Beste seng – Finn den beste sengen for deg

0

Det finnes mange tester av senger på nettet, og her har vi kikket nærmere på noen av de som får de aller beste anmeldelsene av både profesjonelle og vanlige forbrukere.

Her har vi kikket på flere forskjellige gode senger i forskjellige størrelser slik at det kan være lettere for deg å finne frem til den sengen som passer best til deg.

Vi har tatt utgangspunkt i de tre mest populære sengetypene blant nordmenn, og derfor finner du minimum én representant for kategorien rammemadrass, kontinentalseng og regulerbar seng. I skjemaet under kan du se hvilke senger vi har kikket nærmere på.

ForhandlerModellDimensjonerPris
Venus Nova regulerbar180 x 200 cm
180 x 210 cm
Fra 51.999,-
Anatomic regulerbar90 x 200 cm
160 x 200 cm
180 x 200 cm
180 x 210 cm
Fra 35.999,-
Bergen kontinentalseng160 x 200 cm
180 x 200 cm
180 x 210 cm
Fra 38.998,-
Anatomic Natural kontinentalseng160 x 200 cm
180 x 200 cm
180 x 210 cm
210 x 210 cm
Fra 29.998,-
Atlas Wood rammemadrass80 x 200 cm
90 x 200 cm
120 x 200 cm
140 x 200 cm
180 x 200 cm
Fra 8.298,-
Sirius Black kontinentalseng140 x 200 cm
160 x 200 cm
180 x 200 cm
180 x 210 cm
210 x 210 cm
Fra 28.998,-

Venus Nova – Regulerbar seng i luksusklassen

 • 7 komfortsoner med 220 pocketfjærer per kvadratmeter
 • Juster sengen med en app på telefonen eller lesebrettet
 • Støysvak og solid motor fra danske Linak
 • Hybridpolstring og valgfri 6 centimeter tykk overmadrass

For å få den best mulige nattesøvnen kreves det at man har god og individuell støtte. Det kan du blant annet oppnå med bestselgeren «Venus Nova». Sengen har flere finesser i tillegg til alt annet man forbinder med en god seng, som for eksempel kvalitetsmaterialer, støttende og ventilerende madrasser og en solid og pålitelig motor.

Styr sengen din direkte gjennom en app

Linak Bed Control er en app som er spesifikt utviklet til denne regulerbare sengen. Appen gjør det lett for deg å styre og justere sengen direkte fra smarttelefonen eller lesebrettet ditt. Den er utviklet av det danske firmaet Linak som også står bak motoren i denne sengen. Ved hjelp av appen kan du enkelt kontrollere sengens motor og justere sengen slik at den er innstilt perfekt til deg og din partner.

LES OGSÅ: Test av kontinentalsenger – Finn den beste kontinentalsengen her

Som en ekstra detalj er denne regulerbare sengen montert med lys under sengen. Det behagelige lyset kan skrus på, justeres og skrus av direkte fra appen.

På den måten behøver du heller ikke å være redd for å slå tærne i sengen når du beveger deg rundt om natten. Det er gjerne slike små og smarte ekstrafunksjoner som setter prikken over i-en.

Hybridskum for ekstra støtte

Denne regulerbare sengen skiller seg ut fra andre regulerbare senger ved blant annet å ha hybridskum. Dette skummet er det mest holdbare skummet i tillegg til å være det mest elastiske som noensinne har blitt utviklet.

I tillegg har Venus Nova en fjærmadrass med fem komfortsoner som alle tilpasser seg direkte etter sovestillingen din. På den måten er du sikret en ytterst behagelig og uavbrutt søvn. Komfortsonene gir blant annet individuell støtte til nakke, skuldre, rygg og hofte, og derfor vil du alltid få en variert og personlig støtte som kroppen din virkelig trenger.

Valgfri overmadrass

Når du kjøper en Venus Nova får du også en overmadrass med en kjerne på 60 mm. Det er ikke bestemt på forhånd hvilken type overmadrass det skal være.

Du kan nemlig velge mellom en overmadrass av enten lateks eller minneskum. Lateks egner seg godt til de som ofte syns det er for varmt om natten, mens minneskum omvendt passer til de som synes det er for kaldt.


Regulerbar seng, Anatomic – Best i test i sin klasse

 • Trådløs fjernkontroll
 • Treramme av massivt tre
 • 25 års garanti på ramme- og fjærbrudd
 • 500 Anatomc Pocket, lommefjærer per kvadratmeter
 • 7 komfortsoner

Det er ingen tvil om at man får den beste søvnen i en seng som tilpasser seg kroppen din. Og det gjør den regulerbare sengen Anatomic.

Det er en regulerbar seng som definitivt tilhører luksusklassen, og du vil uten tvil oppleve en unik og omfattende støtte med en gang du legger deg i sengen. Her får du fjærer som tilpasser seg kroppens konturer, samtidig som de unike ventilerende egenskapene sørger for et sunt sovemiljø.

25 års garanti på ramme- og fjærbrudd

Elevasjonskomponentene er solide og laget av kvalitetsmaterialer. Trerammen er av massivt tre og sørger for en stabil og robust plattform for nattesøvnen din. Nettopp fordi kvaliteten og holdbarheten er så god, så får du hele 25 års garanti på ramme- og fjærbrudd med denne sengen. Selve elevasjonsmekanikken gjør det mulig å heve og senke i både hode- og fotenden, noe som betyr at du kan innstille sengen akkurat slik du vil.

500 lommefjærer per kvadratmeter

Fjærmadrassen er det viktigste laget i sengen når det kommer til komfort. «Anatomic» har hele 500 fjær per kvadratmeter, noe som er langt over normalen. Dessuten benytter man seg normalt av lommefjærer, men her har de utviklet sin egen type fjær. Disse fjærene har det patenterte navnet Anatomic-Pocket. Disse lommefjærene skiller seg fra andre lommefjærer ved å være inndelt i 7 komfortsoner som igjen er inndelt etter et spesielt ergonomisk mønster. Sengen er utviklet i nært samarbeid med ortopediske spesialister og fysioterapeuter, og resultatet er blant annet en unikt designet madrass som gir omfattende støtte og som tar hensyn til anatomi og liggeposisjon.

Komfortabel, sunn og bæredyktig overmadrass

Overmadrassen er produsert etter den spesielle SonoCore-metoden. Dette er en helt spesiell metode som sørger for at lateksen får en åpen og ensartet overflate. Kort fortalt betyr det at den imponerende overmadrassen, «Latex Pulse», er ekstra slitesterk og pustende.

Trekket er dessuten laget av tencel, og er Rainforest Alliance-sertifisert. Sammen med OEKO-TEX 100-merket er dette din garanti for et sunt og bærekraftig produkt uten sunnhetsskadelige stoffer.


Bergen – en kontinentalseng med ekstra komfort og støtte

 • Overmadrass i 100 % organisk lateks
 • Rammemadrass med kjerne av komfortskum
 • 300 lommefjærer per kvadratmeter
 • Tenceltrekk av FSC-sertifiserte trefibre

Bergen er en kontinentalseng og resultatet av mange års erfaring. Sengen er en del av «Bedre Nætters» egenproduserte serie, og i denne kvalitetssengen har de samlet det beste de har kunnet finne i søvnbransjen.

Sengen er oppbygget av kvalitetsmaterialer fra topp til tå, og resultatet er en kontinentalseng som ofte utropes som vinner i forskjellige tester av senger. Den er myk og behagelig samtidig som den gir en omfattende støtte. På grunn av kvalitetsmaterialene og det gode håndverket som ligger bak, er sengen også slitesterk og holdbar – og ikke minst veldesignet.

Solid fundament i rammemadrassen

Rammemadrassen er sengens nederste lag og er selve plattformen for hele kontinentalsengen. «Bergen» tar skrittet videre og har laget en plattform som ikke bare er et solid grunnlag, men som også spiller en viktig rolle for den totale komfortopplevelsen.

Det er her sengen skaper et stabilt leie for kroppen din og gir deg optimale betingelser for at fjærmadrassen som ligger ovenpå kan avlaste og støtte deg enda mer.

Fjærmadrassen med 250 lommefjærer per kvadratmeter

Dette er det viktigste laget i en kontinentalseng. Bergen har en fjærmadrass med en kjerne av lommefjærer som gir en omfattende og nøyaktig støtte. Der hvor normale kontinentalsenger har opptil 250 fjærer per kvadratmeter, har produsentene her valgt å utstyre «Bergen» med hele 300 fjærer per kvadratmeter i stedet. Det betyr blant annet at du får en enda mer personlig tilpasset støtte, noe du kommer til å legge merke til med en gang du legger deg ned i denne kontinentalsengen.

Overmadrass av 100% organisk naturlateks

En god overmadrass er med på å forlenge levetiden på sengen, i tillegg til å tilføre enda mer komfort og støtte. Begge deler er tilfellet hvis du kjøper denne sengen.

Her får du nemlig overmadrassen «Mayan» med på kjøpet. Dette er en overmadrass som er laget av 100 % organisk naturlateks som først og fremst gir deg fantastisk støtte, men også et sunnere og allergivennlig sovemiljø. Naturlateks er dessuten ekstremt holdbart, og overmadrassen tåler daglig bruk i mange år fremover.

LES OGSÅ: Dobbeltseng guide – De beste dobbeltsengene samlet på ett sted

Overmadrassen er dessuten utstyrt med et tenceltrekk av FSC-sertifiserte trefibre. Dette materialet har en mye bedre fuktavledning enn for eksempel bomull og polyester, noe som betyr at du får et tørrere sovemiljø på soverommet.


Kontinentalsengen Anatomic Natural – En ventilerende og ergonomisk god seng

 • Overmadrass i 100 % organisk lateks
 • 7 komfortsoner
 • «Anatomic Pocket», lommefjærer inndelt i ergonomisk mønster
 • Ventilerende lag under og over lommefjærene
 • Tenceltrekk av FSC-sertifiserte trefibre

Hvilken seng som anbefales er som oftest avhengig av hvem som skal bruke den. Men Anatomic Natural kontinentalseng er en god seng man kan anbefale til alle som gjerne vil ha en seng i luksusklassen.

Den er utviklet i samarbeid med ortopediske eksperter og fysioterapeuter, noe som garanterer en komfort og støtte utover det sedvanlige.

Dessuten kler det tidløse og elegante designet et hvilket som helst soverom.

Rammemadrass med Anatomic Pocket, en spesialutviklet lommefjær

En kontinentalseng består av tre deler. Nederst finner vi rammemadrassen som er grunnlaget for komforten og søvnopplevelsen. I alminnelige kontinentalsenger er rammemadrassen laget med skum, men Anatomic har erstattet dette skummet med et lag av de spesialutviklede og patenterte Anatomic Pocket-lommefjærene.

Sammen med fjærene i fjærmadrassen som ligger ovenpå, får du et dobbelt og intelligent fjærlag som både forbedrer søvnen din og forlenger sengens holdbarhet.

Spesialutviklet fjærmadrass

Fjærmadrassen er bygd opp med Anatomic Pocket-lommefjærer, akkurat som rammemadrassen. Disse fjærene er inndelt i et spesielt ergonomisk mønster utviklet i nært samarbeid med ortopeder og fysioterapeuter.

Dette mønsteret tar hensyn til anatomi og liggeposisjon, og gir på den måten en betydelig oppgradert støtte i området rundt skuldrene, korsryggen og hoftene.

Med Anatomic Natural får du dessuten et balansert og sunt soveklima. I to separate deler over og under lommefjærene er det nemlig installert et pustende lag som sørger for en konstant ventilerende strøm av luft.

Madrassen består dessuten av to kjerner samlet i ett trekk, noe som gjør det mulig å velge to forskjellige fastheter i sengen.

100 % organisk overmadrass med FSC-sertifisert tenceltrekk

For å sikre et sovemiljø som er så sunt som overhodet mulig, består den eksklusive overmadrassen Mayan Pulse av 100 % organisk naturlateks. Dette er den mest holdbare og mest ventilerende overmadrassen som finnes på markedet, og er særdeles velegnet til allergikere.

Overmadrassen er dessuten utstyrt med et tenceltrekk som er FSC-sertifisert. Det består av trefibre og har mye bedre fuktavledende egenskaper enn bomull og polyester.


Rammemadrassen Atlas Wood – En ideell 120 seng

 • Treramme av 8 centimeter tykk svensk furu
 • 220 lommefjærer per kvadratmeter
 • 5 komfortsoner
 • 4 centimeter tykk overmadrass i lateks

Hvis du er på jakt etter en god seng i mellomstørrelsen, så er Atlas Wood med målene 120 x 200 cm et godt alternativ.

Det er en rammemadrass man vil oppleve komforten i med en gang man legger seg ned i den. Den skiller seg fra alminnelige rammemadrasser på flere måter, blant annet ved å ha en kjerne av komfortable lommefjærer som støtter og avlaster deg på den helt riktige måten.

Det er en praktisk, komfortabel og elegant designet rammemadrass med to madrasslag, noen som garantert kommer til å ha en innvirkning på nattesøvnen din på den gode måten.

8 centimeter tykk treramme

Det er alfa og omega at en rammemadrass har en solid treramme. Det har selvfølgelig Atlas Wood, og sengen kan skilte med en treramme som har en tykkelse på 8 cm av massiv svensk furu. Dette sikrer en god plattform og et solid utgangspunkt for en god nattesøvn i mange år fremover.

LES OGSÅ: Test av rammemadrasser – Finn den beste rammemadrassen for deg

En rammemadrass er i og for seg en veldig enkel seng, og en av fordelene er at trerammen er en integrert del i selve sengen. Det betyr at den er klar til bruk allerede ved levering, og du velger selv om du vil montere ben på den.

220 lommefjærer per kvadratmeter

Rammemadrassen er det viktigste elementet for komfort, og i «Atlas Wood» er den bygd opp rundt et lag av moderne lommefjærer.

Madrassens 220 lommefjærer per kvadratmeter sørger får at du får en personlig og individuell støtte, og sengens fem komfortsoner tilpasser seg konstant vekt og kroppskonturer.

Slitesterk og komfortabel overmadrass

I og med at overmadrassen ligger øverst, så er det den som mottar all slitasje. Det er derfor viktig at den for det første er komfortabel, men også slitesterk.

Atlas Wood har en overmadrass av god kvalitet og solide materialer som gjør at du kan ha glede av den natt etter natt i mange år fremover. Den har dessuten en kjerne av lateks med en tykkelse på 4 cm, noe som betyr at du får en fast og sunn støtte.


Sirius Black – en skandinavisk klassisk seng med målene 210 x 210

 • 220 lommefjærer per kvadratmeter
 • Temperaturregulerende polstring
 • Overmadrass med 60 millimeter tykk kjerne av lateks
 • 15 års garanti på ramme- og fjærbrudd

Noen foretrekker eller trenger litt ekstra plass å sove på. Hvis man vil kjøpe en god seng på 210×210 centimeter, så er Sirius Black et godt valg hvis du vil ha en seng med et flott og tidløst design kombinert med optimal liggekomfort.

Denne kontinentalsengen produseres i Danmark og er spesielt fremstilt for det skandinaviske markedet. Den har en temperaturregulerende polstring i madrassen som gjør at sengen er sval om sommeren og lun om vinteren.

To rammemadrasser i én

Sirius Black har et nedre madrasslag bestående av to rammemadrasser. Dette skaper en behagelig og holdbar ramme hvor selve madrassen har en kjerne av komfortabelt skum.

LES OGSÅ: Test av regulerbare senger

Selv om dette skummet ligger nederst i sengen, så er det med til å gi en optimal støtte og sørge for en sunn nattesøvn. Madrassen er omgitt av en solid treramme av massiv svensk furu med en tykkelse på hele 14 cm.

Personlig og individuell støtte

En kontinentalseng består av tre forskjellige madrasslag som samarbeider for å yte maksimal støtte og komfort. Selv om alle lagene er viktige, så er det ingen tvil om at fjærmadrassen i midten er det absolutt viktigste komfortlaget.

Sirius Black har en fjærmadrass med 220 lommefjærer per kvadratmeter inndelt i fem komfortsoner.

Fjærene sikrer deg personlig støtte natt etter natt, og reagerer individuelt på både vekt og kroppskonturer. Rundt disse fjærene er det så lagt en polstring av «cooltex» som bidrar til et sunt soveklima hele året. Det ventilerende komfortlaget sørger dessuten for at sengen holder seg frisk og ren i flere år.

Overmadrass av ventilerende lateks

Overmadrassen er det laget du er i direkte kontakt med natt etter natt. I tillegg til å forlenge sengens levetid, så er den også med på å forbedre støtten og trykkavlastningen.

Sirius Black har en overmadrass med en kjernetykkelse på hele 6 cm av ventilerende og pustende lateks, noe som sikrer god støtte og bidrar til en behagelig temperatur i sengen.

Leave A Reply