Dampvasker test – Guide over «best i test» dampvaskere

0

I denne artikkelen er det fokus på dampvaskere. Nedenfor kan du blant annet lese nærmere om dampvaskermodeller som har blitt kåret som «best i test», i tillegg til damprensere som har fått gode anmeldelser av forbrukerne.

Det er mange fordeler med en god damprenser, og de er ikke bare forbeholdt overflater som gulv og vinduer. Du kan for eksempel vaske en sofa med en dampvasker, eller få bukt med smusset i fugene på baderommet.

Det er med andre ord et allsidig rengjøringsapparat, og nedenfor kan du lese om de aller beste.

ForhandlerModellPris
Philips Sonicare Diamond Clean1.058,-
Nilfisk Seamtec 3121.299,-
Kärcher dampvasker SC 4 EasyFix1.990,-
Hoover CAD 1700 D1.495,-
Philips FC7008/011.079,-

Morphy Richards 9i1

Fordeler med dampvaskeren Morphy Richards 9i1:

 • 400 ml vanntank som holder til 14 minutters kontinuerlig damp
 • Kan enkelt gjøres om til en liten håndholdt enhet
 • Anbefalt av forbrukere på Amazon og Tesco
 • Stor tilbehørspakke
Dampvasker test

Dette er en allsidig damprenser. Produsentene kaller den selv for en 9-i-1 dampmopp, noe som egentlig er veldig beskrivende. Den er nemlig formet som en mopp, og i kombinasjon med en vanlig støvsuger resulterer det i helt rene gulv.

Fordelen ved den varme dampen er nemlig at den løsner smuss og dreper bakterier på en mye mer effektiv måte enn det alminnelige mopper og vaskekluter kan.

Best i test av dampvaskere

En av årsakene til at dette er en modell som flere steder blir kåret som best i test, er den høye brukervennligheten.

Langt over 1 500 forbrukere på Amazon har gitt tilbakemeldinger på dampvaskeren Morphy Richards 9i1, og resultatet er et gjennomsnitt på 4 av 5 stjerner. Den har også fått en god mottakelse av forbrukerne på handelsportalen Tesco.com, hvor nærmere 800 forbrukere gir et gjennomsnitt på 4,2 av 5 stjerner.

Det er med andre ord en dampvasker som har blitt gjennomtestet av flere tusen forbrukere, noe som gjør at den gode kritikken er ytterst troverdig.

Brukervennlig og strømbesparende

I tillegg til at den vasker rent, så kommer den høye brukervennligheten blant annet til uttrykk ved at selve dampaggregatet kan tas av, slik at man får en liten og nett håndholdt enhet.

LES OGSÅ: Oppvaskmaskin test – Guide til de beste oppvaskmaskinene

Dermed er det ingen sak å komme inn i alle hjørner og kroker det ville være vanskelig å komme til med en større enhet. Det følger også med en relativt stor tilbehørspakke som forlengerslange, ekstra svamper og kluter.

Dampvaskeren Morphy Richards 9i1 har et forbruk på 1500 watt, og er forholdsvis strømbesparende i forhold til andre damprensere i samme kategori. Den varmes raskt opp og er klar til bruk etter ca. 30 sekunder.

Anmeldelser og anbefalinger:

4 av 5 stjerner hos Amazon og 4,2 stjerner hos Tesco.com.


Nilfisk Seamtec 312

Fordelene med Nilfisk Seamtec 312:

 • Damptrykk på 3,8 bar
 • Produserer damp med en temperatur på cirka 145 grader
 • 2 m lang slange
 • Ekstrautstyr medfølger
 • Vannbeholder på 1,2 l i rustfritt stål
best i test dampvasker

Denne dampvaskeren ligner en helt alminnelig støvsuger. Den har en rustfri stålbeholder med en kapasitet på hele 1,2 l med et moderat strømforbruk på 1450 Watt.

Til tross for det beskjedne strømforbruket er Nilfisk Seamtec 312 en av de kraftigste dampvaskerne i klassen, og det robuste og praktiske designet sørger for en problemfri rengjøring.

Kraftig og varm damp

Strømforbruket er som sagt relativt beskjedent, men betyr til gjengjeld at oppvarmingen tar cirka 6 minutter per liter vann. Det kan høres ut som lang tid, men det er noe man glemmer med en gang man bruker den.

Damprenseren produserer nemlig et damptrykk på opptil hele 3,8 bar og damp på cirka 145 grader.

Det er med andre ord en særdeles kraftig damprenser, og det er de færreste bakterier og mikroorganismer som overlever en tur med Nilfisk Seamtec 312.

Godt tilbehør

Nilfisk Seamtec 312 er en attraktiv damprenser, selv om den koster litt mer enn andre maskiner i samme klasse. Man skal dog huske på at man får mye for pengene.

Ikke bare får du en kraftig damprenser i høy kvalitet, men også en del ekstrautstyr som kan gjøre rengjøringen enda lettere. For det første medfølger det her en ekstra lang slange på 2 m, i tillegg til forlengerrør og munnstykke til gulv.

Dessuten kommer det også ulike dyser og annet tilbehør som alt er inkludert i prisen.

Nilfisk Seamtec 312 er enkel i bruk, og skal bare kobles til en vanlig stikkontakt ved bruk. Slangen er 2 m lang, og sammen med den 4 m lange ledningen får man en aksjonsradius på omtrent 6 m.

Det er en brukervennlig damprenser, noen som blir understreket av anmeldelser av både eksperter og forbrukere:

Anmeldelser og anbefalinger

Maskinen har fått fem av fem stjerner hos portalen Renthjem.dk, og er dessuten anbefalt av det tyske magasinet Testberichte.de.


Kärcher dampvasker SC 4 EasyFix

Fordeler med Kärcher dampvasker SC 4:

 • Todelt vannbeholder
 • Rengjøringskapasitet på 100 m²
 • Kraftig dampgenerator på 2000 Watt og trykk på 3,5 bar
 • Praktisk oppbevaring av ekstrautstyr i selve damprenseren
Kärcher dampvasker

Kärcher er et av de aller mest kjente og største merkene når det kommer til damprensere.

Selv om denne modellen koster litt mer enn andre modeller i samme klasse, så får du merkbart mer for pengene. Her er det blant annet brukt tid og ressurser på å utvikle smarte løsninger som for eksempel den todelte beholderen. Den består totalt av 1,3 l vann fordelt på en egen kjele på 0,5 l kombinert med en ekstra beholder på 0,8 l.

I praksis betyr dette at du kan fjerne den ekstra beholderen mens du jobber, fordi kjelen trekker vann fra den ekstra beholderen hvis det trengs. Dermed kan du fylle den andre opp mens arbeidet kan fortsette.

Den minste av kjelene har en oppvarmingstid på 4 minutter, noen som kan høres ut som lang tid i forhold til noen av de ovennevnte modellene. Men oppvarmingstiden er relativt liten når man tenker på hvor stor den er.

100 kvm kapasitet

Hvis du investerer i Kärcher dampvasker SC 4, så får du samtidig den kraftigste modellen i denne klassen. Den store vannkapasiteten gjør at du kan rengjøre opptil 100 m² overflate på en enkel beholder, og damptrykket på hele 3,5 bar sørger for at det hele blir skinnende rent.

LES OGSÅ: Airfryer test – Oversikt over de beste airfryerne

Det følger dessuten med en del ekstrautstyr som munnstykke for rengjøring av gulv og børster for mer delikate oppgaver.

Det er som sagt brukt en del tid på å utvikle smarte løsninger, og alt standardtilbehøret kan oppbevares i selve damprenseren.

Anmeldelser og anbefalinger:

Fire av fem stjerner hos både det engelske nettsteder Trustedreviews.com og Amazon, og 4,4 av 5 stjerner hos Tesco.com. Dessuten har den fått en score på 9,3 av 10 mulige hos portalen Reevoo.com.


Hoover CAD 1700 D – Perfekt dampvasker til gulv

Fordeler med Hoover CAD 1700 D:

 • Dampvasker spesielt utviklet for rengjøring av gulv
 • Driftstid på 50 minutter på en vanntank
 • Rask oppvarming på 30 sekunder
 • Sammenleggbar
dampvasker til gulv

Alle de andre modellene i denne artikkelen har flere forskjellige bruksområder. Men hvis du er på jakt etter en damprenser som er spesialist på gulv, så er Hoover CAD 1700 D helt klart verdt å kikke nærmere på.

Her har produsenten fokusert på en ting, og det er å og lage en perfekt dampvasker til gulv – og det har de langt på vei lykkes med, for denne modellen har flere spesialdesignede funksjoner.

Munnstykket er en to-i-en gulvmopp, og du kan enkelt skifte mellom funksjonene med foten, akkurat som du ville skifte mellom børstehode og normal på en alminnelig støvsuger.

Dampstøvsuger klar på 30 sekunder

Det er også flere likhetstegn med støvsugeren, for du kan også styre hvor kraftig dampen skal være. Du kan for eksempel også sette på turboen hvis det er noe som sitter skikkelig fast.

Vannbeholderen har en kapasitet på 0,7 l, og tas lett av og på. Det tar kun 30 sekunder å varme opp vannet, og når den er klar kan du holde på i opptil 50 minutter uten å måtte fylle på vann.

Anbefalt av forbrukere

Vi har ikke funnet noen tester av «Hoover CAD 1700 D», noe som er underlig. For selv om de aller fleste har hørt om merket Hoover, så er denne modellen relativt ukjent blant forbrukerne.

Det er likevel ingen tvil om at hvis du er på utkikk etter en dampvasker til gulv, så er dette et godt alternativ til mange andre modeller.

For det første er denne maskinen virkelig effektiv, og for det andre så er prisen moderat. Det er nok ingen tvil om at mange foretrekker en damprenser som har flere bruksområder.

Men hvis du trenger et effektivt redskap for å holde gulvene ordentlig rene, så kan Hoover CAD 1700 D være løsningen for deg.

Anbefalinger og anmeldelser

Anbefalt av forbrukere på Amazon.com og Tesco.com


Philips FC7008/01

Fordeler med Philips FC7008/01:

 • Lavere pris i forhold til sammenlignbare modeller
 • Rask oppvarming på 45 sekunder
 • Medfølgende presisjonsmunnstykke og mikrofiberkluter
 • Energivennlig
Liten dampvasker

Philips FC7008/01 er en særdeles populær modell hos forbrukerne, noe det er flere årsaker til. For det første er denne modellen forholdsvis billig i forhold til andre dampvaskere.

Tommelfingerregelen er at pris og kvalitet følger hverandre, men dette må være et unntak, for kvaliteten er det overhodet ingenting å si på, og den den har en super yteevne.

Billig, lett og effektiv dampvasker

I tillegg til at den er relativt billig, så er størrelsen også helt klart noe som har vært med medvirkende årsak til at Philips FC7008/01 er så populær. Den veier nemlig bare 0,7 kilo og er en av de letteste på markedet.

Denne modellen er dessuten ikke bare billig i kjøp, men også billig i drift. Philips FC7008/01 bruker nemlig kun 1200 watt og er den mest energieffektive modellen i denne artikkelen. Den varmes fort opp og er klar til bruk etter 45 sekunder.

LES OGSÅ: Joggevogn test – Oversikt over de beste joggevognene

Det er lett å se når den klar, for under oppvarmingen lyser indikasjonslampen hvitt mens den skifter til blått når den er klar. Det er ingen problematiske eller spesielle kabler eller ladere, og den skal bare kobles til en alminnelig stikkontakt.

Vask din sofa med en dampvasker

Det er ingen tvil om at en dampvasker er effektiv. De fleste bakterier og mikroorganismer drepes ved 60–80 grader, og en damprenser bruker damp som er over 100 grader varmt.

Det sier seg selv at bakteriene ikke har en sjanse hvis du for eksempel vil vaske sofaen din med dampvaskeren.

Tepper og sofaer er vanskelige å holde rene, og en vanlig støvsuger klarer ikke å gjøre ordentlig rent. Ifølge produsenten fjerner denne modellen opptil 99,9 % av alle vanlige bakterier i hjemmet, noe som betyr at du kan være sikker på at det blir gjort grundig rent.

Flere bruksmuligheter

Philips FC7008/01 gir deg flere muligheter. Du kan for eksempel velge å bruke presisjonsmunnstykket hvis du vil ha dampen fokusert på små og utilgjengelige steder.

Når du skal vaske større overflater som for eksempel gulvet, så er det best å bruke det trekantede damphodet. Når du kjøper en Philips FC7008/01 følger det også med vaskbare mikrofiberkluter som kan fungerer perfekt som et supplement til dampvaskeren.

Du behøver heller ikke å bekymre deg om å miste dampen midt i rengjøringen, for med en beholder på 400 ml har du nok til 14 minutter med kontinuerlig drift.

Anmeldelser og anbefalinger

Veldig populær minimodell hos forbrukerne


Flere årsaker til at flere velger dampvasker

Det er flere fordeler med en damprenser. Damp er blant annet både billig og miljøvennlig, i tillegg til svært allergivennlig. Den varme dampen dreper de levende mikroorganismene, uansett om det er snakk om støvmidd, muggsopp eller andre allergifremkallende organismer.

Man bruker ingen kjemiske stoff, og det er ingen risiko for verken irritasjon, allergiske reaksjoner eller utvikling av allergier.

Det finnes flere forskjellige dampvaskere som kan forskjellige ting. Det er derfor viktig at du setter deg inn i hvilke oppgaver damprenseren klarer best. Husk bare på at damp i seg selv er et effektivt rengjøringsmiddel som fungerer for eksempel perfekt på glatte flater som vinduer og speil.

Dampen er også god til å rense fuger og fliser, og dampen trenger inn i hver eneste krok og dreper og løsner alle bakteriene.

En god damprenser fungerer også perfekt på kjøkkenet, og den varme dampen løser for eksempel lett opp fett fra stekos. Damp fungerer også perfekt på keramiske overflater som for eksempel ovnen, og smuss i hjørner, kanter og kroker ved alminnelige kokeplater løsnes og desinfiseres enkelt med damp.

Dessuten blir rengjøringen mye lettere hvis du bruker en dampvasker på gulv og andre store overflater, og resultatet blir alltid skinnende rent. Husk bare på å forsikre deg om at de aktuelle overflatene tåler damp før du går i gang. Det er tross alt snakk om høye temperaturer, og overflater som skjøre materialer som papir, papp og tre kan ta skade av den varme dampen.


Kilder

 • Det tyske testmagasinet Testberichte.de
 • Det engelske magasinet Trusted Reviews
 • Statistikk og brukervurderinger fra Amazon.com, Tesco.com, Renthjem.dk og Reevo.dk

Leave A Reply