Håndstøvsuger Test – Oversikt «best i test» håndholdte støvsugerne

0

Det finnes utrolig mange støvsugere på markedet i dag, både håndholdte støvsugere så vel som tradisjonelle støvsugere. For mange er spørsmålet om man kan klare seg med en håndholdt støvsuger i stedet for en alminnelig og klassisk modell.

Det er stor forskjell på støvsugere, både håndholdte og tradisjonelle, både når det gjelder funksjon og kvalitet.

I denne artikkelen kikker vi nærmere på modeller som har blitt kåret til å være «best i test» blant håndstøvsugere av en rekke ledende skandinaviske nettsider og andre medier.

Hensikten med denne artikkelen er å gi deg en full oversikt over de beste håndholdte støvsugerne på markedet i dag.

Siden vi ikke selv foretar testene, tar vi utgangspunkt i de testene som vi har tilgang til fra de forskjellige mediene. Hvis du har lyst til å ta en nærmere titt på testene, kan du finne lenker til dem nederst på siden under kildeanvisningene.

ForhandlerModellPris
Bosch BCH7ATH32K Athlet UltimateFra 2.995,-
Dyson V8 AbsoluteFra 3.990,-
Bosch Athlet BBH52550Fra 1.990,-
NILFISK Handy SticvacFra 1.079,-
Dyson V6 AnimalproFra 3.229,-
Nilfisk Handy PremiumFra 899,-

«Bosch BCH7ATH32K Athlet Ultimate» – kåret til «best i test» av håndstøvsugere

Fordeler med «Bosch BCH7ATH32K Athlet Ultimate»:

 • Poseløs håndholdt støvsuger med kapasitet på 0,9 liter
 • Batteritid på omtrent 75 minutter
 • Patronfilter med «PureAir»-membran
 • 3 forskjellige hastigheter
 • «SensorControl» som overvåker rengjøringsevnen
Håndstøvsuger Test

Denne håndholdte støvsugeren har fått utrolig gode anmeldelser av eksperter og testpaneler i både Danmark og England, og støvsugeren blir fremhevet på flere forskjellige områder.

Den er effektiv til flere oppgaver, som for eksempel oppsamling av dyrehår og fungerer også godt i trapper.

En håndstøvsuger fra Bosch med en effektiv og holdbar motor

«Bosch BCH7ATH32K Athlet Ultimate» har en effektiv motor som er kjent for effektiv yteevne og lang holdbarhet.

Modellen kommer dessuten også med et elektrisk munnstykke som er velegnet til bruk på alle slags gulv, noe som betyr at den fungerer på de aller fleste underlag i hjemmet.

Den kan innstilles på 3 forskjellige hastigheter, alt etter hvor skittent det er, og den innebygde «SensorControl» overvåker jevnlig modellens rengjøringsevne.

Praktisk håndholdt støvsuger

Støvsugeren er poseløs, og du slipper derfor for å hele tiden kjøpe og installere nye poser. Når beholderen på 0.9 liter er full, tar du simpelthen bare av beholderen og tømmer den i søpla.

«Bosch BCH7ATH32K Athlet Ultimate» er dessuten utstyrt med et effektivt Li-Ion-batteri som har lang holdbarhet og varer i omtrent 75 minutter før det må lades opp igjen.

LES OGSÅ: Beste seng – Finn den beste sengen for deg

En lettlest indikator på siden forteller deg når det er på tide å lade den opp igjen. Det følger også med praktisk tilbehør som for eksempel fugemunnstykke, møbelmunnstykke, en justerbar skulderstropp og en adapter med slange.

Ren luft

Støvsugeren fremheves for sin brukervennlighet, og «Bosch BCH7ATH32K Athlet Ultimate» er både lett og fleksibel. Den veier ikke mer enn 3,7 kilo, og fungerer i trådløs tilstand med en LED-indikator for høyere fleksibilitet.

Du behøver heller ikke å engste deg for at den luften den blåser ut er skitten, siden håndstøvsugeren er utstyrt med et patronfilter med en «PureAir»-membran som hele tiden sørger for at den blåser ut ren og frisk luft.

Anmeldelser og anbefalinger

«Bosch BCH7ATH32K Athlet Ultimate» er kåret til «Best Buy» hos det engelske testmagasinet Which.co.uk, og har fått 96 av 100 poeng hos det britiske magasinet «Good Housekeeping Institute». Dessuten får den gode anmeldelser hos det danske forbrukerrådet «Tænk».


«Dyson V8 Absolute» – kåret til «best i test» av håndstøvsugere

Fordeler med «Dyson V8 Absolute»:

 • Mange munnstykker og to støvsugerhoder
 • Er velegnet til allergikere
 • Godt batteri
 • 2-i-1 håndholdt støvsuger
 • Lav vekt
best i test håndstøvsuger

Som man kan se de anmeldelsene og anbefalingene nederst, så er dette en modell som har imponert i alle de testene den har vært med i. Den eneste kritikk man har kunnet finne er at den er relativt dyr, men man får tross alt virkelig valuta for pengene.

Det er en såkalt 2-i-1 støvsuger som består av en håndstøvsuger og en smart støvsuger med skaft, slik at du også kan bruke denne håndholdte støvsugeren som en helt vanlig og klassisk støvsuger.

To støvsugerhoder og mange munnstykker

«Dyson V8 Absolute» for mye ros for sin brukervennlighet, og det er veldig lett å bytte mellom de ulike munnstykkene som følger med.

Denne håndholdte støvsugeren er dessuten den modellen på markedet som kommer med flest munnstykker, noe som betyr at det er lett å tilpasse for støvsuging rundt til ulike behov. Den har dessuten to forskjellige støvsugerhoder – et til tepper og et til gulv.

Begge er lave nok til at de enkelt kommer til under sofaer og andre møbler. Ifølge testene utfører begge hodene oppgavene sine svært godt.

Godt batteri

«Dyson V8 Absolute» veier veldig lite, og har en maksvekt på 2,6 kg. Hvis du bare bruker støvsugerdelen og et av de mindre munnstykkene kommer vekten helt ned på 1,5 kg.

Den har to forskjellige innstillinger, nemlig «standard» og «maks». Et fulladet batteri gir 25 minutter støvsugertid med standardinnstillingen.

Hvis du bruker de små munnstykkene kan du få en batteritid på opptil 40 minutter. Det er enkelt å holde seg orientert om hvor mye batteri som er igjen.

Støvsugeren er nemlig utstyrt med en liten indikator med tre lys som indikerer hvor mye strøm det er igjen. Når det er på tide å lade støvsugeren begynner det siste lyset å blinke.

Poseløs og allergivennlig håndholdt støvsuger

«Dyson V8 Absolute» er utstyrt med et vaskbart HEPA-filter som effektivt fjerner allergener og andre mikroskopiske partikler. Dette gjør modellen velegnet for allergikere.

Denne håndholdte støvsugeren er dessuten poseløs, og den gjennomsiktige beholderen gjør at du enkelt kan se når den skal tømmes. Alle filtrene er vaskbare, og det er enkelt å ta av og sette på beholderen.

Anmeldelser og anbefalinger

5 av 5 stjerner hos følgende medier: Det engelske «dingse»-magasinet T3.com, det engelske magasinet Trustedreviews.com, den engelske avisen «The Guardian» og det engelske nettmagasinet Expertreviews.co.uk. Dessuten har «Dyson V8 Absolute» fått toppkarakter hos Tek.no.


«Bosch Athlet BBH52550» – håndstøvsuger fra Bosch med lang batteritid

Fordeler med «Bosch Athlet BBH52550»:

 • God sugeevne
 • Lang batteritid
 • 0,9 l beholder
 • God filtrering av utblåsingsluften
håndstøvsuger med lang batteritid

«Bosch Athlet BBH52550» er en håndstøvsuger som er både populær blant eksperter og forbrukere.

Selv om denne modellen utelukkende er ment som et alternativ til den tradisjonelle støvsugeren, blir den fremhevet for både kvalitet og effekt.

God sugeevne

«Bosch Athlet BBH52550» gir deg ikke muligheten for å ta ut selve støvsugerenheten slik at du kan bruke den som en håndstøvsuger. Men allikevel er sugeevnen vesentlig bedre enn i mange såkalte 2-i-1 modeller.

Du har også muligheten til å montere et særdeles godt støvfilter i denne modellen som rengjør utblåsingsluften nesten like godt som de allergivennlige HEPA-filtrene. Støvsugeren kan med andre ord også fint brukes av allergikere.

Håndholdt Bosch -støvsuger med lang batteritid

Mange av de nyeste støvsugerne som produseres i dag er poseløse, noe som også er tilfelle med «Bosch Athlet BBH52550».

Beholderen har en kapasitet på 0,9 l og kan vaskes og renses etter bruk. Batteriet varer i hele 50 minutter, noe som er langt mer enn sammenlignbare modeller.

Til gjengjeld er oppladningstiden rimelig lang. Her tar det 6 timer før støvsugeren er fulladet igjen. Oppbevaring er ikke noe problem siden støvsugeren kan stå av seg selv.

Anmeldelser og anbefalinger

«Bosch Athlet BBH52550» er kåret til testvinner hos «Norges Tekniske Ukeblad» – TU.no.


«Nilfisk Handy Sticvac» – en håndholdt støvsuger anbefalt av forbrukere

Fordeler med «Nilfisk Handy Sticvac»:

 • Beholder med kapasitet på 0,5 liter
 • Batteritid på 35 minutter
 • Fleksibel
 • 2-i-1 modell med innebygd håndstøvsuger

Den danske produsenten Nilfisk har vært kjent for å lage kvalitetsstøvsugere i mange år, og denne batteridrevne stav- og håndstøvsugeren er definert en av de beste på markedet.

«Nilfisk Handy Sticvac» er en av de billigere 2-i-1-støvsugerne på markedet, og utmerker seg med mange positive anmeldelser og tilbakemeldinger fra både eksperter og forbrukere.

God batteritid

Mange av de beste håndholdte støvsugerne på markedet bruker lang tid på selve oppladningen.

«Nilfisk Handy Sticvac» er en av de kjappere, og etter 4 timer er batteriet fulladet, noe som gir deg en driftstid på omtrent 45 minutter, noe som er imponerende i forhold til sammenlignbare modeller. Støvsugeren er dessuten veldig fleksibel, og fungerer derfor godt til hytta, mindre leiligheter og campingvognen.

LES OGSÅ: Robotstøvsuger test – vinnere av «best i test» av robotstøvsugere

Man kommer lett til alle krikene og krokene, og beholderen med kapasitet på 0,5 liter kan enkelt tas av og tømmes.

Anmeldelser og anbefalinger

«Nilfisk Handy Sticvac» har fått gode anmeldelser fra flere ulike hold, blant annet 4,6 stjerner av 5 mulige fra forbrukerne hos «WhiteAway».


«Dyson V6 Animalpro» – den beste håndstøvsugeren for dyreeiere

Fordeler med «Dyson V6 Animalpro»:

 • Allergivennlig og spesielt effektiv for dyrehår
 • Særdeles fleksibel og brukervennlig
 • 2-i-1 støvsuger
 • Veier kun 2,1 kg
beste håndstøvsugeren

«Dyson V6 Animalpro» blir fremhevet som en håndstøvsuger i særklasse, og har en effektivitet og betjening som er fantastisk. Testene fremhever dessuten fleksibiliteten som er veldig følsom i forhold til selv små bevegelser i håndleddet.

Det er en 2-i-1 støvsuger som består av en vanlig håndstøvsuger og skaft som til sammen kan brukes som en helt alminnelig støvsuger.

Bli kvitt dyrehårene

Modellen har to støvsugerhoder, og støvsugerhodet for gulv er utrolig mykt og laget i et materiale som gjør at støvsugeren ikke riper eller skader gulvene.

Begge er effektive når det kommer til å fjerne smuss og støv, og støvsugerhodet til tepper blir spesielt fremhevet for å være effektivt til å fjerne dyrehår.

Hvis du synes det er vanskelig å holde teppene rene og frie for dyrehår, så er dette støvsugeren for deg.

Velegnet til allergikere

«Dyson V6 Animalpro» er en fleksibel støvsuger og har ingen problemer med å støvsuge i hjørner eller på trappene. Den veier dessuten utrolig lite, kun 2,1 kg, noe som betyr at det ikke er noe problem å ta med seg støvsugeren rundt omkring i huset.

Når du kjøper «Dyson V6 Animalpro» følger det også med flere forskjellige typer munnstykker som passer til enhver situasjon.

Munnstykkene er enkle å ta av og på, og akkurat som tilfellet er med holderen, løsnes og festes de enkelt med et lite klikk. Støvsugeren har en kapasitet på 0,4 l og har to forskjellige innstillinger: Standard og maks. Batterilevetiden er på 20 minutter og det tar cirka 210 minutter å lade den helt opp.

«Dyson V6 Animalpro» har et vaskbart HEPA-filter som effektivt fjerner allergener og andre mikroskopiske partikler, noe som gjør at støvsugeren er velegnet til hjem med allergikere.

Anmeldelser og anbefalinger

«Dyson V6 Animalpro» har fått 5 stjerner av 5 mulige hos det engelske nettmagasinet Expertreviews.co.uk, og 4,5 av 5 stjerner hos det engelske magasinet Trustedreviews.co.uk. Modellen har i tillegg fått toppscore hos det tyske magasinet Testberichte.de.


«Nilfisk Handy Premium» – liten og praktisk håndholdt støvsuger

Fordeler med «Nilfisk Handy Premium»:

 • Liten, praktisk og kompakt
 • God sugeevne
 • Veier kun rett over 1 kg
liten håndholdt støvsuger

«Nilfisk Handy Premium» har en kapasitet på 0,5 l og er særdeles enkel å både vaske og tømme.

Driftstiden er på cirka 20 minutter, og det tar cirka 4 timer å lade støvsugeren helt opp – men du behøver ikke å vente så lenge for å bruke den, for allerede etter 1 times lading kan du bruke den igjen uten at det skader batteriet.

Støvsugeren er litt dyrere enn andre håndstøvsugere, og en av årsakene til dette er nettopp batteriet. «Nilfisk Handy Premium» bruker nemlig et «litium-ion»-batteri på 18 volt, og er av den samme typen batteri som også blir brukt i batteridrevne boremaskiner.

Imponerende sugeevne

«Nilfisk Handy Premium» er en særdeles kompakt og liten håndholdt støvsuger, men sugeevnen er allikevel imponerende.

Ifølge TU.no er dette en av de eneste på markedet i sin klasse som klarer å suge opp små objekter som for eksempel rosiner uten problemer.

LES OGSÅ: Støvsuger Støvsuger test – Guide til den beste støvsugeren

På grunn av den kompakte og lille størrelsen er det lett å finne et sted den kan ha sin faste plass. Heng den for eksempel inne i skapet i den kombinerte veggholderen og ladestasjonen.

Anmeldelser og anbefalinger

«Nilfisk Handy Premium» er en populær støvsuger fra danske Nilfisk, og får gode brukeranmeldelser fra forskjellige nettbutikker. Den er dessuten anbefalt av TU.no.


Kilder

Leave A Reply