Kjøkkenmaskin test – de beste «best i test»-kjøkkenmaskinmodellene

0

I denne artikkelen ser vi nærmere på forskjellige «best i test»-modeller av kjøkkenmaskiner som har gjort godt.

Vi har sett nærmere på uavhengige tester av ledende skandinaviske testmagasiner og aviser, og samlet de kjøkkenmaskinene som får de beste anmeldelsene, vurderingene og anbefalingene.

Målet er å lage en enkel og lesevennlig oversikt, slik at du kan finne den beste kjøkkenmaskinen for deg og dine behov.

Hvis du har lyst til å ta en nærmere titt på de ulike testene vi har brukt som grunnlag for denne artikkelen, så finner du lenker til disse nederst i artikkelen.

ForhandlerModellPris 
KitchenAid Artisan 5KSM125EER4.319,-
Kenwood KVL8300S Chef XL Titanium5.490,-
Bosch MUM54A001.623,-
Electrolux EKM40004.206,-
Kenwood Chef KVC3170S3.391,-
Bosch OptiMUM5.999,-

«KitchenAid Artisan 5KSM125EER» – blant de flotteste og beste kjøkkenmaskinene

Fordeler med «KitchenAid Artisan 5KSM125EER»:

 • Spesielt god til pisking
 • 10 forskjellige hastigheter
 • Kan fås i forskjellige farger
 • Brukervennlig og solid
 • Deigkapasitet på 4,8 l
beste kjøkkenmaskin

«KitchenAid» har alltid vært kjent for å lage kjøkkenmaskiner som både er stilige og kraftige. Her er «KitchenAid Artisan 5KSM125EER» intet unntak. Den er enkel å bruke og kommer i flere forskjellige farger slik at du dermed kan finne en kjøkkenmaskin som passer sammen med, og inn i, resten av kjøkkenet.

Det er en tung og stor kjøkkenmaskin med mange funksjoner, Og maskinen leveres med mye nyttig tilbehør.

Solid og effektiv

Med «KitchenAid Artisan 5KSM125EER» får du muligheten til å lage massevis av ulike blandinger.

Motoren har en kraft på kun 300 W, men selv om dette virker veldig lite leverer maskinen ifølge ekspertene gode resultater allikevel. Den har ingen problemer med å elte og røre, men er spesielt god til å piske. Med en vekt på hele 11,2 kg kan du være sikker på at maskinen står støtt på kjøkkenbenken.

Mye tilbehør

Du kan velge mellom 10 forskjellige hastigheter, og kan dermed justere maskinen slik at den passer til hvilken deig man skal blande og elte. Deigkapasiteten ligger på 4,8 l og du kan derfor blande og elte både mindre og større porsjoner med deig.

LES OGSÅ: Airfryer test – Oversikt over de beste airfryerne

KitchenAid er spesialister på å lage kjøkkenutstyr, og du kan kjøpe massevis av ekstrautstyr til «KitchenAid Artisan 5KSM125EER». For de fleste er det likevel ikke nødvendig siden det allerede følger med en del tilbehør når maskinen kjøpes.

Anmeldelser og anbefalinger

5 av 6 stjerner hos Klikk.no og 4 av 6 stjerner i danske «Søndagsavisen».


«Kenwood KVL8300S Chef XL Titanium» – Kenwoods kjøkkenmaskin vinner test i Danmark

Fordeler med «Kenwood KVL8300S Chef XL Titanium»:

 • Kraftig motor på 1700 W
 • Står støtt på kjøkkenbenken
 • «Splash-Guard»-funksjon
 • Inkludert flere deler
 • God til tunge og tykke deiger
kjøkkenmaskin best test

«Kenwood KVL8300S Chef XL Titanium» er en kjøkkenmaskin med en kraftig motor og flere forskjellige funksjoner. Det er en solid og robust kjøkkenmaskin som egner seg godt til de fleste norske husstander.

Den beste kjøkkenmaskinen til brødbaking

Denne modellen har en motor på hele 1700 W. Det betyr at det er gode muligheter til å lage mange forskjellige blandinger siden motoren er sterkt til å klare elting og røring.

Den har en deigkapasitet på 2,56 l, og med en vekt på 10,4 kg står den støtt på kjøkkenbenken. Man kan altså elte en god del deig på én gang, og maskinen er utstyrt med en spesialkonstruert deigkrok som gjør det enklere og raskere å røre og elte tyngre og tykkere deiger.

Hvis du gjerne vil elte mindre porsjoner av gangen, så har maskinen selvfølgelig heller ingen problemer med det.

Gjør prosessen enklere

«Kenwood KVL8300S Chef XL Titanium» er litt dyrere enn flere andre lignende kjøkkenmaskiner, men til gjengjeld får man en kraftig kjøkkenmaskin med flere smarte funksjoner som kan gjøre hele prosessen litt enklere. Den er for eksempel utstyrt med en «Splash-Guard»-funksjon og LED-lys.

«Splash-Guard» sørger for å beskytte mot sprut mens LED-lyset gjør at du hele tiden kan følge med i prosessen. Maskinen kommer med en blandevisp, ballongvisp, deigkrok, vanlig visp og en bolle.

Anmeldelser og anbefalinger

6 av 6 stjerner hos danske Gastromand.dk og testvinner hos teknologiavisen Tek.no.


«Bosch MUM54A00» – kompakt og billig kjøkkenmaskin fra Bosch

Fordeler med «Bosch MUM54A00»:

 • Fleksibel og allsidig
 • Liten og billig kjøkkenmaskin
 • 7 hastighetsinnstillinger
 • Flerfunksjonell arm og 3D planetarisk miksing
billig kjøkkenmaskin

«Bosch MUM54A00» er mindre enn mange andre modeller, men er fortsatt ideell til de aller fleste familiene. Den er relativt liten, og fyller derfor mindre på kjøkkenbenken enn sammenlignbare modeller.

Modellen ble kåret som testvinner av det danske forbrukerrådet «Tænk», og ble spesielt fremhevet for brukervennlighet og funksjonsdyktighet.

Allsidig kjøkkenmaskin

«Bosch MUM54A00» er fleksibel og allsidig og klarer utrolig mange arbeidsoppgaver på kjøkkenet, som for eksempel pisking, elting, blanding og mye mer.

Den er dessuten utstyrt med flere hastighetsinnstillinger, slik at du hele tiden kan justere hastigheten basert på de ingrediensene du skal bruke.

Bollen har en kapasitet på 3,9 liter, noe som er mindre enn mange andre modeller. Men den rustfrie bollen burde allikevel være stor nok til en gjennomsnittlig familie.

Liten kjøkkenmaskin med praktiske funksjoner

«Bosch MUM54A00» er som sagt en fleksibel og allsidig kjøkkenmaskin, og kommer med flere praktiske funksjoner, den er for eksempel utstyrt med en flerfunksjonell arm i tillegg til noe som kalles 3d planetarisk miksing.

LES OGSÅ: Håndstøvsuger Test – Oversikt «best i test» håndholdte støvsugerne

Den flerfunksjonelle armen gjør det lettere å sette på og ta av tilbehør, og ved hjelp av et enkelt trykk kan man lett bytte ut tilbehøret underveis.

3D planetarisk miksing sørger for at selve piskingen eller blanding prosessen foregår effektivt og optimalt. Vispen beveger seg i flere retninger og rundt sin egen akse.

«Multi Motion Drive»

«Multi Motion Drive» er enda en funksjon som sørger for at motoren på 900 W jobber effektivt. Det finnes kjøkkenmaskiner som har kraftigere motorer enn «Bosch MUM54A00», men takket være «Multi Motion Drive»-funksjonen klarer kjøkkenmaskinen også vanskelige oppgaver som tunge og tykke deiger.

Anmeldelser og anbefalinger

Testvinner hos det danske forbrukerrådet «Tænk».


«Electrolux EKM4000» – stilig testvinner blant kjøkkenmaskinene

Fordeler med Electrolux EKM4000:

 • Stilig design i en vakker rød farge
 • Inkludert to rustfrie blandeboller
 • Støysvak
 • Kraftig motor på 1000 W
 • 10 hastighetsinnstillinger
kjøkkenmaskin test

Den finske TV kanalen YLE kåret denne maskinen som testvinner, og det var flere ting som imponerte juryen.

De fremhevet blant annet det flotte designet og den vakre røde fargen, noe som gjør at den er spesielt godt egnet til å stå fremme på kjøkkenbenken, selv når den ikke er i bruk. Det var selvfølgelig ikke kun utseende som gjorde at den ble kåret til testvinner, men heller de gode resultatene i de praktiske testene.

Den er stillegående og den rustfrie stålbollen blir opplyst av et innebygd LED-lys, slik at man hele tiden kan holde øye med hva som foregår.

Blant de beste kjøkkenmaskinene til brødbaking

De fleste kjenner til hvor stressende det kan være å ha flere prosesser i gang samtidig, men kun én blandebolle som hele tiden skal rengjøres før den er klar til neste prosess.

Med «Electrolux EKM4000» blir hele prosessen enklere, siden det er faktisk følger med en ekstra blandebolle. Med en kraftig motor på 1000 W kan du være sikker på at den klarer selv de tykkeste og tyngste deigene.

Vispen kan heves og senkes i forhold til bollens bunn, og hastighetsvelgeren er opplyst slik at du lett kan velge hvilken av de ti hastighetene du vil bruke.

Anmeldelser og anbefalinger

Testvinner hos den finske kanalen YLE.


«Kenwood Chef KVC3170S» – Kåret til testvinner av kjøkkenmaskiner hos danske Tænk.dk

Fordeler med «Kenwood Chef KVC3170S»:

 • 20 tilbehørsdeler
 • Effektiv og funksjonell kjøkkenmaskin med flere egenskaper
 • Kraftig motor på 1000 W
 • Trinnløs hastighetskontroll
 • Bolle av rustfritt stål med kapasitet på 4,6 l
kjøkkenmaskin tilbud

Det danske forbrukerrådet «Tænk» kåret «Kenwood Chef KVC3170S» til en av sine testvinnere, og danskene var svært imponerte over maskinen yteevne når det kom til de ulike anvendelsesmulighetene.

Den er utstyrt med flere ulike funksjoner, og ved hjelp av tilbehøret kan man bruke modellen til å blant annet mose, piske og røre ingredienser.

Klarer det meste

Når man kjøper en «Kenwood Chef KVC3170S» følger det med hele 20 tilbehørsdeler. Og ved hjelp av disse kan man lage mange forskjellige retter og man kan bruke maskinen til alt fra å elte brøddeig til å mose kjøtt til kjøttkaker.

Maskinen blir også fremhevet for sin brukervennlighet, og den er enkel å rengjøre. Alle de avtakbare delene kan puttes i oppvaskmaskinen, mens selve basen bare skal tørkes over med en fuktig klut etter bruk.

Brukervennlig

Brukervennligheten kommer også til uttrykk i designet som er enkelt og industrielt. Her er det ikke mange knapper å forholde seg til, og man kan enkelt regulere den trinnløse hastigheten med en vribryter.

Den trinnløse og variable hastighetskontrollen har en pulsfunksjon som gjør at overgangen fra lav til høy hastighet er jevn. Dette betyr ikke bare at det blir mindre søl, men at det også blir enklere å blande alle ingrediensene sammen.

For å være helt sikker på at man ikke søler, har «Kenwood Chef KVC3170S» en sprutskjerm som hindrer at det spruter fra bollen. Du kan også justere tilbehøret, slik at det har den rette høyden i forhold til hvilken oppgave maskinen skal utføre.

Kenwood kjøkkenmaskin med kraftig motor og hurtigmikser/blender

Du kan lage mange ting med denne kjøkkenmaskinen, for når du kjøper denne maskinen får du også en hurtigmikser/blender. Det betyr at du også kan bruke kjøkkenmaskinen til å lage supper, sauser og «smoothies».

LES OGSÅ: SodaStream test – Les hvilken sodastreamer som er best i test

Den kraftige motoren på 1000 W er dessuten godt egnet til de aller fleste arbeidsoppgaver, og maskinen har ingen problemer med å elte litt tyngre brøddeiger. Bollen er laget i rustfritt stål og har en kapasitet på 4,6 l.

Anmeldelser og anbefalinger:

Testvinner hos det danske forbrukerrådet «Tænk».


«Bosch OptiMUM» – en imponerende kjøkkenmaskin fra Bosch

Fordeler med «Bosch OptiMUM»:

 • 3D-planetarisk rotasjon
 • Stor rustfri bolle med kapasitet på 5,5 l
 • Alle avtakbare deler kan vaskes i oppvaskmaskinen
 • Kraftig motor på 1100 W
kjøkkenmaskin

Bosch OptiMUM har imponert testpaneler i både Norge og Danmark, og begge var svært imponerte over kjøkkenmaskinens kompakte størrelse og effektivitet. Videre fremhevet de hvor enkel modellen er å betjene, og hvor god og stabil den generelt er.

Kraftig og brukervennlig kjøkkenmaskin fra Bosch

Den kraftige motoren på 1100 W gjør at kjøkkenmaskinen klarer de fleste arbeidsoppgavene på kjøkkenet på en effektiv måte. Den har blant annet blitt beskrevet som å være «sterk som en okse», i tillegg til å være allsidig og fleksibel.

«Bosch OptiMUM» kan alt fra å mose, blande, pisket, elte og røre. Kapasiteten er på hele 5,5 l, noe som betyr at man kan lage store porsjoner på én gang. Modellen er dessuten utstyrt med en skjerm hvor man for eksempel kan stille inn hvor lenge den skal arbeide.

7 hastighetsinnstillinger og pulsfunksjon

«Bosch OptiMUM» sørger for at alle ingrediensene blir grundig gjennomarbeidet både i høyden og langs kantene.

Den 3D-planetariske rotasjonen sørger dessuten for at det er enklere å lage mos og deig som er jevn og klumpfri. Den er utstyrt med sju hastighetsinnstillinger, i tillegg til en pulsfunksjon hvis man vil gi ingrediensene en ekstra runde i bollen.

Stilig og brukervennlig

«Bosch OptiMUM» har et stilrent og moderne design som gjør at den ser bra ut i de aller fleste kjøkken. Kjøkkenmaskinen er også utstyrt med en ledningsoppruller som gjør at man lett kan sette fast ledningen på maskinen slik at den kan settes inn i kjøkkenskapet.

Alle de avtakbare delene kan puttes i oppvaskmaskinen, noe som gjør at man får lyst til å bruke kjøkkenmaskinen enda mer, fordi man slipper oppvasken.

Anmeldelser og anbefalinger

5 av 6 stjerner hos danske «Gastromand» og toppscore hos Klikk.no.


Kilder

 • Test foretatt av norsk TV2.
 • Test av fire kjøkkenmaskiner foretatt av den finske TV-stasjonen YLE.
 • Stor test foretatt av det danske forbrukerrådet Tænk.
 • Test av «Kenwood KVL8300S Chef XL Titanium» foretatt av danske Gastromand.
 • Test foretatt av svenske Expressen.
 • Test foretatt av den danske avisen Politiken.
 • Test av 8 kjøkkenmaskinen foretatt av svenske Smartson.
 • Test foretatt av svenske Wiseguide.
 • Anmeldelse av «KitchenAid Artisan 125» foretatt av Klikk.no.
 • Anmeldelse av «KitchenAid Artisan 125» foretatt av danske Søndagsavisen. Test foretatt av Tek.no.

Leave A Reply