Barbermaskin test – 6 vinnere av best i test av barbermaskin

0

I denne artikkelen har vi samlet forskjellige barbermaskiner som har blitt kåret som testvinnere. Markedet for barbermaskiner er utrolig stort, og for å gjøre det lettere for deg å finne den beste barbermaskin for deg kikker vi nærmere på vinnerne. Vi ser også nærmere på fordelene som skiller modellene fra de andre konkurrentene på markedet.

Hvis du har lyst til å ta en nærmere titt på de aktuelle testene vi har brukt som grunnlag for denne artikkelen, finner du lenker og kilder til de testene vi har gjennomgått nederst på siden.

ForhandlerModellPris
Braun Series 5 5030sFra 727,-
Braun Series 3 3090ccFra 1.188,-
Braun Series 7 7899ccFra 1.999,-
Braun °Cooltec CT4s Wet&DryFra 1.495,-
Braun Series 7 790ccFra 1.693,-
Braun Series 5 5090CCFra 2.099,-

Braun Series 5 5030s – billig barbermaskin med fantastiske egenskaper

Fordeler med «Braun Series 5 5030s»:

 • En barbermaskin i svært god kvalitet
 • Godt batteri
 • «FlexMotionTec» som tilpasser seg huden og ansiktsformen
 • «OptiFoil»-teknikk som fanger opp alle typer hår
billig barbermaskin

Denne barbermaskinen har blitt kåret som testvinner flere steder, og modellen blir spesielt fremhevet for brukerkomforten og god batteritid. Den er utstyrt med «ActiveLift»-teknologi som gjør at det triple barberhodet kan løfte hårene og klippe hår som ligger flatt.

LES OGSÅ: Hårklipper test – Oversikt over tester av hårklippere

Dette barberhodet har forskjellige hullstørrelser, og dette er en av årsakene til den tette barberingen. Teknikken heter «OptiFoil» og er designet til å fange opp alle typer hår. «Braun Series 5 5090CC» er dessuten også utstyrt med funksjonen «FlexMotionTec» som gjør at denne barbermaskinen skiller seg ut fra andre modeller ved bedre å tilpasse seg hud og ansiktsform.

Billig barbermaskin med godt batteri

Det tar kun 1 time å lade batteriet på «Braun Series 5 5090CC» helt opp. Deretter har du glede av 45 minutters barbering, noe som tyder på et svært godt batteri.

Du kan hele tiden holde øye med batterinivået ved hjelp av en LED-skjerm. Som regel går pris og kvalitet hånd i hånd, men i dette tilfellet får du en svært god barbermaskin i høy kvalitet til en billig penge. Det er heldigvis noen unntak til denne regelen, og dette er et av dem.

Anmeldelser og anbefalinger

Utropt som testvinner hos både det svenske forbrukerrådet «Råd & Rön» og det danske forbrukerrådet «Tænk». Dessuten fikk den toppscore hos tyske Test.de.


Braun Series 3 3090cc – Fremhevet i test av barbermaskiner

Fordeler med «Braun Series 3 3090cc»:

 • Ergonomisk håndtak med gummibelegg
 • Vanntett barberingshode
 • Rengjørings- og ladestasjon
 • LED-skjerm som viser status for batteri og hygiene
barbermaskin test

Denne barbermaskinen er trådløs og benytter et såkalt «triple action»-barberingssystem. Det betyr at den bruker tre uavhengige kuttesystemer for å gi en så tett barbering som mulig. De tre kuttesystemene tilpasses ulike konturer i ansiktet, og barberer både kort og langt skjegg med alle strøk for å gjøre barberingen ekstra tett. Modellen har også en presisjonstrimmer som enkelt og nøyaktig trimmer bart og kinnskjegg.

Lett å rengjøre

«Braun Series 3 3090cc» blir fremhevet på flere områder, blant annet for at modellen klarer å barbere både kinn, hake og nakke veldig bra. Barbermaskinen er utstyrt med en spesiell kam som sørger for at hårene blir ledet til kuttedelene, noe som bidrar enda mer til å sikre et godt resultat.

Modellen er dessuten lett å rengjøre, og barberingshodet kan skylles under springen. Det følger også med en rengjørings- og ladestasjon som rengjør, lader og sliper barbermaskinen når den ikke er i bruk.

Godt håndtak

Batteriet lades fullt opp på 1 time. Maskinen vil så fungere i 50 minutter. Håndtaket er ergonomisk utformet og har et gummibelegg. Dette gummibelegget gjør at den ikke glir ut av hånden selv om du har våte hender. Du kan dessuten hele tiden holde deg orientert om status for batteri og hygienen ved hjelp av en liten LED-skjerm på innsiden av barbermaskinen.

Anmeldelser og anbefalinger

Kåret som testvinner hos tyske «ETM Testmagazin», og omtalt som «Sehr Gut» i det tyske magasinet Chip.de.


Braun Series 7 7899cc – en imponerende vinner i test av barbermaskiner

Fordeler med «Braun Series 7 7899cc»:

 • Fungerer like godt på våt som tørr hud
 • Kan tas med i dusjen
 • Rengjørings- og ladestasjon
 • Sonisk teknologi som tilpasser seg ansikt og hårstruktur
 • 5 innstillinger for intensitet
barbermaskin best i test

Når man snakker om vinnere av best i test av barbermaskiner, så dreier det seg som regel om en vurdering av flere forskjellige maskiner samtidig. Men dette er ikke tilfelle med «Braun Series 7 7899cc» som ble utsatt for en solotest av den kjente bloggen «The Squash Chronicles».

Årsaken var at de hadde hørt rykter om denne barbermaskinen, og bestemte seg derfor for selv å teste om den faktisk var så god som ryktene hevdet. Det viste seg at det var hold i ryktene, og «The Squash Chronicles» ga «Braun Series 7 7899cc» 5 stjerner av 5 mulige.

Barbermaskin med moderne teknologi

«Braun Series 7 7899cc» ble testet på flere forskjellige områder, blant annet evnen til å barbere tett, komfort, brukervennlighet, funksjonalitet og batteri. Den imponerte voldsomt på alle områdene, noe det finnes en naturlig forklaring på.

Barbermaskinen er nemlig utstyrt med den mest moderne og nyeste teknologien, og har fire synkroniserte skjæreelementer som gjør at barberingen blir så tett som mulig. Selv hår som ligger helt flatt mot huden luftes opp og inn mot knivene før de skjæres over helt tett på huden.

En annen årsak ligger i den såkalte soniske teknologien som gjør at den er i stand til å tilpasse seg etter hvert individuelt ansikt og hårstruktur.

Brukervennlig og allsidig

«Braun Series 7 7899cc» er dessuten svært allsidig, og passer til ethvert ansikt og hudtype. Man kan nemlig innstille barbermaskin på fem forskjellige måter når det kommer til intensitet.

Hvis du for eksempel har det travelt og bare vil foreta en kjapp barbering, kan du innstille barbermaskinen på den mest intense innstillingen.  Du kan selvfølgelig gå i helt motsatt retning ved å sette barbermaskinen på en sensitiv barbering for å redusere hudirritasjon når du har litt bedre tid.

LES OGSÅ: Dampvasker test – Guide over «best i test» dampvaskere

Braun Series 7 7899cc blir også fremhevet for brukervennligheten. Den fungerer like godt på tørr som på våt hud, og man kan også ta den med seg i dusjen hvis man vil. Batteritiden ligger på cirka 50, før den skal lades opp i den medfølgende rengjørings- og ladestasjonen. Her blir barbermaskinen ikke bare ladet opp, men også rengjort.

Anmeldelser og anbefalinger

5 av 5 stjerner på bloggen «The Squash Chronicles».


Braun °Cooltec CT4s Wet&Dry – best i test av barbermaskiner i Danmark

Fordeler med «Braun °Cooltec CT4s Wet&Dry»:

 • Vanntett
 • °Cooltec-teknologi som forhindrer irritert hud
 • LED-skjerm som viser batterinivået
 • Eksepsjonell tysk kvalitet
beste barbermaskin

Braun har i mange år produsert barbermaskiner i utrolig høy kvalitet, og «Braun °Cooltec CT4s Wet&Dry» er intet unntak. Denne tyskproduserte barbermaskinen er en lekker kvalitetsmaskin, og er utstyrt med den revolusjonerende °Cooltec-teknologien.

Denne teknikken gjør at barbermaskinen blir kjølt ned mens den brukes, slik at varmen fjernes fra barberhodet. Barbermaskinen passer spesielt godt til de med følsom hud siden den kjølende effekten kan hjelpe til med å forhindre irritert hud siden porene i huden lukkes.

Den mest avanserte barbermaskinen i verden

Denne barbermaskinen blir fremhevet for sine kvaliteter i mediene og hos forhandlere over hele verden. WhiteAway.no er en av de forhandlerne som er enige, og går så langt som å si at dette nok er den mest teknologisk avanserte barbermaskinen i verden.

Det sier ikke så lite om dette vidunderet siden WhiteAway.no forhandler veldig mange forskjellige barbermaskiner; her følger de hele tiden godt med på hva som skjer innenfor denne bransjen.

Solid og vanntett

Hvis du gjerne vil spare litt ekstra tid om morgenen, så er denne maskinen noe for deg «Braun °Cooltec CT4s Wet&Dry» er nemlig vanntett slik at du kan bruke den i dusjen. På den måten kan du slå to fluer i ett smekk, og ordne både morgevasken og barberingen samtidig.

Batteriet er godt, og du kan hele tiden holde deg orientert om batterinivået ved hjelp av en LED-skjerm.

Anmeldelser og anbefalinger

Kåret til testvinner av det danske forbrukerrådet «Tænk».


Braun Series 7 790cc – best i test av barbermaskiner i mellomklassen

Fordeler med «Braun Series 7 790cc»:

 • Lades og renses automatisk etter bruk
 • Brukervennlig
 • Testvinner hos den danske avisen «Politiken»
beste barbermaskin för priset

Denne barbermaskinen kommer med en kombinert lade- og rengjøringsstasjon. Den har vunnet flere tester og mottatt strålende anmeldelser, og ble blant annet kåret til «Best i test» av barbermaskiner av den danske avisen Politiken.

Her vant den i konkurranse med åtte andre ulike toppmodeller. De ble alle sammen vurdert på brukervennlighet, barberingsevne, ergonomi, batteritid, grep og hvor enkle de er å rengjøre.

LES OGSÅ: Wifi-repeater test – Finn den beste WiFi-boosteren for deg

Siden «Braun Series 7 790cc» ble kåret som vinner av testen, sier det seg selv at den gjorde det godt på alle områdene. Denne barbermaskinen er lett å bruke, barberer godt og blir både ladet og renset i stasjonen etter bruk.

Anmeldelser og anbefalinger

Testvinner hos den danske avisen «Politiken».


Braun Series 5 5090CC – vinner av test av barbermaskiner i Tyskland

Fordeler med «Braun Series 5 5090CC»:

 • Rengjørings- og ladestasjon
 • «FlexMotionTec»-system
 • Fungerer med sidelengs bevegelser for bedre presisjon
barbermaskin tilbud

Braun Series 5 5090CC ble kåret til vinner av en test av barbermaskiner utført av det anerkjente tyske testmagasinet «ETM Testmagazine». Den var i konkurranse med hele sju andre modeller, og modellene ble blant annet testet for grundighet, presisjon, beskyttelse av huden, batteritid og grep. Braun Series 5 5090CC ble altså kåret som vinner, og fikk en samlet poengsum på 93,5 av 100 mulige.

FlexMotionTec for en mer behagelig barbering

Denne modellen er ifølge Braun designet for å gi bedre kontroll og presisjon, og derfor fungerer den med sidelengs bevegelser mot huden. Barbermaskinen er utstyrt med Brauns «FlexMotionTec» som begrenser hudirritasjon, men som samtidig gir en grundig og behagelig barbering. Barberhodet er fleksibelt og navigerer lett rundt konturene i ansiktet, og en oscillerende trimmer løfter og barberer skjegghår som ligger flatt.

Rengjørings- og ladestasjon

«Braun Series 5 5090CC» har et batteri som varer i opptil 45 minutter når det er fulladet, og som det tar cirka 1 time å lade fullt opp. Det medfølger også en Rengjørings- og ladestasjon som både rengjør og lader. Ved å trykke på en knapp blir barbermaskinen automatisk rengjort og smurt.

Anmeldelser og anbefalinger:

Testvinner hos det tyske magasinet «ETM Testmagazin».


Råd til en mer behagelig og bedre barbering

Det er viktig med en barbermaskin i høy kvalitet for å få en tett barbering og unngå irritert hud. Det er også noen råd man bør følge slik at man får den best mulige barberingen. Her har vi samlet tre av dem.

Vask ansiktet før barbering

Noe man alltid bør gjøre før man skal barbere seg, er å vaske ansiktet sitt. Man bør helst bruke varmt eller lunkent vann for å åpne porene i huden. Deretter bør du skånsomt tørke deg i ansiktet før du starter barberingen. Dermed minsker du risikoen for at barbermaskinen lugger hårene.

Bruk ansiktskrem

Når du så har barbert deg, bør du bruke en god ansiktskrem. Velg gjerne en ansiktskrem uten parfyme slik at huden kan slappe bedre av. Hvis du ikke vasker ansiktet ditt før du barbere deg, så er det ekstra viktig å bruke fuktighetskrem.

Rengjør barbermaskinen

Det er viktig at redskapet er i orden, og derfor bør du huske å vaske barbermaskinen etter bruk. Du bør alltid se etter modeller det er lett å rengjøre, slik at man unngår skjeggpest og hudinfeksjoner.


Kilder

 • Kåring av forskjellige testvinnere foretatt av det danske forbrukerrådet Tænk.
 • Test foretatt av det svenske forbrukermagasinet Råd & Rön.
 • Test av 8 forskjellige barbermaskiner foretatt av den danske avisen Politiken.
 • Test av 14 forskjellige barbermaskiner foretatt av Tysklands største testmagasin Test.de.
 • Vurdering av «Braun Series 3 3090cc» fra det tyske nettstedet Chip.de.
 • Test av «Braun Series 7 7899cc» gjennomført av The Squash Chronicles.

Leave A Reply