Melkeskummer test – Test av elektriske melkeskummere

0

Det er ingenting som godt melkeskum, men det er ikke alle melkeskummerne som klarer å lage like godt og innbydende melkeskum.

Derfor har vi samlet ulike modeller som har blitt kåret som beste melkeskummer i forskjellige uavhengige tester, slik at du kan finne en melkeskummer i høy kvalitet som passer for deg.

Vi tester med andre ord ikke melkeskummerne selv. Vi har tatt utgangspunkt i en del tester foretatt av tyske testsider som Computer Bild, TestFazit og Testberichte, i tillegg til hva ekspertuttalelser fra de britiske avisene The Evening Standard og The Independent.

Hvis du har lyst til å ta en nærmere titt på de forskjellige testene vi har brukt som grunnlag for denne artikkelen, finner du lenker til testene og uttalelsene nederst p åsiden.

ForhandlerModellPris
Gastroback Latte Magic630,-
Philips CA6500862,-
Krups XL2000949,-
Severin SM 9685549,-
WMF Lineo940,-

«Gastroback Latte Magic» – den beste melkeskummeren til alle kaffetyper

Fordeler med «Gastroback Latte Magic»:

 • Perfekt til alle kaffetyper – også kakao
 • Lett å rengjøre
 • Veldig stillegående
 • Kremaktig og mykt melkeskum
beste melkeskummer

Denne melkeskummeren er gjennomtestet på flere områder av flere tyske medier og testsider, hvor den ble kåret til vinner av alle testene.

Den generelle vurderingen er at melkeskummeren «Gastroback Latte Magic» er en veldig god melkeskummer til alle kaffetyper uansett om det er snakk om cappuccino, latte macchiato, espresso eller en helt annen type.

Fantastisk skum og lett å rengjøre

«Gastroback Latte Magic» blir blant annet fremhevet for å være særdeles allsidig.

Den produserer blant annet både varmt og kaldt skum med fløyelsmyk konsistens som fremhever det aller beste ved kaffen.

Du behøver heller ikke være redd for å varme opp melken for mye slik at den får en ubehagelig bismak fordi det gode varmeelementet sørger for at temperaturen ikke kommer over 70 °.

LES OGSÅ: Kaffemaskin Test 2020 – Den beste kaffemaskinen (Testvinnere blant kaffemaskiner)

Kapasiteten ligger på 350 ml, noe som betyr at du kan lage melkeskum til flere kopper samtidig.

Slippbelegget modellen er utstyrt med, gjør det vanskeligere for melken å brenne seg fast og er enkelt å rengjøre. For å gjøre rengjøringen enda enklere, har modellen her en avtakbar spiral.

En sikker og allsidig melkeskummer

Denne melkeskummeren er som sagt allsidig, og den kan lage velsmakende skum til alle typer kaffe. Man kan selvsagt også bruke den til noe annet enn bare kaffe. Den er helt ypperlig til også å lage varm kakao til barna.

Melkeskummeren «Gastroback Latte Magic» skrur seg dessuten automatisk av og blir heller ikke spesielt varm utenpå maskinen.

Det magnetiske drivsystemet gjør at maskinen er særdeles stillegående, og det gjennomsiktige lokket gjør at det er lett å følge med på prosessen.

Anmeldelser og anbefalinger:

«Gastroback Latte Magic» er testvinner hos både det tyske «ETM Magazine» og det tyske «Technik Zu Hause», og har dessuten fått toppkarakter hos de to tyske testsidene «Testsieger» og «Testberichte».


«Philips CA6500» – en lien men god melkeskummer

Fordeler med «Philips CA6500»:

Denne modellen blir rost av eksperter på skumkvalitet, funksjoner, brukervennlighet og rengjøring.

Det tyske nettstedet «TestFazit» inkluderte «Philips CA6500» i en test med langt dyrere modeller, men det var allikevel denne lille melkeskummeren som fikk beste karakter.

billig melkeskummer

Effektiv og liten elektrisk melkeskummer

En av de tingene som fremheves som en av de beste egenskapene ved denne melkeskummeren, er faktisk den lille størrelsen.

Den har en relativt liten kapasitet på kun 120 ml, noe som er nok til enten to cappuccinoer eller en stor latte macchiato. Det er med andre ord ikke snakk om en modell som egner seg til en kaffedrikkende storfamilie, men heller til single eller par. 

Den har en god evne til å produsere melkeskum, og både skummingsprosessen og det endelige resultatet blir veldig bra. Det tar kun cirka 2 minutter å varme og skumme melken til 70 °.

Minimalistisk design

«Philips CA6500» er ikke bare en god melkeskummer, det er også en flott melkeskummer.

Designet er stramt og minimalistisk, med en kanne i høyglansplastikk i en flott svart nyanse. Det stramme designet brytes ikke av verken knapper eller display, for denne melkeskummeren har kun en enkel kontrollknapp.

Denne knappen er diskré, og hvis du gir den et kort trykk får du oppvarmet og skummet melk. Hvis du heller vil ha kaldt skum, så skal du bare holde den inne.

God brukervennlighet

Brukervennligheten er også på topp, og skulle det allikevel være noe du ikke forstår med en gang, medfølger det her en kortfattet manual skrevet på flere språk.

«Philips CA6500» er dessuten støysvak og lett å rengjøre, selv om delene ikke kan settes inn i oppvaskmaskinen.

Modellen er utstyrt med et slippbelegg som gjør det vanskelig for melkerester å sette seg fast. I tur gjør det melkeskummeren lettere å rengjøre.

Anmeldelser og anbefalinger:

Toppkarakter hos tyske «TestFazit».


Melkeskummeren «Krups XL2000» – sikker og lett å rengjøre

Fordeler med melkeskummeren «Krups XL2000»:

 • Autoslukkfunksjon og slippbelegg
 • 3 forskjellige innstillinger for cappuccino, latte og varm melk
 • Produserer mykt og kremaktig melkeskum
 • Brukervennlig
Melkeskummer tilbud

Melkeskummeren «Krups XL2000» er særdeles brukervennlig. Den har tre forskjellige innstillinger med hver sin knapp, nemlig cappuccino, latte og varm melk.

Det finnes helt klart melkeskummere som er mer avanserte, men denne automatiske modellen gjør det enkelt og raskt å spesifisere hva slags skum man ønsker.

Etter at man har valgt den skumtypen man vil ha, kan man følge med på prosessen via det gjennomsiktige lokket.

Brukervennlig og god melkeskummer

En av de avisene som har testet denne melkeskummeren, er den engelske avisen «The Evening Standard». De testet forskjellige melkeskummere for å se hvilken som var best til å produsere kafé-kaffe.

Melkeskummeren «Krups XL2000» var blant de som ble fremhevet i testen for sine gode egenskaper, ikke bare fordi den produserte godt skum som både er mykt og kremaktig, men også fordi den er så brukervennlig.

Den er ledningsfri slik at den kan stå hvor som helst – til og med i stuen – og den tar seg av all skummingen.

Sikker og lett å rengjøre

Melkeskummeren «Krups XL2000» er dessuten designet slik at man kan helle fra alle vinkler uten å søle så lett.

Den er også utstyrt med små målingslinjer på innsiden av kannen som viser hvor mye melk man skal fylle på for å få presis mengde melkeskum. Håndtaket er dessuten ergonomisk og behagelig, og gir et godt grep.

LES OGSÅ: Test av kontinentalsenger – Finn den beste kontinentalsengen her

Produsentene har dessuten laget håndtaket i en slik vinkel som gjør at man ikke brenner seg når man holder i håndtaket.

Den elektriske melkeskummeren skrur seg dessuten automatisk av og kommer med et slippbelegg som gjør det vanskeligere for melkerester å sette seg fast, og som gjør rengjøringen enklere.

Anmeldelser og anbefalinger:

Anbefalt av den britiske avisen «The Evening Standard».


Severin SM 9685 – imponerende vinner av test av melkeskummer

Fordeler med Severin SM 9685:

 • Delene kan settes i oppvaskmaskinen
 • Stålkanne med plastikkhåndtak og avtakbart lokk
 • Produserer både varmt og kaldt skum
 • Fire forskjellige temperaturinnstillinger
Melkeskummer Test

Denne modellen imponerte eksperter i både Tyskland og England. Og det var ikke kun på ett område denne imponerte, men på alle testområdene. Det inkluderer konsistens, funksjoner, brukervennlighet og rengjøring.

Kaldt og varmt skum

«Severin SM 9685» er en allsidig melkeskummer, og uansett hvilken type skum du har valgt, produserer den et godt resultat.

Den gir skum som både er mykt og kremaktig med små luftbobler, og den kan produsere både varmt og kaldt skum. Det betyr at du kan få nøyaktig den kaffen du gjerne vil ha.

Flere temperaturinnstillinger

Denne melkeskummeren er utstyrt med fire forskjellige temperaturtrinn. Avhengig av hvilken type skum du vil ha, kan du innstille den til 45 °, 55 °, 60 ° eller 65 °. Det er heller ingen problemer å lage skum eller melk til flere kopper samtidig hvis man får gjester, for modellen er stor og har en kapasitet på 700 ml.

Du behøver heller ikke å bli stående inne på kjøkkenet og preparere de forskjellige kaffedrikkene, for selve melkeskummeren er avtakbar slik at du kan ta den med deg inn i stuen.

Brukervennlig elektrisk melkeskummer

«Severin SM 9685» får også skryt for at den er brukervennlig. Selve melkeskummeren er laget i rustfritt stål, men selve håndtaket er laget av plastikk og har et godt grep.

Dermed slipper du å brenne deg på den varme stålkannen når du skal helle det lekre skummet i kaffen.

Brukervennligheten kommer dessuten til uttrykk ved at den er utrolig lett å rengjøre, og alle delene kan settes inn i oppvaskmaskinen.

Lokket kan dessuten åpnes slik at det blir lettere å helle i kakao, sirup eller andre ingredienser. Melkeskummeren er flott og ser bra ut på kjøkkenbenken, og gir dessuten inntrykk av robusthet og holdbarhet.

Anmeldelser og anbefalinger:

Modellen er kåret som testvinner hos tyske «TestFazit» og anbefalt av den engelske avisen «The Evening Standard».


Melkeskummeren «WMF Lineo» – best i test av melkeskummere i Tyskland

Fordeler med melkeskummeren «WMF Lineo»:

 • Ergonomisk håndtak med godt grep
 • Kan produsere 3 typer melkeskum
 • Enkel å rengjøre
 • God konsistens på melkeskummet
best i test melkeskummer

Melkeskummeren «WMF Lineo» har blant annet blitt testet av det tyske forbrukernettstedet «Computer Bild», hvor den ble kåret som testvinner i konkurranse med åtte andre melkeskummere fra forskjellige merker i forskjellige prisklasser.

Melkeskummerne ble vurdert på blant annet konsistens på melkeskummet, brukervennlighet og rengjøring.

Kan lage 3 forskjellige typer skum

Melkeskummeren «WMF Lineo» har blitt testet på flere forskjellige typer melk siden forskjellige melketyper gir skum av ulik kvalitet.

LES OGSÅ: Beste seng – Finn den beste sengen for deg

Testen viste at denne melkeskummeren klarte å lage et like mykt og kremaktig skum av alle typene, og det var ingen som verken var for stivt eller bløtt.

Du har også muligheten til å lage tre forskjellige typer skum, nemlig fastere, kaldt eller varmt skum.

Enkel rengjøring med slippbelegg

Denne melkeskummeren er lett å rengjøre, selv om den ikke kan settes inn i oppvaskmaskinen slik flere andre modeller kan. Det sier seg selv at siden den ikke kan settes inn i oppvaskmaskinen, så skal den være utrolig enkel å rengjøre, noe den er.

Dette er en stor fordel siden melk har en tendens til å brenne seg fast ved høye temperaturer. Det medfører ikke bare en uutholdelig stank av brent melk, men kan også være med på å legge et fast belegg på maskinen og dermed redusere yteevnen.

Melkeskummeren «WMF Lineo» er utstyrt med et slippbelegg som gjør at det er utrolig enkelt å fjerne melkerester fra maskinen.

Ledningsfri elektrisk melkeskummer

Melkeskummeren «WMF Lineo» blir også fremhevet for sine gode funksjoner som letter arbeidet. Den kan enkelt plasseres på kjøkkenet, og det pene designe gjør at den ser godt ut på kjøkkenbenken.

Den er dessuten ledningsfri og kommer med en separat 360 graders base med kabelrulle. Sikkerheten er også i orden, og melkeskummeren slår seg av automatisk når det valgte programmet er ferdig.

Håndtaket er ergonomisk designet, er solid og føles behagelig i hånden. Beholderen har en kapasitet på 250 ml, og det tar cirka 2 minutter å lage melkeskum

Anmeldelser og anbefalinger:

Testvinner hos tyske «Computer Bild».


Finn den riktige melkeskummeren for deg

Det er ingenting som smaker som en god kaffe med ordentlig skum på kafé. Dog kan det fort bli dyrt hvis man skal drikke sin daglige kaffe ute på byen.

Da kan det være smart å ha en god melkeskummer. Det er mange som tror det er vanskelig å lage en kaffe med melk der hjemme som smaker like godt som det man får ute på kafé, men det er rett og slett ikke riktig. I hvert fall hvis du har en god melkeskummer.

Det finnes mange forskjellige modeller som varierer i både kvalitet og pris, men som du kan se i presentasjonen ovenfor behøver det ikke å koste all verdens for en melkeskummer i høy kvalitet.

Det er noen modeller som kan mer enn andre, og noen er bedre på noen bestemte områder enn andre.

Det er derfor viktig at du er klar over hva du skal bruke melkeskummeren til før du kjøper den, slik at du kan finne en som passer perfekt til deg og dine behov.

Hvis du bare velger en av de melkeskummerne vi har presentert i denne artikkelen, så kan du i hvert fall være sikker på at kvaliteten er i orden.


Kilder

 • Test av 8 forskjellige melkeskummere foretatt av Tysklands største teknikk-portal på nettet, Computer Bild.
 • Test av 12 melkeskummere gjennomført av det tyske testmagasinet ETM Magazine.
 • Test foretatt av det tyske nettstedet Technik Zu Hause.
 • Analyse av brukeranmeldelser og ekspertuttalelser fra det tyske nettstedet Testberichte.
 • Test foretatt av det tyske nettstedet TestFazit.
 • Vurderinger fra det tyske nettstedet Testsieger.
 • Test av 7 forskjellige melkeskummere foretatt av den britiske tabloidavisen The Evening Standard.
 • Oversikt over de 5 beste melkeskummerne ifølge den engelske avisen The Independent.

Leave A Reply