Kjøkkenmaskin test – de beste «best i test»-kjøkkenmaskinmodellene

0

I denne artikkelen ser vi nærmere på forskjellige kjøkkenmaskin best i test – modeller av kjøkkenmaskiner som har gjort godt.

Vi har sett nærmere på uavhengige tester av ledende skandinaviske testmagasiner og aviser, og samlet de beste kjøkkenmaskin som får de beste anmeldelsene, vurderingene og anbefalingene.

Målet er å lage en enkel og lesevennlig oversikt, slik at du kan finne den beste kjøkkenmaskinen for deg og dine behov.

Hvis du har lyst til å ta en nærmere titt på de ulike testene vi har brukt som grunnlag for denne artikkelen, så finner du lenker til disse nederst i artikkelen.

Disse kjøkkenmaskiner har alle vunnet kjøkkenmaskin best i test. Se mer om dem nedenfor.

Best i test

Bosch MUM54A00

 • Fleksibel og allsidig
 • 7 hastighetsinnstillinger
 • Liten og billig kjøkkenmaskin
Flot design

Kenwood Chef KVC3170S

 • Kraftig motor på 1000 W
 • Bolle av rustfritt stål med kapasitet på 4,6 l
 • Trinnløs hastighetskontroll

«KitchenAid Artisan 5KSM125EER» – blant de flotteste og beste kjøkkenmaskinene

Fordeler med «KitchenAid Artisan 5KSM125EER»:

 • Spesielt god til pisking
 • 10 forskjellige hastigheter
 • Kan fås i forskjellige farger
 • Brukervennlig og solid
 • Deigkapasitet på 4,8 l
beste kjøkkenmaskin
Forhandler
Pris
Les mere
Sett til
5.277 kr.
Sett til
4.469 kr.
Sett til
5.999 kr.
Sett til
4.469 kr.
Sett til
4.469 kr.
Sett til
4.673 kr.

Den første kjøkkenmaskinen i denne kjøkkenmaskin test er KitchenAid Artisan 5KSM125EER.

«KitchenAid» har alltid vært kjent for å lage kjøkkenmaskiner som både er stilige og kraftige. Her er «KitchenAid Artisan 5KSM125EER» intet unntak. Den er enkel å bruke og kommer i flere forskjellige farger slik at du dermed kan finne en kjøkkenmaskin som passer sammen med, og inn i, resten av kjøkkenet.

Det er en tung og stor kjøkkenmaskin med mange funksjoner, Og maskinen leveres med mye nyttig tilbehør.

Solid og effektiv

Med «KitchenAid Artisan 5KSM125EER» får du muligheten til å lage massevis av ulike blandinger.

Motoren har en kraft på kun 300 W, men selv om dette virker veldig lite leverer maskinen ifølge ekspertene gode resultater allikevel. Den har ingen problemer med å elte og røre, men er spesielt god til å piske. Med en vekt på hele 11,2 kg kan du være sikker på at maskinen står støtt på kjøkkenbenken.

Mye tilbehør

Du kan velge mellom 10 forskjellige hastigheter, og kan dermed justere maskinen slik at den passer til hvilken deig man skal blande og elte. Deigkapasiteten ligger på 4,8 l og du kan derfor blande og elte både mindre og større porsjoner med deig.

LES OGSÅ: Airfryer test – Oversikt over de beste airfryerne

KitchenAid er spesialister på å lage kjøkkenutstyr, og du kan kjøpe massevis av ekstrautstyr til «KitchenAid Artisan 5KSM125EER». For de fleste er det likevel ikke nødvendig siden det allerede følger med en del tilbehør når maskinen kjøpes.

Anmeldelser og anbefalinger

5 av 6 stjerner hos Klikk.no og 4 av 6 stjerner i danske «Søndagsavisen».


«Bosch MUM54A00» – kompakt og billig kjøkkenmaskin fra Bosch

Fordeler med «Bosch MUM54A00»:

 • Fleksibel og allsidig
 • Liten og billig kjøkkenmaskin
 • 7 hastighetsinnstillinger
 • Flerfunksjonell arm og 3D planetarisk miksing
billig kjøkkenmaskin
Forhandler
Pris
Les mere
Sett til
1.531 kr.
Sett til
1.531 kr.
Sett til
1.531 kr.
Sett til
1.620 kr.

«Bosch MUM54A00» er mindre enn mange andre modeller, men er fortsatt ideell til de aller fleste familiene. Den er relativt liten, og fyller derfor mindre på kjøkkenbenken enn sammenlignbare modeller.

Modellen ble kåret som beste kjøkkenmaskin av det danske forbrukerrådet «Tænk», og ble spesielt fremhevet for brukervennlighet og funksjonsdyktighet.

Allsidig kjøkkenmaskin

«Bosch MUM54A00» er fleksibel og allsidig og klarer utrolig mange arbeidsoppgaver på kjøkkenet, som for eksempel pisking, elting, blanding og mye mer.

Den er dessuten utstyrt med flere hastighetsinnstillinger, slik at du hele tiden kan justere hastigheten basert på de ingrediensene du skal bruke.

Bollen har en kapasitet på 3,9 liter, noe som er mindre enn mange andre modeller. Men den rustfrie bollen burde allikevel være stor nok til en gjennomsnittlig familie.

Liten kjøkkenmaskin med praktiske funksjoner

«Bosch MUM54A00» er som sagt en fleksibel og allsidig kjøkkenmaskin, og kommer med flere praktiske funksjoner, den er for eksempel utstyrt med en flerfunksjonell arm i tillegg til noe som kalles 3d planetarisk miksing.

LES OGSÅ: Håndstøvsuger Test – Oversikt «best i test» håndholdte støvsugerne

Den flerfunksjonelle armen gjør det lettere å sette på og ta av tilbehør, og ved hjelp av et enkelt trykk kan man lett bytte ut tilbehøret underveis.

3D planetarisk miksing sørger for at selve piskingen eller blanding prosessen foregår effektivt og optimalt. Vispen beveger seg i flere retninger og rundt sin egen akse.

«Multi Motion Drive»

«Multi Motion Drive» er enda en funksjon som sørger for at motoren på 900 W jobber effektivt. Det finnes kjøkkenmaskiner som har kraftigere motorer enn «Bosch MUM54A00», men takket være «Multi Motion Drive»-funksjonen klarer kjøkkenmaskinen også vanskelige oppgaver som tunge og tykke deiger.

Anmeldelser og anbefalinger

Testvinner hos det danske forbrukerrådet «Tænk».


«Kenwood Chef KVC3170S» – Kåret til kjøkkenmaskin best i test hos danske Tænk.dk

Fordeler med «Kenwood Chef KVC3170S»:

 • 20 tilbehørsdeler
 • Effektiv og funksjonell kjøkkenmaskin med flere egenskaper
 • Kraftig motor på 1000 W
 • Trinnløs hastighetskontroll
 • Bolle av rustfritt stål med kapasitet på 4,6 l
kjøkkenmaskin tilbud
Forhandler
Pris
Les mere
Sett til
3.524 kr.
Sett til
3.372 kr.
Sett til
3.372 kr.
Sett til
3.372 kr.

Denne Kenwood kjøkkenmaskin «Kenwood Chef KVC3170» er kåret af Det danske forbrukerrådet «Tænk» til en av sine testvinnere, og danskene var svært imponerte over maskinen yteevne når det kom til de ulike anvendelsesmulighetene.

Den er utstyrt med flere ulike funksjoner, og ved hjelp av tilbehøret kan man bruke modellen til å blant annet mose, piske og røre ingredienser.

Klarer det meste

Når man kjøper en «Kenwood Chef KVC3170S» følger det med hele 20 tilbehørsdeler. Og ved hjelp av disse kan man lage mange forskjellige retter og man kan bruke maskinen til alt fra å elte brøddeig til å mose kjøtt til kjøttkaker.

Kenwood kjøkkenmaskin blir også fremhevet for sin brukervennlighet, og den er enkel å rengjøre. Alle de avtakbare delene kan puttes i oppvaskmaskinen, mens selve basen bare skal tørkes over med en fuktig klut etter bruk.

Brukervennlig

Brukervennligheten kommer også til uttrykk i designet som er enkelt og industrielt. Her er det ikke mange knapper å forholde seg til, og man kan enkelt regulere den trinnløse hastigheten med en vribryter.

Den trinnløse og variable hastighetskontrollen har en pulsfunksjon som gjør at overgangen fra lav til høy hastighet er jevn. Dette betyr ikke bare at det blir mindre søl, men at det også blir enklere å blande alle ingrediensene sammen.

For å være helt sikker på at man ikke søler, har «Kenwood Chef KVC3170S» en sprutskjerm som hindrer at det spruter fra bollen. Du kan også justere tilbehøret, slik at det har den rette høyden i forhold til hvilken oppgave maskinen skal utføre.

Kenwood kjøkkenmaskin med kraftig motor og hurtigmikser/blender

Du kan lage mange ting med denne Kenwood kjøkkenmaskinen, for når du kjøper denne maskinen får du også en hurtigmikser/blender. Det betyr at du også kan bruke kjøkkenmaskinen til å lage supper, sauser og «smoothies».

LES OGSÅ: SodaStream test – Les hvilken sodastreamer som er best i test

Den kraftige motoren på 1000 W er dessuten godt egnet til de aller fleste arbeidsoppgaver, og maskinen har ingen problemer med å elte litt tyngre brøddeiger. Bollen er laget i rustfritt stål og har en kapasitet på 4,6 l.

Anmeldelser og anbefalinger:

Testvinner hos det danske forbrukerrådet «Tænk».


«Bosch OptiMUM» – en imponerende kjøkkenmaskin fra Bosch

Fordeler med «Bosch OptiMUM»:

 • 3D-planetarisk rotasjon
 • Stor rustfri bolle med kapasitet på 5,5 l
 • Alle avtakbare deler kan vaskes i oppvaskmaskinen
 • Kraftig motor på 1100 W
kjøkkenmaskin
Forhandler
Pris
Les mere
Sett til
5.990 kr.

Den siste kjøkkenmaskinen i denne test kjøkkenmaskin er Bosch OptiMUM.

Bosch OptiMUM har imponert testpaneler i både Norge og Danmark, og begge var svært imponerte over kjøkkenmaskinens kompakte størrelse og effektivitet. Videre fremhevet de hvor enkel modellen er å betjene, og hvor god og stabil den generelt er.

Kraftig og brukervennlig kjøkkenmaskin fra Bosch

Den kraftige motoren på 1100 W gjør at kjøkkenmaskinen klarer de fleste arbeidsoppgavene på kjøkkenet på en effektiv måte. Den har blant annet blitt beskrevet som å være «sterk som en okse», i tillegg til å være allsidig og fleksibel.

«Bosch OptiMUM» kan alt fra å mose, blande, pisket, elte og røre. Kapasiteten er på hele 5,5 l, noe som betyr at man kan lage store porsjoner på én gang. Modellen er dessuten utstyrt med en skjerm hvor man for eksempel kan stille inn hvor lenge den skal arbeide.

7 hastighetsinnstillinger og pulsfunksjon

«Bosch OptiMUM» sørger for at alle ingrediensene blir grundig gjennomarbeidet både i høyden og langs kantene.

Den 3D-planetariske rotasjonen sørger dessuten for at det er enklere å lage mos og deig som er jevn og klumpfri. Den er utstyrt med sju hastighetsinnstillinger, i tillegg til en pulsfunksjon hvis man vil gi ingrediensene en ekstra runde i bollen.

Stilig og brukervennlig

«Bosch OptiMUM» har et stilrent og moderne design som gjør at den ser bra ut i de aller fleste kjøkken. Kjøkkenmaskinen er også utstyrt med en ledningsoppruller som gjør at man lett kan sette fast ledningen på maskinen slik at den kan settes inn i kjøkkenskapet.

Alle de avtakbare delene kan puttes i oppvaskmaskinen, noe som gjør at man får lyst til å bruke kjøkkenmaskinen enda mer, fordi man slipper oppvasken.

Anmeldelser og anbefalinger

5 av 6 stjerner hos danske «Gastromand» og toppscore hos Klikk.no.

FAQ

Hva kan jeg lage med en kjøkkenmaskin? 

Med en kjøkkenmaskin kan du lage nesten alt du kan tenke deg til. Du kan lage til både det salte og det søte kjøkkenet, hvor du kan blande sammen glasurer og kremer, bake brød og mikse kakedeiger, kverne kjøtt og kutte grønnsaker. 

Hvilken visp skal jeg bruke i kjøkkenmaskinen?

Ekstrautstyret til kjøkkenmaskinen din har forskjellige funksjoner. Vispen er til lettere masser som egg og smørkremer, og grinden er til litt fastere masser som sjokoladekjeks, mens kroken er til å kna og elte deiger.

Hvordan rengjør jeg kjøkkenmaskinen? 

De fleste kjøkkenmaskiners ekstrautstyr kan vaskes i oppvaskmaskinen. Du kan ta litt olje på redskapet før du bruker det, for å enklere rengjøre det når du er ferdig med matlagningen.


Kilder

 • Test foretatt av norsk TV2.
 • Test av fire kjøkkenmaskiner foretatt av den finske TV-stasjonen YLE.
 • Stor test foretatt av det danske forbrukerrådet Tænk.
 • Test av «Kenwood KVL8300S Chef XL Titanium» foretatt av danske Gastromand.
 • Test foretatt av svenske Expressen.
 • Test foretatt av den danske avisen Politiken.
 • Test av 8 kjøkkenmaskinen foretatt av svenske Smartson.
 • Test foretatt av svenske Wiseguide.
 • Anmeldelse av «KitchenAid Artisan 125» foretatt av Klikk.no.
 • Anmeldelse av «KitchenAid Artisan 125» foretatt av danske Søndagsavisen. Test foretatt av Tek.no.

Leave A Reply