Pulsklokke test – Oversikt over testvinnere blant pulsklokker

0

Det finnes utrolig mange pulsklokker på markedet i dag, og i denne artikkelen ser vi nærmere på forskjellige modeller som har gjort det godt i tester av pulsklokker i Norge og utlandet.

Hvis du velger en av de pulsklokkene vi har omtalt i denne artikkelen, så kan du være sikker på å få en modell i høy kvalitet.

Det kan likevel være store forskjeller i pris, så derfor skal du selvfølgelig overveie hva budsjettet tillater og hva du egentlig har behov for. Listen domineres av modeller fra Garmin, men listen inneholder også pulsklokker fra Suunto og Polar.

Nederst i artikkelen finner du lenker til de forskjellige testene vi har lagt til grunn for denne oversikten. På den måten kan du selv nærlese og få enda mer informasjon, hvis du har behov for det.

ForhandlerModellPris
Garmin Forerunner 235Fra 1.815,-
Suunto Spartan Sport Wrist HRFra 2.652,-
Polar M600Fra 1.696,-
Garmin Fenix 5Fra 3.740,-
Garmin Forerunner 920XTFra 5.163,-

«Garmin Forerunner 235» – en av de beste pulsklokkene

Fordeler med «Garmin Forerunner 235»:

 • Myk reim med ventilasjonshull
 • Rask GPS
 • Innebygd pulsmåler
 • Nøytralt design som også passer til hverdagsbruk
 • Større skjerm
Pulsklokke test

Denne pulsklokka ligger i mellomklassen når det gjelder pris, men til gjengjeld får man en sportsklokke av utrolig kvalitet fra en av de ledende produsentene på markedet.

Garmin oppgraderte hele sortimentet sitt av pulsklokker, og «Garmin Forerunner 235» er nettopp et resultat av dette. Skjermen har blitt større, og reimen har hull og myk utforming som gjør det enklere for håndleddet å puste.

Innebygget motivator

En pulsklokke sender et signal om at man lever et aktivt liv. Men denne typen klokke er ikke forbeholdt kun treningstimene. Her har man en klokke med også en rekke funksjoner som fint kan brukes i hverdagen.

Den har blant annet en skritteller og aktivitetsmåler og all den mosjonen du foretar deg i hverdagen kan inkluderes i det endelige regnskapet.

LES OGSÅ: Robotgressklipper test – Her er testenes vinnere

«Garmin Forerunner 235» holder deg dessuten i ørene med sin innebygde motivator. Denne funksjonen oppfordrer deg til å bevege deg dersom du har sittet for lenge i godstolen eller på kontorstolen. «Garmin Forerunner 235» har et nøytralt design, og pulsklokken passer fint som et alminnelig armbåndsur i hverdagen og på jobb.

Pulsklokke uten pulsbelte

«Garmin Forerunner 235» er en rask pulsklokke, og pulsmålingen er klar med én gang siden den er innebygd i klokken. Dette er helt klart et stort pluss i forhold til å benytte seg av et pulsbelte, siden det både er enklere og billigere.

GPS-en fungerer også optimalt, og finner posisjonen på et øyeblikk. På den måten slipper du å stå å trippe før du kan begynne på løpeturen.

Anmeldelser og anbefalinger

Har blitt kåret som testvinner hos både Iform.dk og Berlingske Tidende.


«Suunto Spartan Sport Wrist HR» – Presis Suunto-pulsklokke til rimelig pris

Fordeler med «Suunto Spartan Sport Wrist HR»:

 • Stilig og rimelig pulsklokke
 • Nøyaktig og presis pulsmåler
 • Batterilevetid på opptil 240 timer
 • Mulighet for mange forskjellige målinger
 • Vanntett ned til 100 m
Beste pulsklokke

«Suunto Spartan Sport Wrist HR» har blitt testet av tre forskjellige testpaneler, og poengsummene var i den beste halvdelen av skalaen hos alle tre. Modellen ble fremhevet for å være en solid og robust pulsklokke til en rimelig pris som gir brukeren mye for pengene.

Flott design

Et av de områdene ekspertene fremhevet ved «Suunto Spartan Sport Wrist HR», var den gode presisjonen. Denne pulsmåleren er derfor et utmerket valg for den som foretrekker en billigere sportsklokke med enkelt design og en god pulsmåler.

Her får du vite alt du trenger om hjerterytme, stressnivå og bevegelse. Designet er holdt klassisk og enkelt og den myke reimen finnes i nøytrale farger som svart og friskere farger som turkis. Forsiden består av en enkel berøringsfargeskjerm med knapper på sidene.

Pulsklokke med skritteller og mye mer

Selv om «Suunto Spartan Sport Wrist HR» er en enkel modell sammenlignet med mange andre pulsklokker, så har den mange funksjoner når det kommer til å ha oversikten over forskjellige aktiviteter.

Den gir deg mulighet for intervallfunksjoner med tid og distanse, pulsmåling på håndleddet, kaloritelling, skritteller og GPS. Klokken er dessuten vanntett ned til 100 m, og tåler fint en tur i dusjen eller i sjøen. 

God batteritid

Du kan fint gå på lengre turer med denne pulsklokken. Batteri har nemlig en levetid på opptil 240 timer hvis man ikke bruker GPS. Den sluker nemlig batteri og gjør at batteritiden kommer helt ned på 12 timer. Pulsklokken har også en tilhørende app for meldinger, og du har mulighet til å koble til «Suunto Spartan Sport Wrist HR» via blåtann.

Anmeldelser og anbefalinger:

Aktivtræning.dk kaller den et «Godt kjøp», mens «Techradar» gir den 4 av 5 mulige stjerner. Wearable.com gir den også en god karakter med 3,5 av 5 mulige stjerner.


«Polar M600» – gode anmeldelser i sportsklokke test

Fordeler med «Polar M600»:

 • Stilig design
 • Kan også brukes til å ta samtalen og høre på musikk
 • Kompatibel med både iOS og Android
 • Gir feedback og tips til treningen
 • Tilhørende app som gir tilgang til massevis av informasjon
sportsklokke test

«Polar M600» er en utrolig velfungerende pulsklokke, og de ulike en testpanelene er enige om at den har et av markedets flotteste design. Det er mange sportsklokker som har en tendens til å glemme alt om design og i stedet legge alt fokus på funksjon.

LES OGSÅ: Test av kontinentalsenger – Finn den beste kontinentalsengen her

«Polar M600» har truffet blinken veldig godt med måten både funksjon og design kombineres på. Her har man en klokke som ser veldig stilig ut og uten videre kan brukes til hverdags også.

Kan kobles til mobilen

«Polar M600» er laget til å registrere både mindre og større aktiviteter man foretar seg i løpet av dagen. En av de gode funksjonene som fremheves ved denne pulsklokken er at man kan lage sin egen aktivitetsprofil så man også kan kommunisere med mobiltelefonen og ta samtaler og høre på musikk. Pulsklokken er heller ikke forbeholdt et bestemt styresystem, men kan kobles opp mot både iOS- og Android-enheter.

Din egen personlige trener

Når man går med «Polar M600» måles pulsen konstant, og man kan bytte mellom flere forskjellige profiler, blant annet innenfor løp og ganger. Du får konstant feedback på aktivitetene dine og tips til hvordan det hele kan forbedres.

Hvis du føler du ikke sover godt nok om natten, så kan pulsklokken også overvåke søvnrytmen din. Pulsklokken har selvfølgelig innebygget GPS, slik at du kan se rutene og bevegelsene dine.

Appen er nødvendig

Flere og flere pulsklokker har en tilhørende app, noe «Polar M600» også har. Ofte kan disse appene føles litt overflødige, men ved denne modellen er den nærmest en nødvendighet for å få mest mulig ut av pulsklokkens egenskaper.

Den gir nemlig tilgang til mye informasjon, analyser, programmer og statistikk og sørger alltid for å oppdatere seg i forhold til aktiviteten på selve pulsklokken. Den er blåtannbasert og kan fungere via Wi-Fi.

Du behøver heller ikke å være redd for at klokken går tom for batteri. Hvis du ikke bruker GPS-en holder den fint i et par dager. Dog, bruker du GPS og hører på musikk samtidig, da synker batterikapasiteten til 6–7 timer.

Anmeldelser og anbefalinger

«Polar M600» får 4 av 5 mulige stjerner hos Wearable.com, Techradar.com og Trustedreviews.com.


«Garmin Fenix 5» – en vinner i «test av pulsklokker»

Fordeler med «Garmin Fenix 5»:

 • Beste treningsklokke på markedet ifølge flere eksperter
 • Passer til mange forskjellige sportsgrener
 • Kompass, barometrisk høydemåler og GPS
 • Lang batteritid
best i test pulsklokke

Fire forskjellige ekspertpanelet er enige om at dette er en veldig god pulsklokke, og er helt klart en av de beste på markedet. Den får generelt topp karakterer og har blitt kåret til testvinner 2 av 4 steder. «Garmin Fenix 5» passer til den kresne atleten som trenger mange forskjellige muligheter og funksjoner, og som krever presise målinger.

«Best i test» pulsklokke

Som følge av at denne pulsklokken er en av de aller beste på markedet, så er den heller ikke blant de aller billigste. Hvis man er villig til å betale litt ekstra, så får man en sportsklokke med det aller meste man kan forestille og ønske seg når det kommer til funksjoner, målinger og registreringer som kan maksimere utbytte og opplevelsen av treningen. Den har et flott og profesjonelt design med en rund skive, knapper på siden og utskiftbar reim.

Kan måle mange forskjellige aktiviteter

«Garmin Fenix 5» er en sportsklokke som passer til alle som dyrker sport og idrett, uansett hvilken gren dere snakkes om. Den kan måle aktiviteter og enheter innenfor mange forskjellige aktiviteter, som for eksempel jogging, løping, gangen, klatring, svømming, sykling, golf, fjellklatring og fallskjermhopping.

Man kan altså måle stort sett alle former for trening, og man kan hele tiden følge med på tider, distanse, hjertefrekvens, avstander og mye mer.

Den barometriske høydemåleren og kompasset jobber sammen med GPS-en for å gi deg helt korrekte målinger. GPS-en slår seg for øvrig automatisk på når pulsklokken vurderer at den skal brukes. Etter endt aktivitet slår den seg også automatisk av.

Beste pulsklokke på batteri

Det er viktig med et godt batteri, slik at den ikke plutselig dør midt i treningen.

«Garmin Fenix 5» har et veldig godt batteri sammenlignet med mange andre modeller, noe som også har spilt en viktig rolle i bedømmelsen. På standby kan denne pulsklokken holde helt opp til 14 dager, og hvis du bruker GPS-en holder den i opptil 24 timer. Dette er langt over gjennomsnittet og er med til å fremheve klokken gode kvalitet.

Pulsklokken kan selvfølgelig kobles til mobilen, og via den tilhørende appen «Garmin Connect» får man tilgang til en lang rekke forskjellige målinger, kunnskap og innsamling av informasjon.

Anmeldelser og anbefalinger

Den har blitt kåret som testvinner hos både Aktivtræning.dk og Outdoorgearlab.com, og har dessuten fått 4,5 stjerner av 5 hos både Wearable.com og Trustedreviews.com.


«Garmin Forerunner 920XT» – beste treningsklokke for triatlon

Fordeler med «Garmin Forerunner 920XT»:

 • Datastrøm til og fra mobilen i sanntid via blåtann
 • Nøyaktig GPS
 • Perfekt for løping, svømming og sykling
 • Kan også overvåke og registrere søvn, aktivitet og kaloriforbruk
 • Avansert og brukervennlig
beste treningsklokke

«Garmin Forerunner 920XT» henvender seg spesifikt til de som dyrker triatlon. Dette er nemlig en optimal pulsklokke for løping, sykling og svømming.

Du behøver selvsagt ikke å dyrke alle sportsgrenene for å få fullt utbytte av denne sportsklokka. Den er en av de dyre pulsklokkene i oversikten, men til gjengjeld får du en kvalitetsklokke med mange funksjoner.

Flere nye oppdaterte funksjoner

«Garmin Forerunner 920XT» er en avansert sportsklokke som kan utrolig mange forskjellige ting. Den oppgraderte modellen har alle funksjonene fra forgjengeren – i tillegg til flere nye. En av de nye funksjonene er blåtanndelen som kobler klokken sammen med mobilen din.

LES OGSÅ: Joggevogn test – Oversikt over de beste joggevognene

Ved å benytte deg av denne funksjonen kan du blant annet se tekstmeldinger og motta anrop. Dessuten kan andre følge med på treningen og resultatene dine live.

Brukervennlig og lett

Mange pulsklokker virker tunge og klumpete. «Garmin Forerunner 920XT» veier kun 61 gram og er komfortabel å ha på seg døgnet rundt. En pulsklokke signaliserer at du har en aktiv livsstil, og det flotte designet gjør at den passer like godt sammen med hverdagsklær og penklær som treningsklær.

Du kan selv bestemme hvordan skjermen skal se ut, og tallene vises med store og lettleselige tall. Klokken kobles til WiFi når du er hjemme, og det betyr at du alltid har tilgang til all informasjonen din på klokken, datamaskinen og telefonen i tillegg til andre nettbaserte tjenester.

Anmeldelser og anbefalinger

«Garmin Forerunner 920XT» har fått 10 av 10 stjerner hos både Aftenposten.no og Tek.no, i tillegg til 5 av 6 stjerner hos Aktivtræning.dk og 4,5 av 5 stjerner hos Techradar.com.


Kilder

Leave A Reply