke modellene selv, men hvis du gjerne vil ta en nærmere titt på testene selv, så finner du lenker til alle de testene vi har brukt som grunnlag for denne artikkelen nederst på siden.

ForhandlerModellPris
GHD IV StylerFra 1.107,-
Remington S9500Fra 395,-
GHD Gold Classic StylerFra 1.547,-
GHD V Mini StylerFra 1.232,-
GHD PlatinumFra 1.324,-

«GHD IV Styler» – den beste rettetang gjennom flere år

Fordeler med «GHD IV Styler»:

 • Skrur seg av automatisk etter 30 minutter
 • To keramiske plater
 • Kan varmes opp til 185 °
 • Elegant design
 • En av verdens mest solgte modeller
beste rettetang

GHD IV Styler har gjennomgått flere forskjellige tester, og ekspertene har sett nærmere på de forskjellige funksjoner rettetangen har – i tillegg til brukervennligheten. Alle testpanelene var enige om at denne rettetangen er av god kvalitet og verdt å anbefale.

Perfekt rett eller krøllete hår

Denne rettetangen har et varmeelement som består av to keramiske plater. Disse platene sikrer en jevn oppvarming og gjør det lett å bruke rettetangen til å rette ut håret og lage flotte lokker.

Flere av ekspertene uttaler at funksjonen gir perfekt krøllete eller rett hår, og frisyren holder hele dagen.

En perfekt rettetang når man er på farten

GHD er kjente for å lage brukervennlige og funksjonelle design. Produktene deres blir brukt av profesjonelle stylister og frisører over hele verden, og «GHD IV Styler» er en av de mest solgte rettetengene på verdensbasis.

Den har også en innebygd sikkerhetsfunksjon som gjør at den skrur seg av etter 30 minutter. Man behøver derfor ikke være redd for at man har glemt å skru av rettetangen etter at man har dratt hjemmefra.

LES OGSÅ: Barbermaskin test – 6 vinnere av best i test av barbermaskin

En annen årsak til at denne modellen selger så utrolig mye på verdensbasis er den innebygde universaladapteren. Det gjør at den kan brukes over hele verden, uansett hvilken spenning det er i stikkontakten.

Du kan med andre ord alltid ta den med i bagasjen uansett hvor du drar, og alltid være sikker på at du kan bruke den på destinasjonsstedet.

«GHD IV Styler» er en billig rettetang fra GHD, men den er langt fra den billigste hvis man sammenligner med rettetenger fra andre merker. Til gjengjeld får du et kvalitetsprodukt som har alle de funksjonene som du trenger daglig.

Anmeldelser og anbefalinger

«GHD IV Styler» er kåret som testvinner hos svenske «Bäst-i-test» og har fått beste poengsum hos engelske «Good Housing Institute» – dessuten er den anbefalt av Femina.


«Remington S9500» – en billig rettetang med gode egenskaper

Fordeler med «Remington S9500»:

 • Belagt med ekte perlestøv
 • Ion-teknologi som gir et varig resultat
 • Lange plater som gir gode resultater fort
 • Temperaturinnstillinger mellom 150 og 235 °
 • Veldig billig sammenlignet med andre modeller
billig rettetang

Denne rettetangen har fått toppkarakter hos medier i både Tyskland og England, og fremheves spesielt for gjennomtenkt og godt design. «Remington S9500» er utstyrt med nyskapende plater med et dobbelt lag av keramisk belegg og ekte perlestøv.

Det høres kanskje veldig fancy ut, men dette belegget er faktisk med til å beskytte håret bedre under rettingen. Du kan selv velge hvor varm rettetangen skal være, mellom 150 og 235 °, noe som er veldig mye.

Her kommer det ekstra belegget av ekte perlestøv godt med som et ekstra beskyttende lag hvis du benytter deg av de høyeste temperaturene.

Remington rettetang er billigst

«Remington S9500» er den soleklart billigste rettetangen i denne oversikten, men den har allikevel noen utrolige egenskaper. Den gjør for eksempel at håret holder seg rett fem ganger så lenge som med andre rettetenger.

Dette skyldes delvis at ion-teknologien gir håret glans, i tillegg til de mange temperaturinnstillingene og det er nyskapende belegget. Du bør huske å være varsom med de høye temperaturene hvis du har farget eller slitt hår.

Da bør du helst unngå temperaturer over 200 ° siden det kan skade og i verste fall ødelegge håret.

En god reise-rettetang

Når du skal ut og reise, så kan du legge rettetangen i en praktisk varmebeskyttende pose. De lange platene gir gode resultater utrolig fort, og den er lett å justere og stille inn ved hjelp av en digital skjerm.

Anmeldelser og anbefalinger:

«Remington S9500» har fått toppkarakter hele tre steder, nemlig hos de to tyske testsidene «Testfazit» og «Testsieger», og hos engelske «Good Housing Institute».


«GHD Gold Classic Styler» – beste rettetang i Tyskland

Fordeler med GHD Gold Classic Styler:

«GHD Gold Classic Styler» har blitt vurdert og testet av eksperter i Tyskland, Danmark og USA, og ekspertene er enige om at dette er en effektiv og klassiske rettetang som styler håret bra.

rettetang tilbud

Oppvarmingsteknologien er hurtig også, og flere er overrasket over hvor kort tid det tar før rettetangen er klar til bruk. Man skrur den på ved hjelp av en knapp, og deretter vil den gi en lyd et par ganger frem til rettetangen er varm nok.

Som tilfellet er med nesten alle rettetengene fra GHD, så er denne modellen også temperaturinnstilt på 185 °.

2-in-1 rettetang

«GHD Gold Classic Styler» har en funksjon som gjør at den skiller seg ut i forhold til de andre modellene.

Denne funksjonen gjør rettetangen til et perfekt to-i-ett-stylingverktøy, for de keramiske platene kan skråstilles sidelengs når det kommer trykk. Det gjør at det blir mer effektivt å lage naturlige og flott frisyrer, og denne smarte vippefunksjonen er noe man virkelig får glede av hvis man lager krøller ofte.

Virker over hele verden

Hvis rettetangen fortsatt er varm, kan du sette på en beskyttelseshette i hard plast. Dermed kan du ta med deg rettetangen med en gang du er ferdig med å bruke den i stedet for å måtte vente til den blir kald.

«GHD Gold Classic Styler» er dessuten utstyrt med en universell strømforsyning som tilpasser seg uansett hvor i verden du tar den med deg.

Anmeldelser og anbefalinger:

Denne rettetangen har fått toppkarakter hos tyske «Testfazit», og er dessuten anbefalt av både amerikanske HerCampus.com og danske Pudderdåsene.dk.


«GHD V Mini Styler» – liten rettetang med store kvaliteter

Fordeler med «GHD V Mini Styler»:

 • Praktisk og liten størrelse
 • Nyskapende belegg med nanosølv
 • Skrur seg automatisk av etter 30 minutter
 • God isolasjon
ghd rettetang

Rettetangen «GHD V Mini Styler» har fått gode anmeldelser på grunn av sin effektivitet og ytelse til tross for den lille størrelsen. Den er mye mindre enn mange av sine konkurrenter, og passer perfekt for kort eller middels langt hår.

Håndtaket har den samme størrelsen som vi kjenner det fra andre størrelser, men den lille størrelsen gjør det enklere å style håret.

LES OGSÅ: «Best i test» av barnevogner – oversikt over testvinnere blant barnevogner

Rettetangen har en innebygd strømomformer, noe som betyr at du kan bruke den når som helst i hele verden uansett hvilken spenning det er i stikkontakten.

Belegg i sølv

GHD V Mini Styler fremheves også for sine keramiske plater som er belagt med et spesielt belegg i nanosølv.

Dette gjør at håret blir ekstra blankt og skinnende, samtidig som det gir et langvarig resultat og beskytter håret. Rettetangen har en fast temperaturinnstilling, hvor den varmes opp til 150 °C.

God sikkerhet

Helt siden de første rettetengene så dagens lys, har det vært en risiko for å brenne seg på tangen.

For å unngå slike brannskader jobber produsentene hele tiden med å forbedre isolasjonen, noe som også er tilfelle med denne rettetangen. For «GHD V Mini Styler» blir ikke særlig varm på utsiden, og du behøver derfor ikke være redd for å brenne deg når du lager krøller og holder på utsiden av rettetangen.

Anmeldelser og anbefalinger:

Denne modellen har fått toppkarakter hos tyske «Testsieger».


«GHD Platinum» – anbefalt i test av rettetenger

Fordeler med «GHD Platinum»:

 • Nyskapende «Tri-zone»-varmeteknologi
 • Skrur seg automatisk av etter 30 minutter
 • Klar til bruk etter 20 sekunder
 • De jevneste keramiske platene man kan oppdrive
 • Jevn temperatur på 185 °
Rettetang test

«GHD Platinum» er en av de rettetengene som får mest skryt i skjønnhetsblogger, magasiner og aviser. Det er flere ting som fremheves, spesielt rettetangens evne til å rette og style håret med en nyskapende teknologi.

Denne teknologien kalles «Tri-Zone» og beskytter håret og sikrer en jevn varmefordeling på platene. Faktisk blir opptil 50 % færre hår ødelagt, i tillegg til at man oppnår 20 % mer glans.

En av ekspertene for skjønnhetsmagasinet Allure kunne skrive under på dette, og syntes håret ble mer skinnende etter å ha brukt den. De keramiske platene er dessuten helt jevne, noe som også gir en bedre styling.

Skånsom glattetang

Rettetangen blir også fremhevet for sin brukervennlighet og funksjonelle design. Den er designet slik at du ikke behøver og klemme så hardt, noe som gjør at du får et mer jevnt resultat og samtidig unngår at håret setter seg fast i platene.

En av de tingene som gjør at «GHD Platinum» er så god til å style, er at modellen er utstyrt med noen av de jevneste platene som er tilgjengelig. Rettetangen er skånsom mot håret, og verken knekker eller ødelegger hårstråene.

Brukervennlig og sikker

Det er viktig at rettetangen ligger godt i hånden. Med sin ergonomiske utforming, nyskapende teknologi og 2,7 m lange ledning, har du alle forutsetningene for å få både rett og krøllete hår med «GHD Platinum».

I liket med andre modeller har denne rettetangen en temperaturinnstilling på 185 °. Det er den temperaturen GHD har funnet ut er den beste temperaturen for å style håret, og samtidig en temperatur som er skånsom mot håret.

LES OGSÅ: Robotstøvsuger test – vinnere av «best i test» av robotstøvsugere

Det tar ikke mer enn 20 sekunder før rettetangen er klar, og etter 30 minutter skrur den seg automatisk av.

For å øke brukervennligheten enda mer, justerer rettetangen spenningen automatisk. Det betyr at du kan bruke den hvor som helst i verden uavhengig av spenningen i stikkontakten.

Anmeldelser og anbefalinger

«GHD Platinum» har blitt kåret som «Beste kjøp» av den engelske avisen «The Independent», og er dessuten anbefalt av den engelske avisen «Daily Mail» og den engelske skjønnhetsbloggen «Bags of Beauty».


Finn den beste rettetangen for deg

Hvis du har krøller og gjerne vil ha glatt hår, eller motsatt, så kan en god rettetang være løsningen. Det finnes dog mange forskjellige modeller å velge mellom, så det kan være vanskelig å finne den riktige.

Les rettetang tester

Når du skal kjøpe ny rettetang, så er det en god idé å investere i en rettetang med god kvalitet og keramiske plater.

Disse platene er mer effektive og skånsomme mot håret ditt. Du kan derfor rolig velge en av de modellene vi har tatt for oss i artikkelen ovenfor, siden de alle er utstyrt med keramiske plater.

Alle modellene er dessuten vurdert og testet av eksperter, noe som gjør at man kan være sikker på at det er snakk om kvalitetsprodukter. Spesielt siden de blir anbefalt.

Glattejern til forskjellige behov

Vi er alle forskjellige, og derfor har vi også forskjellige behov når det kommer til rettetenger. Det er viktig at du velger en rettetang som passer til hårtypen og behovene dine.

Hvis du har et kraftig og langt hår, vil det være best å velge en rettetang med brede plater. Hvis du har lyst på en rettetang for å lage krøller, bør du velge en rettetang med mellomstore varmeplater på 2 til 2,5 centimeter.


Kilder

 • Anmeldelse av «GHD IV Styler» fra det svenske forbrukernettstedet Råd & Rön.
 • Test og vurdering av «GHD IV Styler» foretatt av Femina.
 • Test foretatt av Good Housekeeping Institute.
 • Test foretatt av den engelske avisen The Independent.
 • Vurdering av «GHD Platinum» foretatt av den engelske avisen Daily Mail.
 • Anmeldelse av «GHD Platinum» hentet fra Bags of Beauty.
 • Test av «GHD Platinum» og «GHD Gold Classic Styler» foretatt av den danske skjønnhetsbloggen Pudderdåsene.
 • Vurdering av «Remington S9500» fra de tyske testsidene Testsieger og Testfazit.
 • Test av «GHD IV Styler» foretatt av den tyske nettsiden Test.de.

Leave A Reply