Kaffemaskin Test 2021 – Den beste kaffemaskinen (Testvinnere blant kaffemaskiner)

0

På denne siden ser vi nærmere på flere forskjellige kaffemaskiner som er «best i test».

De forskjellige kaffemaskinene har blitt kåret som de beste kaffemaskinene av både norske og utenlandske medier, og oversikten er ment som et hjelpemiddel for deg som ser etter en ny kaffemaskin.

I oversikten finner du kaffemaskiner i forskjellige prisklasser, slik at du lettere kan finne en som passer perfekt til deg og dine behov.

Vi har ikke testet kaffemaskinene selv, men har tatt utgangspunkt i flere forskjellige tester foretatt av både nasjonale og internasjonale uavhengige medier.

Nederst på siden finner du lenker til de ulike testene, hvis du skulle ha lyst til å ta en nærmere titt på testene selv.

ForhandlerModellPris
Braun KF7020658,-
Melitta Excellent 5.0958,-
Electrolux EKF7800649,-
Bosch TKA8013697,-
Moccamaster KBGC9822.441,-
Siemens TC86303749,-

«Braun KF7020» – Kåret til «beste kaffemaskin» i Danmark og Sverige

Fordeler med «Braun KF7020»:

 • Stilig og elegant
 • «Opti Brew»-system sørger for optimal kaffebrygging
 • Enkelt og brukervennlig LCD-kontrollpanel
 • Velg selv styrken ved hjelp av «Coffee Strength Selector»
Kaffemaskin Test

Dette er en kaffemaskin som imponerte testpanelene i både Sverige og Danmark. Det er en klassisk kaffemaskin som brygger en god, gammeldags filterkaffe, og maskinen er både brukervennlig og stilig.

Moderne og klassisk

«Braun KF7020» er en klassisk kaffemaskin i moderne og stilriktig design. Den har en flott svart farge, og designet er minimalistisk og elegant. Her er det ikke snakk om for mange forstyrrende knapper eller detaljer.

Den har en LCD-skjerm med kontrollpanel øverst på maskinen, og kannen er plassert under dette. Skjermen er moderne og brukervennlig, og det er lett å benytte seg av de forskjellige funksjonene.

Selv om «Braun KF7020» er en klassisk kaffemaskin, så finnes det flere moderne funksjoner, som blant annet tidsur.

LES OGSÅ: Robotstøvsuger test – vinnere av «best i test» av robotstøvsugere

På den måten kan du alltid være sikker på å få en friskbrygget kopp deilig kaffe når du står opp om morgenen. Du kan dessuten selv bestemme hvor sterk kaffen skal være ved hjelp av panelet.

Her er det heller ingen problemer hvis du har gjester på besøk, for maskinen har en kapasitet på opptil 12 kopper per tank, men du kan selvsagt også velge å brygge bare 1 eller 2 kopper, hvis du ønsker det.

Den smarte funksjonen «Aroma Carafe» sørger for at kaffen holder seg varm, hvis du ikke drikker alt med en gang.

Perfekt kaffe

«Braun KF7020» brygger kaffe som både er passe varm og som har riktig bryggetid mellom vann og kaffebønner takket være «Opti Brew»-systemet.

Dette systemet holder nemlig øye med både bryggetemperaturen og bryggetiden slik at den mest velsmakende kaffekoppen brygges.

Anmeldelser og anbefalinger

«Braun KF7020» ble kåret som testvinner hos det danske forbrukerrådet «Tænk», i tillegg til å bli kåret som testvinner hos det svenske forbrukerrådet «Råd & Rön».


«Melitta Excellent 5.0» – Blant de beste kaffemaskinene

Fordeler med «Melitta Excellent 5.0»:

 • Den skrur seg automatisk av
 • Klassisk kaffemaskin i kompakt design
 • Brygger en hel kanne på under 6 minutter
 • 2 varmeelementer
 • Aromakontroll
beste kaffemaskin

Vi elsker klassisk og god kaffe i Skandinavia, og det er derfor interessant å også høre hva våre svenske og danske naboer syns om forskjellige kaffemaskiner.

«Melitta Excellent 5.0» er en helt klassisk kaffemaskin som har imponert både svenskene og danskene, og det er selvfølgelig derfor også en maskin vi nordmenn også burde ta en nærmere kikk på.

Gammeldags men allikevel kompakt kaffemaskin

«Melitta Excellent 5.0» er en av de mest enkle og kompakte filterkaffemaskinene på markedet, selv om den ikke har samme fokus på eleganse og minimalistisk design som mange av konkurrentene.

Alle delene er svært godt synlige, men på grunn av den kompakte størrelsen passer maskinen perfekt til de som ikke har så mye plass på kjøkkenet. 

Særdeles effektiv

Maskinen er som sagt kompakt, og vanntanken har kun en kapasitet på 1,25 liter. Det betyr at du får omtrent 10 kopper kaffe, en full kanne. Til gjengjeld er den effektiv. «Melitta Excellent 5.0» har 1525 watt i effekt, og det tar kun 5 minutter og 25 sekunder å brygge en hel kanne!

Du behøver heller ikke å drikke det hele på en gang, for «Hold Varm»-funksjonen sørger for at kaffen ikke blir kald med det første.

Flere gode funksjoner

Selv om det er en klassisk og nærmest gammeldags kaffemaskin, så har «Melitta Excellent 5.0» flere gode funksjoner. Den har for eksempel to ulike varmeelementer – ett til selve bryggingen og ett for å holde kaffen varm etter at den er ferdigbrygget.

Dessuten er kaffemaskinen utstyrt med aromakontroll, noe som sørger for at resultatet alltid blir perfekt – uansett om du brygger et par kopper eller en hel kanne.

Du behøver heller ikke å bekymre deg for om du husket å skru av kaffemaskinen eller ikke, for «Melitta Excellent 5.0» skrur seg automatisk av etter 40 minutter uten bruk.

Anmeldelser og anbefalinger

Maskinen fikk toppkarakter hos både det svenske forbrukerrådet «Råd & Rön» og det danske forbrukerrådet «Tænk».


«Electrolux EKF7800» – Kaffemaskin med god kapasitet

Fordeler med «Electrolux EKF7800»:

 • God kapasitet
 • Utstyrt med tidsur
 • Brygger en hel kanne på 12 minutter
 • «Pre Advantage»-filter
Billig kaffemaskin

Denne modellen ble kåret som testvinner hos både det svenske og det danske forbrukerrådet. Det er det flere forskjellige årsaker til, blant annet fordi den har gode bryggeevner, er brukervennlig, har godt design og flere gode funksjoner.

Enkel og klassisk kaffemaskin

«Electrolux EKF7800» er en tradisjonell kaffemaskin. Det er snakk om en enkel og flott kaffemaskin i rustfritt stål som brygger filterkaffe.

Maskinen er selvsagt designet slik at den er enkel å bruke. Den er dessuten rimelig rask, og det tar kun 12 minutter å brygge en hel kanne. Kapasiteten er også på topp. Vanntanken rommer hele 1,65 liter, noe som tilsvarer 12 kopper.

Velsmakende kaffe hver gang

Selv om «Electrolux EKF7800» er en klassisk kaffemaskin, så kan den mer enn å bare lage filterkaffe. Den kommer nemlig med en såkalt aromavelger, noe som betyr at du har mulighet til å bestemme hvor sterk du vil kaffen skal være.

LES OGSÅ: Test av rammemadrasser – Finn den beste rammemadrassen for deg

For å sørge for velsmakende kaffe hver eneste gang, er kaffemaskinen utstyrt med et innebygget vannfilter som kalles «Pre Advantage». Dette filteret sørger for best mulig filtrering, i tillegg til å holde maskinen ren.

«Electrolux EKF7800» har dessuten en oversiktlig og brukervennlig LCD-skjerm som sørger for at du hele tiden kan holde deg orientert.

Få frisk kaffe når du vil

En av de smarte funksjonene «Electrolux EKF7800» er utstyrt med, er tidsuret. Det betyr at du kan sette kaffemaskinen til å brygge kaffe når du har lyst.

På den måten kan du alltid være sikker på at det står friskbrygget kaffe klar når du står opp om morgenen.

Anmeldelser og anbefalinger

Testvinner hos det danske forbrukerrådet «Tænk», i tillegg til testvinner hos den svenske forbrukerorganisasjonen «Råd & Rön».


«Bosch TKA8013» – En billig og god kaffemaskin fra Bosch

Fordeler og ulemper med «Bosch TKA8013»:

Hvis man gjerne vil ha en solid og brukervennlig kaffemaskin som lager god kaffe, så er «Bosch TKA8013» et godt valg.

Den har blant annet blitt kåret som «best i test» av det danske forbrukerrådet «Tænk», og er dessuten anbefalt av testmagasiner og sider i både Sverige og Norge.

Bosch kaffemaskin

Automatisk avkalkningsprogram

«Bosch TKA8013» Lager for først og fremst god kaffe, men den fremheves også fordi den har en funksjon som mange av de andre kaffemaskinene ikke har, nemlig et automatisk avkalkningsprogram.

Det gjør at det er utrolig enkelt å fjerne kalk når det trengs, noe som gjør at brukervennligheten blir enda bedre.

Vanntanken er dessuten avtakbar, noe som gjør det enkelt å fylle vann i den. Den er dessuten rask til å brygge kaffe, og tiden forkortes automatisk hvis det er vann til mindre enn 4 kopper i tanken.

Anmeldelser og anbefalinger:

Testvinner hos både «Icakuriren» og det danske «Tænk», i tillegg til å være anbefalt av både «Råd & Rön» og Dinside.no.


«Moccamaster KBGC982» – Kaffemaskin best i test

Fordeler med «Moccamaster KBGC982»:

 • Luksuriøs modell
 • Indikator for kalk
 • Automatisk avskruing
 • 2 Varmeelementer
 • Brygger en hel kanne på under 6 minutter
 • Optimale temperaturforhold for brygging
Kaffemaskin best i test

Moccamaster har laget kaffemaskiner som har blitt kåret som beste kaffemaskin mange ganger. Og «Moccamaster KBGC982» er intet unntak.

Kaffemaskinen har blant annet blitt testet i både Sverige og Danmark, og kåret som «best i test» blant kaffemaskiner begge steder.

2 varmeelementer og rask brygging

Moccamaster er et særdeles populært merke, og de aller fleste kaffeentusiaster har hørt om det. «Moccamaster KBGC982» tilhører det litt dyrere segmentet av kaffemaskiner, men så får man til gjengjeld en kaffemaskin av utrolig god kvalitet.

Maskinen har et tradisjonelt og klassisk design, og ligner de maskinene vi ser på eksklusive kaffebarer. Den har en vanntank på 1,25 liter, noe som tilsvarer 10 kopper.

LES OGSÅ: Airfryer test – Oversikt over de beste airfryerne

Det er med andre ord ikke den største maskinen på markedet, men til gjengjeld er den usedvanlig rask. Det tar nemlig bare under 6 minutter å brygge en hel kanne!

Og du behøver ikke å drikke hele kanne med én gang, for «Moccamaster KBGC982» er utstyrt med 2 varmeelementer. Det betyr at du kan holde kaffen varm lenge etter at den er ferdig brygget.

Gode funksjoner

«Moccamaster KBGC982» har temperaturkontroll, noe som sikrer optimale forhold mellom vann og temperatur. Kaffen blir brygget mellom 92 og 96 grader, noe som gir kaffen den aller beste smaken.

De holdbare varmeelementene sørger for at denne varmen opprettholdes konstant.

Kaffemaskinen er dessuten utstyrt med en indikator for når det er på tide å rense den for kalk, i tillegg til en smart funksjon som automatisk skrur den av.

Det betyr at du ikke behøver å bekymre deg for om du husket å skru av kaffemaskinen eller ikke. Inaktiv i 45 minutter, og den skrur seg av.

Anmeldelser og anbefalinger

Maskinen fikk toppkarakter hos både det svenske forbrukerrådet «Råd & Rön» og det danske forbrukerrådet «Tænk».


«Siemens TC86303» – Kåret til «beste kaffemaskin» i Tyskland

Fordeler med «Siemens TC86303»:

 • Brukervennlig og lett å rengjøre
 • Går automatisk i ventemodus
 • 2 varmeelementer
 • Tidsur
 • Dryppstoppfunksjon
kaffemaskin

Denne kaffemaskinen blir blant annet fremhevet for å brygge velsmakende kaffe raskt, i tillegg til å ha to varmeelementer.

Generelt er de tyske og svenske testpanelene enige om at man får mye for pengene hvis man investerer i en «Siemens TC86303».

Lett å rengjøre

Noe som er et problem for mange, er at kaffen blir sur hvis man lar den stå i kaffemaskinen for lenge. Men her er det ikke noe problem, for «Siemens TC86303» har en innebygget sensor som justerer temperaturen for å holde den optimal.

Maskinen kommer dessuten med et tidsur slik at du kan få friskbrygget kaffe når du står opp om morgen. Kannen rommer 1,25 liter, men ved hjelp av den såkalte «AromaSensePlus»-funksjonen får du like god kaffe selv om du brygger mindre.

Brukervennlig

En kaffemaskin skal være brukervennlig, og det innebærer blant annet at den skal være lett å rengjøre.

«Siemens TC86303» er laget slik at du enkelt kan fjerne vanntanken og flytte filterbeholderen til siden, slik at den er lett og praktisk å holde maskinen ren.

Filterholderen har dessuten en automatisk dryppstoppfunksjon som aktiveres når kannen fjernes. Dessuten går maskinen automatisk i ventemodus hvis du glemmer å skru den av.

På den måten behøver du ikke å engste deg for om du har skrudd av maskinen eller ikke før du går i seng eller på jobb.

Anmeldelser og anbefalinger

Testvinner hos både det danske forbrukerrådet «Tænk» og hos det tyske testmagasinet «Stiftung Warentest».


Kilder

 • Test foretatt av det danske forbrukerrådet Tænk.
 • Test av 24 ulike kaffemaskiner utført av det svenske testmagasinet Råd & Rön.
 • Test utført av den uavhengige norske avisen Dinside.no.
 • Test utført av det svenske forbrukernettmagasinet Icakuriren.se. Test utført av Tysklands største testmagasin Stiftung Warentest.

Leave A Reply