Airfryer test – Oversikt over de beste airfryerne

0

I denne testen kikker vi nærmere på Airfryer. For dem som ikke vet hva en airfryer er, så er det altså snakk om en frityrgryte uten olje. Det er altså snakk om et sunnere alternativ sammenlignet med de tradisjonelle frityrkokerne som bruker veldig mye olje.

En airfryer bruker derimot hovedsakelig varmluft for å tilberede matvarene mens oljeforbruket blir holdt på et minimum.

Denne artikkelen er en test av frityrkokere, og vi ser nærmere på hva andre instanser fra inn- og utland kårer som sine «best i test»- frityrkokere. Vi har blant annet sett nærmere på resultater fra testsider som Trustedrevies.com og Dinside.no, i tillegg til både det svenske forbrukerrådet «Råd & Rön» og forbrukerrådet «Tænk» i Danmark.

Dessuten vil vi henvise til resultater fra seriøse aktører som for eksempel «The Independent» og «Daily Mail» fra England.

ForhandlerModellPris
Philips HD92201.637,-
OBH Nordica Actifry 1 kg1.290,-
Tefal Tefa ActiFry YV9601 2in11.799,-
Philips HD9240 Airfryer XL2.259,-
Caso AF 2001.597,-

Philips HD9220 Airfryer – frityrkokertestens vinner

Fordeler med «Philips HD9220 Airfryer»:

 • «Rapid Air»-teknologi
 • Grillelement kombineres med varmluften og reduserer fettmengden med 80 %
 • Integrert luftfilter
 • Kan brukes til både pommes frites og kjøtt
Airfryer test

En airfryer fra et så stort og anerkjent merke som Philips blir selvfølgelig gjennomtestet av både store og små aktører.Det viste seg at alle ekspertene var enige om at «Philips HD9220 Airfryer» er en veldig god modell. For det første lager den gode pommes frites, og for det andre er den lett å jobbe med.

Det viste seg at alle ekspertene var enige om at «Philips HD9220 Airfryer» er en veldig god modell. For det første lager den gode pommes frites, og for det andre er den lett å jobbe med.

Hurtig sirkulerende luft med «Rapid Air»-teknologi

«Philips HD9220 Airfryer» blir av anmelderne ansett som en mellomting mellom en frityrgryte og en ovn på grunn av det gode resultatet, men denne airfryeren bruker utrolig lite fett når den lager pommes frites, selv om smaken er minst like god som ved tradisjonelle frityrgryter.

LES OGSÅ: Oppvaskmaskin test – Guide til de beste oppvaskmaskinene

Det gode resultatet skyldes blant annet Philips unike «Rapid Air»-teknologi. Denne teknologien kombinerer sirkulerende luft med et grillelement, noe som gjør at man kan redusere fettmengden med opptil 80 %. Det eneste som skal til før man friterer er å tilsette 1 eller 2 spiseskjeer olje.

Den hurtig sirkulerende luften sørger dessuten også for at pommes fritesene får en deilig og sprø overflate.

Perfekt til mer enn pommes frites

De aller fleste investerer i en airfryer for å kunne lage pommes frites på en hurtig og fettfattig måte. Selv om «Philips HD9220 Airfryer» også for det meste brukes til pommes frites, så kan modellen brukes til mye mer enn det.

I en test av Philips airfryer, viste det seg at den også kunne brukes til å tilberede både kylling og kjøtt – og resultatet ble like godt og med knasende sprø kanter.

Det er overhodet ikke noe du behøver å eksperimentere deg frem til heller, for «Philips HD9220 Airfryer» kommer med en oppskriftsbok med oppskrifter på hele 30 forskjellige retter, i tillegg til flere gode tips og triks.

Brukervennlig og kjapp

En airfryer skal være brukervennlig. Hvis det tar for lang tid å varme den opp eller gjøre den ren, så vil den bli stående i kjøkkenskapet.

«Philips HD9220 Airfryer» er uten tvil en brukervennlig airfryer som varmes raskt opp, faktisk på kun noen få minutter.

Rengjøringen foregår ved at man tar av den avtakbare skuffen og holderen og setter den i oppvaskmaskinen eller vasker den for hånd. Innstillingene er dessuten oversiktlige og enkle å forstå og fungerer lett og fint.

Anmeldelser og anbefalinger:

«Philips HD9220 Airfryer» er blant annet anbefalt av «The Independent» og Dinside.no, og kåret til beste airfryer hos det svenske forbrukerrådet «Råd & Rön». Den har dessuten fått 4,5 stjerner av 5 stjerner hos både Trustedreviews.com og Amazon.


OBH Nordica Actifry 1 kg – «best i test»-vinner blant airfryere

Fordeler med «Tefal Actifry 1 kg»:

 • Patentert Actifry-teknologi
 • Bok med oppskrifter og mulighet for å laste ned Tefals app for flere oppskrifter
 • 1 spiseskje olje nok til 1 kilo pommes frites
 • Slippbelegg
Airfryer best i test

Her er både ekspert og forbrukere enige om at dette er en god airfryer. Den er laget med Tefals patenterte Actifry-teknologi som sørger for mindre fettbruk. Faktisk behøves det ikke mer enn en spiseskje olje for å lage 1 kilo pommes frites.

Resultatet blir alltid sprøe og gode pommes frites, uansett om de er kjøpt eller hjemmelagde. Som en ekstra lekker detalj er maskinen utstyrt med et lite vindu, slik at man har mulighet for å holde øye med tilberedningen underveis.

Allsidig frityrgryte uten olje

I tillegg til å komme med en bruksanvisning, så følger det også med en liten kokebok med «Tefal Actifry 1 kg». Her er det mange fine ideer til gode retter, og boken viser flere eksempler på hvordan frityrgryten kan brukes til å lage både forretter og hovedretter – og ikke minst desserter.

Denne allsidigheten var det som både ekspertene og forbrukerne heftet seg ved, og fremhever blant annet at den kan tilberede alt fra pølser, kylling og fisk, til grønnsaker, karryretter og supper.

«Tefal Actifry 1 kg» legger til rette for tilberedning av retter med både friske og frosne ingredienser, noe som gir enda flere stjerner i boken.

Hvis man har lyst på mer inspirasjon, så kan man laste ned Tefals Actifry-app. Her finnes det enda mer informasjon og inspirasjon til flere lekre retter.

Kapasitet til hele familien

Brukervennlighet er et viktig punkt i en frityrkoker test, og det er nettopp det «Tefal Actifry 1 kg» får mye skryt for.

Modellen er veldig intuitiv og lett å bruke, noe man legger merke til fra første gang man prøver den. Hvis det skulle være noe du lurer på, så finner man svaret i bruksanvisningen.

Som navnet tilsier, så er den maksimale kapasitet på «Tefal Actifry 1 kg» 1000 gram. Dette burde uansett være nok til å holde til en familie på 4 eller 5.

Skulle det dog være behov for en større modell, så finnes det også en tilsvarende modell med kapasitet på hele 1 500 gram.

«Tefal Actifry 1 kg» er utstyrt med slippbelegg, og de forskjellige avtakbare delene tåler oppvaskmaskin.

Anmeldelser og anbefalinger

«Tefal Actifry 1 kg» får blant annet 4 av 5 stjerner hos «Daily Mail» og 4,2 av 5 stjerner hos Amazon.

Den er dessuten anbefalt av testnettstedet Goodhousekeeping.co.uk og får intet mindre enn toppscore hos det svenske testnettstedet Smartson.se.


Tefal Tefa ActiFry YV9601 2in1 – en airfryer laget av erfaring

Fordeler med «Tefal Actifry 2in1»:

 • Patentert Actifry-teknologi
 • Kan tilberede to retter samtidig
 • Kapasitet på 1 500 gram
 • 4 matlagingsprogrammer
Beste airfryer

«Tefal Actifry 2in1» er en oppfølger og videreutvikling av den suksessfulle «Tefal Actifry 1 kg». Man kan si at Tefal har brukt sin airfryererfaring og gitt det videre.

Videreutviklingen går blant annet på at man nå kan tilberede to retter samtidig, slik at man kan få et helt måltid ferdig tilberedt samtidig.

Både anmeldere og forbrukere er begeistret for denne airfryeren, og den britiske testnettsiden Which.co.uk har kalt den for «a very good airfryer», mens forbrukerne hos Amazon gir den 4,4 stjerner av 5 mulige.

Blant forbrukerne var det spesielt brukervennligheten og multifunksjonaliteten som ble fremhevet, i tillegg til det lave fettinnholdet og den velsmakende maten.

To ting på én gang

Mange airfryere er designet for å lage pommes frites, og ikke så mye annet. Tefal Actifry 2in1 er, som navnet tilsier, mer enn det.

Det er en multifunksjonell airfryer som kan tilberede flere ting på én gang, slik at man kan ha et måltid klart på samme tid. Dette foregår ved hjelp av en medfølgende panne til for eksempel pommes frites, og et brett til kjøtt, fisk og fjærkre.

Kvaliteten på maten blir utrolig god, og maskinen klarer å få rå og harde poteter til å bli sprø på utsiden og deilig myke inni. Også kjøtt blir mørt og får en deilig sprø skorpe.

Selv om «Tefal Actifry 2in1» er en stor maskin sammenlignet med andre modeller, så krever den minimalt med olje. Den skal ikke mer enn 1 spiseskje med olje til på en runde pommes frites, slik at fettprosenten holdes nede på under 3%.

Enkelt å mestre to retter samtidig

Brukervennlighet og allsidighet er noe som faller i gode jord hos både forbrukere og anmeldere. «Tefal Actifry 2in1» utmerker seg nettopp på dette punktet også.

For i tillegg til å lage middag, så kan man også bruke den til alt fra baking av frosne rundstykker til å lage supper og desserter. Resultatet blir jevnt og godt uansett hva du lager, og du behøver ikke å være redd for at maten svir seg. «Tefal Actifry 2in1» er nemlig utstyrt med et tidsur som gjør at maskinen slår seg av når den er ferdig.

LES OGSÅ: Blender test – Liste over de beste blenderene

Selv om det kanskje høres komplisert ut å tilberede to retter samtidig, så er maskinen utrolig lett å bruke.

Det meste foregår nemlig av seg selv. Og etter matlagingen er det lett å vaske frityrgryten. Den er utstyrt med et slippbelegg og de fleste delene går i oppvaskmaskinen.

Anmeldelser og anbefalinger

«Tefal Actifry 1 kg» får blant annet 4,4 av 5 stjerner hos Amazon, og den britiske testnettsiden Which.co.uk omtaler modellen som «a very good airfryer».


Philips HD9240 Airfryer XL – vinner av den danske «frityrkoker uten olje»-testen

Fordeler med «Philips HD9240 Airfryer XL»:

 • «Rapid Air»-teknologi
 • Slippbelegg
 • Fettredusering på opptil 80 %
 • Anti-skli
 • Sensor vet når maten er ferdig

Denne Philipsmaskinen er utstyrt med den unike «Rapid Air»-teknologien, noe som er en av årsakene til at maskinen gir en sunnere fritering enn så mange andre frityrgryter.

Teknologien sirkulerer varm luft rundt i maskinen, og kombinert med et grillelement er resultatet både velsmakende og sprø retter.

Fettprosenten ligger kun på et par prosent, men smaken fremheves av både testpanel og forbrukere.

Vet selv når maten er ferdig

En av de store fordelene ved denne maskinen er at den selv vet når maten er ferdig.

Den er dessuten utstyrt med en berøringsskjerm hvor man blant annet kan styre både tid og temperatur. Når du har valgt program, så er det stort sett bare å lene seg tilbake og nyte tilværelsen, for den klarer nemlig det meste selv.

Den digitale skjermen gjør det enkelt å holde øye med hvordan det går, og hvor langt man har kommet i matlagingsprosessen. Hvis du skulle glemme tiden eller sovne, så slår den seg selv av når maten er ferdig.

Robust og brukervennlig

«Philips HD9240 Airfryer XL» er en rimelig tung maskin som veier hele 7 kilo. Det høres kanskje unødvendig mye ut, men den høye vekten er med på å skape stabilitet og robusthet.

Den kommer ikke til å bevege seg rundt på kjøkkenbenken uansett, siden den også er utstyrt med sklisikre bein.

Maskinen er utrolig lett å bruke, men brukervennligheten kommer også til uttrykk på andre måter, som for eksempel hvor lett den er å vaske og vedlikeholde.

«Philips HD9240 Airfryer XL» har et luftfilter som hindrer stekeos i å fylle hele kjøkkenet, og kurven går i oppvaskmaskinen. Delene er dessuten utstyrt med et slippbelegg, noe som gjør at den er lett å holde ren.

Anmeldelser og anbefalinger

«Philips HD9240 Airfryer XL» er blant annet testvinner hos det danske forbrukerrådet «Tænk».


Caso AF 200 – en oljefri frityrgryte til hele familien

Fordeler med «Caso AF 200»:

 • Kapasitet på hele 2,5 kilo
 • 6 forhåndsinnstilte programmer
 • LCD-skjerm og «High End Sensor Touch»-betjening
 • Varmluftssirkulasjon med spesielt høy hastighet
 • Temperaturinnstilling med intervall på 5 grader

Det er kanskje ikke så mange som har hørt om merket før, men det blir det kanskje gjort om på nå.

«Caso AF 200» er nemlig et vaskeekte kvalitetsmerke, og denne airfryeren ble kåret som en soleklar vinner av testen til den tyske testnettsiden Testberichte.de.

Varmluft i høy hastighet

Noe man legger merke til med én gang, er den store størrelsen. «Caso AF 200» har nemlig plass til hele 2,5 kilo, noe som betyr at man for eksempel kan lage ti porsjoner pommes frites om gangen.

LES OGSÅ: Test av springfjærmadrasser – Oversikt over de billigste av de beste springfjærmadrassene

Denne modellen henvender seg derfor til større husstander og husholdninger med mange gjester. Den bruker usedvanlig lite olje, og man behøver ikke å være urolig for om pommes fritesene blir fettete og usunne.

Her er det varmluften som råder. For å få det aller beste resultatet benytter frityrkokeren seg av en varmluftsirkulasjonsteknologi med spesielt høy hastighet.

Lett å innstille

Brukervennlighet er viktig, og er noe både eksperter og forbrukere stiller store krav til. På «Caso AF 200» kan man fritt stille inn timer og temperatur, og man kan velge mellom temperaturer i 5 graders intervaller fra 60 til 200 grader.

For å gjøre det hele litt lettere, så har «Caso AF 200» hele 6 forskjellige automatiske programmer for tilberedning av ulike matvarer. Disse forhåndsprogrammerte innstillingene fungerer veldig godt, og er med på å forhøye brukervennligheten.

Modellen er dessuten også utstyrt med auto-slukk, slik at du ikke behøver å være redd for om maten svir seg hvis du glemmer den.

Brukervennlig og sikker

«Caso AF 200» har et interessant design, og ligner nærmest en stor rund kule med en kurv plassert nederst og panelet øverst. Maskinen er utstyrt med en LCD-skjerm øverst i midten, og dette viser tid og temperatur.

Knappene nedenfor har «High End Sensor Touch»-betjening med mulighet for å låse skjermen for å forhindre feiltrykking underveis. Denne låsen sikrer dessuten at småbarn ikke kan starte maskinen.

Du behøver likevel ikke være redd for å la barna være med og lage mat. «Caso AF 200» er nemlig utstyrt med et varmeresistent kabinett med termisk isolasjon som holder utsiden kjølig mens varmen er jevn og stabil innvendig. Maskinen er også lett å vaske og holde ren. Interiøret er i tillegg laget av rustfritt stål.

Anmeldelser og anbefalinger

«Caso AF 200» fikk toppkarakter hos tyske Testberichte.de.


Kilder

Leave A Reply