Elektrisk tannbørste test – guide over test av elektriske tannbørster

0

Det er ingen tvil om at elektriske tannbørster er den mest effektive måten å pusse tennene på. De blir anbefalt av de aller fleste tannleger, og salget og utvalget har de seneste årene nærmest eksplodert.

I denne artikkelen ser vi nærmere på vinneren av test av elektriske tannbørster slik at du kan få en oversikt over hvilken modell som passer best for deg.

I skjemaet nedenfor kan du se hvilke elektriske tannbørster vi har sett nærmere på, hva de koster og hvor du kan kjøpe dem.

ForhandlerModellPris
Philips Sonicare Diamond Clean1.672,-
Oral-B Genius 80001.099,-
Oral-B AP950TX Kids322,-
Oral-B Pro 600407,-
Oral-B Vitality Precision Clean256,-
Oral-B Pro 690 Duo Pack692,-

Philips Sonicare Diamond Clean – Best i test av elektrisk tannbørste

Fordeler med Philips Sonicare Diamond Clean:

 • Best i test når det gjelder fjerning av plakk
 • Fem forskjellige alternativ
 • Kan lades med ladeglass, USB og stikkontakt
 • Kort ladetid og lang batteritid
Best i test elektrisk tannbørste

Dette er en elektrisk tannbørste som får toppkarakterer de aller fleste stedene. Den utmerker seg spesielt for sin holdbarhet, brukervennlighet og ikke minst pusseevne.

Den er god til å fjerne plakk og flere eksperter mener at dette er det nærmeste du kommer en profesjonell tannrens. Den er stilig og elegant, og flere eksperter og anmeldere ser på denne tannbørsten som selve kongen av elektriske tannbørster.

Fjerner plakk som ingen andre

Dette er en elektrisk tannbørste produsenten Philips hevder vil gi brukeren hvitere tenner allerede etter en ukes bruk.

I tillegg vil den fjerne plakk hele sju ganger mer effektivt enn en alminnelig tannbørste. Det er altså ikke småtteri denne tannbørsten hevdes å kunne, men flere tester viser at den faktisk holder det den lover.

LES OGSÅ: Best i test av badevekter – oversikt over de beste badevektene

Børsten har en diamantformet bust som effektivt rengjør mellom tennene og langs tannkjøttet. Den har en middels stivhet som er spesielt godt egnet til å fjerne plakk.

Elegant og funksjonelt ladeglass

Denne elektriske tannbørsten kommer dessuten med et eget ladeglass. Dette glasset har faktisk flere funksjoner, og du kan bruke det både som skylleglass og lader.

Dessuten gjør det flotte designet at det ser flott ut på baderommet. Du kan også lade tannbørsten mens du er på farten ved å koble den til en batteribank via USB.

Batteriet lades kjapt opp og holder lenge, slik at du ikke hele tiden behøver å bekymre deg om det er strøm på den elektriske tannbørsten din.

Flere forskjellige programmer

En detalj som de aller fleste av de beste elektriske tannbørstene har er en tidtaker som med 30 sekunders mellomrom forteller deg at det er på tide å pusse et annet område i munnen.

Philips Sonicare Diamond Clean gir deg dessuten muligheten til å pusse tennene på fem ulike måter, avhengig av om du har følsomme tenner, ønsker hvitere tenner, vil pusse tennene ekstra nøye, massere tannkjøttet eller har følsomt tannkjøtt.

Philips Sonicare DiamondClean er en god og effektiv tannbørste. Den sikrer rene tenner og holder det den lover, akkurat slik vi ville forvente av en elektrisk tannbørste fra Philips.

Anmeldelser og anbefalinger

Toppscore hos det danske forbrukerrådet Tænk, i tillegg til 6 av 6 stjerner hos Klikk.no. Den er dessuten testvinner hos tu.no, Aftonbladet og tek.no, i tillegg til å få gode anmeldelser en rekke andre steder.


Oral-B Genius 8000 – blant de aller beste elektriske tannbørster

Fordeler med Oral-B Genius:

 • Kan kobles opp til en app
 • 5 ulike programmer
 • Inkludert tre ulike børstehoder
 • Litiumbatteri som lader raskt og holder lenge
beste elektrisk tannbørste

Dette er en moderne elektrisk tannbørste som får gode anmeldelser fordi den pusser tennene grundig og fjerner plakk på en effektiv måte.

Du har dessuten også muligheten for å laste ned en app slik at du hele tiden kan holde deg orientert om tannpussen din. Den har et rundt hode som omgir hver tann, og den pulserende og roterende teknologien kan ifølge Braun fjerne opptil dobbelt så mye plakk som en vanlig tannbørste.

Appen hjelper deg til å pusse bedre

Oral-B Genius 8000 er som sagt en moderne elektrisk tannbørste. Dette kommer spesielt til uttrykk ved at den kan kobles til en app på enten lesebrettet eller telefonen. Denne appen viser hvor lenge og hvor forsiktig du pusser tennene.

Det er viktig å ikke pusse tennene for hardt, og nettopp derfor har Oral-B Genius 8000 en trykk-kontroll som sikrer at tannkjøttet beskyttes mot overdreven pussing. Den gir også signal om når det er på tide å skifte området du pusser, slik at du ikke pusser hvert område lenger enn de anbefalte 30 sekundene.

5 forskjellige programmer

Oral-B Genius 8000 gir deg muligheten til å prioritere fem forskjellige ting ved hjelp av ulike programmer.

Du kan for eksempel velge å prioritere beskyttelse av tannkjøttet eller å fokusere på å få hvitere tenner. Vi vil alle ha flotte og hvite tenner, og denne elektriske tannbørsten kommer med tre forskjellige børstehoder, blant annet 3D White som fjerner misfarging på tennene.

Anmeldelser og anbefalinger

5 av 6 stjerner hos mobilsiden.dk og 4,5 stjerner av 5 mulige hos Techadvisor. Ikke minst 5 av 5 stjerner hos Techgearlab.


Oral-B AP950TX kids – den beste elektriske tannbørsten til barn

Fordeler med Oral-B AP950TX kids:

 • Ingen giftige stoffer
 • Håndtak laget av fargerik gummi for godt grep
 • 16 forskjellige melodier som fungerer som tidtaker
 • Effektiv tannrens og lang holdbarhet
elektriske tannbørsten til barn

Hvis man vil finne en elektrisk tannbørste til barn, så oppdager man fort at utvalget på langt nær er så stort som det er til voksne.

Det gjenspeiler seg i forskjellige tester av elektriske tannbørster, og Oral-B AP950TX kids er faktisk den eneste elektriske tannbørsten i denne artikkelen som er laget spesielt for barn.

Det er de færreste voksne som synes det er morsomt å pusse tenner, og det er nok enda færre barn.

For å gjøre hele tannpussingsprosessen litt morsommere, så har Oral-B AP950TX kids et fargerikt design og morsomme melodier.

Morsom og barnevennlig

Et av de testpanelene som ga denne elektriske tannbørsten toppkarakter, er den tyske forbrukerorganisasjonen Stiftung Warentest.

LES OGSÅ: Wifi-repeater test – Finn den beste WiFi-boosteren for deg

De testet 13 forskjellige elektriske tannbørster for barn, hvor det ble lagt vekt på holdbarhet, effektiv tannrens og ingen giftige stoffer. Her ble Oral-B AP950TX kids en soleklar vinner på alle punkter, i tillegg til at den er underholdende og har en tidtaker som spiller hele 16 forskjellige melodier.

Disse melodiene indikerer hvor lenge tennene skal pusses, og hver melodi varer i 2 minutter akkurat det som er den anbefalte tiden å pusse tennene.

Målrettet mot barn

En annen måte man kan se at Oral-B AP950TX kids er målrettet mot barn, er selve håndtaket. Det er laget av fargerik gummi slik at små barnehender får et godt grep.

Den elektriske tannbørsten er dessuten mindre enn modellene til voksne, og det mindre børstehodet er utformet for å gi optimal beskyttelse for både barnets tenner og tannkjøtt.

Anmeldelser og anbefalinger

Kåret som beste elektrisk tannbørste til barn av den tyske forbrukerorganisasjonen Stiftung Warentest.


Oral-B Pro 600 – best i test i sin klasse

Fordeler med Oral-B Pro 600:

 • Budsjettvennlig vinner av «best i test av elektrisk tannbørste»
 • Komfortabelt grep
 • Effektiv rengjøring
 • Trykksensor og tidtaker
elektriske tannbørste test

Elektriske tannbørster kommer i flere forskjellige prisklasser. En elektrisk tannbørste som er billig behøver ikke nødvendigvis å bety at den er dårligere enn en dyrere modell. Som oftest ligger forskjellen bare i færre funksjoner, og ikke i selve kvaliteten av tannrensen.

Oral-B Pro 600 er en relativt billig elektrisk tannbørste, som rengjør tennene utrolig bra.

Det svenske magasinet Aftonbladet kåret den til beste budsjettvalg, og den elektriske tannbørsten blir fremhevet for sin evne til å rengjøre tennene effektivt, sin gode kvalitet og sin støysvake motor.

De viktigste funksjonene

Sammenlignet med Philips og Jordan sine elektriske tannbørster, og andre elektriske tannbørster fra Braun for den saks skyld, så har Oral-B Pro 600 få funksjoner. Det er dette som gjør at den er en god del billigere enn andre modeller.

Ifølge testresultatene er dette likevel en god og effektiv elektrisk tannbørste som både rengjør og polerer tennene godt. Den har faktisk kun et program.

Det er programmet for daglig rengjøring, men i følge flere forskjellige studier så er dette uansett det mest brukte programmet på en elektrisk tannbørste. Likevel har den, tross alt, noen funksjoner det er verdt å skrive seg bak øret, som for eksempel en ladeindikator som forteller deg når det er på tide å lade tannbørsten.

Dessuten endres lyden hvis du trykker for hardt, og pussingen vil etter kort tid stoppe slik at du har mulighet til å endre på trykket. I tillegg avgir den en lyd hvert 30. sekund, og en ny lyd etter 2 minutter så du vet at du har pusset lenge nok.

Anmeldelser og anbefalinger

Oral-B Pro 600 ble kåret til beste budsjettvalg av Aftonbladet, og fikk beste karakter hos Råd & Rön og Stiftung Warentest.


Oral-B Vitality Precision Clean – kåret som beste elektrisk tannbørste av både NRK og SVT

Fordeler med Oral-B Vitality Precision Clean:

 • Effektiv rensning av tennene og fjerning av plakk
 • Rimelig og brukervennlig
 • Tidtaker som gir lyd etter 30 sekunder og 2 minutter
 • Gir beskjed når du bør bytte børstehode
Billig elektrisk tannbørste

Man kan stille seg spørsmålet hvorfor det er så mange modeller fra Braun i denne guiden. Årsaken er enkel, fordi det er modeller fra Braun som oftest blir kåret som beste elektriske tannbørste.

Her er Oral-B Vitality Precision Clean kun enda et eksempel på dette. Her er det snakk om en enkel og relativt billig elektrisk tannbørste uten ekstra funksjoner, men det den kan gjør den godt, og det er å rense tennene og fjerne plakk.

Den er testvinner hos både NRK og SVT, i tillegg til å få beste karakter hos det danske forbrukerrådet Tænk. Det som lå til grunn for kåringen var at dette er en elektrisk tannbørste som er brukervennlig, effektiv og gir god valuta for pengene.

Effektivt børstehode

Det er viktig med gode funksjoner og elektronikk, men det aller viktigste er tross alt børstehodet. Når du kjøper en Oral-B Vitality Precision Clean følger det med et patentert børstehode.

Dette børstehodet heter Precision Clean og fjerner ifølge produsenten og de forskjellige testpanelene effektivt plakk og rengjør grundig mellom tennene.

Faktisk viser testene at denne elektriske tannbørsten er minst like effektiv som mange dyrere modeller.

Forteller deg når du har pusset nok

Selv om den elektriske tannbørsten ikke har mange moderne funksjoner, så har den de viktigste.

LES OGSÅ: Beste sovesofa – Oversikt over de beste sovesofaene

Den forteller deg for eksempel når du har pusset tennene i de anbefalte to minuttene, og når det er på tide å skifte børstehode.

Batteriet varer ikke like lenge som hos noen av de dyrere modellene, og har en levetid på cirka 30 minutter. Det betyr at du må lade den cirka en gang i uken, noen som tross alt ikke er så mye.

Anmeldelser og anbefalinger:

Oral-B Vitality Precision Clean er kåret til Best i test av elektrisk tannbørste av NRK, SVT og hos det danske forbrukerrådet Tænk.


Oral-B Pro 690 Duo Pack – en vinner blant forbrukerne

Fordelene med Oral-B Pro 690 Duo Pack:

 • To elektriske tannbørster og to børstehoder
 • Budsjettvennlig alternativ sammenlignet med andre elektriske tannbørster
 • Effektiv fjerning av plakk
 • Grundig rengjøring av tennene
elektrisk tannbørste testvinner

Denne tannbørsten er nok et eksempel på at en god elektrisk tannbørste ikke behøver å være så dyr.

Oral-B Pro 690 Duo Pack er et langt rimeligere alternativ sammenlignet med mange andre testvinnere, men populariteten skyldes at den er både brukervennlig og god, i tillegg til den lave prisen, selvfølgelig.

Både produsent og forbrukere fremhever den elektriske tannbørstens gode egenskaper når det kommer til å fjerne plakk, antibakterielt belegg og skitt fra tenner og tannkjøtt. Man får med andre ord mye for pengene.

Pulserende rengjøringsfunksjon

Braun har utviklet mange forskjellige børstehoder til ulike modeller. Når du kjøper en Oral-B Pro 690 Duo Pack følger børstehodet CrossAction med. Dette børstehodet er ifølge produsenten designet slik at det omgir hver tann i en vinkel på 16 °.

Tannbørsten er dessuten utstyrt med en spesiell rengjøringsfunksjon som pulserer i høy frekvens. Denne frekvensen er med på å løsne og fjerne plakk fra tennene, slik at du oppnår en optimal tannrensing.

Håndtaket er behagelig og utstyrt med en tidtaker som varsler deg når det har gått 2 minutter. På den måten sikrer du deg mot å ikke pusse tenne lenger enn den anbefalte tiden.

Det beste ved det hele er kanskje at man får hele to elektriske tannbørster i denne pakken, i tillegg til to børstehoder og en ladestasjon. Det er med andre ord en pakke som fungerer perfekt til par og andre som bor tett sammen to og to.

Anmeldelser og anbefalinger

Denne elektriske tannbørsten figurerer ikke i noen tester, men får gode anmeldelser av forbrukerne.


Kilder

Leave A Reply